Thursday, July 5, 2012

Ha, nak tau tak apa perbezaan kitaorng?

Orang selalu giler cakap ayat ni bila jumpa kitaorng tau..ha nak tau tak apa ayat general dorang selalu tanya? 
jom scroll bawah cepat!!

1) Eh nak taulah.. apa perbezaan korang ek?
2) Pernah gaduh tak?
3) Kalau kahwin nanti macamana?
4) Ada boipren tak? kalau ada macamana die nak bezakan  korang eh?
5) Eeeee mesti bez kan kalau bf korang twins? hihi nanti dapat anak pun twins! 


haaaa..tulah ayat2 yang selalu giler orng cakap and tanya bile jumpa kitaorng yang kembar ni..dorang cakap muka kitaorng sama..eh sama ke? korang tau tak kitaorng belek cermin hari2 tapi tak rasa pun muka kitaorang sama dengan muka each other..haha pelik tak? 

xtaulah..bagi kitaorng memang kitaorng dua manusia yang sangat BERBEZA! nak tau kenapa???
jom Ida bagitau apa perbezaan kitaorng :

FIZIKAL 

Iena 


Mata                 : mata iena bolat lagi and besou
Mulut                : mulut iena lagi comel and cantik ^.^
Bentuk Muka   : bentuk muka iena lagi bolat atau bersegi kot? 



Ida


































Mata                 : mata ida lagi kecik, sepet and runcing..huhu..
Mulut                : mulut ida lagi besar sikit and tebal..tapi takdelah macam kilafairy gitu..hikhik :p
Bentuk Muka   : bentuk muka ida lagi runcing..tapi sekarang orang kata ida dah tembam =.='

PERSONALITI 

Iena 

Iena ni personaliti die lain....kalau kat luarkan orang akan ingat die ni jenis lemah lembut, hehe sebab Iena ni kononnya dikatakan pemalu..haha..*kite kalau dengar orang cakap iena ni pemalu mmg kite rasa mcm nk tergelak je! xtau kenapa!. Sama jugak bile orang kata Iena ni lemah lembut! hihi* habislah iena mesti marah kalau baca post Ida ni >.<  

yelar mana taknya kalau kat rumahkan Iena selalu marah2 Ida..huhu..dahtu suke plak buat muka garang-garang die tu..apa ingat Ida takut ke? *tak takut pun tau tak!, sambil cekak pinggang*  hehe tapi Iena tu mostly kalau dia garang2 or marah2 tu mesti sebab Ida suke usik dielah..haha sebab Iena ni persoliti die SERIES gila! korang memang SUSAHLAH nak tengok die GELAK! melainkannnnnnnnnn...korang dah rapat ngan die...baru die boleh jadi SANTAI sikit dengan korang..barulah nampak dia senyum2 ke, tergelak2 ke, usik2 ke..*tapi mostly Iena ni tak reti usik orang, jadi Ida jelah selalu jadi tukang usik..hehe :p*  pastu kn yang lucunya tentang Iena ni die tak berapa faham sangat ngan lawak2 or joke2 atau usik2 yang orang buat..hihi jadi Iena selalu blank je bile kitaorng buat lawak atau cerita lawak tau..sebab Iena ni memang personaliti die susah nak gelak..jadi bile bab2 lawak memang die lambat pick up sikitlah.

jadii...Ida rasa orang yang boleh buat Iena tersenyum tu MEMANG HEBAT! and if ade orang yang boleh buat Iena RESPECT atau KAGUM tu pun Ida rasa hebat jugak! 

nak tau kenapa? sebab Iena ni susah nak mengkagumi orang... sebab kalau orang yang kenal Iena betul2 mesti dia tau Iena ni sinikal tau.Tapiiiiii...die BAIK HATI, kalau die SAYANG tu..makananya dia SAYANG HABIS! apa orang kata? SETIA! die bukan jenis yang mudah beralih arah atau menukar pendapat! die kalau kata A maknanya A lah! *tu yang susah tu nak pujuk atau nk bodek die >.<"* 

and  if korang nak tau Iena ni hanya boleh peluk2, cakap I LUV U and SARANGAHAE sume.serta main  kenyit2 mata ke..hanya KAT IDA SORANG je tau!

orang lain dia TAK LAYAN! haha..tapi kat kawan, dia memang baik & LOYAL habis :) *sebab tu orang yang nak jadi BFF die tak boleh sesekali lukakan perasaan die, sebab Iena ni kalau sekali orang buat dia akan ingat sampai mati tau :') 


