Tuesday, July 17, 2012

Photoshoot Ratu. Eh Ratu??

Assalamualaikum semua,

Huuu kali ni Ida nak cerita tentang photoshoot hari tu..photoshoot untuk butik Ratu dan akan dikeluarkan kat majalah Nona tak lama lagi. Pehh..first time dapat tawaran photoshoot ni kitaorng terus menjerit2 kegembiraan tau..yelah sebab happy sgt2! pastu ngucap syukur alhamdullilah. Tak sangka sgt akhirnya impian yg kitaorng dh lama impikan tu akhirnya tercapai. Alhamdullilah :)

ingat lagi dulu2 kitaorng mcm dh down je sbb x dpt photoshoot dgn Ratu..last2 dapat jugak..utk majalah Nona plak tu..mmg happy sangat2! tq Pn.Juwita & Pn.Suzana sbb bagi peluang kat kitaorng berdua. Insyallah rezeki Puan akan makin bertambah, murah rezeki dan panjang umo!. Haha amboii! kemain kau doa berjela2! mentang2 lah dpt photoshoot utk collections dorang..kalau tak?? haaaa...monyok jelah kejenya :p

ni kite nak share sikit gambar waktu photoshoot tu..tapiiiiii x dpt! sbb kitaorng rushing photoshoot kat 3 tempat yang BERBEZA! and banyak gila baju kne tukar..so tenaga pun dh makin berkurang....jadi gambar pas photoshoot jelah ade..huhu jom tgk jom..

scroll bawah cpt kalau nak tgk! hehe..


ni namanya pose menahan terik..haha perasan tak tangan kite hadang kat tepi pipi kite tu? hehe tu sbb tak tahan panaslah tuu..sbb tulah tgn kite cenggitu..hihi..bkn saje suke suki nk pose cenggini..tp sbb gigih nk juga bergambo ha jadinya beginilah hasilnya hihi :p


ni iena..tgkkk...die dlm keadaan mcmane pun still ok jep! x mcm kite ngade2 x tahan panas! 
sbb tu iena kalau pose cmne pun ok jep :) 



ni kitaorng berdua dgn baju Ratu..tp time ni dah habis sebenarnya..sbb bulu mata pelesu dah tak nampak di mata kecik kitaorng..hihi


ni time tgh bizi2 kat tempat photoshoot kedua..kat jambatan putrajaya..



ni bile dah habis photoshoot, ni namanya bergaya syok sendiri - pakaian  pulak by Farnia Boutique..*kalau berkenan ngan baju ni g search kat fesbukk ye kawan2*


ni iena, tgk....cantik tak? cantk mcm kite kan? hihi *perasannnya* :p

ni barang2 kitaorng bawa utk photoshoot..ade inner, kasut dan lain2..

ni iena..ni namanya pose sugar glider..hihi sbb kawan kitaorng fuza ckp sugar glider die suke wat aksi cmni bile terkejut :p


ni iena..masa tgh bersiap2 nak balik sume..tgk muka x puas hati sbb kite asyik amik gambar die je! hehe



tadaaa...yg ni adelah pic last..sbb dlm ni semua crew ade...en.photo ade..editor Nona pun ade..pekerja nona ade..and saya pun ade! err..tp iena pulak xde..xpelah oklah tu..

pics die pun dh banyak kan? hihi oklah tu fair & square..eh square? ha ape2 jelah...k lah kesempatan ni kita nak bagitau pasal hadiah contest tu..

untuk HADIAH SAGUHATI.korang akan dapat LAMBAT sikit tau!..ini sebab sponsor by Edaseera  tu tak post lagi hadiah2 korang..

meh Ida tunjuk perbualan kite dgn die..*takut2 ade orng ingat kite tipu pula..huhuhu*


so nanti bila die dah post baru kita akan post kan kat korang yerp..bila kitaorng dah siap2  nak post tu kitaorng akan sms kat nombor yang korang dah bagi ok? ...so pleaseee be patient ok..

