Tuesday, August 14, 2012

Bila kami bergaduh....

Hurmm...sebenarnya twins selalu jugak bergaduh..almost everyday  kot...cuma bila kitaorng gaduh tu kitaorng memang akan cepat baik balik..tak sampai dalam 10 or 15 min kitaorng akan baik balik. Tak kirelah kitaorng gaduh seteruk macamanapun kitaorng tetap akan baik balik!.




Kitaorng selalunya bila gaduh memang tak ingat dunia!, memang akan marah2, jerit2 kat each other..and cakap perkataan2 yang menyakitkan hati masing2..but still kitaorng akan tetap baik balik. Tak kirelah perkataan tu seteruk macamana pn kitaorng akan cakap kan....kitaorng tetap akan baik balik. Huhu tak tahulah kenapa, cuma kitaorng takkan boleh happy bila kitaorang begaduh..and maybe sebab tu kot kitaorng akan tetap berbaik balik.

Yelah fikiran kitaorng akan jadi kusut kalau satu hari tu kitaorng tak bercakap kat each other..ataupun tak text each other dalam satu hari tau. Sebab kitaorng akan rasa mcm 'kehilangan' err..maybe korang tak faham kot? tp tulah yang kitaorng rasa...and akhir2 ni Ida rasa macam Ida asyik marah2 Iena je..


Mula-mula Ida tak faham kenapa Ida asyik rasa macam 'geram' or marah dekat Iena je..tp sekarang Ida faham..

sebab..



Ida rasa macam terpinggir, atau terasing..atau lonely...macam semua menda Ida kene buat sendiri..selalunya kan kitaorng sama2 buat :( 

bila Iena start ambil course beautycian ni.. die asyik busy je..pergi kelas 7.30 and balik rumah pukul 5 or pukul 6. And perkataan yang die akan bila balik is 'Aku penatlah, penat tau tak buat spa hari-hari penat,penat,penat"

and die mcm malas nk borak2..sbb bile die balik2 je..(ayah Ida selalu hantar die ke kedai) die akan cakap 'hi Ida" lepas tu die akan terus ke laptop die and on9...(langsung tak heran kat kite..haiz =.=')

nak berborak lama2 mcm dulu memang taklah...and selalunya bila time tidur kitaorng akan buat mcm pillow talk.(berborak sebelum tidur) and cakap apa2 je..mcm gosip ke, hari ni ko watpe..ade tak mamat hensem hari ni ngorat kau." ha menda2 yang remeh temeh mcm tulah yang selalunya kitaorng borak malam2 buta tau....tapi sejak die amik course beautycian ni..die akan terus tidur..zzzz..and tak pedulikan kite..no more borak2 dah T_T'

bila time die balik dari kelas and kita .nak mintak tolong die buat anything ke or apa2 ke....die akan cakap 'aku penatlah' sampai perkataan 'penat' tu kan buat kite benci tau! >.<"

ye kita tau..kite kene faham die..yg penat hari2 kene balik kelas sampai lambat..and sebab tu kot kalau die cakap sikit dengan kite lately ni kita rasa macam nak marah die je! 

sebenarnya bukan sakit hati sangat die pun! cuma rasa sakit hati dekat LECTURER iena je! hesh ade ke patut time Iena takde apa nak buat kat kelas pun kan..die x bg Iena  balik! eeeei..dah lah kedekut cuti! lepas tu suke suruh budak2 kelas die balik lambat! pastu suke plak denda2..eeeei geramnya!



sebab lecturer dielah Iena asyik penat je tahu tak! eeei..geram,geram,geram!! kadang2 kita rasa macam nak culik Iena je bagi die x yah belajar beautycian! haha..kelakar betul kite ni..perangai masih mcm budak2 kan? :p huhu..

adoii..tp tulah yang kita rasa..and sekarang ni kita rasa macam tak sabaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nak tunggu bulan 12..huhu sebab Iena akan habis belajar bulan 12! 