Ida


Aduss..susahnya nak bagitau tentang personaliti sendiri..hehe rasa macam nak bagitau yang baik2 jer! haha..*teruk betul nak orang puji je kan? >.<" *      Ida sebenarnya lain sangnat dengan Iena, baik dari segi fizial and personaliti memang berbeza habis!. Sebab Ida ni jenis yang ceria, happy go lucky, suka bebel, cepat merajuk, cepat taouching, and manja!!! hahahaha sebab Ida ni jenis sukakan perhatian, tapi taklah obses atau terdesak nakkkan perhatian! sebab Ida hanya nak perhatian dari orang2 yang Ida sayang atau Ida rapat je :)

sebab Ida suka bila dapat perhatian tu... Ida rasa mcm orang tu rapat dengan kita, hati pn jadi dekat jee..cewahhh...hehe sebab tu Ida suke usik Iena. Sebab nakkan perhatian dielah..saje je usik2 walaupun dia tak buat salah kat Ida pun..haha sebab Ida sukakan suasana riang, and Ida suke dengar gelak ketawa orang!. Ida paling tak suka orang series! and orang yang sukar didekati! hesh rasa mcm  nak picit2 je pipi dorang suruh dorang senyum tau tak! 

sebab tu salah satu favourite makanan, Ida suka makan steamboat..sebab kalau nak makan steamboat kena bawa ramai2 baru syok makan..yelah sambil makan tu boleh borak2...and sure gelak ketawa mesti ada punya! why? sebab time sup tu tengah mendidih2 tu kan..mesti suasana akan berubah jadi kecoh!. And suasanalah tulah yang Ida paling suka!. Haha Ida ni pelik ke? huhu tapi yelah tu salah satu fav makanan and fav spot Ida <3

Tentang lain-lain tentang Ida tu..Ida tak taulah..jugak..tapi one thing Ida dapat detect..Ida ni jenis kuat cemburu! sebab tu kalau time bercinta nafsu jelez ni naik gila! haha..*yelah sebab lelaki pun melayan perempuan kan! mana tak cemburu!*  tapiii...now Ida dah realised dah, tak perlu lagi nak rasa cemburu2 if ditakdirkan Ida bercinta one day atau berkahwin one day nanti..nak tau kenapa? 

sebab one thing Ida sure..If someone really love you, he wouldnt do something that can make u upset..and salah satu tu is 'dia takkan melayan perempuan lain, tak kirelah perempuan tu sehot mana' yer tak? and lagi satu Ida belajar..bila kite tunjukkan rasa cemburu lelaki akan rasa hebat..sebab dia tau kita sayang dia. Jadi dia akan ambil sambil lewa dengan perasaan kita sebab dia tau kita yg mcm sayang dia..tapi dia? relax je ;)

sebab tu pasni Ida bertekad taknak cemburu2 kalau kawen atau bercinta nanti..biarlah nanti lelaki tu  fikir Ida heartless ke..atau tak sayang dia ke.. Ida dah tak peduli atau tak heran..sebab Ida tau if one day Ida diceraikan ke..atau ditinggalkan ke..atau tak disayangai lagi ke..Ida boleh happy..wanna knw why?

because i have ALLAH, IENA & Family..so peduli hapa kalau orang tak reti nak appreciated kita betul tak?
Ida tau and yakin hanyaa ALLAH, Iena & Family je yang boleh sayang Ida betul2..and hanya Abah je yang boleh pikul tanggungjawab jaga Ida dengan baik and sayang Ida sepenuh hati. Setakat ni Ida tak yakin ade lelaki yang boleh gantikan tempat abah sebagai suami :)

maaflah if ade sesiapa terasa cuma Ida terlalu mengkagumi abah Ida and kasih sayang Iena & mak tu dah macam penuh untuk hati Ida :)

oh ya If adeeeeeeee yang fikir Ida sedih sebab single YOU ARE WRONG! why? sebab Iena adeeeeee SENTIASA kat hati Ida *sambil meletakkan tangan kat hati sendiri* tak kirelah macamana terukpun Ida, betapa hodohnya Ida time bangun pagi *mulut tak gosok gigi lagi* pun Iena akan tetap sayang Ida!!!  pergi mana2 pun berdua, makan pun sama..so apa yang sunyinya?? apa yang sedihnya single?..selagi Iena ade insyallah Ida akan happy bernafas kat bumi ALLAH ni :")

lagi2 ade family yg sangat supporting..Ida dah rasa cukup :')

tapi Ida taklah menidakkkan yang Ida akan kawen ke hape..kalau ade jodoh tu adelah kot..tapi tak mengharap pun..:)

entahlah tu jelah kot bebelen kali ni..sorrylah pulak..ter emo kat ujung2 entry ni..

huhu k lah jumpa korang lagi kat next entry! tata tc semua <3










39 comments:

haz said...

ida perangai kita same la~ eceh. hahah

tp kalau jumpe untk first time tu selalunya kite akan malu-malu kucing dulu, kononnya seorg yg pendiam dan lemah lembut. bila lama-lama nanti barulah diorg taw perangai sebenar haz. kekeke xD

yang pasal muka ida ngan iena ni sama memang tak dapat dinafikanla.. mula-mula tu memang konfius korang yang mana satu. but then after a while haz dh dapat detect perbezaan korang kat tang mata n bentuk muka. hee ^^

and pasal kekasih tu haz tersangatlah setuju! saya single dan saya OKAY! V(^0^)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haha..maknanya haz sama ngan ienalah..haha malu2 kucen kalau baru jmpa kan? :)


oh kannn!! saya single dan saya OKAY! ^-^ boleh geng kite ni high 5!

