Sunday, July 29, 2012

Nak cerita banyak..tapiiiii....

Hi semua...korang semua macamana? ok tak? sihat? rinduuuu giler nak blogwalking ke blog korang..rasa cam dah lame je x borak2 ngan korang..lagi2 haz..*haiz asl sebut nama haz  je..nanti orng lain jelez kang..hihi :p* takdelah..sebenarnya bukan haz je Ida rindu nk bace blognya.. ade lagi yg Ida rindu tau..macam :

 - eyesha
 - ieqah
 - azatie sayang
 - twins moms
 - dilla

and many moreeeeeeeee tauuu! ha lagi satu..dah lama pulak kite tak namapak Mr/Mrs. Anik kat blog kite..huhu die bz kot? kalau awak tgh baca and sihat walafiat..alhamdullilah lah kite ucapkan :)

sebenarnya kite bz sikit kebelakangan ni..sbb bz dgn projek photoshoot time bulan pose + keje2 design yang superbanyak..tp alhamdullilah skrng sume dh settle..bolehlah duduk goyang kaki sambil pekena murtabak cicah dgn kari..err tp tu bile waktu berbuka nantilah..hihi mana blh nak 'nom nom' sekarang kan..lainlah kalau dapat 'cuti' from ALLAH..hehehe.. :p

kat sini kite nak bagitau yang hadiah utk saguhati dah sampai..ha nak tgk tak? cepat arr jari tu scroll bawah..hehe mesti korang dah excited kan? tapiiiiii kite hanya boleh pos hari isnin je..kirenye esoklah 30hb ni..sebab sabtu dan ahad kanggaroo cuti *bukan kanggaroo kat oversea tu yer adik2* :p 


tgkk..ni lah parcel korang..cuma ade lg 6 orang kite tak balut and packing mcm ni...tapi no worries sayang- sayangku sbb kitaorng ni gigih and rajin *nak jugak puji diri sendiri..lalalalalalala* jadi kitaorng akan sambung buat untuk korang esk juga tau..

hehe nak pastikan parcel korang ni akan di pos pada esok hari ^_^


sorry sangat2 sebab lambat hantar..harap korang gembira dapat parcel ni ya..oh ya maybe ade hadiah yg korang pilih tak dapat..tp dapat shawls lain..sbb ade yg dh habis di booked pemenang lain..takpe kan digantikan dgn lain? 

bukannya tak dapat langsung..please say ok!!! huuuuu..nk wat cmne dh hadiah tu xde banyak2 design yg sama.. 


oh ya ingat tak kat entry kali lepas Ida ade sebut nak jumpa korang? and Ida tgk banyak juga yg tinggalkan jejak bgtau nk join..tp macam lecehlah pulak nk bincang kat komen kn? *kang korang ckp Ida giler komen lak sbb nk korang bgtau kat komen je kan? hihi....kalau korang angguk maknanya korang setujulah tu* eeii..xnk kawan..hukhuk.. >..<" 

jadi kat sini Ida nak bgtau yg perjumpaan tu kitaorng nak adakan kat Mid Valley..tapi harinya tak sure sama ade ahad atau sabtu..


tapi waktu dalam pukul 6 ok tak? kire boleh borak sejam lebih before buka..pastu nk solat maghrib and borak balik pn takpe..hihi :p 

tapi kalau korang prefer nak jumpa awal pun takpe...so kite bincang kat email nak? senang kat situ privated..and yg betul2 berminat je yg akan tahu info pasal perjumpaan tu..xdelah nanti orng kite x knl tiba2 muncul kat situ kata nk join kitaorng =.=' haa tak scary ke? 

jadi korang tinggalkan email kat komen sini..ida akan hantar satu email kat korang semua ^_^  
kat situ nk pot pet pot pet banyak2 poun takpe tau..

oklah kite nk tunjuk sikit design yg kite buat masa kite tgh 'bz' hari tu..jom tgk jom..


