Thursday, November 8, 2012

Malaysia Social Media Week Event

Hi semua, hari tu Ida & Iena ada dapat jemputan ke 'Malaysia Social Media Week Event' tau, event tu dekat Times Square...start pukul 6, tapi kitaorang terdatang awallah pula =.=' jadi kene tunggu lama gilalah sebelum event tu nak start!



huhu...Ida tak kisah sangat kalau bab nak kne tunggu-tunggu ni, dah biasa dah..cuma kan lagi best kalau dekat event tu ada banyak usherer yang  hensem2 ke? hehe bolehlah tunggu sambil cuci mata tengok orang kachak2..hihi ..ok tu Ida gurau je! kalau ada betul2 pun memang tu yg Ida akan buat *cuti mata sambil gosip2 dengan Iena sapa yang paling cute....keke :p

tipulah kalau korang kata, korang tak suke tengok orang kachak2 kan? huuu..tapi Ida bukan je suke tengok lelaki kachak2, perempuan yang cantik2 pn Ida suke tengok!

sebab tu Ida suke pergi event, Ida suke tengok orang berpakaian cantik2 ^_^ tambah lagi dengan makanan yang sedap2 perghh..memang buat Ida nak pergi berkali-kali kalau ada event2 ni tau :p

tapi dekat event ni...Ida tak makan pun..huhu sebab Ida plan nak makan dengan kawan kitaorang, nama dia Fyna..iyelah sebab tak pernah jumpa dia. Teringin juga nak borak2, sebelum ni borak dekat facebook je pn :)

k lah dari bebel tak henti..jom tengok sikit gambar  kitaorng dekat event tu..


tadaa...is me! sepatutnya ade jerawat kat dagu Ida tu! tapi sebab pakai foundation die jadi tak berapa nampak..plus guna camera handphone je..sebab tu nampak mcm 'flawless' tapi sebenarnya tak pn! korang jangan tertipu tau! :p


me with Anis, tq sebab sudi berborak2 dengan Ida! xtahulah kalau dia takde..habis kene cakap sorang2 lah gamaknya..sebab hari tu Iena SAKIT TEKAK, jadi suara dia LANGSUNG TAKDE! so tak bolehlah nak borak3 dengan dia..and thank you Anis! sebab sudi layan kite membebel lama2..hihi..


time ni kitaorng sebenarnya tengah gosip pasal penyanyai yang nyanyi dekat event tu..kita suke tengok penyanyi cina yang pakai gitar masa kat event tu..dah lah cute! suara pun sedap!! suka-suka ^_^ 



me wif Fyna, ok jangan cakap apa-apa tau! huwaaaa....kita tau pipi kite nampak tembam dalam ni >.<


bertiga..Anis, me and Iena! tq Iena sebab masih mampu tersenyum walaupun suara dah takde sume.. :')


iena wif Fyna :) 


waktu flashmob :) 


Fyna, waktu tgh interview :)


perasmian :)


registration....


sapa bertuah dia dapatlah kutip duit betul kat dalam tempat..tapi malangnya tak ramai yang dapat.. ..huhu..teringin nak cuba..tp sebab kita pakai hijab kan..kang nanti hijab tertanggal pulak sebab ada vacum kat bahagian bawah tu yg buat duit2 tu melayang kat atas2 kat dalam kotak tu..huhu..


cuba cari kitaorang kat mana? :p

oh ya...actually masa kitaorng pergi event ni kan..kitaorang tak berapa nak mekap  sangat..

me just pakai BB Cream Nutox + Compact Powder HB + Lipstick pinkish yang hampir tak nampak warnanya...huhu..oh yeah and Eyeliner jugak! ini harus, supaya tak nampak mata ni macam tak cukup tidur..kalau tak, nampak sepet je mata kite ni tau!

Untuk eyeshadow pulak kitaorang pakai macam nampak tak nampak je..sebab kitaorng jenis tak berapa nak melawa2 sangat kalau pergi event2 sebagai GUEST ni tau. Pakai fake eyelash pun tak, sebab kitaorang dah selalu sangat mekap heavy untuk photoshoot2 ni... And Ida & Iena rasa kalau pergi events tak perlu kot rasanya nak mekap tebal2 huhu..insyallah orang akan kenal kita sebagai diri kita :)

harapnya korang still suka dengan diri kitaorang ni seadanya..tak selalunya kitaorang akan tampil cantik, sebab kitaorng bukannya artis pun =.=' nak melawa2 sangat pun buat apa? betul tak?

