Tuesday, July 31, 2012

Yosh superbnya!!

Huuu..sebenarnya dah lama giler nak share ngan korang pasal menda ni tau, hee kite ade dapat FREE drawing tau from Dilla..mmg happy giler bile dapat tau yang Dilla ni nak buatkn kitaorng drawing..perghh excited tu jangan ctelah! mmg terlebih excited bila tgk komen die yg post kata nk buatkan kitaorng drawing tu mmg kitaorng excited habis!! sampai senyum lebar tak nak henti2 tau..*tipu, senyap sekejap je sebenarnya :p*

THANK YOU SO MUCH DILLA!! 

and sorrryyyyyyyyyyyyyy sangat sebab lambat update pasal entry drawing ni >.<" bz sikit lately ni..sorry sangat2..plus dgn kesihatan yang tak berapa baik akhir2 ni..mmg tak mengizinkan untuk blog hari2 >.<' 

oh ya kita sarankan korang bacalah blog Dilla ni..sbb die byk jugak share ilmu pasal drawing2 ni tau..kire bagi tutorial drawinglah :)  and blog die tak bosan...santai je baca..and kita rasa orang yang berjiwa artistik ataupun minat pada lukisan ataupun segala jenis seni kan, akan suka dengan blog Dilla. Trust me tak rugi baca :)

sebab? simple je..korang blh dpt 'feel' perasaan die kat dlm blog die tu..sbb cara penulisan die tu boleh buat kite rasa mcm berada ditempatnya..eh..korang faham tak apa yg kite nak sampaikan?...

aiyakk..sorrylah kalau termerepek sikit ayat kite kali ni >.<' haha tgh lapar ni..otak pun blank! x sabar nk berbuka T_T'

oklah malas mau taip jela2..jom tengok drawing yg Dilla buat..


selain tu kite nak share ngan korang pasal kawan kite ni tau..nama die ADAM AIZAT  tau...kalau korang nak tau die terror gila dalam EDIT GAMBAR! bukan tu je lukis pun die pandai!

ish kite mmg jelez giler dengan die tau!!! dah ler pandai edit gambar, lukis pun pandai..ish x aci! asal banyak sgt kelebihan die ni? huaaaa...mmg jeles gilos ngan die ni..

hihi tp takdelah jelez sampai tahap nak jadi 'haters' tu..saje jelez suke suki..hihi..janji tak memudaratkan takpe kot? :p 

ni korang tgk gambar die edit..memang ohsem ok! 



tone warna die lawalah! Ida pun tak terror nak edit macam ni >.<" 
btw dalam gambar ni die sendiri tau and model perempuan tu nama die Tuti :) 

jangan jelez..hihi :p


ni plak gambar die edit sendiri..model pun die jugak..lawakan die edit? :)



ni plak gambar yang die lukis...mmg ohsem kan?

ok asal entry kali ni Ida cerita tentang Adam & Dilla?

sebab..

ida suke dorang berdua..sangat2 berbakat + ade jiwa seni + humble

huhu..ida kalau jumpa orang2 macam ni memang Ida suke buat kawan..maklumlah diri sendiri pun berjiwa seni *perasan sendiri*  hihi :p

tp serieslh..Ida memang suke seni! tgk hasil design ke..gambar ke..lukisan ke yg lawa2 memang Ida suke!
and tulah jugak nape Ida minat gila komik >.<" 

oklah mesti korang tertanya2 kan..Adam ni ade blog ke? ade! mestilah ade!
ha korang boleh terjah ke blog die di SINI


p/s : blog adam pun ade dua admin tau..sama mcm blog Ida & Iena :) 

k lah tu je bebelan untuk entry sebelum berbuka puasa..ok selamat berbuka puasa semua ^_^

p/s lagi : nanti hari rabu a.k.a esok ida akan emailkan korang details pasal perjumpaan weekends ni ya. TQVM pada yg sudi nk join. Tak sabar nk jmpa korang! 




37 comments:

Boo said...

Dilla memang superb!
baik hati pula lukiskan gambar..
sheila pun dpt juga.
siap describe kita lagi. hahhaa
comel gila gmbar yg dilla lukis ni..
sebab twins :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

kannnnn!! die mmg sgt baik!! suke baca blog die tau ^_^

lukisan pn cantik..mmg happy dpt lukisan chantik mcm ni <3

Boo said...

hope dia boleh pergi lebih jauh dlm bidang dia.
hehhehee

haz said...

tula.. jeleskan ngan orang yang berbakat seni yg terlampau ni. haha

haz pn suke bace shouju manga. comel2kan lukisan dia dalam tu.. pernah byk kali dah haz try lukis macam watak kartun dlm komik tu. copy paste hbes2. kadang2 jadi, kadang2 tak. hahaha xD

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Boo :

aminn..i pun harap perkara yg sama utk dia :)

IEQAH said...

idaa cantiknyee lukisan tu..alaa idaa pndai tsk..leh lukis mukaaa kitaa pulak..hehehehe


yeayyyy jumpaa nati taw taw :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

yeke? heee samalah kite! tp kite lau bab2 lukis ni kurang sikit tau..iena lg terror lau bab2 lukis copy pasted :)

time sek men mmg kitaorng lagi giler melukis....skrng je dh kurang >.<"

haz said...

