Tuesday, January 8, 2013

Bila Twin bergabung, nilah hasilnya

Hye semua, entry kali nikan memang buat kitaorng over excited tahap 10000x maksima tau, haha over kan?
hehe nak tahu tak kenapa? sebab kali ni entry kitaorang khas untuk korang-korang semua yang baca belog kitaorng ni tau..entry khas cuci mata untuk hari ni..bahahahaha..ayat x boleh belah kan? kekekeke..

apa-apa pun sebenarnya kitaorng sebenarnya nak bagitahu kat korang semua sebenarnya kitaorng tengah over excited nak menajamkan skill tau..ek skill apa plak ni? bukan skill masak-memasak yer..huhu kalau bab tu memang confirm kitaorang fail...keke :p 

sebenarnya idea nak menajamkan skill ni datangnya dari Ida..eceh..Ida yang sibuk mengada-ngada nak offerkn diri dekat Iena suruh buat main mekap2 for FREE! pastu kite plak yang jadi tukang photo and editingnya..sorrylah kalau editing ni tak curlass macam photo2 sekarang..maklumlah Ida ni budak baru belajar..x niat pun nak jadi photographer hokey! cuma saje nak menggatalkan tangan ni untuk edit and ambil gambar..huhuhuhu..so entry kali ni memang editing and gambar tu hasil Ida lah ye..yang mekapnya pulak Iena Mansor! bahahahahaha..ok tahulah korang mesti rasa was2 kan..boleh ke kembar dua budak ni nak buat photoshoot2 bagai? iyelah maklumlah kitaorng belum tahap expert atau pro lagi..tapiiiiiiiiii..peduli hape..kitaorng nak jugak tajamkan skill kitaorang..tak salah wei asah bakat kn,kn,kn? *angguk cepat, kalau x ida rotan! hehe :p* 

oklah tak mau membebel tak tentu hala..meh kita tunjuk korang hasil gabungan the twinnie neh..tengok jangan tak tengok ye..hehe *sambil kelip2 mata* 


The Model Before Photoshoot : 
*sorry ye Ieqah, curi gambar x mekap sat :p *
                                

                                                      

Ni pulak lepas photoshoot..hehehe..tadaaaaaaaa *drumroll* 


yg ini favourite pic yg iena & ida suka sgt..sbb gambar ni dapat cahaya yg cukup n mekap yg jelas dr hasil tangan iena mekap tauu..hehehe..muka ieqah mmg dah flawless..xder seketul pn jerawat...jd senang sgt nk mekap2 dan letak foundation kat kulit die..plus kulit dia xder masaalah berminyak sangat...so senang sket..mekap pun tahan lama tau :)

dari pendapat Ida pulak, memang senang nak kejersama dengan Ieqah, walaupun dia malu2 nak pose..tapi Ida cuba galakkan die pose tau..lama2 tu die dah ok dah..dah feeling2 ala2 ANTM pun ade..keke :p


agaian...ieqah memang fotogenik..mudah jer ida nak amik gambar die..plus ieqah sporting dan boleh mendengar arahan dengan baik..tq ieqah..kiss banyak2 utk ieqah (sambil bg flying kiss )
kalau korang nak tahu..tempat ni kat belakang condo Ida je tau..hehe x shoot kat tempat jauh2 pun..huhuhuhu...


Ieqah..tengah feeling2 nak jadi princess gitu.. *ok tu tipu :p* 


saje letak tone sikit kat gambar ni..huhuhuhu..


senyum..jangan tak senyum..senyum tuh kan sedekah ^^


saje nak try pose ala2 series mcm voke gitu..hewhew..




last skali pic of Ieqah.....


