Sunday, September 2, 2012

Bila Artis Pakai Turban

Kali ni Ida cuma nak share gambar2 artis yang pakai turban..tapi Ida paling suke style Yuna dalam berturbanlah..sebab tak nampak leher..yang lain2 kebenyakannya nampak leher..huhu..bile sebut isu turban ni kan..Ida tak berani pulak nk bagi pendapat banyak2 atau berjela2..

kang tak pasal2 banyaklah pula 'penasihat bertauliah' datang singgah..kalau bagi nasihat dan teguran secara membina tu ok lagi..tapi kalau bg komen secara membuta tuli..adoi buat buang masa kitaorng pulak baca..yer tak?

huhu..dah dah2..baik ida pendekkkan ayat....takut pulak nk bebel banyak....kang nanti korang bosan pulak nak bace...oklah dari bebel meh Ida tempek gambar artis yang pakai turban..


Yuna





suke yg ni....tapi kalau die pakai inner neck yang boleh cover leher die tu lagi nampak menarik..tu bagi Idalah..


ni pun ok jugak..simple tp menarik..



Rozita Che Wan




cantik..die memang sangat cantik....cuma kalau turban ni blh cover leher..memang ok dh :)


Ekin


Ekin..dah ok dah pakai turban..sebab cover leher sekali..cuma bagi Ida turban die tu mcm berbonjol ke belakang sangat..Ida tak bpe suke >.< tapi oklah..at least die tutup rambut die...huhu..sukelah pulak kite tgk baby die ni..cumel!


Noryn Aziz 



yg ni kite suke..ats die tu x berapa :p

Ni pula style oversea punya turban..







Stail artis Malaysia in Turban sudah..yang oversea punya pun sudah..

hee..sekarang kite nk tunjuk style kite pulak..kite kalau pakai turban suke pakai dengan jaket..sbb boleh cover chest..so xdelah nampak sexy sgt kot? :p

oklah jom tengok pics2 kite pakai style turban jom ^_^






Huhu...macamana? ok tak?

Untuk tutorial korang boleh tengok kat sini :


sorrylah kalau tak elok ke editignya ke hape..huhu sbb Ida pun baru2 lagi belajar buat video ni. Harap korang puas hatilah..

insyallah next video kitaorng akan buat tutorial mekap pula ya ^_^

ok tu je bebelan Ida kali ni..jumpa di next entry ya..

take care semua ^_^





39 comments:

sYiRa LoKMaN said...

lawaaa akak ^_^

Ana Farhana said...

sukaaa tutorial tuuu.. ida cantek, :) bgus2 cover yg ptt hihi..

klau ckp psl artis berturban pulak, bg kte.. it just sense of fesyen.. bkn nk ttup ape yg ptt di ttup ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

syira - biasa je syira dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - ida tahu..sebab tu Ida & Iena nak berusaha untuk menjadi insan yang lebih baik...:')

IEQAH said...

waaaaaa manayaknyee styleee twinn bg..hehehehehe..

mana satu nk try dulu ni..

idaa suweet.... ieqah nk try turban tp tak berani sbb tak tutup depan kn.. rasa kosongg jee t..hehehe

haz said...

idaaa gorjessss! seyes nampak lawa je ida pkai ^^ btw haz suka gila shawl leopard tu. hihi

kalau haz lak memg x seswai la pkai turban ni. komfem nampak klakar je nanti. hahaha xD

Ana Farhana said...

ida hehehe, me too :))

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz : kite pn suke shawls leopard tu..mmg shawl fav kite :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - sebab tu kite pakai jaket sayang..xnk nampak kosong kt depan :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla :)

Ana Farhana said...

kte nk request kt ida/iena buat tuto mcm ida pkai mse iftar aritu.. siyess suka tp x reti haha ^_^

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150848880413458&set=a.10150848849778458.404896.86051373457&type=3&theater

dgn yg niii.. smgt btl cr link ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Oh kitaorng dh buat dh tuto tu..cume belum edit lg videonya..:)

insyallah nanti kitaorng upload ya..

