Saturday, July 21, 2012

Yosh puasa belum, tapi rayanya sudah? eh eh?

Haa..korang pernah tak beraya dulu sebelum puasa? haa pernah tak? hihi mesti tak pernah kan? kalau pernah pun time zaman budak2 kecik dulu adelah..yelah time orang semua dok puasa kite budak2 kecik ni dok plak sakan makan dan melantak apa jenis makanan..dah tu selamba badak je minum sirap ais depan2 orang ramai..perghh..mesti orang2 yang dewasa mase tu panas jeee tengok kitaorng budak2 ni munum ais tengah2 hari...haha



series laa..Ida rasa dugaan paling hebat time puasa is AIS! rasa mcm anak tokak ni menjerit2 nak di isi dengan air sejuk...huuu..bagi Ida mmg air sejuk jelah cabaran nombor satu Ida..hihi tapi tu zaman lama..
sekarang tak kire mcmane tgk budak2 kecik minum air coke ke..makan ke..puasa tetap puasa! wajib oh..xleh ponteng2..kecuali kalau dapat abc  hihi :p

haaa..kat sini Ida nak selitkan sikit pasal raya...kenapalah pulak tetiber nak cte pasal raya? padahal raya lamaaaaa lagii cik Ida ooi!! sabarlah wahai hati..huhu x lama lg je raya tu..tapiiii kann..kitaorng kire bertuah jugalah sebab dapat merasa suasana raya walaupun belum raya lagi..eh camne tu? haa ni sebab kitaorng dapat tawaran untuk muncul kat RTM TV2 untuk rakaman EDISI RAYA Generasi - Y tau. Memang happening gilerlah sesi rakaman tu..dengan si Muaz (pengacara generasi y) tu pot pet pot pet mcm bertih jagung kitaorng pun dah hiling sikit2 perasaan cuak + nebes + malu2 tu..terus je rancak berborak dengan para tetamu lain yang hadir..ok nak tau tau sapa lagi yang ade dalam edisi khas raya ni? jom scroll bawah cepat :D


twins dengan si cantik FATIN SUHANA...mesti korang kenal dia kan? 
Fatin antara femes blogger juga tau..kalau korang bace blog Fatin mesti korang akan adore giler dengan die..
why? sebab kat blog die Fatin selalu cte resipi yang die masak ataupun kek2 yang dia buat..series mmg bertuah gilalah sapa dapat Fatin jadi menantu & isteri dorang :) 

heee Iena & Ida mmg selalu stalk blog die, sbb blog die bez sama mcm tuan punya belog juga tau :D

tgk..die pergi paris pn siap bawakan ole2 dari Paris tau..terharu sgt..tq Fatin for the keychain <3 


ni pulak gambar kite dgn gula haty kite..cuba teka ni sapa? haaa...sapa yg xtau die ni sape mmg korang kne bukak balik buku blogger tau..sbb yuyu ni pun femes blogger jugak..comel je orangnya ^_^
rindu nak jumpa die lagi  :(


yg ats ni pulak gambar twins dgn model Ara Lee , kitaorng kalau  jumpa mmg riuh ah..sbb dok pot pet pot pet pasal modelling..hehe mmg bez cte mcm2 ngan Ara..sbb die sempoi jek..xde nak cover2 :) 

tu yg kitaorng suke! 


ok yg ni Iena dgn cik Pen Merah :) smaa warna plak tu..mcm dah janji2 je..hihi


ini plak orang2 kesayangan Ida..tak lain x bukan..Iena & yuyu jelo Zulaikha :p 


ni bawang hitam & bawang putih..eh? ade ke bawang hitam? hihi..dh berangan plak nk jadi mcm awek sinetron indon yang berlakon cdlm te bawang merah & bawang putih tu ..agak2 korangkan..kitaorng ade tak iras2 macam dorang? haha berangan jelah! mmg xlah..dorang tu lawa gilos..kitaorng ni comel gilos..eh comel? *perasannya* *sambil kelip2 mata yang sedia kecik*:p 





ni gambar kitaorg twins dgn our gula haty <3


ni yuyu kite punya tau! orng len xleh amik! haha mcm yeye je blh simpan yuyu bawa balik simpan :p 



yg biru tu Zarul dari kumpulan Umbrella..bukan lagu Umblrella..yg ella..ella..ella..eh eh eh..haha..ternyanyi plak lagu tu :p

pas kitaorng habis shooting ni kan..Fatin terus hantar kitaorng g Mid..thank you sangat Fatin sbb sudi hantarkan kitaorng kat Mid..fuhh...xdelah risau kne naik KTM or LRT >.<"

yg ni gambar kitaorng kat restorann..ha cuba teka kat restoran mana? hihi sapa dpt teka mmg pandai ^_^

ade mcm iras2 heliza helmi tal? *ngadoo nak iras mcm heliza! haha kne lempang kang dgn anonymous nanti hihi * 


ni kite minum mix fruit yogurt shake..aduh sedapnyaaa..rasa macam nak minum lagiiiii :( 


ni plak Iena...die minum air Strawberry yogurt..die mmg giler strawberry :) 

makanan plak kitaorng makan yg ni : 

memang fav dari dulu lagi..<3 oh mmg buat bikin gua senang hati lepas makan ni tau ^_^


ok tu jelah bebelan kali ni..sorry giler sbb tempek banyak gambar makanan tok entry kali ni >.<:
eheh...rasa cam tak sabar plak nak tunggu berbuka..*sambil tgk jam* lambatnya rasa >.<"

k lah jumpa korang lagi kat next entry..babai sume..

sambil  *tengok jam lagi* 

*tengok lagi*

ok fine...lambat lagi!! 

grrrr...