itulah je kot gambar-gambarnya..lepas ni kita (Ida) akan edit and upload pulak gambar Iena yer..untuk kali ni kitaorng decide nak masukkn gambar Ieqah dulu. Kepada sapa2 (blogger readers ) kitaorng yang berminat nak buat cenggini, bolehlah buat entry tajuk  " Saya Pun Nak Juga" pastu tulislah nape korang nak mekap by Iena Mansor and shoot by Ida Mansor...yang ni kitaorng memang tak kenakan sebarang bayaran tau!. Siapa yang bertuah dielah kitaorng pilih untuk our next project. Project make over ni saje kitaorng buat, untuk bagi sedikit dekat readers blog kitaorng..x dapat bagi korang duet..bagi servis ni pun jadilah kan? anggaplah ni sebagai tanda penghargaan kitaorng untuk korang yang bersusah-payah meninggalkan komen dan baca entry2 belog kitaorng yang x seberapa ni :) 

setakat tu je untuk kali ni..jumpa korang lagi di next entry ya. 

P/s : Next model would be Fadhilla ..lepas tu siapa pula? sapa nk angkat tangan cepat! hehe :p 

by Ida Mansor & Iena Mansor 


68 comments:

love bunga querida said...

usaha tangga kejayaan bebeh!! :'D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

bunga - heee tq sayang <3 nk jadi mcm bunga one day ^_^

AmirahSM said...

bestnyaaaa..nak di mekap oleh kembar! hehehh tp jauh la dgn kembar cntik ni.. =)

Cik Rad said...

wah!! chayok2!!! all da best my dear twin.. :) lama pula tak komen2 kt cni.. hihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amirah - awak duduk mana? :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Cik Rad - hee tq cik rad...:D

Cik Rad said...

bergabung!!! meletops!!! rad nak juga tapi nun di jb.. huhu

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. lepas make up semua jadi cantik. hihi. kalau natural lagi cantik rasanya :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Cik Rad - alaa..jauhnya..nanti lau dtng KL roger2 lah kayh :)

Sheila Salim said...

bestnya, buat entri je eh... pandai make up orang! nampak manis je model ni

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sheila - thx Sheila..kalau nk natural x blh pakai fake eyelash lah.. :)

Cik Rad said...

insya Allah.. teringin gak nak jumpe twin ni.. nanti kalo rad ada jln2 kl rad roger2 ya.. roger kt fb kot..

Anis Athia said...

Wah, serious best bila ida dan iena bergabung.. Gambar cantik, makeup pun cun :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ok..in shan allah :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anis - thxx...nanti nxt ni ktorng mekap Anis..Anis nk x?

haz said...

next will be me! eceh. hahaha

fadhila dtg hr bile ek? kte after minggu dpn dh free. hee ^^

btw haz bgtaw awl2 taw yg klt haz x flawless. ade parut jerawt >.<'

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz, ok cun..haz punya next week time hari sabtu or ahad? blh? sbb fadhilla pn dtg next week juga..

haz said...

yke? kalau dtg saing fadhilla ok jgkkn.. tp kalau nxt week hr sabtu je la haz free sbb ahd tu ada exam. haha

Cik Atyn said...

Yeay nati leh la makeup kan atyn :)

Cik Atyn said...

Yeayy nti leh la makeupkan atyn :)

Yuyu Zulaikha said...

Cantik :)

Syamimi Hazirah said...

Amboiii cantiknya kawan kite Iena mekapkan, nice shoot lah Ida! Hee

Sabar said...

cantiknya..macam dah pro.*angkat tangan nak juga..huhuhu

Ika said...

Cantik Iena make up. Dah boleh jadi MUA lepas ni.. hehehe.. shoot gambar pun cantik.. gud job both of you.. :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz , kalo mcm tuh sabtu depan lah ok..t text kt tau..nk ur number..senang apa2 nk contact haz, b4 hari nk shoot naty :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Cik Atyn. serius ker berminat, kalo minat naty hantar gambar kat ktorg thru email, naty kalo ktorg free, ktorg akan set date utk phsht yah :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu - maceh..yuyu pn cantik juga :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ika , thx syg..mmg plan nk jd mua pn..itu yg nk mahirkan skill mekap ni :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

syamimi - kalo betul minat, hantarkan gambar dekat kitorg punya email, n if ktorg free, kitrg akan set kan date utk phsht :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sabar - kalo berminat, boleh hantar gambar kat ktorg punya email, n if kitaorg free, kitaorg akan set kan date utk buat phsht yah :)

haz said...

oraiyt.. kte dh ksi no kt ur comment box previous entry. tgk kt stu. hihi.

