Thursday, December 6, 2012

Bila twin masuk 23 tahun

Bila umur makin meningkat dengan sendirinya kite akan bertambah matang. Tak kiralah matang dari segi rupa fizikal kite ke..atau matang dari segi fikiran kite. Iyelah dulu zaman budak-budak sememeh je kite kan? hingus pun kadang2 tak reti lap lagi! dah tu tak kisah pula badan kotor sana sini lepas main sorok2..hemm..zaman kanak-kanak memang tak dinafikan memang SERONOK! takde STRESS atau memikirkan sangat pasal duit..ok tu tipu..hahahaha..sebab kite masa kecik2 suke gila tolong Iena berniaga..nak tau kitaorng berniaga apa? berniaga sticker! hahahaha..ni semua gara-gara nak beli cikedis banyak2 and nak makan ice cream sampai kenyang! ehehe..tengoklah dulu dan sekarang..perkara yang merunsingkan kite pun berbeza kan? 

zaman kecik2 kite cuma stress fikir pasal tak boleh makan gula2 atau tak boleh keluar main pondok2 dengan kawan2 kite..tapi sekarang yang kite stress fikir tentang life ni is..exam result, duit belanja hari2, duit nk bajet utk shopping (eh ni pn nk kene selitkan sekali..hihi wajib ni :p) bukan tu je, bagi yang dah kahwin stress pulak fikir tentang kebajikan anak2. Betul tak? bukan tu je rata-ratanya budak baya kite pulak dah stress fikir soal JODOH! haiyaa..lu tak percaya ke? 

please percaya gua ok! sebab rata-rata pengguna fesbuk sekarang suke giler update status pasal jodoh..boleh gua bilang almost everyday kot orang dok kecoh pasal jodoh!. Dahlah wish b'day kite tahun ni pun ramai yang wish cepat dapat jodoh, tak wish cepat dapat jodoh dorang wish cepat kahwin pulak! cisss! wish2 cenggitu buat gua rasa tua tahu! =.=' wishlah kite makin hari makin cantik ke..hehe mana tahu tetiber kite boleh cun melecun macam amoi heaxa ke? ok tu memang mustahillah kan..hihi :p

korang nak tengok tak muke kite masa kecik2 hingga zaman sekarang? nak tengok? *angguk je kalau tak nak tengok pun..hihi sila hormat tuan punya belog..keke :p* 

ni pic kite masa kite umo 19 rasanya..x bpe ingat..


yg bawah ni masa umo 18-19 mcm tu..


masa ni study dekat Segi Collage amik certificated..


yg ni pulak masa umo 20 kot..


kite dgn iena..tgk muke kite kurus lagi time ni..hihi :p

ni pulak masa 2010 masa umo kite 21 thn :)



waktu ni zaman x jadi model..baru nk cuba2 je :) 

 two is better than one..betullll...sangat2 fabulous life kitaorng sebab kemana-mana asyik berdua je! tak perlu couple pun dah berteman sentiasa..hihi :p


ni pulak masa 2011 mcm tu..saje letak pic x pakai heavy mekap..nak korang tengok muka kite macamana rupanya kalau tak heavy mekap..iyelah biler dah mekap2 ni muka jadi lain..and umo pun rasanya mcm dh lari  dari umo sebenar kan? jadi kite pun tunjuklah pic2 kite n iena yg kurang heavy mekapnya..kecuali gambar masa kat segi tu..masa tu hp camera pun x bpe cun lagi..so nk amik2 gambar memang xde mood..jadi bergambar bila dh mekap je..sorrylah yer. Masa tu zaman jahiliah lagi, zaman yg kite rasakan mekap adalah segala-galanya utk kelihatan cantik. Haiz sungguh tak matured pemikiran kite masa tu  =.=' 

ah sudah2lah membebel kan? jom tengok pulak gambar masa b'day kitaorng semalam :)


me - no make up, no eyeliner just lip balm :)



kek pavlova..sorang satu kek..nyummeh!! 


twin wif abah kesayangan..