hihi tapi heels dengan wedges tu tak boleh dipisahkanlah! tu memang item wajib kitaorng kalau pergi events..tak tahu kenapa..tapi those two item tu memang boleh boost up our confidence tau! hihi :p

huhu dah melalut sampai ke kasut2 pulak kite ni kan? hihi..tapi sebenarnya Ida rasa gembira juga sebab dapat jemputan ni..kalau tak.. ..hmmph agaknya sampai bila2 kot Ida tak jumpa Fyna ni =.=' maklumlah dia orang KEDAH kite plak duduk KL...memang jauhlah nak jumpa.  So akhirnya dpapat juga jumpa! alhamdullilah :)

lepas ni Ida & Iena ada dapat jemputan ke Fashion Show pulak..dekat Hotel Royal Chulan! yosh tak sabarnya!!! boleh makan yang sedap2 harap2 DAFI datanglah ke sana buat persembahan..hihi rindu nak tengok muka DAFI waktu perform..rasa nyesal dulu sebab tak ambil gambar betul2 masa tengok Dafi perform dekat Shah Alam dulu :(

huhu..pada sapa yg x tahu..yes Ida minat Dafi! hehe sebab die cute! and sore die sedap :') boleh buat kita cair kalau dengar tau! ok dah melalut sampai ke artis2 dah pulak..ni.. k lah jumpa korang semua dekat next  entry tau! bagi sapa2 yang tinggalkan jejak dekat komen blog kite ni....kitaorang nak bagitau yang korang semua MEMANG OHSEM!! hehehehehe..*ayat bodek sebab nak korang selalu komen kite punya belog..huhu takpe kan? tapi korang memang ohsem pun! sebab sudi tinggalkan jejak.. :') *

k lah tu je kot nak cte.. huhu..k bye and take care semua ^_^ 


p/s : Pictures credit to MSMW




22 comments:

Ana Farhana said...

gamabr masa aktiviti event xde ke ida? pasal ape je?

best x? nampak mcm sunyi je ni >.<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - ade...masa dorang buat flashmob semua..gambar perfom sume..tp Ida x upload pn..nk upload ke? tapi gambar die x cantik ><

Ana Farhana said...

kalau nak upload pon okeyy jugk.hee.
lepastu, hari sabtu ade ape eh? bride ... ape ehh nme? lupe >< yg tu photoshoot ke?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

huhu i dh upload lah..tp curi gambar dari event tu lah..

yg tu i jadi bridesmaid jep..yg tu kitaorang akan update dekat next entry :)

haz said...

oh haz memg ohsemm! ehh? hahahah.

macm best je event ni.. haz x pernh lg tgk live flashmob. hihi

btw, haz pun mata memg akn cpt spot mane2 mamat yg hensem ni. event waktu dalam kete, nampak mamat kt tepi jalan. haa. mate ni terus toleh usha die sampai hilg dr pandgn. naseb bek die x prasan. kalau x buat malu je. hahahha! xD

haz bff dafi tuu. nanti haz kol dia suh dtg buat performance kt hotel tu yee. ida jgn risau. LOL =P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

kite pn x pernah tgk live flashmob..frist time tgk mmg terujalah! hihi :p


haha samalah kite!! tp yelah kne cover2 kn kalau tgk betul x? tp takat ni xde lg yg cute mcm DAFI! wuwuwuwu..kt suke gila tgk Dafi!

perghhh bff ea? cpt CALL die tau!! jangan lupe kayh! hihi :p

Yuyu Zulaikha said...

ape comel sangat ni ha? ape ni! ape ni!!!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu lagi berganda comel tauuu!!

Eimah Shahrir said...

Haha serius korang kiut bila menulis.

Ana Farhana said...

okeyhhh kite tunggu next entry..:D

dah nampak dah ida iena kat mnaa! heee

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Eimah - hee thank you dear ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - haa kat mana? hihi :p

haz said...

haha. btul2. sampai semua kwn rapat kte memg taw perangai haz yg ske mengusha mamat hensem2 ni. ish3. hahaha xD

dh kol dafi dah. dia kte die x dpt dtg. sebb hr tu die dah plan nk g dating ngn haz. hahahahha!

Natasha Saharrudin said...

x pkai make up heavy2 pon x pe....bru nmpak natural..hehe..
semoga ida dpt jmpa dafi tu..hhehe

Sabar said...

slalu komen=ohsem
okla2 Sabar ni susah nak komen tapi Ida punya pasal..nak komen gak la..haha
bab cuci mata ni Sabar pun suka lagi2 yg cantik2,yg comel2,yg sweet2..
heeee

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - haha siot jee!!!! cancel dating dengan Dafi cpt!! suruh die datang juga kat hotel royal chulan tu! lol :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Natasha - aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sabar - haha samalah kite kan!!! blh geng ni! hihi :p

haz said...

die xnk~~ lalalala~ hahaha =P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - huuuuuuuuuuuuu...kejamnnya Dafi xnk datang! :(

haz said...

lalala~ hihihi

btw may u have fun ye nanti kt sane =)

fyna said...

harap nanti boleh jumpa lg =)