The ShomeL TwinZ said...

wahhh cantik2...klu nk pkai turban sekali sekala blh la kot...hihi... tp kite tak berape minat..suka yg tutorial sebelum nie.... :)

Ana Farhana said...

okeyhhh.. tak sabarrrr ^_* btw,nice vdeo editing :D

haz said...

kan.. seyes lawa shawl tu. hee.

n good job for the video editing! ^^
masuk lagu pn best.. kalau mask untk background mse ida buat tu pn okay gak. alang-alang ida dh mskkn text skali dlm tu, ida x yh ckp pn xpe. yg tu kalau nk masukkn lagu skali la.. =)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

ida pkai lg comel

Aleda Boyd said...

betul la..mmg yuna paling cantik pakai turban..dia pakai nampak effortless..tak overdo sgt mcm kebanyakan artis..santai..tapi lebih suka style dia yg lama..nampak lg ayu.. =)

http://exquisitely-aleda.blogspot.com/search/label/Yuna

Anonymous said...

ida lawaa..blh share skincare tips x?hehe.nk kulit mcm kamu..(:

Nor Zilla Sensei said...

bagus..tutorial turban plak ea.. senang jugak caranye kn..paki belit2 je.hihihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

The ShomeL TwinZ - kite pn x selalu pakai turban :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla :

tqtq :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

huuu..tulah lain kali ida xnk cakap..nk masukkan text je..tp tulah masa kitaorng rakam utk tuto tudung2 ni...kitaorng rakam untuk hari yg sama...so vid utk tuto mmg xleh tukalah dh..semua buat tuto smbil cakap >.<"

vid tuto mekap x cakap kot nanti :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

huuu..tulah lain kali ida xnk cakap..nk masukkan text je..tp tulah masa kitaorng rakam utk tuto tudung2 ni...kitaorng rakam untuk hari yg sama...so vid utk tuto mmg xleh tukalah dh..semua buat tuto smbil cakap >.<"

vid tuto mekap x cakap kot nanti :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Aleda Boyd - yes agree...ha'ah kadang2 style baru ni pn ade nampak over sikit..mcm kat cover EH baru2 ni..die pakai legging kn? x bpe gemar tgk >.<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anonymous :

nanti kite share ye awk :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ :

aish biasa je :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nor Zilla Sensei :

mmg sng je sbnrnya :p

haz said...

ok je sbnrnye. hee. mesti dh bykkn korang buat tuto ni. bestnye~ x sbr nk tgk semuanya! hihi ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

Dalam 5 video je semuanya..:)

haz said...

wahh.. tu tak termasuk tuto untk makeup lg kan? hihi. chaiyok2! ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

utk tuto mekap kitaorng memang x buat lg..huhu..xtau sapa nk tolong rakamkan..sbb ingt nk buat iena mekapkan kite..and orng rakam...sbb nk buat lain sikit style dari orng tutuo mekap selalu buat..

haz said...

ohh.. hurm.. kalau macam tu kan, y not korang beli tripod stand tu.. seng skit kerja nanti. hee =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

tripod tu...tak mahal ke? >.<'

haz said...

yg tu haz pn taktau sbb x pernh beli. hihi. nanti haz try tnye kwn haz ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz :

oo oke thx!

haz said...

harga dia maybe under 100 kot. tp kne pandai cr la. sbb ada yg lagii mahalll O.O

tp kalau nk jimatkan, korg letak je kamera tu kt mne2 tempt yg tinggi. adjustkan dengn kedudukan korang. done. haha ^^

Atiqah Wadiah said...

weee~sy pon suka jgk style turban ni :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz : haa kn jimat mcm tu! xyahlah ssh2 nk bli :p

atiqah - maseh ^^

haz said...

btol3. hehehe ^^