Thursday, August 23, 2012

Bila kita bermaaf-maafan

Assalamualaikum and selamat hari raya semua!

macamana dengan sambutan raya korang? Ida bet mesti meriah kan! dengan ketupat, rendang. lemang, kuih muih..and lontong kat atas juadah meja..hurm..memang boleh bikin perot kite nyanyi lagu cinta kan? hehe maklumlah anggota badan paling happy waktu raya is 'our perot' haha mana tak happy keje hari raya ialah makan,makan and makan!! and makan sampai puas!

uppsss....jangan sampai terlebih makan sude..yelah lagi2 time open house..adoiii nafsu makan memang susah gila kite nk tahan kan?! lagi2 bile tengok lauk pauk yang terhidang kat meja tetamu...adusss buat orng tak boleh tahan!



lauk feveret kite waktu raya is LEMANG! kita paling suka bahagian hujung lemang tu..adoii sedapnya tak terkata! dengan rasa macam lemak2 tu..memang sedap sangat! lagi2 dicicah dengan lauk rendang daging! 
perghhhhhh..memang terbaik!!! 


pagi2 raya kalau makan lemang ni mmg sangat bez! malam2 raya pun bez jugak! hehe sebab dapat feel raya tu awal..huhu orang lain belum rasmikan lauk raya kite dah rasmikan dulu..hehe :p


Bila tiba pagi syawal..mesti orang ramai berbondong2 nak solat raya...lepas solat raya kita akan kumpul satu family..haa..time ni adalah time paling syahdu :') hehe sebeb time ni lah kite akan dapat mintak ampun akan salah silap kite yang lampau..and time ni jugak kite akan dapat duit raya! huuuuu..bile sebut duit raya..memang boleh buat anak mata kite akan membesar secara automatik kan? ..hihi.. :p

 ni gambar di pagi raya..huhu takdelah pagi sangat sebenarnya..tapi memang wajib setiap hari raya pertama kitaorang satu family akan bermaaf-maafan..ni dekat atas gambar satu family..adoi gambar kepala abah terpotong pula =.='

takpelah...kite ganti dengan masukkan gambar romantik abah & mak kitelah..hehe :p


ni gambar feveret kite..suke tgk mak & abah kite cenggini ^_^
tengokk..mak kite suke pun senyum jee..bile dapat kiss dari jejaka hensem macam abah kite ni :p 


mak & abah..( kitaorng doakan mak & abah sihat sentiasa and kekal bercinta sampai ke syurga :)


mak, abah & baby kecik..nama die Tomei..hihi Tomei pun nk beraya jugak tau..jadi kitaorng baik hati selitkankah sekali buah hati kitaorng..Tomei! 


Kat bawah ni pula gambar family..tapi kakak sulung takde..sebab die kat rumah nenek kite =.='




kite nampak tembam kan dalam ni? hukhuk...tembamnyaaaaa >.<"


haaa kat bawah ni pulak..adalah gambar masa sesi meminta maaf..

huhu ayat pertama mak kite cakap ' haaa..yelah tu mintak maaf, lepas tu buat lagi kan?' *sambil buat muke garang* 

iena plak sambil sengeh2 je..haha...


ina..kis mak kite lepas dh minta maaf :)


haa..tgk..kiss byk kali lagi tu..jangan jelezzz :p

aiyak..gambar Iena salam ayah kite takde pulak..xtau pesal...ingatkan dah tangkap gambar dh..rupanya belum lagi =.=' sebab tu gambar Iena salam abah takde..aiyayai..