so sorry sbb delay bagi hadiah2 ni...ni first time kite wat contest tau. Sbb tu kitaorng xtau proses2 nak bagi hadiah byklah pulak..so nxt time kalau kite wat contest kite akan terus mintak sponsor post hadiah dlu...sng dh pastu nk post kat korang kan,kan? 


yg kat atas ni email pemenang nombor 1....tgkkk...die tak boleh claim hadiah utk jumpa & belanja by twins..so jadi kitaorng akan bank in kan die RM100 utk kegunaan harian die..sbb die request nak guna duit tu utk IPTA die...ingatkn nk bg voucher makanan..tp die xnklh pula..so nanti janganlah pulak ingat kite tak nak bagi hadiah ke apa2 ke... yelah sbb xde entry hadiah pemenang kan? please korang bersabar ya >.<"

nanti kitaorng akan selitkan gambar email bile pemenang nombor 1 dh received duit tu nanti..setakat ni pemenang nombor satu Tiny tak dapat apa2 lg..sbb sponsor hadiah ynag lain tgh buatkan die hadiah..maklumlah nk kait2 utk hadiah bantal kraft tu bkn senang..so amik masa sikit...tunggu ye Tiny....insyallah sampailah tu nanti hadiah awak ^_^  and nasib baik kak Puteri yg sponsor jenama Dressuana tu dh siap2 email pemenang ukt claim hadiah voucher..so legalah sikit..fuhh..kurang sikit bebanan saya..*xleh tido tau sbb hutang2 hadiah kat korang x langsaikan lagi* tsk..tsk.tsk..


ni adelah email pemenang nombor dua :



utk pemenang nombor 1 & dua ni..hadiah design header kite terpakse siapkan lambat tau..sebabnya LAPTOP kesayangan xde! sebab SELAMA ni kite guna laptop gula hati kite (IENA MANSOR)...and die plak dh bawa laptop die g kelas tiap2 hari..dari pagi sampai petang..so mcmane lah kite nak buat design yer tak? sbb laptop dh xde..bla senjata rahsia xde nk hasilkan masterpice pun dah tak boleh dahla..so maaf lah yer cik2 sekalian...

tapi mesti korang kata ' aik malam kan ade?' masalahnyaaa..mcmane nak buat malam2..sbb internet xde..ok apa pula kaitan internet xde dengan design?

sbbnyaaaa kite ni kalau design mesti kne surf net..sebabnya idea dari cik.INTERNET lah yang banyakkk membantu kite design2 ni..plus kite knelah tgk blog korang sambil design..baru ade mood..

sbbnya setiap kali kite design kite akan bace blog korang :) sbbnya nak memahami korang suke stail yg mcmane..yelah xkn nk men taram je design betul tak?

so harapnya korang bersabarlah ye..maaf sgt2 atas segala kuesulitan ni..terasa bersalah sbb delay terlalu lama :(

jadi disini Ida & Iena ingin mengambil kesempatan ukt meminta maaf atas segala kesilapan atau kekhilafan kitaorng sama ada sedar ataupun tak...harap korang maafkan kitaorng ya. Maafkan kitaorng tau *sambil kelip2 mata* :p

walaupun raya lambat lagi and pose pun tak start lagi..tp xpelah kitaorng nak maju setapak dulu untuk meminta maaf..huhu..

jadi jumpa korang di next entry ya..*janganlah stop komen pulak bila dapat tahu hadiah dapat lambat :( *

patah hati kitaorng nanti tgk korang2 dah tak sudi dh jenguk belog kite yang biasa ni..k lah sebelum habis menaip ni...kite nk wish korang semua SELAMAT BERPUASA dan menjalani ibadah puasa dengan jayanya. Amin..


tc semua. Assalamualaikum.


