Wednesday, August 8, 2012

Iftar wif para blogger yang ohsem!

Assalamuailaikum semua,

kali ni Ida nak update entry tentang hari "Iftar wif para blogger yang ohsem! " haaa sapa blogger2 yg ohsem tu?? hehe mesti korang curious kan dengan sapa Ida & Iena keluar iftar tu..lagi2 dengan blogger yang ohsem..
ha dalam fikiran korang mesti dh fikir yg kitaorng akan keluar dengan blogger2 mcm 'maria elena ke, FL ke..Yuyu ke..Ben Ashaari ke.." haa..memang salahlah tu kalau korang fikir mcm tu! 

kite ni tak femes..manalah blogger2 femes sudi nak ber iftar dengan kitaorng..hehe kecuali si YUYU yang comel tu..die je yg sudi iftar dengan kitaorng tau..tak kisah pn nk iftar kat mana..walaupun hidangan iftar sesimple sepert MCD :P 

huhu tapi kali ni Ida nak cerita tentang iftar dengan para pembaca blog Ida..kire dorang adelah para blogger yang ohsem bagi Ida & Iena tau!  memang bez giler dapat hang out dengan dorang + dapat berbuka sama2..dapat jumpa di dunia nyata..perghhh..memang TERBAIKLAH! 

ha nak tahu tak sapa yang Ida jumpa tu? meh scroll cepat meh..boleh ida senaraikan sapa blogger2 yang ohsem tu :

1) Haz 
2) Eyesha Zaidin (tapi dapat jumpa sekejap je ;( ..huwaaa sedih betul! next time kite jumpa tauu!! )
3) Ieqah 
4) Fadhilla
5) Nadia Azira

walaupun sikit je yang datang, tapi kitaorng memang HAPPY GILER tau! happy sebab dapat jumpa korang yang super awesome ni! series memang nak sangat jumpa korang lagi! serieslah mmg bez jumpa..

heee..korang pun sporting je temankan kitaorng pergi shopping kasut :p hihi naseb kat satu kedai je..tak shopping kat banyak2 kedai..kalau tak..takut juga nanti korang penat....huhu..

aiyoo..dari kite ni membebel banyak2 baik kite bagi korang tgk gambar masa kitaorng jumpa tu..huu sure korang tak boring punya tgk muka comel kitaorng ni..hihi *tak comel pun korang wajib ckp comel tau!, dapat pahala memuji makhluk ciptaannya..hihi :D *


Nadia Azira wif me :) *Nadia sgt humble & bez! *


me wif Haz yang super awesome..die sgt peramah!!! mcm2 kitaorng cot cet cot cet tau! hee mmg bezlah borak dengan Haz!. lenkali kite jumpa lagi tauuu...syok dpt berborak empat mata dengan Haz :D


ni tak lain tak bukan..kitelah! tgk muke eksyen + super happy sebab dpt makan makanan yg sedap gilos..air yang sejuk & yummy..mmg gembira betul perut kite hari tu tau..hehehe..


ni pulak Fadhilla..saje snap masa die tgh makan..ni Ieqah yang snap tau Fadhilla..hihi jgn marah yer..bukan kite yg curi2 ambil gambar Fadhilla..hihi :p


ni sapa ni?? haa cer teka..huhu tak lain tak bukan..Hazlah! tgk kusyuk giler memotong ayam die tu..hihi kusyuk potong ayam sampai makan tak habis! hahahahaha...actually ida punya makanan pun tak habis >.<' aiyokk x laratlah nk makan seketuk ayam yang besau tu..besau sgt..mmg x muatlah dengan perut kite yg kecik molek ni..hihi *eh salahkan perut lak ye..heheheh :p*


haaa..yang ni namanya Pavlova..memang wajib HABIS LICIN! hihi...puas hati sebab semua orng suka makan ni..termasuklah dengan orang yang menaip ni..hihi..sbb kita memang hantu pavlova!
kalau ade pavlova depan mata mmg tak sabar2 nak ngap masukkn dalam perot tau!
series mmg OHSEM GILER pavlova ni! 

Haz pn suka..kite pn suke..ieqah pn suke..eh semua orang pun sukelah! 
  

ni plak kite dengan ieqah..siap bawa sekali dengan  si gajah kesayangan ieqah tau..comel sgt gajah die..sama mcm tuan die! comel + lawa + cute...akhir kata ohsemlah!

