Wednesday, August 1, 2012

cantik cara saya ^.^


Assalammualaikum semua ^^

Kali neh iena share kan sedikit tips cantik cara iena..hehehehehe..

Snyer iena lah x lah obsess sangat mengenai benda-benda2 kecantikan neh..hehehe..tp org yang banyak pengaruhi dari segai penjagaan wajah dan badan x lain x bukan..mak ienalah..

Mak iena seorang yang sagt berdispilin dalam perihal menjaga wajah die tau…mcm2 rutin2 dia akan ttp buat utk wajalah..bila ari pakai mask itu n ini..n mcm2 lg..bz or penat mana pn..mak iena sentiasa x lupa nk jaga wajah n kebersihan diri…..terus –terang iena kata…iena x lah mcm tuh  sangat..iena kalo iena x penat..mmg mood nk jaga badan n wajah lg berganda2 ranjin..nk pakai mask apa n aria pa..mmg x tggal n x lupa..tp kalo dh penat sgt..segala bagai semuanya buat alar kadar..buat mana yg nk buat aja..hehehe..tuh pn kalo ada mood nk buat..hihi..sbb iena selalu penat..selalau syik dpt tidur lewat jer..>.<’ sob2..kalo dpt tidur awl tuh..dh mcm satu nikmat yang besar bagi iena tauuuuuu…..hehehehe..iena jarang dpt rest byk2 mcm iena..yelar..sbb iena study..ida lak x..xder tekanan sgt..sbb keje with family..hehe..mcm kat tempat iena belajar..lec dia sungguh tegas n dan agak tertekan sketlah..but sbb minat iena teruslan..hehehe..:PPP

Oklah….kali neh iena share pasal penjagaan badan..iaitu scrub yang dinakamakan magic scrub namanua….neh adalah produk keluaran get gorgeous…..

First day pakai…iena dah jatuh hati..y?

Sebab iena mmg x pernah pakai scrub baDAN neh tau..pergi spA2 RAWATAn badan pn x pernah tauuuu..x tipu neh..so bila dapat pakai scrub badan yang sungguh murah semurah rm 29.00 SAHAJA! Iena terus rasa nk cuba..lebih2 lagi iena x pernah pakai scrub tauu….mula2 iena bau scrub neh..hmmm..wangiiii…eh..kalo wangi belum tentu bagus an? Banyak jer produk kecantikan kat luar sana wangi juga kan? Betul x? hehehehe….tp iena ttp teruskan niat nak mencuba…pagi tuh..subuh2 lg iena dh bangun..nk siap2 g kelas..so time iena nk siap2 tuh lah iena mandi n pakai scrub neh..iena gosok2 seluruh badan..depan dan belakang….iena gosok2..rasa mcm best jer lah pula..hehehe….yelar..jakun jap..x pernah pakai scrub..hehehe..pastuh bila dh gosok2 bagai..iena pn jiruskan lah badan iena pakai air..bila time nk jiruslan tuhlah iena rasa perbezaan die tau…rasa sangat lemvut n nyaman kulit kita tauuuuu..rasa bersih n selesa jerrrr…hehehehe…so iena makin yakin keberkesanan garam…



Pttlah dalam islam ada cakap pasal garam neh tau..kalo apa2 rawatan islan neh pn dorang akan gunakan garam tauuuu…….sesungguhnya syatitan itu amat membenci dan tidak menyukai garam….:)

Iena ada lagi mengamal produk mandian air garam..but itu lain kali iena cerita pula..hehehe..tuh pn kalo korang sudi dengar ^^

Insyallah iena akan kongsikan lebih banyak tips2 kecantikan dari segi masker,pencuci dan penjagaan wajah..hehe…but satu2 dulu yer iena buat..hehehe..kalo keluar semua sekaligus korang terkjut pula..x larat n baca n tgk semua2 gambar tuh..hehehe :p

Iena ada jual produk scrub neh…so sesiapa yang berminat boleh pm iena kat fb iena ataupun dekat fanpage inbox kitaorg atau email iena die : sakinah_mansor@hotmail.com atau ninewest_kl@live.com …tak pun boleh terus direct text iena kat : 012 – 286 76 94 (perhatian ) hanya yang berminat atau ingin tahu mengenai produk ini sahaja akan dilayan..pada yang tidak berkenaan iena tidak akan mereply sebarang msj yang x berkaitan….harap faham yer semua..oh..lupa pula nk mention juga nama my twin..dia juga jual produk neh..so kalo korang nk beli dari dia pn boleh juga ^^ korang boleh terus email die di : idamansor@ymai.com



Oh yer..x lupa juga iena nk beritahu korang neh..info penting pasal produk neh….kalo korang beli produk neh dari iena..setiap pembelian korang dari iena, iena akan sumbangkan sedikit keuntungan pada masjid atau pada yang memerlukan bagi setiap keuntungan yang iena dapat bagi setiap satu botol scrub neh..bagi iena apalah sangat dr keuntungan berbanding dari apa yang kita boleh sumbangkan dan memberi yer..

Dan sesungguhnya, Banyakan amalan memberi dari menerima, kerana amalam memberi itu juga suatu Ibadah berbentuk sedekah J


Harap pasni korang x lupakan iena yer..maafkan iena sbb iena selalu bz n x dpt sangat berkongsi ilmu n tips n jarang update entry…harap korang faham kepenatan iena n kesibukan iena..insyallah lepas neh iena akan cuba perbaiki dan lebih banyak memberi info2 atau tips2  atau cerita yang menarik utk dikongsi pada semua….insyallah pasal tutorial video juga iena akan cuba usahakan..harap korang bersabar yer..^^ mohon sokongan dan fahaman dari semua….iena sayang dan hargai sangat2 semua pembaca iena ^^ sebarang kritikan dan sokongan amatlah dialu-alukan
Salam ikhlas dari iena.