Yg kat bawah ni kite design untuk butik on9..ade dua design..hee sbb kite nak kawan butik on9 kite ni betul2 suka dgn hasil design kite..sbb kite tak suka kalau kite dah buat design and orang tu kata ok..pastu die pergi suruh orang lain pulak designkn baru utk die..jadi Ida rasa mcm tak syok lah..sbb hati Ida ni sibuk kata 'agaknya die tak sukelah tu design aku' ..huu Ida tak kisah sebenarnya kalau clients tak suke design Ida..sbb Ida boleh je tukar balik and design balik sampai clients puas hati :) 

taknaklah die kata 'ok' tapi sebenarnya hati die 'tak suke' ke hape kan.. lebih baik jujur yer tak? awk senang kite pn senang ^_^




yg ni kite design utk blog make up artist..ade dua design jugak..sbb  die tak puas hati dgn design kat bawah ni..yg background die kaler purple..nk ceria sikit katanya..jadi Ida pn designlah lagi satu..yg kat bawah yg ade leopard design tu..yg tu fav design Ida tau ^.~

tapiii..die tak nak juga..tak suke :( sbb partner die tak suke..huwaaa...sedih kite tau..naseb tak nanges je ni :p

jadi die nak guna balik design yg first one ni..yg background die warna ungu :) design utk make up kali ni mmg byk giler kne alter balik sume..T_T mencabar gak lah..tp sbb kerja punya pasal and Kak Lia pun ok..tak marah2..sempoi jek..so Ida pun jadi oklah :)

lege design utk ni dah siap..



 ni pulak design utk Nadia..pemenang contest nombor dua..Ida buat design style hitam putih sbb blog die warna hitam..Ida tak nak susahkan die kne cari templated baru ke..kalau Ida buat header warna lain selain hitam ke? jadi masa tu mmg Ida terfikirkan design zebra + hitam je..lege menjadi..ni fav kite jugak..sbb design ni simple je..tp cantik *ceh perasan betul..design sendiri puji sendiri pulak* kekekekeke :p



ni pulak kite design utk kawan kite Dya Romantika..yg ni pun susah jugak kite nak design snanyer..sbb die punya gambar sume pakai scarf biru..Ida pulak takde feeling 'warna biru2' lak..so jadi blank bile nak design tu..perghh naseb baik idea tu datang juga..alhamdullilah <3



last skali adelah design blog kawan kite Ieqah...saje designkn untuk die sbb kite suke die..hihi suke sebagai kawan tau! bukan suke sebagai laki pompuan lak..haha kalau cmtue mmg lesbo lah..hihi dont worry ieqah! Ida mmg bukan lesbo! haha masih lagi minat Bi Rain tau! *nak jugak mention Bi Rain tu..taulah die hot!* (>/////<)


 oh ya last skali..kite nak ucapkan ribuan terima kasih pada semua yang sudiiiiiiiii luangkan masa jenguk + singgah + komen + kritik blog kitaorng..tanpa korang mmg sunyi jelah blog kitaorng tau..thank you very much!  KORANG MEMANG OHSEM TAU!!! *meh nak cium pipi sikit meh* perempuan je tau! laki xleh..special utk perempuan je..hihi :p

oh ya ni kite nak tunjuk sikit gambar kite masa photoshoot untuk najalah Nona yg akan keluar untuk bulan oktober nanti..tp ni Ida tunjuk gambar Ida & Iena tak pakai mekap jelah dulu yer..nak tunjuk banyak2 gambar tu kat lain entry..kang bosan plak korang bace entry kali ni sbb byk sgt gmbr :p



kenapa Ida saja letak gambar kitaorng tak bermekap? saje nak bagitau kat korang yang kitaorang ni BIASA je..SIMPLE and tak PERFECT..

and 
kitaorang bersyukur dengan apa yang kitaorng ada..jika masih tak puas hati / cemburu / atau sakit hati dgn sedikit kejayaan kitaorng..ataupun muka kitaorng..hatta bayangan kitaorng pun..satu je kitaorng boleh cakap..

banyak2 kan bersabar ya..sebab ALLAH masih lagi memberi peluang untuk kite dan awak bernafas di bumi ni....maaflah jika 'ada yang tak suka kami' and lihat kami di sini..kami tak boleh buat apa..sebab hanya ALLAH shj yang layak untuk menamatkan kisah kami di bumi ini :) and jika persengketaan yang dicari..kebahagian akan sukar untuk tiba..

percayalah..