New dyr said...

Yang sorang ni,yang sorang tu. Banyak sebenarnya beza kan tapi dulu still phail nak bezakan korang.

Suka entry ni. patot jadi entry first tauuu. ekekekeke

sekarang da dapat beza da :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

New dyr :

tq sebab suka..hihi kn2 mmg byk beza sebenarnya ^_^ hehe cuma susah sikit je nak nampk..huhu..

haz said...

yup. selalunye macam tu la.. tpi bile dah lame2 tu mulalah bisingnya. dh hilang segala kesopanan dan kesusilaan . hahaha

yeay! *high 5* ^^

Rohayu said...

kak ida..its ok single sbb cinta kite ni limited edition kan kan kan :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - lol..hi 5 back ^^ lol..samalah kite :P

haz said...

LOL =P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Rohayu :

kannn..limited edition punya! khas utk yg terbaik..haha :p

abby said...

baru je nak tanya soalan kelima tu :)

tp awat la comel sangat hidung tu :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

abby :

eh..hidung pn comel eh? haha..oklah janji comel..keke :p

Zaira Fadzil said...

now baru tahu beza korang dua orang. :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Zaira :)

Natasha said...

kiutlah korang!
(=

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

natasha - maceh..hehe..biasa aja :p

F.a.r.n.y said...

hye..hye..
a'ah lar..baru realized yang muka korang tak same sangat...
hehehe..
sweet plak bace perangai2 orang nie. hehe
tapi nak gak cakap muka both of you, tomey aw...

nabila azmi said...

ida....n ina...hehe..suke la tengok korg due org...

kite pun twins jugak...
hehehe...

nak sgt tahu sape kakak sape adik...weeee...boleh x??

ascil.punye.lah said...

yeahhh sekarang dah tahu mana satu ieda mana satu iena.eh,kita punya perangai sama macam ida.sejibik habisss.sepppp sikit!

Taty Hasbi said...

muka korg sgt same ngn cik epal kan...memula tgk kt blog aritu ingtkn korg ni cik epal, rupanya bkn..Tp korg 2 sgt cantek tauuuu...kagum sgt tgk...kim slm kt kmbar awk.. ^_^

Eyesha Zaidin said...

sha suka ayat ni--> because i have ALLAH, IENA & Family..so peduli hapa kalau orang tak reti nak appreciated kita betul tak?

sha pOn ada fikir macam tu jugak..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Farny :

hee maseh..a'ah perangai orng lain pun comel jugak sebab setiap orang dilahirkan dgn personaliti yg berbeza tu yg buat dunia ni jd lebih menarik ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nabila :

wah yeke blh genglah mcm ni!!
iena yg akak ida yg adik :) *sbb tu manje* haha :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ascil :

wah yeke..wah ni mmg blh geng habis ni!! sep2 high 5lah!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Tasty :

wah cik epal tu famous mana nk sama dgn kitaorng..haha :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Eyesha :

kannnnnnnnnnnnn!! kite mmg sama :')

fiezah solehah said...

ok...baru perasan perbezaan tu...
kalau ida tak gtau, ntah bila la fiezah dapat beza, haha...
lagi-lagi tak pernah jumpa kan...
hope someday, fiezah dapat jumpa kalian :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fiezah - hehe..setiap kembar snyer mesti ada perbezaan juga..cuma x nampak sgt..or ssh nk cam..hehe..yup2..insyallah..mana tau ada jodoh kita jumpa ^^

nurul tiyaa said...

hehe da agak ina mesti garang, tengok mukaa je da taw ^^

love bunga querida said...

teringat masa mula-mula kita meet....bunga cam korang melalui matalah...sebb bunga dah lama usha mata korang memag lain...tp yuyu ckp salah ( dia usik ) tapi akhirnya tekaan bunga betol... dari mata dah tau mana 1 ida, iena ..eh korang acc 1st kite kena hack!! :{

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nurul tiya - hehe..:P

bunga - lol..pandai bunga..hihi..tajam mata bunga dapat cam tau!! btw camne leh kene hack?

love bunga querida said...

xtaulah sp tah dengki ...ermm abeh yahoo smua emel pass die ubah,,kite pon apa lagi keluarkan senjata... miahah... syukur dapat balek

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

wah..camne bunga boleh dapat balik? o.o? terror bunga!

Anis Adila Aris said...

dah tau perbezaan pun still xdapat nak bezakan...hehehe

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anis :

laa yeke? byk tuu perbezaan kitaorng snanye...hihi cer tgk betul2..

Faiz Hilmi said...

sesuatu yang menakjubkan la sis :)
terbaik lol >,<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

thx faiz :)

Hazlia Lyla said...

mcm xde beze pn . huhu .

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

hazlia :
hihi adrlh..cer tgk btl2 :p