Thursday, October 18, 2012

Moslema In Style

salam semua,

kali ni neh iena  nk ceritakan pasal event moslema in style..hehehe..event apa tuh? hehehe..meh iena terangkan seidkit pasal event tuh..event tuh berada di pwtc iaitu sama tempat dekat ngan event halalfest festival..tp yg berbeza adalah tujuan event n apa yg dlm event tuh yah..

oklah back to the topic..event moslema in style nilah event seperti macam fashion show yang korang tengok2 kat tv tuh..ada byk model2 calktwalk, n ada byk guest yg penting2 or sesiap yg berminat nk dtg lah memeriahkan sesuasanalah..hehehe..cuma event ni khas utk fashion muslimah dan khas utk kaum hawa jer tauuuu..so every guest yg dijemput dan datang semuanya perempuan!! tp jgn salah anggap pula kalo korang ingat xder lelaki? mana ada event yg xder kaum adam yer x? pusing sana - sini mesti ada punya kaum adam..x jd guest pn mesti ada yg jd pelayan..x jd pelayan pn mesti ada jd photographer..hehehe..x jd photographer mesti org belakang tabir..hehehe..tp apa2 pn event ni tetap utk kaum hawa juga tau..tp apa buat ia lg special? heeee..mestilah sbb event ni diadakan secara tertutup! hehehe..bukan semua yg blh tgk tauu..only org byr tiket n tetamu jemputan jer blh tgk..hehehe..sbb tuh iena nk cerita psl event ni..so korang pn blh jemput sama tengok :D

so enjoy tngok pic yg iena tangkap!

yg ini time permulaan..time masih tak ramai lg orang..so apa lg..main tangkap2 gambarlah iena..tp time neh host heliza helmi x muncul lg yer..hehehe..mana x nyer..majlis pn x mula lg...



sape ni? sape pandai mesti dapat teka an..sape x kenal selebriti blogger fatin liyana n her best friend! datin! hehehehe...dorang duduk bersebelah jer ngan i..hehe..naseb i dh pernha jumpa both of them..so x lah kekok sgt kalo duduk ngan dorang..kalo x kenal..apa lg..senyap jer mulut kita ni..hehehe..:P





  yg tgh sosek2 tgk kita tuh amoi n nawal..hehe....jap lg akan muncul lah gambar2 dorang naty kat bawah..sape yg selalu tgk minaz collection mesti akan kenal dua gadis molek ni..sgt gojes ok kalo tgk dpn! mata x henti kelip2 tgk dorang..ehehe..tp snyer dh pernah jumpa juga dorang sebelum ni..hehehe..mmg cantik mcm selalu :D



haaa..ni lah dorang..sangat femes tau diaorang berdua ni..jumpa yg baju turquoise tuh nawal dan yg coklat tuh pula amoi (saffa)..jumpa si amoi ni....pas borak2 sempat lg dia bg kita kad wedding dia..tahniah awak....moga kekal hingga ke jannah ikatanya naty.amin <3 nbsp="nbsp">

pembukaan di mulakan dengan natahsa hudson jalan caltwalk..siyez mmg cantik n elegan sungguh dia jalan..tanpak sgt professional..kita suka tgk die caltwalk, paling terbaik kita rasa :) bukan nak membodek bukan juga nak memuji tapi sekadar memberi kebenaran..hehe..kalo x professional lg x taulah nk kata apa..sbb dia mmg dh jd model sejak berusi 16 tahun tauuu..mudaaaa tuuuu..patutlah gaya jalan amat cantik!



baju dia sangat ohsem kan? cantik gila ok..nak juga baju mcm ni..huhu..:( (berangan jerlah. >.<')


 kemudian di seterusnya adalah yatt hamzah..kenal x? x kenal meh tgk gambarnya..rasanya semua kenal kan..yelar sape x pernah tgk muka die kat tv.. dia sgt manis dan murah dengan senyuman sepanjang majlis tuh :)


 so inilah gambar semasa fashin show di jalankan :)





maaflah mukanya x nampak pula..hehehehe..sbb topi die bsr sgt..hihi :)

cuba teka ni dak comel ni? hehehe..sape lg kalo bukan yuyu..hehehe..btw mekap yuyu, kita yg mekapkan..hehehe..hope yuyu comel ni puas atilah yer..kalo x puas hati sorry tau syggg..hehehe..kita penat snyer..tdo pn dlm kol 3 pagi jer..bgn pagi2 terus kemas..huhu..>.<'