haa...lepas giliran Ina..tiba pulak giliran kite..tengok..first2 pics kite..kite dah tersenyum happy dah!
padahal belum lagi minta maaf tu..huhu maklumlah mood raya dah tiba..memang senyuman tak lekang di birbirlah..senyum kan sedekah kan,kan,kan? :p




kiss for my lovely mom ^_^ cantik tak orang kat atas ni? hihi..sempat lagi tengok kamera masa kiss mak kite tuu...hehehe...:p




salam ayah kite pulak..adoii abah ni..memang susah sikit nak senyum! buat muka gangster pulak..aiyakkk...abah ni >.<"

tengok! kite kiss abah kite pn..die x senyum =.=' abah memang susah nak senyum bila ambil gambar..haha..segan kot maybe? :p


kite pulak kne cium ngan abah kite..hihi..lelaki pertama yang cium kite..hehe :p 
akan ade tak lelaki ketiga selain abah & adik lelaki kite? hehehehe.....:p 
*merapulah plak kite ni..huhuhuhu...*


selepas giliran kite..tibalah giliran adik bongsu kitaorng..nama je anak bongsu..tapi dielah yang paling tinggi antara kitaorng semua =.=' haiz..dah tinggi pulak adik kite sorang ni..aiyokk...terasa diri ni pendek bile berdiri sebelah die tau >.<"
 
Danial...bersalam dengan mak kite :) *die pun kene bebel jugak..sama macam kitaorng :p*






ni lah gulay hati mak kite..huhu..memang manja Danial ni! eeei..kadang2 memang boleh buat kite jelez and geram dengan die! tapi dielah jugak yang pandai settlekan masalah kite..kalau kita ade masalah dengan laptop, internet, handphone..haa memang dielah orang yang kite cari...lepas tu minta pengeras plak tu =.=' aiyayayai...




dua jejaka hensem dalam family Mansor ^_^



gambar ni sebenarnya..Danial sedang berlakon konon-kononnya die tunduk sambil mak kite bebel2 die..
bile die dah buat mcm tu..terus mak kite tak jadi nk bebel! tu yg dalam gambar ni mak kite ketawa pulak..patutnya kne berlakon konon2 mak kite tengah bebel Danial..haha..macam2 dah..


tengok Danial ni..bila nak dapat duit raya macam nak terima sijil! hahahaha...tu yang parents kite gelak tu..:) 


 time dah dapat..ucapan Trimas dari Danial buat mak & abah..lepas ni bagilah lagi yer :P
(jelez..Danial dapat duit raya dari parents..tapi kite tak dapat! jeleznyaaaaaaaaa >.<" sambil hentak kaki)



 ni giliran Danial mintak maaf dengan kakak-kakak die yang cantik ni..hehe :p



adoii...kitaorng duduk macam ni pun..Danial still tinggi lagi =.=' maklumlah tinggi die 180cm lebih..hesh  macamanalah budak ni boleh jadi tinggi sangat ni >.<"


tengok..big smileeeeeeeeeeeeeeeee....bila dapat duit raya...kite bagi Danial duit raya.. :)


salam..jangan tak salam..hehe nak duit raya kan..kne salam dulu..hihi..:P


                                                   
                                                             bile adik kiss kakak.. :)


me wif my eldest sista..jumpa kat rumah sedare kitaorng....


kak wani and mami nina :) 


me,my mom and baby comel...baby tu baby kite tau.haha..berangan jelah nk ade baby sendiri kan! huhu comel plak baby ni..geram tengok!


bile mama and baby gelak ...comel kan kitaorng? :P 
(berangan nak jadi mommy kejap)


waktu sedare beraya di rumah kitaorng..

sebenarnya banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lagi picstures raya..tapi lain kali kot Ida masokkan yer..
takut korang bosan pulak tengok gambar kitaorang :P 

jadi..ni jelah cerita raya kitaorng..cerita raya korang macamana pulak? 



 p/s : cantik tak biz card kite?