 :)


selamat beramal dan selamat berpuasa..

p/s : tak sabar nak berbuka sama2 dengan korang :') 



my email : idamansor@ymail.com 

47 comments:

Anis Athia said...

bila tu nak ida n ina nak buat buka puasa? boleh ke nak join ni? hehehe

email : anis_athia@yahoo.com

jemput ke blog anis juga http://www.anisempoi.com/ :)

haz said...

awww.. nak mention name haz byk2 kali pn xpe ida.. kekeke xD
seyes haz terharu bila ida cakap macam tu =')walaupn tak pernh jumpe tp macm dh lme knal je kan.eceh. haha

btw korang bwk byk bersabar la ek. dalam dunia blog ni or kat luar pn memg x lari drpd adanye haters. tp thanks to diorg lah yg menyebabkn kita menjadi lagi kuat dan tabah dlm menghrngi aktiviti2 shrian kita. =)

Ana Farhana said...

wahhhh !nak sangat kottt join.. bestttnyerrr... tapi, isnin 6/8 tu kn cuti nuzul quran kn ?? so, weekend sabtu ahd tu mgkn ada kt kmpg, alamak.. x bestttnyer :( tapi takpe, ida & iena email je dlu cmne.. jadi tak jadi kte roger kemudian, okeyh ? ^_*

fadhila_fad@yahoo.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anis :

boleh je sayang..nanti kite singgah ea ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

kan kan..xtaulah entry kali ni ade anonymous nak hentam lg ke tak :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhila :

ok2..nanti kitaorng email ea ^_^

haz said...

haz pn ade terbce gak komen diorg sblm ni. jhtlah diorg tu. jeles x bertmpt. korang ignore je taw diorg tu.. huhu

btw ida dh ada email haz kan? pape hal nanti roger2 taw~ hee ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

okies haz..nanti kite email tau..yup2 dh add to contact dh email haz ^_^

biarlah mereka dgn hidup mereka..janji kite happy dgn hidup kite..yayy high 5!

haz said...

*high 5* yeay! \(^0^)/ kan.. yang penting, kita enjoy! *bak kata nora danish* hahah

Rohayu said...

Ala ayu nk join jgk!! tapi dah blik johor T_T sob sob....frust arrr

anne said...

ida.. letak gambar bwh 2 nampak baru 13 tahun la dik.. aw awwwww.. hahahaaa...


btw, jgn lpe ngedate nk buke pose lg skali.. hikhik..

p/s..

Ske design korang. adore nihhh.. heee

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

kannnnn..yg penting enjoyy!! nanti datang tauuuuuu!! nk buka ngan haz :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Rohayu :

alah yeke :( cptnya awk balik johor..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

kak anne :

hee maseh..dont worry bos kitaorng x lupe punyer..hihihihi :p

ok apa awet mude gituuuuu :D

IEQAH said...

idaa sayang.. yeayyyy terharuunyee tite... oke sayangg next week kitaa jumpaaa taw taww..mestii jadikk :)

thankss jugakk banner tu..sukaa sukaa

haz said...

insyaAllah.. haz pn teringin nk buka ngn korang gak =') naseb baik bkn minggu ni, sbb haz tgh demam since hr khms lg.. ni pn still btuk n selesema.. wuu wuu. btw korg siht x? wlaupn bz mesti jge keshtn jgk taw~ hee ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

sama2 sayang...jom jumpaaaaaaaaaa nxt week tau..kalau nk join skali ngan kitaorng nxt weekends pun boleh..lg di alu-alukan tau <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

lor yeke..kite baru je baik demam..ni pun tekak x fully ok lg..i bz ritu sbb keje semua..pastu sakit..tu yg lama x updated jugak tu =.='

haz kne jaga kesihatan tau! time2 cmni mmg sng nk jatuh sakit >.<"

hope haz cpt smbuh!

haz said...