again ( yuyu zulaikha )


kita saje jer letak gambar yuyu ni banyak sket..hehe..rindu die..jumpa ritu dgn dia pn x dpt ckp banyak..sedih..huhu..sbb kitaorga syik org tegur jer..so kat sana kitaorg mmg x sempat sgt nk berborak panjang n puas2 :( next time mesti jumpa lag tauuu :(


yang ini my friend ( ara lee ) dia pn sangat femes kat fb tau..dia ada blog juga..tp aktif sgt..sbb dia bz..yelar masih belajar n sambil tuh buat modelling juga..ssh juga nk luangkan byk masa..tp kalo jumpa depan2 dia mmg banyak ckp tau..friendly sgt...rindu awak ara..x puas jumpa u ritu :'( dapat ckp pn sekejap jer....


ok time ni fashion show di hentikan seketika untuk memberi lalulan kepada nory azizi utk menghiburkan semua tetamu yg hadir..yang pastu suara die mmg sgt ohsem dan memukau tau....

selalunya bila ada persembahan nyanyi macam ni, sure belakang tabir, model sbb sibuk berkejaran sana -sini nak salin baju..hehe..selalu mmg macam tuhlah suasananya belakang tabir..hihi..seronok juga sekali-sekala diundang as guest..hehehe..


yang oren datin, bff fayin liyana, n sebelah pula nawal nazihah yang comel molek orangnya :) dia pn dapat tempat duduk depan sekali..sama macam kitaorg..hehehe..cuma terpisah sket jer ..diorang baris kanan, kitaorg kiri pula ;)


i suka model ni jalan...dia jalan cantik, plus mudah nak mabil gambar die..jalan tak terlalu laju, tak juga terlalu perlahan :) n nice pose time dia caltwalk...


baju pun cantik kan..baju ni dari  minaz collection...


again :) i suka sangat bajunya..eleganlah!

 

ok yang ini kita dengan yuyu (abaikan tudung kita yang selekeh tuh) :( huhu..pin sebelah tudung dah tercabut dh ni..asyik berlaga  pipi orang time bersalam2 ni..huhu..>.<'



ni kitaorg semua bergambar dengan nory aziz! dia sangat friendly tuuu..suka tgk die....

dari kiri yuyu,nory aziz, me n last sekali fadhilla :)


ida with nawal nazihah 




  nawal,ida n ara lee



korang mesti heran kan kenapa gambar iena sket jer..hehehe..sbb gambar dalam camera banyak blur..huhu..maklumlah..kita ni masih budak baru belajar nk tangkap gambar ni..hehehe..

kesimpulan :

iena dan ida rasa event ni mmg best dapat pergi, sbb dapat tempat duduk depan sekali, adpan amik gambar dengan kwn2 walaupun dlm camera byk blur..=.=' dapat jumpa n borak dengan diorang..paling best dapat kenal n jumpa lebih ramai orang..serta meluaskan lagi pergaulan kite..hehehe..plus iena rasa no bad juga pergi event mcm ni as guest not a model..ini kali pertama dijemout as guest, bukan model..tp iena rasa lagi best sbb rasanya macam lg istimeswa....bila duduk kat kerusi n gosip2 dengan orang sebelah sambil tengok model caltwalk! veh..rasa mcm orang pentinglah pula..ceh perasan jer ni..:PPPP

plus dapat pula goodies bag.....sape x suka..semua perempuan mmg suka kalo dpt goodies bag..hehe..dapat pula barang make up free..walaunpun x banyak..tp iena puas dan suka untuk pergi event mcm ni..harapnya akan dapat lebih banyak peluang dan jemputan as guest lg untuk event2 mcm ni yaaa..seronok sgt..ssbb dapat jumpa banyak orang femes dan kenal lebih banyak designer n new brand! ..

one day teringin nk jadi seperti mereka..best kalo ada jenama sendiri kan? 

