Tuesday, July 3, 2012

Photoshoot For Eternity Magazine

Hi semua, kali ni Ida & Iena nk cte tentang photoshoot utk Eternity Magazine..tau tak photoshoot kali ni sgt hebak..hehe tau tak kenapa? sbb first time kitaorng photoshoot kat rumah Dato' pergh rumah die mmg marvelous! tp rugi x dapat tunjuk korang rumah die..segan nk amik gmbr rumah die bile tuan rumah ade tengok memerhati kami yang jakun dengan kemewahan dan kecantikan rumah beliau..

oklah Ida bagi gambaran rumah die mcmane yer? hehe Ida bet mesti korang terngaga kata 'fuiyoooo beso giler rumah die!!'




ha tengok?? mcm istana tak? ok lebih kurang cmnilah rumah die cuma rumah die lebih mcm melayu like..err xtaulah nk explain mcmane >.<'

tapiii mostly deretan rumah kat sana mmg besou2 mcm ginilah..meh Ida bagi idea sikit mcmane rumah kat kawasan tu..







ok dah dah..Ida rasa dah cukup dah gambaran Ida bagi tu? so  i bet u guys can imagined lah kn mcmane besauuuuunya rumah die! sepanjang dalam kete tu kitaorng asyik cakap 'wah je!"

hahahaha..ok fine2 saya tau saya jakun..hukhuk maklumlah selalunyer saya trngok rumah teres atau semi D je..tak pun paling mahal saya tengok rumah 5 juta!  *syok bile raya dpt rm50 eh tetiber!*

paling syok tang makan!! mcm raya kot dining table die..mueheheh bez giler..



kitaorng makan kat suasana meja cmnilah..cume meja die lebih panjanggggg and makanan die ade bermacam2 atas meja mcm suasana harry potter malaysia punya dining table!!!

ok sori giler sbb tak snap gambar time makan tu..again sebab segan..mau taknyer semua gelas ok..kena makan hati2..huhu takut terpecah ke..terbunyi ke...so sebab tu jadi malu2 kucen kat meja makan tu...huhu jadi gambar pun xde...sorry!



panjang meja tu lebih kurang cmnilah kot..x berapa pasti..but hiasan meja sgt chantik!

ok ni gambar yang kitaorng amik masa semua orng tengoh sibuk buat hal masing2..jadi ni kirenya gambar behind the scene sebelum gambar kitaorng kua magazine lah yer..jom tengok!


muke perasan cantik biler dh mekap..hahahaha..cmnilah gayanyer bile kitaorng dh perasan cantik..hikhik ;p


ok iena buat muke cute!!! mana aci!! x bagitau kite plak..lau tak boleh geng skali!! >.<



smile tanda happy! jom smile jom! 


iklan gigi..oh gigiku sangat putih..huhuhuhu..


ni masa iena tengah betulkan turban kite..haha sempat plak kite amik gmbr..*tau tak die tgh bebel time ni sbb kite tak reti duduk diam! haha*


*opps mata terbesaou lah pulak*


tadaa....baju Jubah Souq
lawa giler kn baju die!! kite nakkk! tapi satu baju rm4oo lebih..sob..sob..sob..
*takde ke Dato2 nak blikan? xde Dato anak Dato pun bolehlah..kekekeke :p* gurau je :)

btw yg atas gambar ni Iena (confirm korang tak cam mana satu Iena and mana satu Ida kn? ) 


tada lagiii..


ok berdua pulak..nk jugak rapat2 ..eh mestilah baru nampak sehati sejiwa..hehehe :p


ni pic penuh jubah pakaian satu..


ok Iena dgn finalis Pilih Kasih Reen Rahim *orangnya tersangatlah humble!*


Reen Rahim dgn Ida *lihatlat betapa pendeknya saye >.<)



muke bajet comel! heee tengok Reen Rahim sporting habis kn?? suke die! *rugilah plak x mintak sign!, mana tau die meletop mcm Aaron Aziz nanti kn? * 



iena & ida bersama mekap artis Dinie Awalludin *mekap die mmg supercantik sebab die dh pengalaman selama 10 tahun! * 


jubah kedua..by Jubah Souq jugak..