23 comments:

Aida Azryn said...

comel je.. hehe.. <3:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Aida - hehe :p

haz said...

idaaaaa cantikk! baju yg ida pakai tu pun cantikkkk! suka2~ hihi

ckp pasal lemang dgn rendang ni dh buat haz rse nk mkn blik.. tpppp lemang dh hbes. huwaa T.T

seyesly family korang comell sgt. mak ida nmpk awet muda gitu..^^ n jeles dgn ketinggian adik ida tu. tggi kot sampai 180+cm O.O tu br umo brape tu..

btw, ur sis tu pkai bju jovian mandagie tu kan? gorjessnyee.. jeles2. hihi >.<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz : tu baju lama >.<"
baju baru utk raya kita pakai masa hari raya kedua..nk macthing warna biru dgn family..tu yg pakai baju lama tu :)

oh adik ida tu baru form 3..tp dh tinggi mcm tu =.='

yup2 sis ida pakai baju jovian mandagie...eh haz cam eh baju tu..kite pn x cam :p

haz said...

ooh.. tp nice.. ske bju mcm tu. hee. haz pun tak pakai lg bju ry yg haz beli hr tu. xtaw nk pkai bile. haha

wahh.. tu br f3 blom f5 lg. O.O mesti la cam sebab haz mint gile bju tu tp x mampu nk beli. kekeke xD

IEQAH said...

selamat hari rayaa sayangg..

sukanyaaa gambarr ayahh idaiena kiss mak tu.. SUMPAH SGT SWEET...

idaa omeyynyee shawl.. sukaaa.
ienaa nmpk tembam..mkn lemang byk sgt leteww..

bilaa kita nk bermaaf maafan smbil kish kish lak ni???

IEQAH said...

selamat hari rayaa sayangg..

sukanyaaa gambarr ayahh idaiena kiss mak tu.. SUMPAH SGT SWEET...

idaa omeyynyee shawl.. sukaaa.
ienaa nmpk tembam..mkn lemang byk sgt leteww..

bilaa kita nk bermaaf maafan smbil kish kish lak ni???

Ana Farhana said...

fuhhhh.. baru habess baca,,rinduu sgtt ohh nk bce entry blog nih :')

bis.card tu cantik! smart ! ( sape design? sambil angkat2 kening, hehe)

ehhh, seronokknyee tgk gmbr korg.. happy family, parents cantiks sbb tu ida iena pn sme hihi :D

Boo said...

selamat hari raya twins!

Fatin Put2 ^_* said...

no wonder lah akak ber-2 cantik. rupanya maknye cantik. ayahnye pun hensem. alahai untunglah badan :D
tinggi akak ber-2 berapa?

btw, Selamat Hari Raya :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

ooo pttlah...hihi kite pn suke! tp x mampu beli gak..mahal >.<" kakak kite tu de bf bolehlah..hehe :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

maseh...haa tulah bila eh..bile kite sama2 free lah..br boleh salam smbil kish2..hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla :

maseh..biasa je.. tu..hehehe..fadhilla rasa sapa yg design? kekeke cantik kan? masehhh ;p (puji diri sendiri..haha..x malu betul :p)

haz said...

mahalkan~ sobs.='( btw lupe nak cakap yg biz card ida buat tu niceeee sgt2~ ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

tq haz..hehehe :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fatin pu2 - tq...kitaorg biasa aja2...bersyukur aja dgn apa yg ada..:)

Ana Farhana said...

ida la design tu.. kn kn.. hihihi

Nadia Azira said...

so sweet lar pics ni...
btw, slmt hari raya ida/iena...
sorry la lmbt wish...
busy katenye...hehe~

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla :

hehe ha'ah :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

hee thx..selamat hari raya juga Nadia ^^

Eyesha Zaidin said...

selamat hari raya ida/iena!
^^

bila nak kuar sesama?.hihi
wah! pakai tudung banyak manik diraya pertama..sama macm sha=)hihi

ya,kad biz tu cantik!

Anonymous said...

salam ida& iena...selamat hari raya diucapkan. I actually teringin nk tahu bpe tinggi both of you...since i bru je nk jinakkan diri dlm bidang modelling nih..thanks ea babe.. i like both of u so sweet :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anonymous :

tinggi kitaorng x lebih dr 160cm :)