Sunday, July 29, 2012

Terbaiklah!!

Assalamualaikum semua..puasa hari ni macamana? ok tak? mestilah ok kan..takat puasa takde apalah sgt yer tak? oh ya sekarang dh hampir seminggu kite puasa kan? rasa macam sekejap lah pulak..tp mesti ade jugak yg rasa lambat kan??! haha sbb x sabar nak raya punya pasal..hehehehe..kite pun sebenarnya tak sabar nak raya tau!!

semangat raya ni dh membuak-buak nak datang..hehe sampai biskut raya pun kite dah usha2 tengok nak beli..eceh..padahal raya lambat lagi betul tak?

ni Ida ade kenal dengan owner Lia Cookies tau..dia ade jual biskut raya..series mmg nampak macam sedap gila! gambar2 biskut die pun cantik tau! suke tgk ^_^  hihi..

meh kite tempek sikit gambar2 biskut raya die ..


tgk biskut choc cip! aish mmg terliur tgk!! dhlah ni biskut fav kite tau!! >.<" geramnya tgk!! ouch..*sabar-sabar..tgh puasa ni >.<* 



 biskut ni mesti ramai budak2 yang suke..eh kite pun suka..nampak mcm sgt superdeliciouslah!


ni ida xtau pe nama biskutnya..hihi...sbb ida slalu tukang 'ngap' je bila raya..hihi :p

haa..ade lg nak bg korang tgk..tp kali ni bukan biskut tau..tp header blog Lia Cookies ni..hehe korang mesti cakap cantik..sebabbbbb....*kite yang designkn* puji cepat!! *sambil buat mata ala2 puppy eyes* ngadooo kan kite? nak orang puji je! hihi :p


act design header ni dapat banyak jugak respon kat facebook Ida tau..alhamdullilah ramai yg suke design yg ni..* cisss mengada-ada nak bagitau ade orang puji design dielah tu. :p* hehe Ida pun suka jugak design yg ida buat ni..logo yang dia bagi pun dah cantik..apalagi idea pun datanglah mencurah2..huhu..

oklah dari bebel pasal design tak habis2..baik ida bebel korang pasal biskut yer tak? ye ar mesti dah ramai yang tertanya2 mcmane nak order biskut ni? mana link blog biskut ni? nampak sedap giler biskut ni, boleh order thru on9 ke?

jawapanya boleh!

meh ida listkan jawapan kepada soalan2 di atas..ha senang sikit korang nak baca and tgk nanti ^_^

1) Boleh jenguk blog die yang supercantik ni di SINI
2) Boleh Contact mereka di SINI
3) Nak tengok kat facebook pun boleh..caranya klik SINI

ha apalagi? jom lah order dengan superbanyak di Lia Cookies ni..owner die pun cantik tau..mesti korang suke..tak caya?


ha sekarang mesti korang percaya kan? cantik kan,kan,kan? ^_^

jadi sempena nak raya ni..kalau korang pening2 pikir pasal biskut raya..bolelah terjah ke blog or facebook dorang :)

k lah xmaou bebel banyak2, takot korang bosan pulak..jumpa korang di next entry

selamat berbuka puasa *tak sabar nak berbuka dengan ieqah petang ni :) * jgn jelez :p



48 comments:

nuruashia said...

alahaiiii sodap pulak nengoknyaa aihh..
tyme mcm ni kalo dpt bskut tu mmg lega rasa aihhh..

Boo said...

bestnya...
lawa header...
kuih raya buat kecur air liur kita ida/iena

Nadia Azira said...

alahai, comel2 je biskut raya ni...
orangnya pun cantik...
sama2 cantik, mesti laku punyalah! =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nuruashlia :

kannnnnnnnnnnnnnn!! tak sabar nih nk makan kuih raya!!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Boo :

hihi samalah kite!! >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

aminnnnnn...i doakan yg sama utk owner biskut blog ni :)

haz said...

cantikknyaaa header tu.... sebab ida yang designkn ofkos. hihi seyes comel~ ^^

eee. haz pun suke gak choco cip tu.. sedapnyee~~>.< btw raya ni korang buat kuih sendri ke tunjuk je? haha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz -

hehe maseh..buat? aiyooo memang taklah haz!! tgn x reti masak ni..nk masak mcmane =.='

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz -

hehe maseh..buat? aiyooo memang taklah haz!! tgn x reti masak ni..nk masak mcmane =.='

Ana Farhana said...

header tu mmg sgt cantik ! :D biskutt tu..=,^ lapau nyaaaa, choc chip, sedapp nyaaaa.. yummmy

Anis Adila Aris said...

alahai..sedapnya kuih..
ni yg rasa tak sabar nak raya ni...

haz said...

hehehe. haz pn x buat kuih. stakat buat puding kastard n trifle tu bole lah. haha xD

Eyesha Zaidin said...

raya-raya , banyak kuih tunjuk2 je atas meja..kih3...