sayang ieqah lebih sebab sudi join kitaorng..even ieqah rushing baru lepas balik photoshoot pun dapat jugak join kitaorng..maseh yer ieqah..^_^



ni plak iena dengan ieqah..cer tgk gambar ni betul2..iena nga dok kusyuk memotong kek pavlova..haha iena pn mcm ida gak..hantu pavlova! habislah kalau sapa2 yg hidangkan pavlova depan kitaorng..mmg kitaorng tak tengok lain..terus NGAP je! hihi :p 

ieqah plak dh berposing cantik pandang camera..aish..iena ni spoil betullah..>.<" nasib dedua ni kesayangan kite..tak pose pun takpe..sebab korang dh sedia comel dalam hati kite ni tau :P


tadaaaaa...ni gambar kitaorng semua...kutaorng bergambar selepas sesi mengenyangkan perot sudah selesai..hihi..yelah bila perot dh senang barulah hati kite senang kan,kan,kan? nak bergambar pun dh boleh tersenyum lebar dh pastu :D


tengokkk..haz pn senyum lebar dh ni...hehe :p 


iena dengan bear gajah ieqah :)


bersama semua yang hadir pada iftar bersama twins..tq sgt2 sbb hadir and jumpa kitaorng..<3 p="p">
lagi pic ramai2..tp yg ni ieqah takde..sbb die yg jd cemeraman kitaorng kejap :p 

yang kat bawah ni pulak gambar kitaorng twins dengan Haz/ Ieqah / Fadhilla &  Nadia..gambar dengan sha takde..sbb handphone kita punya memory card kne reformat balik...x blh masukkan gambar2 dari yg kite snap sendiri dalan entry ni :(

naseb Ieqah baik hati bagi gambar2 die kat kite..thank you so much ieqahhhhhhhhhhhhhhhh!
*sambil jerit kuat2..ieqah dengar tak? :p *

twins dengan ieqah <3 p="p">

kite dengan bear kesayangan ieqah..sorry kite curi kejap bear ieqah..hihi saje nk feel jadi muda kejap :p

..
gambar di escaltor dengan barang shopping..*aiyoo..ade apek seksi plak kat belakang iena tu..ish nyibuk jep! >.<*



twins wif haz yg comel :)

twins wif fadhilla yang humble <3 p="p">

twins wif Nadia yg superfriendly ^_^


ni pulak hadiah yang kite bagi untuk blogger yang hadir utk Iftar bersama TWINS :) 

harap korang semua suka dengan hadiah ni  ya ^_^ 

ok ni gambar terakhir untuk entry ni..haha saje nk bg korang gelak tgk pic kite yang kurang comel ni..haha bukan kurang comel, tapi memang tak comel pun!! hahaha...ni gambar kite masa kite tgk EKSITED sangat nk cakap2..tak ready tak hape..Ieqah dh curi2 snap =.='

huwaaa...naughty tau Ieqah ni! nanti raya bg kite duit raya tau! kalau tak nanti kite majok >.<" 


k lah tu jelah entry kali ni..dh penat dh menaip jela2 ni..nak balik nak tido..zzzz..pastu nk mimpikan  pavlova..hihihi...teruk betul kite ni tido pn nk mimpi makan pavlova! hahahaha ;p

k lah len kali sapa2 ade event and sediakan pavlova jgn lupa jemput kite ya..kita dengan SENANG HATI akan sudi menghadirkan diri utk sesi memakan pavlova korang..hihi :p 

hihi k lah nk tido dh ni..dh ngantuk giler..mata rasa mcm nk pejam2 dh ni >.<" k lah tu je..
tata tc..nyte semua..





p/s : patutnya Anis Athia pun join sekali..tp malangnya die takde no.hp kite..jadi masa die sampai tu kite xtahu..huwaaa sedih sgt tak dapat jumpa die!. Insyallah kalau ade jodoh kite jumpa ya! 



36 comments:

Yuyu Zulaikha said...

ida & iena niii.. -..-' sekeh kangggggg.. haish..

haz said...

hikhikhik.. comel je tgk semua gambar tuuu..dgn gmbr sape tah yg kusyuk gile potg aym sampai mkn pn x hbs. hahahha! n especially gambar yg plg last tuu~ xD

haz pn best gilee sebb dpt jumpe korg semuaa! semuanye baik2 n friendly sgt3~ hope dpt jumpe lg~ weee =')

btw tgk gmbr pavlova tuu sgt tempting...... nk mkn lgii! hihi thanks taw korang. for the pavlova, door gifts n everything! ^^ haz happy sgt dpt knl dgn korang semua.. <3

IEQAH said...

yeayyyyyy sayangg idaaa tetatt tetatt..sygg ienaa jugakk.. nanti ieqah bg duit rayaa naa :)

natasya nabila said...

cmne caranye nak ajak korg iftar bersama ye ? :)

natasya nabila said...

cmne caranya nak ajak korg iftar bersama ye ? :)

Sweet Emotion said...

cumel je korg2 ni kan.. jeles kita tgk.. kalo lah rad ada kt kl kompem join sekali.. huhu~

Nadia Azira said...

yeayyyy!!!
da update...
thank you korang~
seronok jalan2 n iftar dgn korang~
=D

Maya Lisa said...

wuhuuuuuu :)

alaa, rasa bersalah kat ieqhh :( tak dapat jumpa ieqa hari tuu :)
kalau hari tu maya tak ada hal, mungkin dapat jumpa ieqah...ida sama ienaa :)

Eyesha Zaidin said...

terima kasih ida/iena..bgi hadiah masa jumpa sekejap je hari tu..^_^'

Ana Farhana said...