hoyeah time tu kita dah boleh lege dah! die takkan ade alasan PENAT lagi lepas ni dah! hahaha..lepas bulan 12 ni kan kalau kite nak suruh die UPDATE belog hari2 die kene buat! "no penat2 lagi tau tak?" (confirm die akan bace entry ni..hehe pastu die akan marah2 kite sambil buat muke =.=') 

lepas ni bolehlah tolong aq kat kedai..or aku nak mintak tolong apa2 ke..bolehlah tolong...xde penat2 lagi tau!..nak borak2 sebelum tidur pun boleh..sbb Iena dh free dari kelas beautycian tu selepas bulan 12 ni!! YAYY ^_^



(gambar kek impian,,tengah2 tu diletakkan pavlova..perghh..memang marvelous kan? :D)

jadi CEPATLAH WAHAI DECEMBER, Ida tak sabar nak tunggu DECEMBER ni..dahlah bulan 12 ni pun bulan birthday kite..so harap2 bulan tu bolehlah celebrated dengan ketiadaan sebarang HALANGAN macam KELAS or apa2 komitmen! 

harap2 memang betullah die habis bulan 12 ni..kalau tak..takut masa birthday pun die busy..kalau time b'day kitaorng pn die busy..hemm.. memang kite akan CULIK die! takde tak kire! kelas tu buat Iena penat jeee..eeeei sampai sekarang masih rasa geram dengan kelas tu =.='

aiyork....teruk betul kite ni..mulut kata sokong Iena belajar..tapi..hati tak suke sebenarnya  >.<'
aish macamane ni? susahnya nak jadi IKHLAS! 

di sini kite dengan rendah hatinya ingin mengambil kesempatan untuk meminta maaf kat Ienaku..sebab termarah2 je lately ni sorry ye sayang! 

and untuk kawan2 blogger. kawan2 fesbuk, kawan2 twitter yang tak kenal saya (sebab saya x guna pun twitter tu..confirm ramai x kenal kite..walaupun dh follow kite..hehe) and kawan2 sekolah saya, kawan2 kolej saya..and BFF saya..

saya Ida Mansor a.k.a Aiman Saiyidah (saje nk skema sikit) ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN buat anda sekalian..semoga RAYA kali ini lebih membawa berkat kepada semua and lebih gembira dari tahun2 yang lalu..

jika kita ade tersalah bahasa, tersasul perkataan yang tak tentu, tak cakap yang bukan2..harap korang maafkan yer! *sambil hulur tangan dengan mata  yang berkelip2 meminta kemaafan :p*  


semoga perjalanan korang untuk balik ke kampung selamat balik dan selamat pulang..
semoga kita berjumpa lagi di next entry..

bye selamat hari raya semua ^_^ 





p/s : kalau ade buat open house nanti, jgnlah lupe jemput..hihi boleh Ida & Iena makan free :p


44 comments:

Yuyu Zulaikha said...

alooo.. ida ni comel nyeeee... takpe.. dah tak lama dah bulan 12 :)

Boo said...

Assalamualaikum ida..
kesian dia, rasa tersisih dengan kembar iena. sheila doakan korang cepat2 berbaik semula. Happy macam selalu :)

Selamat hari raya Ida :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu - tapi rasa macam lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je nk tunggu sampai bulan 12 tu T_T'

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Boo :

maseh Boo..selamat hari raya juga ^_^

Boo said...

sama-sama ida..
nanti kirim salah iena ye :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

oke boss ^_^

haz said...

haz pun same kalau dengan kakak haz. memg slalu gak la gaduh. tp then baik blik. haha. sbb kat rumh ni pun kitorang je adik beradik permpn. apa-apa cerita n rahsia pn kitorang kongsi sama. bila salah sorg tak ada macam x lengkapkan =)

ida pun mesti sedihkan.. haz dapat bayangkan situasi ida yang duk sorang2 kat office tu and iena lak g kelas dia n meet her friends. memang x dpt nk dielakkn la rase terpinggir n alone tu..

