Monday, August 13, 2012

ber iftar seminggu sebelum raya

salam semua..

kali neh iena nk ceritakan pasal iena keluar hangout dengan kwn2 sama course dengan..pendek kata geng2 kamceng kitaorg dalam kelas..

kalo time lepak n borak2,.mmg muka dorang neh jerlah yg selalu pot-pet borak x ingat dunia..hihi..

oklah..t korang bosan pula kalo iena asyik membebel banyak2..meh join pic2 kitaorg amik sepanjang berjalan2 n makan2 di wangsa walk ^^


yang i ni kitaorg dh siap book tempat dh awl2 tau..sbb kalo x time buka mmg x dpt makanlah jawabnya..sbb time kitaorg book tuh dh byk yg org book tauuu..naseb dpt juga tenpat yg best utk berbuka dgn kwn2 tauuu ^^ 
baju oren bertentangan ngan iena namanya atul, dia suka main cuit2 ngan kita tau..lol..second pula haz..dia mmg pandai drive n ada lesen kete..hehehe..jeles tgk die..muda2 dh ada kete sendiri tau!!! plus dia sgt cepat tangkap apa yg step facial n massage utk belajar..hish..pinjam otak jap blh? lol..
ketiga yg baju coklat tuh pula nana,..dia mmg gila ngan barangan kosmestik etude house!!! dia ada byk tau koleksi tuh..hehehe..jeles2..cantik2 lak tuh brg die..hehehe..yg baju putih pula ema..dia sangat pendiam orgnya..tp kadang2 boleh pula die buat lawak kadang2.n yg last sekali pakai tudung leopard tuh tentunlah me!!! hehehe..

time neh kitaorg menunggu kedatang seorang lg kawan kitaorg..sayafa nama die..hehe..iena paling rapat dengan dialah..hehe..sbb dia mudah masuk sama kepala dengan iena..hehe..plus dia pn pantang tgk baerang mekap emsti rasa nk beli!!! perangai tuh sebijik cam iena tau..dia pn suka sgt mekap2 neh..hehe XD



time neh bergambat ramai2..syafa dtg dekat bape minit sebelum berbuka puasa..nseb x ayah tggu lama utk dpt makanan tauuu..heheh.....cuba teka mana satu syafa? yg paling cantik tuh lah syafa..^^ yg pakai tudung putih duduk sebelah kita..cantik x dia? cantik kan ^^

dia pn pandai sgt mekap..yg itu dia mekap sendirilah..hehe..suka tgk..cantik ^^

again..hehe..bergambar byk2 sbb naty kitaorg akan cuti raya..so x jumpa korang lg..hehehe..tp cpt cuti pn 8 ari jer an? >.<' giatmara kedekut tol nk bg cuti byk sket..sob2 >.<'

time neh baru dorang semua ceria sket..hehe..sbb time neh dh nk dekat dh time berbuka..ehhe..mentang2 jap lg dh leh makan..so pandai pula dorang posing..hehehe..time neh syafa yg ajak dorang buat peace..pastuh semua ok..hehe..mendengar kata betul ^^



time pas semua dh sembahyang, apa lg...time bergambar lah!!! hehehe..time neh iena x nak koin dorang g karaoke..sbb iena x suka sgt2 g karaoke..hehehe..so iena sempat merakam moment2 terindah neh ngan dorang..hehehe..dlm banyak2 kwn2 kat kelas tuh..korang semua paling best dibuat kawa..sbb korang semua sangat sempoi tau..xder bajet cool or  control or apa2 lah..just be urself..hehe..suka2..


iena yg paling tengahhhh..hehehe..mesntilah..bintang utama kene tengah2..hehe..ceh perasan jer neh..:P

dari kiri nana,haz, atul, (me), ema, n syafa!

alamak..atul tertutup mata pula..hehe.dalam neh atul nampak rungged sekt..tp kalo tgk depan2..muka die cute aja..comel2 orgnya..hehe..sore pn lembut n cute aja..haha..suka tgk die :)


again..neh mata atul dah buka dhh..hehehe..atul yg duduk tengah2 sambil silang tangan eksyen tuh..lol..hihi..gurau aja :P

time neh sesi bergambar secara berdua pula..hehehe ^^

yg biru neh haz tau..dia mudah gelak orgnya..hehe..tp cepat tangkap time belajar..terror an? hehe..die bekas pelajar uitm..hehe..x lama lg dia akan sambung lg study deg kat uitm juga..good luck dear..kita doakan awk berjaya dunia n akhirat tau ^^ pendek jer masa kita belajar neh..bulan 12 dh abes dh..:')

yg ini kita n ema..dia paling rajin sms kita kalo ada benda nk tanya tau..kadang2 dia rajin juga text n tegur2 kita kat hp..hehe..maceh awk..:') ingat juga kat kita..selalu berkepit ngan atul jer..^^

neh pula twin kita n atul..hehehe..ida sempoi jer even br pertama kali jumpa dorang!! neh first time tau kita ada kwn yg ida x kenal lg..hehe..selalu kwn ida kwn kita juga..dua2 kenal..sb tuh kita ajak ida utk kenal kwn2 kita..sbb kwn kita kwn ida juga..br best camtuh annnnnn ^^

time neh kita dengan syafa...hehe..best..sbb kita n syafa n ida sempat lg makan icecream kat tutti frutti selepas sesi amik gambar..hehehe..yelar x puas lg nk jln2 n sembang2 an..^^ x jln pn snyer..makan icecram sampai x sedar masa cpt sgt berlalu..kita borak2 sampai dekat kol 10 annnn..lama tol..x sangka terborak lama pula..kata ida syafa neh kelakar..sbb byk kali buat lawak buat ida tergelak..lol..