oh sebelum iena menghabiskan entry kali iena, iena nak ucapkan tqvm to kak saris sebab taja pakaian iena dan ida....huhu..naseb kitaorg tak kotorkan or calakar ker apa..sbb baju ni satu hela rm 800...sangat mahal....cuak juga iena nk pakai keluar pergi event tuh..kalo rosak mau kopak duit kene ganti T.T'



me bersama designer butik kak saris ( saris collection ) dan ida



oklah sampai sini jer entry iena kali ni....
 salam sayang semua 


p/s : Cantik tak sketch ni? kita dapat dari Fadhilla..huuu terharu tau sbb dpt lukisan yg supercantik ni! tp Ida kata pipi die nampak tembam dalam sketch ni..hihi tembam tu comel apa? kan,kan,kan? :p


tadaa...tengok cantik kan??? ish patutnya gambar cupcake pavlova pun ada sekali..tapiii..disebabkan kiatorng ni biler tengok pavlova ingat makan je! jadi gambarnya pun dah lupa ambil =.=' sorry fadhilla..kalau x boleh kite tunjuk korang gambar cupcake pavlova yg fadhilla buat..huhu ..thank you very much tau Fadhilla lain kali bagilah lagi..hihi :p *gurau je, nk bg betul2 pn blh jugak..keke ;p* 





































































30 comments:

Jamban Comel said...

fatin liyanaa!! kirim salam kat dia eh :P

Rosmadiana Tarmizi said...

semua cantik-cantik..suka (:

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

jamban comel - lol..dh lepas mcm mana nk kim salam? haaaaa? :P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

rosmadiana - dorang mmg sangat cantik :)

onie said...

cantik mekap yuyu,tak heavy sangat,sukaaaaa...yuyu nape comel sangat ni,gerammmmmmm..hihi.....

ida dan iena selalu lawa :D

ana said...

hehe.. pergi event mcm ni bestt kan, rse nak melawaa je.. sbb semue cantek2 kt situ.. twin cantik, yuyu comeii.. semuee laa, araa laawaaa ! fatin.. aishh, semuee laaa.. hrp dpt jd cantik cmtu jugak :')

gambar kt camera kte semue xlawa, blur.. aishhh, sygg jeee..

btw, thanks iena n ida mekap kan.. love both.. yuyu jugak :D:D

Yuyu Zulaikha said...

suka sangat tengok iena & ida hari tu! sayang! sorry tau! sangat sibuk sekarang :( lagi tak habis kursus kawen. busy la memanjang!

Anis Athia said...

bestnye dapat pegi...anis tak dapat nak pegi sebab xde transport and xde orang nak teman..padahal dekat je PWTC ngan kolej anis..hew hew.. takde rezeki kan.. hope one day kita dapat jumpa :)

haz said...

bestnye2! semua nampak gorjes gila! n that including both of u <3 btw bila pkai bju mahal2 ni mesti mcm kne berhati2 gile kn nk bg jge bju tu xnk kotor or cacat kt mne2 kan.. hihi

Shima Mazlan said...

rugi nyer kite xg .. sume blogger yg kita suke adew .. sob .. sob ..sob ...

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

onie - maceh syg ^^

hazanis said...

semua comel2..:))

SuriaRashid said...

Chomels and cantik la korang..RUgi tak dapat pergi...kita sibuk kerja..plus jauh la..Kalau tak boleh kenal uolls dekat-dekat..

SuriaRashid said...

Chomels and cantik la korang..RUgi tak dapat pergi...kita sibuk kerja..plus jauh la..Kalau tak boleh kenal uolls dekat-dekat..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

thx onie - iena yg mekapkan tuu..hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhuilla - sama2..hee besh kn pergi event mcm tu? teringin nk pegi lagi..huhuhuhu :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu - takpe nanti kite jumpa tau!! yuyu wajib sambung story hari tu tau!! ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anis Athia - ooo yeke..nape x ckp? lau x blh pegi sama2 ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - yup betul!! sbb tu pas pinjam baju terus laju2 pulangkan balik! huhu takut kotot ke apa..mampus nk byr bill nanti kalau kotor T_T'

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

shima mazlan - xpe joinlah nxt time kalau ada ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

hazanis - thx :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

suria rashi - xpe maybe nxt time kt blh pegi kat event2 mcm ni nanti dgn awak ^^

Ana Farhana said...

jeless i tau.. semue cantik, i tah bile. huu. kriuk kriuk

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla - u pn cantik tauuu!!!

IEQAH said...

alahaii canteknyeee sayang sayang ieqah ni.. best nyee event tu ye :)

haz said...

kann.. dah la mahal.. nk byr blik tu mmg mngs gak la. haha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ieqah - thx dear..^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - tula psl! sbb tu laju2 je pulangkn blk baju tu..x sanggup nk simpan lama2 kalau rosak habislah >.<

Nadia Azira said...

wahhh, semua cantik2 belaka....
jealousnya nadia tak dapat pergi.... =(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia - xpe maybe nxt event akan ade lg..Nadia joinlah nanti :)