Wednesday, June 19, 2013

Hey ho Jom bergaya with Sometime!

Handbag dengan perempuan tak boleh dipisahkanlah, ibarat isi dan kuku kan?, pergi mana-mana mesti pakai handbag. Nak ikutkan zaman sekarang memang banyak gila pilihan untuk cari handbag. Tapi nak cari yang kualiti handbag dengan harga yang berpatutan agak susah gakla kan?. Sebenarnya Twins dah lama juga usha 1 laman web yang jual handbag ni. Series dari dekat Yuyu punya blog sampailah kat Maria Elena punya blog..hemm.. twins memang suka gila stalk Sometime punya beg ni. Sebab beg dia banyak cantik-cantik!. Ish geram je tengok beg-beg kat website dorang.

So one day Twins decide nak juga ada 1 beg seorang dari Sometime...and tahdaa...bila dah pakai  beg Sometime ni tetiber feeling macam fashionista la pulak..padahal pakai simple je. Tapi bila sarung beg ni feeling dia lain giteww...hikhiks..ngade kn? :p 


feeling ala-ala fashionista kejap dengan beg Sometime..lagi2 bila dah sarung boot baru..hikhiks lagilah kita nak perasan mengada-ngada jadi fashionista wannabe! hehe..kita kan giler boot. So bila dah pakai boot tu feeling dia lain macam sikit..hiks :p


tahda..Boxi Brown Bag dari Sometime


ada tali lagi...senang kalau nak sandang kat bahu je kan? ida suka pakai dua-dua cara..sama ada letak sandang kat bahu atau bawa guna tangan macam tu. Dua-dua jugak buat Ida rasa bergaya nak pakai eceh :p

nanti untuk gaya Iena dengan Beg Sometime ni Ida masukkan kat entry lain pulak eh? hihi saja nak bagi korang tertungu-tungu..eceh..gedik betul kita hari ni :p

oh ya buat korang yang tak tahu beg sometime ni sebenarnya dihasilkan oleh talented designer designer dari ASIA. Dari Korea / Hong Kong / Japan / and Malaysia jugak tau!. So korang fahamlah kan kenapa tetiber bila Ida pakai beg Sometime ni tetiber dah termasuk feeling - feeling ala-ala fashionista gitew! hehe..tipu kalau korang pun tak rasa benda yang sama tau!! hihi..

yang buat Ida suka tentang Beg Boxi Brown ni sebab dia cantik + affordable + selesa : sebab dia boleh buat Ida letak banyak barang dalam masa yang sama boleh buat Ida nampak bergaya. Hohoho..ciss dah perasan sendiri pulak cenggitu..parah dah Ida ni =.=' 

so kalau korang pun nak juga feeling ala-ala fashionista wannabe bolehlah visit Sometime kat Facebook atau kat Website dorang : Sometime  :)





30 comments:

Amirah Marliza said...

post la beg iena pulak..hehe

Dye Dan Memory Berpisah Tiada :D said...

nice twin .like sejuta kali taw :)

nia_cheroniah said...

Cantik beg.sesuai dgn baju and the boot. stylo sgt2!

Ana Farhana said...

kita pun suka beg sometimes! cantik n affordable ;)

Efa Nur said...

cantiknyaa :)

Miera said...

Cantiknye bag! Done follow u.. Jemput singgah blog www.mastrixia.blogspot.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amirah : dont worry nanti iena pnya kt post lg pula :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Dye Dan : awww...thx dear!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia_cheroniah : tqvm dear!! ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhila : kann!! beg sometimes mmg be ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Efa Nur : :D thx!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Miera : thx dear!

Eyesha Zaidin said...

salam..a.ah..beg memng sgt dekat dan rapat dengan wanita. Yelah banyak benda nak bawa.Bawa barg yg mmng kita nak pakai dan perlukan..bukan saje-saje nak bwa barang. Lelaki lain lah.. ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Eyesha : kannnn...kadang2 kt heran dorang blh jalan x bawa apa2 pn. Purse and hp je..huhu. :)

TeTerBanG said...

cntik boot kak ida :D brand apa? nmpak selesa n simple :D

Khairul Zamri said...

Salam kenal :)

Menarik buat review. keep it up :)

Mek Onie said...

yeahhhhhhhhhhhhhh,kita pun suka gak beg dari sometime niiiiiiiiii,ohsemmmm !!

Syafiqah Hashim said...

aww! lawa-lawa handbag sometimes ni kan akak sygg!! nanti pika nak beli lahh :)

Munirah Rafiuddin said...

wanita & bag mmg xdpt di pisah'n...sy pun ada byk koleksi beg...cpt rambang mata bila nmpk bag cantik! (^_^)

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Sizzling Suzai said...

hi dear twins, remember me? xhengat? what??? hahaha no lar we met at the DOVE event kn..it was seriously nice knowing u girls btw love the top! ^^

Sabar said...

bestnya..tgh usha2 gak beg sometime ni..huhu

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

TeterBag : alamak lupa apa nama brand tu!! nanti kita check. Tak mahal sgt pn dalam RM60+ mcm tu je pn :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Khairul Zamri : thx!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Mek Onie : kannnnnnnnnnnnnnnnnnnn! memang ohsemmmmmmmmmmmmm! kerlasss kak ton..hikhik :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

piqah : bli la..blh geng nanti! weee <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Munirah : kannnn! hihi kt pn dh byk koleksi bag dh..keke :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sabar : usha jom!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Suzai : ofclah ingat lalin! hehe :D

NANA said...

nice leopard design bag in nude colour..sesuai dgn kamu :D

http://www.thepurpleroomz.com/

haz said...

iedaaaa lawaanyeee beg tuuuu. n it's leopard! <3 boots tu pun lawa! bju tu pn sameee >.< semua lawalah. hihi. brape hrge beg tu? n haz seyes suka bju yg ieda pkai ni. lme dh usha.kekeke beli kt mne?