*high 5* hee tula . last haz lukis pn mse skolah menengh. time tu kononnya minat giler dgn bab2 lukis2 ni. pastu siap plan nak bawk dri ke bidg seni. tgok2, kebidang IT plak perginye. hahaha xD

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ieqah :

serieslah x pandai =.=' buruk kite lukis tau..iena lg pandai dr kite >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

haha samalah kite...tp kitaorng ter ke bidang grafik..oklah tu kalau x betul2 tang lukisan kan? hihi janji masih seni :p

p/s : IT pn seni apa? coding2 tu bile tgk lama2 cantik gak tu..kekekeke :p

haz said...

kan. masih berjiwa seni. eceh. haha

memang sangat cantik coding tu sampai boleh buat mata berpusing otak jadi gila. kekeke xD

Nadia Azira said...

drawing dilla tu mmg cantik, nampak la muka ida & iena, lau nadia yang lukis tak tau lar jd apa nanti...hehehe

gambar2 drpd adam tu mmg terbaik...
lg terbaik sendiri pun model...
salute!

Ana Farhana said...

hehe, comelssss.. btw, kte minat seni jugak.. tp takde bakat la utk melukiss, sdeh :(

Anis Athia said...

cantik doodle tu..nak jugak satu..hehehe

dilladoodledat said...

achuuum achuum !! hee wow ;'D thats too much of compliments given . heee ayoo thanks a lot ya ,ieda ina , boo haz and others . saya biasa2 jeah , hee :D glad u girls like it <3

ida iena , thanks again yeay gorgeus
:)

ikan bilis said...

awww.ele tu pun kite tolong

mahirahmahmood said...

salam dearest twin..saya ingin nk join! but time ni bdak U sume cuti..saya student UM,and mid valley tu dekat sgt2 dah..but now saya dh kt kampung in terengganu!huhuhu..sgt sedih! nk join tp keadaan tidak mengizinkan..lain kali insyaAllah..:) teringin nk jmpe both of u since mid valley tu sgtla dekat untuk kite berjmpe!:)

Eyesha Zaidin said...

Akak shla pn dpt jgk.:-)«haz pun sama.hehe

Eyesha Zaidin said...

Akak pun dpt jgk.:-)

Eyesha Zaidin said...

Akak shla pn dpt jgk.:-)«haz pun sama.hehe

Siti Nadiah said...

Wow dear, superbbb la dilla tu. pandai edit mcm2 tone kn. ehhe. lps tu pandai melukis halus betul seni dia. fuhh salutee dia. kirim salam kt dia ye ;)

Eyesha Zaidin said...

hai ida/iena! ^__^
sha dah linkkan blog ni kat blog sha..

jemput snggah lagi ke blog sha k.(:

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

dilladoodledat s :

eh nape ckp thx..patutnya kitaorng yg patut ckp thx tau..sbb bg kitaorng drawing yg supercantik tu :")

tqvm

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

hahaha..perghh blh jadi gila pulak tu..parah2!!! hahahahaha :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

yup2 dilla lukis mmg cantik ^_^
gambar2 adam tu pulak superb! yup die pn model..wah Nadia tau ea? ;D

p/s - minat adam ke? hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ana :

takpe..kite pn x pnadai lukis..hihi blh jadi genglah kite! :P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anis :

g lah mintak kat dilla :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ikan bilis :

x faham? >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

mahirah :

lorh yeke? alah sayangnya! kalau tak boleh kite meet meet kan? :( xpelah one day nanti insyallah blh jmpa punya :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sha :

ok thx dear..ok kitaorngb linkkan sha yer ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

siti ;
kannnnnnnn! kite pn salute kat die!

haz said...

memg sgt parah~~ hahah. ida doakn haz taw.. jumaat ni result keluar~~ wuu wuu. pliss be nice to me coding2ku sekalian. haha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

waaaah..cptnya keluar..good luck haz! xpe insyallah result gempak punya!! aminnnnnnn *fuh fuh..* sambil jampi moga2 haz dpt best result ;)

Eyesha Zaidin said...

sha pon doakan Haz dpt result yg baik..amiin...^__^

jgn risau sgt..bersabar dan berdoa bnyk2 ea..ida/iena dh doakan utk Haz..

haz said...

aminn! *berangan* hahah. tu la.. belum sempat nk tengkn hati dah nk kluar dh result. haha

thanks taw ida =')

haz said...

weeee~ amin2.. tqvm korang!<3 really appreciate it.. =')

Anonymous said...

Hello there! I could have sworn I've visited this web site before but after browsing through a few of the posts I realized it's new to me.
Nonetheless, I'm definitely happy I stumbled upon it and I'll
be book-marking it and checking back often!

my page ... paläo diät