twin wif mak yg chomel..hihi :p


twin wif adik kembar yg tinggi =.=' kene jengket kot bila nk kiss pipi die..tingginya! eeei.. >.< 

masa semalam, Ida half day kat kedai tau, gigih siapkan kerja2 design..pastu balik kemas2 rumah pastu tunggu kak Mira hantar kek pavlova kitaorng..pheww..lega kek sempat sampai before movie start!! kitaorng tengok The Life Of Pi 


kitaorng tengok 3D, oklah bez! sebab nampak mcm real kan? sapa dah tengok? kite bagi 4 bintang setengah, sebab last sekali harimau tu tak  pandang pun PI lepas dah selamat =.=' apalah..kita ingatkan tiger ni ngan Pi nanti jadi kawan baik..tapi..rupanya takpun T_T' 

huhu kesimpulannya cerita ni oklah, bez jugak..xdelah boring giler and takdelah macam  bez giler..kire 70 frm 100% lah Ida bagi :) 

oklah tu je nak bebel kali ni..x boleh nak bebel banyak2..nak kene siapkan kerja design lagi....ok babai semua. Love u girls! 


32 comments:

ROSMARIEZA ROFIEE said...

happy birthday ida dan iena..:) sbelum ni tak dpt nak komen,tapi hari ni dapat juga komen blog korang..;) semoga kejayaan milik korang berdua ye..:)

Shima Mazlan said...

hepy bezday korang .. hope korg dipermudahkan segala urusan .. dipanjang kan umur n murah rezeki .. korg mmg cantik+comel ..

ida meh la jengah blog shima n klu sudi follow la yer .. <3<3<3

Ana Farhana said...

wahhhhh! sorang satu pavlova! skg da xde kek2.. pavlova je.. hihi..

minat betul twin ni dgn pavlova.. huaaa

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. happy belated birthday iena & ida.. semoga panjang umur, murah rezeki, cepat kawin ye :)

Dira gmj 1 said...

happy birthday korang. moga stay young forever :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Rosmarieza

Tq dear for the wish, and terima kasih sbb sudi jenguk belog ktorng :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Shima

Heee thx dear..okies kitorng follow ya :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - hihi ktorng kn mmg giler pavlova :p

sebab tekak kite mmg susah nk masuk dengan kek2 b'day ni..x semua yg kite suke..huhu..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sheila - maseh...:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Dira - aminnnnnnnnnnnnn..tq ya Dira :)

The ShomeL TwinZ said...

happy bezday twin ida n ena... :)

hapy 4 u...smga pjg umor n dimurahkan rezeki...wow sdapnye palova tu, korang buat kew...kite blum prnh mkn lg..nnt blh laa order kat korang kan..hehe.

cik kumbang said...

happy beday twins :)

#silent readers hihi

Ana Farhana said...

kalau kte reti buat pavlova nak je bg korang.. tp setakat reti lepas tekak sendri jer lorh.. hihi

btw, kek ape yg korg ske? kek coklat? cheese? blueberry? vanila? ^^ haaa, jawab2 :P

nabila azmi said...

hepi beday twins...=)=)...from twins jugak..hehe...

oshinz said...

bestnya ada twin.. dua-dua cantik. hehehe. happy birthday!

IEQAH said...

happy birthday to you..
happy birthday to you..
happy birthday to my twin sayang..
ieqhah love both of youuu :)

Amir Aiman Akashah said...

bertambah umo semakin dekat kita dengan kematian...

SELAMAT HARI LAHIR dik non berdua

Puteri Panda said...

Happy birthday both of you! ^___^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

The Shomelz Twin

heee pavlova tu memang sedap..ha buat? hihi memang tak lepaslaa..ktorng order je :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

cik kumbang - thx for d wish ya ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla - coklat!! yummeh<3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nabila - tq twin :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

oshinz - thx dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - thx sayang <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amir - tq ya ;)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Puteri

thx dear :)

haz said...

wahhhhh I loikee pavlova! btw dh try lom turkish indulgence SR? so cokelaties~ hihi <3 happy birthdday ida & iena. semoga pnjg umo n murh rezeki n good luck in ur life undertaking. MGBU dearies ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - belum try..ada jual kat mana? secret recipe ea?

haz said...

yuppp! yg ni latest kek kt secret recipe tu.. sedapppp! penggemar cokelat pasti suka.. hee ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

wah..haz dh try ker?mcm dh jer ni..hish..jeles..nk cuba gak!

haz said...

aah.. try la.. hehhehe

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

OK THX HAZ! ^^