29 comments:

haz said...

idaaa.. shooting dekat ngan picc eh tu? kalau tahu korang ada kat putrajaya boleh kite berjumpe kan. eceh. hahaha xD

btw, korang memg cantik like always~ ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ha ah kat situlah..kat putrajaya..lorrh..haz duk putrajaya ke? asal x bagitau? kalau x blh lepak sama2 pas kitaorng habis photoshoot tu tau >.<

haz said...

yup... rumah haz dekat ngn alamanda. hee
alaa..xpe la.. dh xde rezki kan.. hikhik =P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ooo..xtau pulak..huuu xpelah insyallah kalau ade rezeki ke sana lagi bolehlah jumpa haz :)

haz said...

boleh sgt2~ hehehe =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...
This comment has been removed by the author.
Eyesha Zaidin said...

salam..

hai ida/iena.
it's Okey...=)
jgn risau..ada masa sha akan singgah blog pink silver ni..
jemput singgah juga ke blog sha yg tak seberapa tu..hihihi

Nor Zilla Sensei said...

mesti bz kn twins? hehe. kalau tahu jadual photoshoot kat mane2 sng kite dapat terjah korang..lot's of love. :-)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

eyesha :

masehtau singgah..tula kite pn dh lama nk jenguk blog awak..tp x kesempatan..sbb bz lately ni >.<"

hehe br sempat tinggalkan jejak kat blog awk td..hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nor Zilla :

awk duk mana? sng nanti lau kite tau awk duk mana blh kitaorng bgtau kalau3 kot-kot ke kitaorng ade photoshoot dekat2 ngan tmpt zilla :)

Aida Azryn said...

ida,yg ni la yang u bagitahu i ritu kan? akhirnya dapat jugak kan?hehe. happy both of you! ;)

IEQAH said...

yeayyyy sygg ieqahh ni mmg tanteklaaaa ^^...

mcm bayank pic ienaa je yunk???

Zaira Fadzil said...

waaaa bestnye masuk nona magazine!

Rohayu said...

Its ok la sis..kteorg semua faham.btw suka gaya sis berdua.nk tiru boleh ?? haha

Rohayu said...

Its ok sis..kteorg faham.btw suka gaya sis ida and iena la.nk tiru boleh??hahaa :)

Anonymous said...

tak nak operate hidung ke?
mcm pelik tang tu..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Aida :

yup2..alhamdullilah <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

hehe sbb cameraman nyer kite..sbb tu byk pics die je :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Zaira :

alhamdullilah rezeki :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Rohayu :

blh2..hehe mana tau blh geng nanti :p

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Twins...Sealmat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak tuk twins sekluarga.

Tahniah dpt berphotoshoot pakain dr butik ratu!Cantik2 bajunya....

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

azatie :

tqtq..selamat menyambut ramadhan al mubarak buat azatie & family :)

Nadia Azira said...

salam ramadhan utk awk b'2 ye...

ish, xde lar smp xnk jenguk blog korang...its okay sebab nadia pun pnh wt giveaway, bila part nak poskan hadiah je jd susah sikit...ade yg abg posmen return blk sbb slh alamat...hihi...

nadia dah order bag kat dressuana...kak puteri sgt baik, total nadia kena byr rm45...dia kata rm30(voucher tu) rm10(postage)dia bg as hadiah... rm5 yg lebih tu dia kate duit raye...hihi, seronok dpt handbag raye free!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

wah beznyaaaa!!! kak puteri memang baik kan?? tula bez dpt kejersama dgn die..mmg bez sbb die sempoi je ^_^

wah beznya dpt bag baru! blhlah beraya ngan handbag baru! jeleznya >.<"

okies insyallah t lau dh siap header awak kite, kite emailkan kat awk ea..maceh ^^

Nadia Azira said...

okay, thanks kat korang jugak!
just hadiah dr hidayah salle's je xde khabar berita...busy menyambut ramadhan kot...hehehe... =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

ha tula =.=' yg tu part Iena yg handle..sbb die yg dptkan sponsor tu..mmg ssh sikit nk dpt feedback dr die >.<'

tp series mmg details awk kembar kite dh bagi dh kat die tau..

Nadia Azira said...

its okay lar, take ur time.... =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

thx sbb memahami :")