34 comments:

NURUASHIA said...

alahaiiii tomei2 laaa gadis2 dlm setiap gmbr ni...
air sirap perghhhhh kecur air liur nuru nengok ehhehehe..
pape pon,, selamat berbuka ye cik kembar gojes alaaa tomei3 :)

IEQAH said...

yeayyyy cantiknyee korang... jeless jeless..alaaa taklehh amek yuyu ka..hehehee.. fatin mmg ohsem kan,,ieqah suka gak stalk blog die :)


ida iena twinn omeyyy :) baju raya biler tuu

anne said...

fes tym jejakkan kaki kat dlm blog ida n ina.. dua2 blogger femes. salu akk cume dgr name korang tp xpenah tau rupe n cmne orgnye. same gak ngan fatin.. bce blog korang perghh penat gelak2.. kelakar rupenyew..

Aaaaaaa nk gtaw. jeles keychain paris kaler pink. cantik giler... arghhh..hahahahaaha.. nti nk curikk..

ida.. akk xleh nk add korang berdua kat fb.. boleh add x ??? susah benor nk add org femes amos ni... hikhik

hamzah ian said...

gambar kita mana...


=(


hehehe

Ana Farhana said...

cantikkknyeee twin nih.. korg lg cntk lor dr pelakon tu.. hihi. heliza helmi ?? blh la, sme tang kecomelan hehe. btw, korg da ade kcntikn sndri, waaa.. untungnye.. jge elok2 ehh :) knp yuyu tu tiuttt sgt ?? wuuuu..

Ana Farhana said...

ehh lpe nk ty, tygn gen y rya ni bile ?? time rye la kn ?? hehe.nnt bgtau ehhh tarikh siaran kt page twin :)

Zarul Umbrella said...

nice to meet both of you

Aida Jelita said...

manis je pakai kebaya saya suka saya suka #heh!kite over

haz said...

wahh.. untungla boleh raya dulu dr kitorang.. heeheh xD

best2~ x sbr nak tgok korang kluar kat tv nanti. dah la semua comel2 plak tu.. jelly jelly. haha

btw makan tu seyes buat haz terliur.. kat restaurant mane tu ek? silap2 boleh dapt mknan free ni sbb review pasal mknan diorg. kekeke =P

zainatul abu bakar said...

cantiknya sis berdua :) ok, nnt nk tgk la Generasi Y :)

Natasha said...

waaaah..meriahnyerrr...
ramadhan mubarak utk korang berdua yeee..
(=

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nuruhuashia :

haa kann...mmg x tahan oh kalau tgk air sejuk mcm tu >.<" btw selamat berbuka juga ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

tu baju raya 2 tahun ke 5 tahun yg lepas..haha baju raya time zaman grad sek menengah tuu..lama dh kan? ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

tu baju raya 2 tahun ke 5 tahun yg lepas..haha baju raya time zaman grad sek menengah tuu..lama dh kan? ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

anne :

haha mana ade famous!! >.<" akak lagi famous tauuu..akak nanti akak free bile? nak jumpaaaa..nak tahu pasal nak naikkan like facebook tuu...huhu..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

hamzah ian :

huhu gambar awak xdelah..segan ritu nk ajk bergambar >.<" nanti email lah kite gambar awk dgn kitaorng kat email ni :

idamansor@ymail.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ana Farhana :

aish mana de..pelakon tu lagi cantik kot >.<" kitaorng biasa je tauuu..btw siaran tu 2 minggu selepas puasa ;)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ana Farhana :

aish mana de..pelakon tu lagi cantik kot >.<" kitaorng biasa je tauuu..btw siaran tu 2 minggu selepas puasa ;)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Zarul Umbrella :

wahhh artis komen blog kite..terharuu..maseh hihi :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Aida Jelita :

hihi maseh..baju kebaya lama tu >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

hihi kat secret recipe lorr...saje xnk bgtau..hihi nk korang teke..sedap kannnn? terror oh haz dpt makan free review pasal restoran dorang..lenkali ajklah kitaorng skali! nk juga makan free..hihi ;p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Zainatul :

maseh..nanti tgklah ea..2 minggu selepas puasa tayangannya ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Natasha :

masehh....ramadhan mubarak utk awak juga ^_^

haz said...

ooh.. sedapnye mkn kt secret recipe.. nyum nyum~ haha. alaa. yg tu lucky je tuu.. first time gak haz dapat mkn free. hikhik. boleh aje~~ V(^0^)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

eeyyy tp bez apa dpt mkn free! kitaorrng x pnh pn tau >.<" nk jugaa..ngeee *muke x malu* hihi :p

haz said...

hahah. boleh2.. bisa diatur~ hikhik xD

Ana Farhana said...

korang la lg cantek ^_^ 2 mggu lps puasa ??? 28 july ke 4 july ??

Nadia Azira said...

nadia pernah jumpa fatin suhana sebab dapat tiket free dr dia...sgt gorgeous okay!

http://retrojingga.blogspot.com/2011/10/pyramid-show.html

ara lee nadia jmp jgk me tu tp mse tu xknl dia lg...so, xambik gmbr pun...rugi kan....hehehe...

awak b'2 je nadia tak jumpa lagi...hehehe... =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

wahhhhh besh2 ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ana :

oh..haha xtau..x ingat..lalalalala..err..:p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

Fatin mmg gorgeous gila! wow tix free? beznyaaa!!!

oh Ara tu kitaorng rapat..die sgt sempoi..ha nanti jomlah plan buka sama2 jom ^^

Eyesha Zaidin said...

baju kebaya cantik..kain jenis duyung k?=)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Eyesha :

kain kite dapat dr RnR Collections warna hitam :)

Eyesha Zaidin said...

cantik..tapi sha suka dengan "potongan" kain dia..^_^