lorh.. yeke.. patotla.. ni mesti haz berjangkit ngn ida la ni. haha kidding! xD

okay dear~ hee muchas gracias! ^^

semoga ida pn fully sembuh cpt2! btw, selamat berbuka puasa~~ =)

ascil.punye.lah said...

lawa2 ida design.kita paling suka yg corak zebra + hotam tuuu/

Yuyu Zulaikha said...

alaa. yuyu bukan kawan ida & iena ke? T_T

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Twins.Syoknya da org yg rindu ngan k.atie!muahhhhhh:)

Bestnya sapa2 yg dapat gede2 ngan twins yg comel ni..k.atie nk join gak tp jauhhhhhhhhhhhh

Nanti jgn lupa twins masukkan gambar kisah perjumpaan tu ya...nakkkk bacaaaa

Sweet Emotion said...

wah! suka la design2 ida tu.. yg ieqah punye pon comel je gajah kt sblh.. hihi..

Nadia Azira said...

nadia pun nak join jugak tau...
email nadia, ida ada kan? tp bg jela...hihihi... =)

nadiaazira90@gmail.com

*nak layan haters, smp bile pun tak habis...selagi apa yg kita buat tu betul, teruskan je...diorang tu jealous sbnrnya...hehehe.. =)

Nadia Azira said...

ops, lupa nak bagitahu, thanks a lot for the header design okay! =D

nana said...

kai ida n ina.. teringin plak nak bersua muka sekali heee.
ohsem sgt akak.. :)

IEQAH said...

okayhhhh titee sukaa twin jugak..insyallahh yunk ieqah join :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

haha lawak je haz ni tau..blh plak berjangkit dok jauh2 ni..hihi..ok selamat berbuka puasa juga haz :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ascil :

thx dear ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu :

lorrrr yuyu pn mestilh kawan ida & iena juga..apalah yuyu ni :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

azatie :

okies bosss..^_^ hihi nanti ida buat ya.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sweet emotion :

thx...a'ah ieqah punya treadmark kn gajah :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

kannnn...haa nanti Ida email korang yerp ^_^

thx Nadia..

nuruashia said...

bestnyaa kalo ida nk buatkan ntk sy header..uhuk3! :(

haz said...

mne la taw kan.. virus tu melekat kt blog. then bila haz bce blog korg trus melekt ke haz virus tu. hahahha.

ok. dah merepek sgt dh tu. kekeke. xD

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nuruashia :

kite buat biz design headerlh dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

adoii..lawalak haz ni..blh plak melekat2..hihi nasib x melekat virus one piece dr haz!! ssh oh lau dh terjangkit virus tu! xleh stop nanti >.<"

haz said...

kihkihkih.. ni haz tgh cuba lektkn virus one piece lah ni.. try la tgok~ try la tgk~ besssttt~~ jln cerita dia sgt menarik~ haz pernh menangis tgok taw~ hahaha xD

cik momon said...

nak join buleh? hikhik

nurulhidayahamid@gmail.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

boleh cik momon :)

haz - xmauuuu...kite kalau dh addict nanti susah..xnk lepas >.<"

haz said...

haha. okay2~ sian dia yee.. hikhik

Eyesha Zaidin said...

HAII SEMUA..^__^

ni email sha..
cokelatlolipop@gmail.com

baru pasan entry baru..tadi pg midvalley hantar dokumen..^__^

ida...email sha detail jumpa tu ea..^__^.haa..barula private nak bincang..

Eyesha Zaidin said...

terima kasih sayangku..
sbb sudi mention nama sha kat entry ni..kih3....(suka3)...

dah tak dapt hadiah yagn kita nak, Sha redha je..^__^...syukur alhadulillah.

Sabar itu nikmat..ida/iena jgn sedih2 ea..

HAZ= wassap sha lambat sampai kat HAz kan?..nak chitchat jd semput2 ..haha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :)

sha - okies esk kite email kat semua orng ya ^_^

Eyesha Zaidin said...

tq dear..=D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sama2 :)

azri johan said...

CANTIKKK ;D

email me:
azrijohan93@gmail.com