Wednesday, June 4, 2014

Wedding Cik Epal

Kata orang cinta ini punyai banyak maksud, banyak cara dan banyak juga definisi, biar apa orang kata

Asalkan kita tahu beza batas diri antara cinta dan kententuan ilahi. 


Waktu cik epal whassap twin kita ida mansor nak alamat, kita tak agak pun dapat setiap sorang kad, mean sorang dapat satu, kitaorang baca, kitaorang selak…ketawa bersama, sebab cik epal ni siap tulis Iena Mansor & Partner, Ida mansor & Partner, terus tergelak pandang satu – sama lain, rasa lucu je sebab masing-masing faham sangat fikiran satu sama lain, siapa lagi teman paling sejiwa kalau kitaorang as kembar yer tak?


Pastu mula lah kitaorang fikir nak pakai baju apa, kasut apa nanti sebab sure wedding cik epal banyak jelitawan nanti..tapi tak sangka pula bila dapat whassap cik epal undang jd bridesmaid dia..happy sangat campur segan, sebab tak kenal kawan-kawan cik epal, siap dia mintak ukuran badan setiap dari kitaorang semua (thebridesmaid) untuk jahit baju kitaorang semua, paling best siap dapat shawl lip lap gitu…serius tak sangka cik epal bersungguh dan serius nak kitaorang jd bridesmaid dia.

Waktu kitaorang semua berkumpul dan berkampung tidur kat hotel blue wave shah alam, malam tuh lah kitaorang bersesi suai kenal…ceh suai kenal sangatlah..macam orentasi pula..mula lah Tanya usia memasing, dan borak-borak itu ini…tak sangka pula diaorang ni jenis sesuai kita nak bercakap dan borak, dorang semua sempoi je..so hilanglah rasa segan-segan bacang tuh…

Pagi esok iena dan kembar terus bersiap..iena siap bangun pukul  5 pagi lagi, sebab nak kene mekap kan adiela bridesmaid cik epal juga dan dua adik cik epal yang sempoi jer tuh..ida pun mekap kan adik cik epal juga..so proses mekap tuh cepat je siap. btw make up by me :)


Dah bersiap, rasa diri ni dah cantik ofcourse lah wajib berselfie..sebernanya banyak gambar selfie kat bilik kitaorang ni….hahaha semua suka selfie ni. Kitaorang berempat sebilik, tapi adiela tidur dekat bilik sebelah bersama dua adik cik epal :)


Lepas semua dah bersiap, kitaorang pun berkumpul, masing-masing dah sedia tahu apa nak buat…tapi serius kitaorang semua tak sangka dulang hantaran tuh berat sangat sebernaya..ada yang agak ringan, paling kesian yang kene angkat kek atas dulang pegapit..baru tahu kek yang deco-deco cantik kemain berat semuanya, tapi sebab cik epal punya big day semua sanggup, demi kawan semua tak kisah sangat pun..masing tergelak sebab tak jangka dulang berat. Lol


Waktu ni Jofliam tengah muka nervous..ketara kot!! Kita dengan fatin senyum je tengok dia Nampak macam muka nervous dia, tapi kagum sikit ngan cik epal, tenang dan tak nangis pun waktu akad nikah, kalau kita mungkin dah nangis laju-laju sebab sedih berpisah dengan kembar..ceh sedih sebab kembar sebernya bukan sebab terharu..lol :P

 
Sah sudah akad nikah ijab Kabul, senyum lebar je dedua ni.

Time ni waktu pagi, diaorang nikah..tak ramai orang sangat pun sebab orang terdekat je banyak datang, yang ramai meletup gitu ramai orang waktu dioarang sanding majlis tengahari itu :)


Time ni semua nak bergambar selepas majlis nikah selesai, lega tengok semua happy, majlis pun lancar je, majlis sempurna, tenang je dan cantik tengok dekorasi tempah nikah diaorang.serius memang cantik tau.


Three both of us, time ni tengah lapar sebab tak makan lagi, tapi sebab suka selfie punya pasal, so selfie pun di dahulukan.

Lepas makan, kitaorang pun bergambar dengan tetamu yang hadir waktu cik epal punya majlis sanding J
Siapa kenal diaorang ni mesti tahu siapa jejaka-jejaka di atas, sangat femes dan sangat Berjaya tau!
Annas dengan adiknya ashrry.


Kami bergambar dengan photo incik baha dan zainatun adilah :)


Three both of us bergambar dengan fana dan model letup cik ara lee.


Gambar ni waktu nikah…semua happy sebab sekejap je majlis nikah selesai dan lancar je semua :)


Tak sah kalau takde gambar pegantin..cik epal cantik sangat dengan baju dan veil dia pakai, Nampak lawa sangat, berseri – seri :)


Ida bersama name roslan blogger cantik gila ni.







Moreee selfie pic

Twin khusyuk berdoa..hehehe
Btw mekap by me (ienamansor) ida punya dia mekap sendiri gak, tapi kening shading kita buatkan ^^

The bride with the bridesmaids

Sempat lagi kitaorang amik pick at picca both..sangat best tau..siap bergambar dengan blogger syafiqah hashim lagi


Bersama yna sakinah, ida mansor, fatin suhana, nisa kay, pengasas radiusite ika radiuste,
Dan teman-teman pn ika radiusite.