last sekali gambar me n syafa..hehehe..time syafa sbb jd kawan kita..hehe..honestly kita jenis ssh nk kwn rapat n berkawan ngan org tanpa ida tauuu..tp ble kenal syafa entah nape mudah jer rasa selesa dengan syafa..hehehe..seronok tau borak2 ngan syafa..x pernah bosan ^^ plus kita sama minat..hehe..kepala pn sama jer..time belajar sama2 rasa pening pale neh ssh nk tangkap step2 buat facial n massage..lol...tp xper..usaha sama2 tuhlah lg best..berat sama dipilkul ringan sama dijinjing yer x? hehehe..

k lah sampai kali neh jer entry iena..btw iena nk selitkan sket satu gambar hasil mekap neh..iena da juga buat servis mekap..kalo korang kenan leh lah inbox or call atau text iena dekat fb atau hp iena..


email : nininewest_kl@live.com / sakinah_mansor@hotmail.com
hp : 012 - 286 7694
boleh call atau text jer..tp iena preffer text aja...sbb hp iena cpt abes bateri pula..hehe..doakan iena lebih murah rezeki yer..hehe..bolehlah iena beli hp br mcm ida ^^

k lah iena nk ucapkan selamat hari raya kepada semua kwn2 blogger iena yer ^^

hehehe...btw iena mintak maaf sangat iena x leh buat video tutorial..video mmg dh beli..tp brg2 mekap iena xder kat iena..ada kat umah kwn....dia ada bz n akan g vietam..plus dia kan cuti raya..so nk x nak terpaksa iena tggu dia after raya..ingat mmg nk buat video tutorial...tp syg x dpt2 nk contact die..ssh nk contact..:(

insyallah after raya iena akan cuba pula update entry psl mekap2 pula..hehehe..

hope korang puas ati dengan entry kali neh..yg khilaf semua dr saya mohon dimaafkan yer..yg sempurnanya semunya dr allah..

so sempena raya iena nk meminta maaf pada semua kepada sesiapa yg pernah terasa or marah ker atau apa2lah..mohon dimaafkan yer..selamat bercuti dan selamat balik kampung..pada yg nk balik raya..hati2 yer.moga selamat pergi dan selamat pulang..insyallah :)



18 comments:

Ana Farhana said...

hehe.. kte x pnh pkai mekap, ape lg nk mekap sendri.. mmg xretii lorr.. nnt nk mtk iena mekapkn laa :P

btw, besstt nye la kn time study ni ngn kwn2.. enjoy je.. mcm2 cerita :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhila - hehe..nak jer kalo fahdila yg tadahkan muka..hehe..muka fadhila kulit cantik oke! jeles tgk..lawa sgt :')

IEQAH said...

iena..waahh iftarr dgn gengg beatuciann,eh ejaa salah plak..

^^

haz said...

haz lak bab2 makeup ni blajar sendiri je... men tibai conteng sane conteng sini. dh siap.hahaha xD

haz suka la statement kawan iena kwn ida juga.. so sweet! ^^ btw name kawn iena tu 'haz' jgk laa. same2~~ hihi

sempena nak raya ni pun haz mintak maaf ye kalau ada terguris hati, tersalahbicara, tersilap perilaku sepanjang perkenalan dgn korang ni.. >.< selamat hari raya! =)

Ana Farhana said...

elele.. hehehe. cantik ?? xdelaa.. mgkn x zoom in kot.. :P iena & ida lg cantekk ohh..

Eyesha Zaidin said...

hai iena..
ni kawan2 yg sama kos dgn iena k?
syukur alhamdulillah..dah ada rami kawan ..moga bahagia dengan kawan2 iena..=)

wah nak buat tutorial cara paki tudung..baguslah maccm tu
boleh kongsi idea sama2..^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ieqah - hehehe..yup2..dorang neh semua baik2 mcm eqah juga tauuu ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - yup2..nama panggilan sama dgn haz..tp nama penuh die hazrati jer..heee..oh..xper..iena pn canmtuh gak mula2..men tibai jer..tp kalo nk improve skill mekap kene selalu buar research n latihan..xpun kene selalu tgk tutorial jer ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhila - xder2..dh pernah jumpa depan2 an..cantik tau!!! trust me :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

eyesha - itu pn yer gak..mmga da nk buat..hehehe..tp tggu dpt kan brg2 mekap dr kwn iena tuh..leh buat sekaligus mcm2 tutorial XD

Nor Zilla Sensei said...

wah, ini pasal iftar ke pasal makeup2 ida..huhuhu. sambil makan sambil mintak tips bermakeup ye.. :P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nor - hehe..pasal iftar..tp saje selitkan sket pasal mekap :P

haz said...

ooh.. btol3.. haz pn ske cr tutorial kt youtube. nk bljr sendri nanti seng skit. hee ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - yup2..mmg senang sket pn..jimat lg dr kene byr beratus2 kat kelas..lainlah kalo dh senang..nk g kelas2 mcm tuh pn xder masaalah..:)

haz said...

kan kan.. kalau duit mmg byk msk je kelas ape yg kte nk bljr kan.. bestnye~~ >.<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yup2..tau xper...

dilladoodledat said...

i suke sgt tgok u n ur twins punya mekap sgt simple natural n flawless ... XD

u two buatla tutorial , mesti comel gilee tgok twin mekapkan twin . <3 <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

dilla -

haha kitaorng mmg nk buat..i mmg sudi jadi model twins i..tp tulah..die
tersangat BUSY dengan KELAS die..
bila balik she keep saying 'AKU PENAT, PENATLAH' hari2 die ckp mcm tu =,='

mcmane i nk buat tuto kalau die asyik ckp mcm tu? ..maybe time raya cuti ni kot baru boleh buat :)