29 comments:

Boo said...

assalamualaikum iena,
wahh bagi tips jaga badan..
sheila pun suka scrub!
drpd sabun, cuma bau je sedap.
scrub boleh tenyeh kasi hilang daki.
miahahha

Yuyu Zulaikha said...

teringin nak beliiiiII!!!

IEQAH said...

cantekkkk mcm ienaa??
phewwitttttttt
finally ienaaa updateee :)

ienaa banjee laa

haz said...

haz pun tak pernah lagi try jns scrub mcm ni. haha >.<'

bestnye ada mak yang suka jage kecantikan ni.. sbb nanti boleh tumpang sekaki ye x.. hihi

btw iena dah dpt lom nk bli videocam ape? haz dh x dpt cri yg lain dah.. yg hr tu je la kot.sori~ huu. =.='

IEQAH said...

setelah membaca pengalaman dr ienaa maka terdetik dihatii nak BELI :)

Nor Zilla Sensei said...

tak payah g salun da lepas ni..huhuhu..scrub kat umah je

Sweet Emotion said...

body scrub mmg syiok !~ lps pkai tu badan mmg akan rasa lemvut (bak kata iena).. tp rad pkai watsons je.. mcm menarik je scrub iena jual ni. hihi

WANIEZZ said...

wahhh lepas nie iena n ieda makin camtikk lah kan...sweetnya.....

Eyesha Zaidin said...

hai ida/iena(bolehkan say hi kedua2 nye??hehe)

scrub ni mmg bagus..cuma kita ni je rajin tak rain nak meneyeh selalu..haha..
eishh..wanita ni sangat "complicated" kan..erggh...tu sbb kalau mandi /bersiap lambat!..haha

Nadia Azira said...

scrub best kan...
lepas guna kulit manyak lembut....
hehehe...

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

boo - yup2 mmg boleh hilangkan daki, dia juga boleh kurangkan kesan2 hitam n selulit kotor daki2 yg ada kat badan..hehe..lembutkan kulit serta bersih n cerahkan kulit :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Yuyu :

hihi belilah kalau sudi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

hahahahaha doakan iena murah rezekilah dulu..kekekeekek :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

belum lg..so busy >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

jom beli kat kite jom ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nor zilla :

utk orng yg x mampu pergi salon, scrub adalah jawapannya :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sweet emotion :

yup2 memang menarik.^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Waniez :

aminnn..moga2 masin mulut awak..hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Eyesha :

hahaha samalah! tp kite sejak dh beli scrub ni mmg kite terus pakai hari2..bez sgt rasa!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

yup3 byk juga kebaikan yg lain.

Eyesha Zaidin said...

Rasa selesa dan badan rasa segar dan ringan.tp kn rajin guna :-)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sha :

yup2..kite rasa mcm sabun jugak..sbb pakai hari2..hihi :p

haz said...

siannye dia.. xpe2.. iena blajr leklok dulu kay.. nanti br ajar haz. eceh. haha

btw best x bljr pasl beautician tu? ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - hehehe..best2..tp sshlah..byk gle step nk kene hafal..even just utk bersihkan make up pn byke step2..apatalah lg utk yg lain2 asas punya..n kalo utk satu badan pn..lgggg byk kene hafal..sbb tuh kalo org g spa berjam kat situ..=.=' siap urut2 n spa2 bagai..

haz said...

waahhh.. best pe iena dapat ilmu pasl penjgaan muka n badan. sbb kebykn org xtaw sgtkn cara yg btul nk buat semua tu. haz pn same. bantai ikt cra sendri. mne la muka x teruk. hahaha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz , kita pernah tgk awk..kulit awak xder masaalah sgt..just normal juga mcm kebanyakan org..cuma sket2 jer ada..samalah mcm iena juga..ssh snyer nk maintain kulit yg sihat dan cantik..petau dia satu jer kata my lecture..kene rajin..=.=' iena pn masaalah xder rajin sgt..tp sedang berusah utk dispiliankan diri supaya rajin >.<'

haz said...

haha. tu la kan.. nk rajinkn diri tu la yg sush >.<

haz mase dl ok je muka ni. but bila masuk U, jerawat dah start naik. mungkin faktor haz tukar produk bru kot. nyesal gilee. lepas tu mula tension, then tkr2 produk lain tgk mne yg ok..

since dr tu sampai la sem lepas muka haz truk gak la naik jerawat. tapi sekarg ni dh ok sikit.fuuh =.=' jerawt dh kurg naik n part jerwt pn mkin pudar.. huhu

Ana Farhana said...

ienaaa... besttt nye baca nih... mcm kte x rajin nak pkai bnd nih semue.. kalau rjin pn lps tu dh xde duit nk beli tiap2 kali nak abes..

tp kte pnh try, mmg bestt mandian garam ni.. wangi plak tuuu..

huhhh, harummm.

iena, xde maknenye lupe.. mesti egt punyer lorhhh.. dont worry fhm je kalau iena busy.. blja rajin2, nnt share lg tips yg iena blja okeyh :D

Nur Yana said...

wah, tq syg for sharing this.. love you ! :)