Twin bersama dengan cik adiela comel ni..dia pun kita yang mekapkan 
Kita mekapkan dia nipis je..sebab dia tersedia cantik gila okeh ^^


Ida bersama syafiqah hashim. Dia ada lagi banyak sebab camera phone dia cantik….camera kita x cantik pn..sbb pakai phone biasa :’)


Kami bertiga bersama yna sakinah, dia ada butik sendiri D’qoya namanya


Ida bersama Puan Epal


Kita bersama Puan Epal juga..cantik sangat lah P.Epal ni..dahlah slim melim gitu.
Rajin dia jaga makan dan badan. 


Keseluruhanya, majlis P.Epal dan suami memang superb sangat, twin enjoy sangat-sangat sepanjang majlis itu.
Makanan sedap, dekorasi cantik gila, semua bridesmaid sempoi gila, baju dan shawl pn cantik pemberian P.Epal untuk baju bridesmaid ni.
Semua bestlah..thank sebab sudi jemput dtg majlis dan sudi ajak kitaorang jd bridesmaind cik epal tau…enjoy sangat dapat jumpa semua blogger-blogger dan kawan yang lama gila tak terjumpa. Kalo bukan kerana wedding cik epal, tak terjumpa lah kita semua ni..ni lengkap semua blogger ada, siap pen merah ada,syafiqah, namee, nisa kay dan lain – lain.
Walaupun tak sempat bergambar mana yang kenal atau terlepas pandang, tapi wedding cik epal memang terbaik, sangat best dan sangat cantik!!!
Geram sangat tengok cantik gila hiasan pelamin, bunga-bunga dan semualah.


video 


Yang ini teaser video kitaoarang dapat dari cik epal, sebernya iena ada bg ucapan dia pelangiputih dah cut dalam ni dah..so kita punya ucapan takder, ida punya pun sikit jer….tapi tak tahulah kalau dekat full video yang dah siap nanti ada ker tak full ucapan punya..hehehe J


Btw thank you fatin sebab sudi hantar kitaorang sampai rumah, tahu fatin penat, tapi fatin hantar juga :’) thank you sangat..love u lah..hehehe :D nanti wedding fatin confirm kitaorang datang ^^

Akhir sekali buat P.Epal dan suami
Iena serta kembar doakan yang baik-baik untuk kalian berdua.
Seronok tengok korang berdua, saling tersenyum suka waktu wedding korang, Nampak cute sangat dah macam merpati dua sejoli.

moga berbahagia buat kalian berdua yah.



Puisi :

Penyatuan dua hati

kasih bersemi bertamu di hati

biar ikatan ini

kekal sampai mati,

moga bertemu di syurga nanti

agar ikatan ni sentiasa bersemi dihati.

Moga puan epal dan suami

Berjaya berjuang sampai ke titik akhir nanti.


Selamat pegantin baru J
 Dari Iena dan kembar.

Written by : Iena Mansor.


22 comments:

Asyiqin Marshgold said...

Cantik cantik semuanya

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

asiqin - terima kasih :)

Jannah Jane said...

Korang cantik sgt....!!! cik epal pon lawa gler....tapi kte suka lagi tgk twin ni...kiutt!!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

tq jannah :)

ceng said...

So sweet wedding ni, twins make up cantik sgt

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

tq ceng :)

Ismi Ana said...

Waner dia soft sgt. Nampak cam bidadari jatuh dari langit mse bergambar ngan pengantin. Bling2 gitu. Lawa lak tu k.iena mekap. Eceh..byk puji pulak. Hehe

Sakina Kushairi said...

suka sgt gmbr korg yg tengah baca doa tu.
sgt2 cantik!!
(first time leave komen just wanna say that both of u soo pretty)

Fatin Afiqah ♥ said...

Cantiknya semua! Adiela ada blog tak? :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ismi - tq syg..:)

sakinah - tq..twin pun suka gambar tuh..^6

Datin - xder syg..

Umi Nazrah said...

salam singgah. chantek nya korang twin ni.

cecepatlah twin girl ku membesar, hehehe :D :D

Maria Firdz said...

Datang baca kisah wedding cik epal dari blogger Hasrul Hassan...

Sweet tengok twin ni...
Moga psgn pengantin kekal bahagia hingga ke syurga... meriah benar majlisnya ea..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Umi Nazerah - wah ada baby kembar juga? best2..nanti dh besar mesti dorang rapat juga mcm kak kembar ni :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Maria fidz - yup..mmg meriah sgtt!! wedding sgt grand!

Precious Crafts said...

Pengantin & bridesmaid semuanya jelita... Really like warna tema, sejuk mata memandang :D

Anonymous said...

salam ina, camne ina pakai shawl supaya terbentuk camtu?nak tahu tips...

Anonymous said...

f

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

in sha allah soon iena akan update tutorial tau untuk style tudung macam itu :)

Anonymous said...

Thanks sgt2! Kalau boleh sblm raya boleh x iena....plsssss.......

Sha My heart said...

Ya ampun, cantik-cantiknya bride maids pun. Semua gambar cantik. Suka sangat.
Dah macam dalam syurga. Hehe. Pandai Puan Epal pilih pengapitnya ya. Muka hampir seiras sahaja.

Ida dan Iena pun sangatlah cantik. Muka flawless giler. Cantik sangat. Cantik asli eh?

Lama rasa tak singgah kat blog ni. Teringat juga pada twin blogger tapi nak cari tak jumpa plak. Sekarang baru jumpa balik. Kenangan oh kenangan

yanie abdullah said...

Semuanya berseri-ii,, kak iena nk tyelh,,pelamin tu tema apa?? Pelamin tu tmbh menyerikan suasana majlis 😄😄😄😄

fyp meow said...

hey, best nya.. muka y,all mcm kucing ragdoll tang mata tu ^^ serius comel. hehee..