haz kat rumh bila cti ni pn dok sorg2 je sbb semua g keje. laptop n tenet ni jela peneman setia haz. hihi

btw haz doakn semoga korang happy2 selalu.=) lama tu nak tunggu sampai bulan 12. bwk byk bersabar ye ida ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

oh kite samalahh...mesti haz faham apa yg kite rasa kan? :')

itulah lama nk tunggu bulan 12 T_T'
kalau boleh cptkan waktu mmg nk sgt cptkn waktu! >.<'

Nor Zilla Sensei said...

ida..sabar ye, bulan pose tak baik gaduh2..kurang pahala puase tau..hehe
Selamat hari raya jugak. balik kampung tak? ade kg ke? hihii

haz said...

yup.. kt rumh ni pun ade 4 org je. haz, kakak, abg n ummi. haz x rapt ngn abg. so kt rumh ni haz plg byk ckp ngn kakak haz je la.. >.<

kalau la boleh kan.. huu. btw selamat hari raya ida =) thn ni beraya kat mana? ^^

haz pun mintak maaf taw kalau ada tersalah bahasa tersilap bicara n tingkah laku. hee.

Twins said...

hye sis,saya fhm apa yg sis rasa coz saya pun twins jugak..hari2 bergaduh klu tak gaduh mesti rasa lain mcm..smpai mak pun risau kitaorang asyik gaduh..tp kitaorang bergaduh pun kejap je lepas tu dh berbaik dgn sendirinya

btw, suka tgk korg selama ni jd silent reader je tak pernah lagi comment kat blog :))

Riena Haiqal said...

tk lama lagi tu bulan 12.. sabar yer Ida.. memang itulah kan adat adik beradik kembar.. takleh nak dipisahkan.. (^_^)
Salam lebaran dan selamat hari raya Aidilfitri maaf zahir dan batin..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Noz Zilla :

huhu Ida tahu..ni kne control anger lah ni..x elok kan >.<"
hehe naseb raya x lame lg je dh! :p

ade je kg..balik perak ^_^ zilla?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

oo pttlah haz rapat ngan kakak haz ea..kite balik perak..nanti haz balik mana?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Twins :

kannn..kite samalah! mmg selalu giler gado! tp mmg cpt giler baik >.<" x boleh kalau gado lama2...

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Riena :

terima kasih Riena..xpelah knelah gigih menunggu bulan december tu >.<"
selamat hari raya juga buat akak sekeluarga ^_^

haz said...

yup. heheh. haz blik n9 jumaat ni =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

wah dekat je!!! bez lah sng nk balik :)

haz said...

aah. dr rumh ke kmpg dlm 1 jam lbh je. hee ^^

Ana Farhana said...

olololo.. sweetnyerr, kte bce pn sengih2..hehe. dh mcm suami isteri tauu..kikiki..

tp kte phm mesti sunyi, lgpn ida & iena kn twin, mestila ade rse mcm tu kan.. takpe,takpe.. nnt bln 12 iena abes, hehe.

woo.. tu kek idaman ehhh ?? menarik tu, tepi2 tu coklat ke ?

bp haribulan hrjd twin ?

nway, selamat hari raya.. maaf zahir batin :D

Ana Farhana said...

olololo.. sweetnyerr, kte bce pn sengih2..hehe. dh mcm suami isteri tauu..kikiki..

tp kte phm mesti sunyi, lgpn ida & iena kn twin, mestila ade rse mcm tu kan.. takpe,takpe.. nnt bln 12 iena abes, hehe.

woo.. tu kek idaman ehhh ?? menarik tu, tepi2 tu coklat ke ?

bp haribulan hrjd twin ?

nway, selamat hari raya.. maaf zahir batin :D

Eyesha Zaidin said...

hai ida!!

selamat hari raya maaf zahir dan batin..^^
sabar2 ea..nanti iena ada masa lapang la tu..hihihi

tak balik kampung k?=)

Sabar said...