wahhhhh idaaaaaa ! super ohsemmm la entry nih... i likee it so muchh.. :D:D

seriusss nak jumpe lg ??? kte pon nak !! nak bawakkan korg kek coklat dgn pavlovaaaa.. hehehe ^_*

btw, gift yg twin bg tu mmg besttt tau... syg nak pakaii.. aiyokkk >.< perfect ! perfume wangi gilersss, mask best semue2 laa.. tp adda ttgl la ida, kurma :D:D

ida,, knp kte hamble plak ?? haha,btw, haz dgn nadia mmg besttt ! lg2 haz, peramah sgt! kikiki..

haritu nak tanye mcm2 kt ida n iena, tp tu laa.. mse tak cukup.. letih pulak, puasa la ktakn, hehe.
egtkn nak mtk korg suggest kn baju utk si montel ni, haha :P

btw, kasut yg ida n iena beli mmg cantekkk sgttt ! nak je beli jugak harituu, tp syggnyee xde duit. hoho

aduhh, panjang nye komen?? tp iklasss.. kikiki

Natasha said...

waaaaaaaaaaahhh..
bestnyer korang...
na join jugakkkk.....
^^

The ShomeL TwinZ said...

wahh bestnye, teringinnye nak jumpa blogger twins jgk, yg commell sngat..
IDA MANSOR/IENA MANSOR.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu - huwaaaaa..xnklah kene sekeh...*lari laju2* hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

hihi..tulah gambar yg paling last tu lah yg paling cute kan,kn,kn? hihi :p

kannn..tgk pavlova tu blk nmpk sgt tempting! ish rasa mcm nk order blk jep >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - yayyy...*sambil hulur tgn smbil buat puppy eyes& :p

sayangggggggggggggggggggg ieqah jugak!!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Natasya - insyallah bila kitaorng atau awk buat event gathering iftar mcm ni..:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Rad -
insyallah nanti kalau ade rezeki blhlah kite berjumpa ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia Azira :

sorry lambat update >.<" huhu..yayy last2 dh update skali..huu bez jugak iftar dgn korang semua tau <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Maya :

takpelah..takde rezeki takde jodoh..nk wat mcmane..insyallah len kali blh jmpa ieqah & kitaorng skali :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sha :

sama2..heee harap2 awak suka hadiah tu ya ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla -

haha takpe kita fhm..oo letih pose erk? nanti kite jmpa pas pose lah..time raya ke..hehe confirm semua orng dh hyper dh! xde letih2 dh :p

alhamdullilah kitaorng happy fadhilla suke hadiah tu ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Natasha :

insyallah nxt time ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

The Chomelz Twinsz :

wahh...kite pn teringin jugak n jmpa twins ni tau ^_^

haz said...

memg plgg comel lah gambar tuuu! sgt3~ hihihi

haz br prasan yg haz plg pendek! waaa. hahaha xD

kannn! bila tgk gmbr pavlova tu trus ade nafsu nk mkn lg yg membuak2~ >.<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haip..pendek apanya..kite nampak tinggi sbb heels je! kalau tak maunya pendek tau! hihi :p

kann..aiyokk..kne kawen ngan chef ni..br blh mkn pavlova hari2..hihi ..

haz said...

haha. kalau haz memg x boleh la kwen dgn chef. nanti 2 minggu je kawen dh semua org x cam haz. sebb dh gemuks. hahaha xD

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

hahahaha..cmtu plak..tp kite rase kt pn same kot..hihih...parah ah kalau kawen ngan chef kn..blh gemoks nanti..kekekeke :p

haz said...

btol3.. haz pernh taw mse lps spm kerja kt 1 cafe ni jd cashier. bila keliling mknan sedap2 ni tgn memg meliar je nk mkn semua benda. 2 minggu lpas tu seyesly haz mkin tembam! after tu mmg tobat trus xnk mkn byk. hahaha.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haaa..series? yelahh..kalau dh keliling sume makanan sedap2 mmg mencabarlah lau nk control2 makan tu...lau kite pn kite ngap je sume tu..hihi :p

haz said...

yezza.. dgn dessertnye lain, bf, lunch, mkn petg. fuhh. semua haz tibai. hahaha

bdn haz mmg cpt naik kalau mkn byk. tu yg kne jge mkn tu. metabolisme bdn rndh.. hikhik

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

oooo....yeke..xpelah kalau mcm tu..kne mkn yg mana wajib jelah..yg x wajib2 tu kne makan jarang2lah..brlah x tembam..:)

kite pn bkn selalu dpt mkn sedap..huhu..

haz said...

btol3~ hee ^^

Ana Farhana said...

hehehe.. idaaaa.... :D:D

bkn sbb puasa, tp sbb tak sahur.. tu yg lemauuuuu.. haha

ehhh, besttt laa.. kte nak rye uma ida okehhh ^_* duet rye pelissss :P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla :

lorrhh..padanlah mcm lemau..
haha boleh2..kite bg duit raya rendang boleh? hihi :p

Ana Farhana said...

wahhh, duit raya rendanggg.. mcm bestt je :D:D

Boo said...

Assalamualaikum...
bestnya iftar bersama blogger...
teringin nak join iftar camni .