ni pic bile dah habis shoot..tengok tudung bawal je..dah takde fancy2 dah..


hehe sempat bergambar kat meja solek orng..:p



ni kite Ida tengah feeling2 membayangkan rumah ni milik kite..hahaha :p
amacam muke mmg feeling habis kn? hikhik


mata sepet..yayy ^_^


last pic..senyuman utk semua...

huuu..tulah jelah bebelan kali ni..

k tata tc semua..selamat malam..

Mekap : Dinie Awalludin
Clothes : Jubah Souq
         Eternity Magazine
             (nilah magazinenya )


P/s : last skali ni pic kite dalam Eternity Magazine jugak utk Farnia Boutique and mekap by Sarah Hata



ok tu je..selamat malam semua ^_^ semoga mimpi yang indah <3


26 comments:

IEQAH said...

ooohhhh idaaa lagii yang update..hehehe


CANTIK CANTIK CANTIK ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah :

Maseh, maseh, maseh ^_^

Zaira Fadzil said...

huiyooooo. tak lama lagi ade lettew anak dato' masuk minang. hahaha :D

haz said...

both of u r soo gorjess >.< bestnye korang~ jeles2. haha.

btw jubah2 tu lawanyee.. kalau harga rm40 boleh la beli. xD

Haeda Joo ♥ said...

akk~~~ cantinyerrr. hurm! jelez la pulak kita tengok T___T

New dyr said...

besa kot ruma tuuuuuuuuuu.spe je tak jakun XD

korg mcm kembaa laa.tapi mmg kembar pun kan.hahaha

macam biasa, gojesss .hikhik

sUke-sUki :D said...

suma gmbr pkai pape pon comel.. =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Zaira :

hahahahahaha...ank dato? haha anak dato x minat muslimah suke freehair je..hihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Haeda Joo :

Maseh dear.. :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

New Dyr :

Kannnnn!! kitaorng mmg jakun g sana tau..hehe :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

New Dyr :

Kannnnn!! kitaorng mmg jakun g sana tau..hehe :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

suke suki :

maceh ^.^

miss jijie said...

canteknye.... dolly sgt!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

TQ Miss Jijie :)

onie said...

fuyoooooooooooooo,mahainya jubah tu,tak mampu onie,haha...... mak2 datin boleh la beli,hihi....

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Onie :

a'ah mak2 datin bolehlah..huuu sebab tu kite pn tak mampu beli :(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Onie :

a'ah mak2 datin bolehlah..huuu sebab tu kite pn tak mampu beli :(

Ana Farhana said...

cantikkk gilaaa uolsss

* cepatnyeee follower naik :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ana Farhana :

Thx awak..entah rezeki hari khamis kot tu yg follower naik..hikhik :P

mrsbifa said...

reen rahim :)
my cousin.. memang cantik..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

mrsbifa :

wow really? kirim salam kat dia ya. ^_^

Eyesha Zaidin said...

muka sentiasa ceria je kan..=)
tu yang membut orng laju2 turunkan mouse ke bwh..hii

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

eyesha - hehehe..time neh happy sgt..sbb tuh ceria jer..hihi XD

mrsbifa said...

InsyaALLAH, sekrg reen ni busy..lama dah tak jumpa dia..last jumpa before dia nak masuk Pilih Kasih :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

mrsbifa :

oo yeke..biasalah tu die kn nk jadi pelakon..pelakon mmg slalu bz..xpe kitaorng doakan korang berdua sukses selalu :)

natasya nabila said...

YA Ampun Gorgeous nye korg ..
blh x nak share pic korg yg very da gorgeous nie ? :)