Selamat Hari Raya Ida..mcm tu la perasaan Sabar bila husband busy.tapi kalau terkasar bahasa cepat2 minta maaf..(>,<)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haZ :

bezlah mcm tu! sng nk balik kan? xdelah kne tunggu jam lama2..kalau x mmg sakit punggung duduk lama2 dlm kete >.<"

p/s : naseb baik kite x reti bawa kete..hehe :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla :

haha kan2? tulah kitaorng sebenarnya dh mcm suami isteri dh..sbb dh mcm terlalu memahami..hahahaha..cuma kitaorgn x mcm suami isteri 'betul2' lah..hihi :p

btw b'day kitaorng 5 hari bulan 12 :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sha :

hai selamat hari raya juga sha..balik..tp hari raya kedua or ketiga kot..sbb first raya kitaorng beraya kat rumah nenek yg kt kl :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sabar :

oh..perasaan kite samalahhhhhhhh.......

haz said...

@ida/iena mansor

btol3. tp lme jgak la kalau jam.
>.<'

haz ni pn reti bwk kete bknnnye ade kete sendiri. kete sorong jela boleh bwk. hahahah xD

btw fadilla tu gayanye mcm nk buat kek birthday untk twins je tuu.. haz pun nak! birthday 27 nov~ hihihihi *tetibe*

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haha..klakalah haz ni..hihi..x lame lg je b'day haz tuuuuu!!! beshnya!

haz said...

haha 3 bln lg tuuu.. lme kot nk tggu. >.<' tapi family haz bknnye sambut sgt pn birthday ni. sambut dgn kawn lg trase meriahnye kan! hihi ^^

Ana Farhana said...

ida/iena : okey, noted tarikh tuu ! :D

haz : shh :P hehehe ^_*

IEQAH said...

alahaii senyumm sorangg ieqah baca entri ida ni taw...suweet sgt..untunglaa iena..tapi iena mmg slalu ckp penat kn..

selamat hari raya sayang berduaa..

nant raya raya raya kitaa jumpaa tw taw :)

IEQAH said...

alahaii senyumm sorangg ieqah baca entri ida ni taw...suweet sgt..untunglaa iena..tapi iena mmg slalu ckp penat kn..

selamat hari raya sayang berduaa..

nant raya raya raya kitaa jumpaa tw taw :)

ascil.punye.lah said...

hahahaah comel lah korang ni.kita kalu gado dgn adik bradik memang teruk,lepas tu dgn tak mintak mmaf ke hape ke,buat tak perasan je sembang2 gelak2.macam takde benda berlaku je.hahah.

air dicincang tak akan putus org kata.

selamat hari raya twin!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

oo yeke..biasalah kalau dgn kawan2 memang meriah! lg time nk tiup lilin tu...hihi memang kecoh!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhila : hehe :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

hihi kan2..ieqah pn tau...yayy nanti kite meet2 tau..nak jumpa ieqah lagiiii ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ascil :

haha kan2..selalunya kitaorng mcm tulah..tp ayat 'aku mintak maaf arr..' ha kne cakap..kalau tak memang iena takkan layanlah =.='

haz said...

btol3.. lg2 bile diorg buat surprise or prank tuu. terharu sgt! hihi

btw, selamat hari raya ida/iena! ^^

Diera Tekikushika said...

hai! kembar kalo gaduh mesti cepat baik pya... mcm kitorg jugak. U guys sooooo pretty ha.. jmpt dtg tgok blog kita jgk.

Mitsu Kizu Zie said...

twinnie pun gaduh?...gaduh manja2 mesti comel kalu korg gaduh..takkan putus air dicincang..hehe

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz : tenkiu..selamat hari raya juga ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Diera :

thx..^_^ insyallah nanti kite jenguk ya.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

zie - dh nama adik beradik..gaduh mestilah baik balik :)