Ana Farhana said...

suka tengok gambar ika pakai skirt dgn seluar tu.. cantik gile!

shoot ni semua lawa, mekap cantik.. plus ieqah pandai pose.

haha, malu lahh pulakk. model pembawa lemak bulih le kikiki :p

Ana Farhana said...

haz : xdpt nak g ngn hazz.. sbb time haz free kte ;ak x free..

yuyu : kalau ade sekali kan bestt! :'(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - ok :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla - lau mcm tu buat hari lain2 lah ya..

Myra Abdullah said...

wow! good job sis =)

Ana Farhana said...

yep2.kte dtg mggu dpn insya'allah

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Myra - thx dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla :)

Nadya Bubble said...

Wahh macam best je :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadya - berminat? :)

IEQAH said...

LEBIUUU..Terharuuuuu kitaaa taw..
Thankksss.. make up dari ienaa dan photo editing dari ida mmg superbly mantap..

nak lagi nak lagi..

mUAHHHHHH.

IEQAH said...

tAK SABAR BLOG GAJAHH nak update pasai ni....

btw syamimi hazirah tu kawan baik ieqah kat kuantan dari skolah rendah...

IEQAH said...

mohon nak kacoo fadhilaaaa nanti.. eh.. HAHAHAHA !

The ShomeL TwinZ said...

bestnye korang berdua ade kelebihan masing2, cntik mekap iena...n cantik pic yg ida shoot jgk...:)
teringinnyer..

Shima Mazlan said...

cantik .. best nya dpt make dr korg .. hihihih ...

El-Janna said...

cantikkkkkkkkk ina pandai mekap. ida pun pndi amek gambar^^.. wah mcm nk join jugak je^^

Ana Farhana said...

ieqahhh - haippppp! no no noooo :P:P

MuslihahHassan said...

berminat ler sis.. berapa charge utk makeup?

syamimihaziqah said...

Ieqah dah pandai pose sekarang, wewiitt!
2 tahun lepas ajak shoot sekali kemain segan dia. Haha

Nice pictures twin ;)

Syazana Zainn said...

cantik iena make-up :)



btw 1st time singgah sini :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ieqah..amboi..kemain..nk lagi yer..hihi :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ana farhana - fadhilla - boleh jerrr..:D confirm tau next week..buat sekali dgn haz..:D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

shima mazlan - tq dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadya Bubble - berminat ker? hihi :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

myra abdulla - thx dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

the scomel twin - kalo bemrinat blh send pic kat email kitaorg.t kitaorg blh set kan date utk enxt phtohooot yer :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ej janna - boleh send [ic kat kitaorg punya email, kalo kitaorg free, kitaorg akan set kan date utk next photoshoot yer :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

syazana zain - thx dear ^^

IEQAH said...

Ida & Iena: Nakk kacauuuu fadhilaa je.. HAHA

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ieqah - blh jer..fadhilla dtg rabu, dtg tiem tuhlah..blh bg cd sekali n kalender n mask

ayu jue said...

berbakat sungguh kemba comel ni...nak jugak!!

Namee Roslan said...

cantik. :D talented betul. boleh jadi model, photographer pun boleh, MUA pun boleh. hehe. all in one ! :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Namee : hee..tq Namee..x sangka Namee sudi jenguk belog kitaorng :')

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ayu - email kt ya :)

Diana said...

wah! good job sisters! cantex sangat hehe :D

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

Bila tengok gambar, tengok make up, tengok Mua. Talented nya. Teringin nak jadi model kakak kembar dua orang ni. Hikk

Anonymous said...

canteknya korang buat...tetibe teringin plak jadi model korang...hehe (^_^)