Saturday, August 11, 2012

kebaikan mandian air garam bukit

assalammualaikum semua ^^

kali neh entry iena nak ceritakan pasal mandiam air garam....sekarang ada mcm2 jenbis prodcut garam bukit an..tp x banyak yga da product air mandian garam bukit..kalo kat spa2 selalu adalah buat kan..hehehe..x pn dekat2 pusat perubatan islam..pn ada mengunakan air garam neh..btw iena nk bagi pendapat iena, secara personal iena ada juga guna mandian air garam bukit neh..selalu iena guna time setiap kali mandi bangun subuh..

bila iena mandi pakai air mandian neh, diri terasa lebih positif, segar dan relax aja..iena ingat lagi tiem iena pening sangat2 kepala neh..bila iena mandi pakai air mandian garam neh, terasa kurang sket beban di kepala..rasa lebih ringan n segar jer..hehehe..

di bawah neh iena bagitahu kebaikan-kebaikan mandian air garam bukit yer ^^

antara KEBAIKAN Aroma Salt Crystal ini : 

+Meningkatkan aura dan potensi diri.


+Memberi ketenangan hati dan minda.


+Melembut & mengekalkan kecantikan kulit secara semulajadi.


+Mencerahkan kulit serta mengembalikan keremajaan tubuh badan.


+Membuang kekotoran,toksin dan sel-sel kulit mati.


+Melancarkan peredaran darah.


+Merawat masalah kulit seperti jerawat,parut,dan lain-lain.



di sini iena bagitahu cara untuk mengunakanya 

boleh dijadikan sebagai bilasan selepas mandi, ltk 5 sudu dalam baldi air, ataupun boleh dibuat  

rendam kaki.

mandian air garam bukit ini sangat digalakkan mengunakanya di waktu pagi tiem subuh2 lagi..mengapa? sbb mengunakannya di waktu malam sama seperti tidak mengamalkanya..kenapa begitu?

sbb pengambilan gara, bukit di waktu pagi juga adalah amalam pemurah rezeki tauuu..dan juga amik secubit garam sebelum dan selepas makan untuk tujuan memperbaiki kesiahatan diri..

dan untuk pengetahuan korang..mandian air garam ini juga sangat sesuai untuk kanak2 dan bayi2 yer..terutama bagi mengelakkan gangguan mahkluk halus yang mudah mendekati bayi...selalunya bayi2 sangat suka mandian air garam neh tauuuuuuu ^^

lagi satu..ini cuma amalam berdasarkan fakta2 dan janganlah korang sampai atksub or obses dan percaya benda karut-marut pula..kita hanya berusaha, tapi allah yang memberi rezeki dan membuka jalan pada kita an..^^ yang penting harus yakin dan percaya pada allah sudahlah..:)

dan iena nk bagitahu duta bagi product nni lah RINA SALLEH iaitu pemenang gadis melayu..dia juga mengamalkan mandian air garam neh tau..dia pn ada jual juga produt nh..iena pn pn sama..br nk try2 berniaga..tp macam biasa..iena akan dermakan sedikit keuntungan yang iena dapat dr pembelian korang tauu..so sambil membeli sambil menderma lah kan?

btw kalo korang nak tengok n tahu pendapat dan cerita mengenai scrub neh boelh juga terjah ker blog rina salleh untuk tahu mengenai pendapat dia secara personal mengenai mandian garam bukit neh...





btw iena juga nak ucapakan selamat hari raya pada semua pembaca blog iena tau..terima kasih bagi yang sudi jenguk dan singgah serta komen post2 entry dr iena tau..sangat hargainya..



so kepada sesiapa yang berkenan atau berminat bolehlah terus pm iena dekat facabook iena atau dekat fanpage iena

x pn korang boleh terus direct call atau text di : 012 286 7694


        atau boleh terus email iena di : ninewest_kl@live.com atau sakinah_mansor@hotmail.com





20 comments:

haz said...

mandian air garam bukit ni mcm skrub gak ke iena? or just rendam garam tu dalam air then gune mcm tu je?

Ana Farhana said...

Whoaaa.. ade yg lain laaa kt blog ni.. ade ruangan twin di media :D:D yg dkt iklan ratu tu kte terjumpe kt kosmo, haha. exsited gile tgk korg msuk suratkba, hehe, pdhl dah byk kali dah kan... ^_*

nway, nnti kte nak beli laa garam nih, kte pnh pkai, mmg bestttt.. tunguu duit rayaa :P

The ShomeL TwinZ said...

biase kiteowg buat utk rendam kaki jew, mandian x prnh cb lg...hihihi

IEQAH said...

iena :)

wahhhhh mcm best je nk try la..tp kwn ieqah ckp mmg garam bukit ni bgus pn :)

Amoi Heaxa said...

amoi pon da beli iena...bau vanilla best sgt bau die! menenangkan :)

Eyesha Zaidin said...

selalu pakai air garam bila kaki rasa sakit..rendam dalam besen dengn air suam + garam ^__^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - mandian air garam yg ini bukan scrub syg..beza scrub dgn ini, ini digunakan untk mandian..kalo scrub utk gosok2 kat badan..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla - hehehehe..oh..yep2..yg ratu kali neh byk juga jeluar kat newspapaer kosmo..hehehe ^^ heee..tggu duit raya? wah..nak2 ( sambil buat muka bersinar2) lol..jk

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

the shomel twin - neh pn boleh buat rendaman kaki n mandian..kalo kaki yg pecah2 btter pakai yg scrub garam bukit..lg cpt hilang rekah2 kat kaki..:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

amoi - yup2..kan2..mmg best sgt..bau pn sedap jer ^^ btw thx amoi komen..first time tgk amoi jejak sini ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

eyesha - yup2..mcm tuh pn blh..tp iena selalu buat utk mandian.,bkn utk kaki..hehehe..sbb kaki iena xder rekah2 sgt..tp just utk relax2 iena lg suka mandian air garanm..lg best ^^

The ShomeL TwinZ said...

ooo.. tq ea.. :) info yg baek n blh diguna pkai..hihihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sama2 the shomel twin ^^

haz said...

oooh... haz terkonfius sbb kn ade jgk sabun mandian yg siap skrub tu skali kan.. hahaha xD

btw thanks for the explanation iena~ ^^

Eyesha Zaidin said...

iena..kalau kaki rekah2..memg sesuai rendam dgn air garam suam k?..sha tak tau..huhuhu..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - dia ada dua produk syg..satu utk scrub n satu lg utk mandian air garam..:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

eyesha - better air suam atau air panas..sbb air panas boleh memetikan bakteria kat kulit2 kita syg..sbb tuh kalo kat spa kitorg selalu pakai air suam yg sedikit panas :)

haz said...

ooh.. hahaha. ok2 dh fhm~ hihi xD

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - :)

Anonymous said...

Saya beli dekat jusco himalayan organic salt.
Rm2.90 jer..ni kenapa mahal sangat?