Anis Athia said...

terliur tengok biskut choc-chip..nom nom nom...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam.sana sinun umah rakan2 blogger sibuk dah baking biskut...tp mood nk beraya lom mai lagik:D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ana farhana :

kannn nampak mcm sgt sedap >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

anis :

yosh kite pn x sabar nk raya sebenarnya tau! >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

azatie :

wah azatie pndai baking biskut eh?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

anis athia :

tau xpe..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

nakkkk rasa yg haz buatttt...kite suke puding tau <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

eyesha :

x sabar nk raya!

Eyesha Zaidin said...

eh sama! =)...sha suka puding jagung, puding roti...err..macam2 pudingla..hihihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haha samalah kite!! tp kite paling suke puding karamel! mmg favlah <3

Eyesha Zaidin said...

puding karamel...sedapnye....>.<

ida/iena tau tak tentang red valvet dgn pavlova??..

sha tak merasa lagi..hihii

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sha :

series??? npe xnk try beli?

Eyesha Zaidin said...

ya..ada jual kat mana ea?..nak juga merasa..ngee~~

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

orng ni ade jual :)

http://www.facebook.com/mira.manik/photos

Eyesha Zaidin said...

tq..bagi link ni..=)
tapi kat shoppng compleks ada jual x?atau dia hanya dijual oleh pemilik kedai kek sahaja?..^_^

err..terasa nak berbuka makan tu plak..hahaha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

xtau pulak kat shopping complex ade jual ke x..huhu sorry..

tulah kite pn rasa mcm teringin plak nk berbuka pavlova..haha :p

haz said...

yeke? bgslah haz pn suke~~ <3
alaa.. haz buat x sedap mne pn. hahaha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

ecehhh yelah tu...kite bet mesti sedap! :)

haz said...

hehehe. maceh2.. >.<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sama2 ^^

p/s : kite ade letak link haz kat blog yg kitaorng baca tau :)

haz said...

yeke??? tq taw.. sgt terharu =') haz pn memg nk buat pun bloglist yg haz suka bce n nk mskkn blog korg.. br plan nk buat hr nie.. hee ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

heee tq haz ^_^
dh bberapa hari juga ida buat tu..hihi saje x bgtau haz..nk tgk haz perasan ke x :P

haz said...

awww... sweetnye ida =') seblm ni haz ade gak tgk kt bhgian bwh tu, msa tu xde lg kot, sbb tu la haz x prsn. hihi

btw kan ida, haz br je blik dr pos laju ambil brg yang dapat hadiah dari korang tu. yang cekak ribbon dari cynn ismail. baru hari ni berpeluang nak amik kat sana. sian cynn tertunggu2 barang dia sampai ke tak.

sebab haz pun takde transport. kakak ngan ummi g kerja. baru hari ni kakak ada masa g teman ambilkan barang tu. rasa serba salah sangat kat dia.. wuu wuu T.T

Eyesha Zaidin said...

wuhuu!! syoknya...link Haz ada dalam blog ni..=)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

oooo icic..pttlah lambat awak dapat ea..wah beznyaaa! mesti cantik hadiah tu tau :) jelez2..

a'ah sbb kitaorng baru jugak letak :")

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sha -

eceh meh exchange link jom?

haz said...

heheh. cantik~ comel sangat! lepas ni haz nak buat enty pasal tu lah. nak post gambar skali kasi korang tengok. hikhik xD

Eyesha Zaidin said...

hai ida/iena :

okey, jom kita exchnge link! ^__^

haz:

nak buat entry pasal hadiah yg Haz amik semalam tu ea? =)

haz said...

@eyesha zaidin

aah. dah buat pun tuu~ hahah

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sha :
dh buat dear :)


haz :
dh baca pun :P

Eyesha Zaidin said...
This comment has been removed by the author.
Eyesha Zaidin said...

a.ah...hehe..Sha baru pasan ptg td..kih3

aha,nak tanya ^__^ ,ida/iena dah poskan hadiah k?sebb risau kat rumh sha x de org bila org pos dtg..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

dah hantar dh sha...oh dont worry nanti kalau takde orng kat rumah die akan tinggalkan notis suruh amik kat mana nanti..:)

Eyesha Zaidin said...

terima kasih sygku ida/iena.=)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sama2 :)