Tuesday, July 2, 2013

You Are Not Alone


Sekarang  pukul 12.53am tau masa Ida type entry ni sambil layan lagu2 cover dari jason chen kat bilik sewa kita, tup-tup tiba-tiba tersedar Ida sorang2  je kat bilik malam-malam macamni, memang buat Ida teringat sgt kat family tau. Sebab malam2 mcm ni la selalunya rumah Ida tengah kecoh. Sebab selalunya time macamnilah semua orang dah ada kat rumah dah. Sebab parents Ida selalunya balik lambat dalam pukul 11 lebih macam tu. So memang waktu pukul 12 ni memang dah confirm dah 1 family ada kat rumah dah :)

Masa semua orang ada kat rumahlah ida atau iena akan sibok je pergi jumpa mak n abah nak bincang apa2 la...tapi selalunya kitaorng bincang pasal nak hantar kitaorng pergi mana-mana  untuk aktivi hari esokla. Sebab kitaorng selalu juga dapat photoshoot weekdays dulu. So selalulah malam-malam macamtulah sibok  je kitaorng minta izin atau minta tanya boleh hantarkan kitaorng ke tempat shoot :) 

Tapi lepas tu mesti je Iena atau danial akan berebut tandas siapa nak mandi dulu. Padahal tandas sendiri dah ada, tapi sebab suka tandas mak kita so memang semua  orang dalam rumah tu guna tandas tu je :)

Korang memang boleh imagined la macamananya kecoh time tu tau. Lagi2 yg buat Ida paling teringat kat rumah kita ialah waktu tido. Sebab masa nak tido tu kita selalu pelok bantal pelok kita (iena) so bila my bantal peluk dah takde, rasa macam susah sangat nak tido tau. Yelah bantak pelok kita duduk kat kl, x blh bawa skali kat uma sewa kita. Sob sob..sedihnya! 

Bila dah belajar duduk sorang-sorang ni, baru tau rupanya kita boleh juga berdikari. Cuma penakot je kot sebelum ni nak berpisah ngan iena? Tapi still la rasa berdua dengan ina lagi berganda-ganda bez dari duduk sorang2 kat luar ni ...hewhew...sbb kita ni memang jenis manja orangnya. So memang apa2 memang tak suka buat sorang-sorang tau :p hihi..

Oklah kat bawah ni kt tunjukkan sikit gambar bilik baru kita. Sapa tak suka pink baik jangan scroll bawa. Hehe sbb kat semua gambar ni warna pink!! Umo je dah makin meningkat nak masok 24 dah, tapi kat hati ni masih je mcm kanak2 riang yang suka kaler pink!. Hehe..


Sbnrnya piggan and cawan pun ada siap sudu semua pink lagi. Tp dah guna, xsempat pula nak masukkn kat tempat kt punya piggan ni :)


Ni kt bli je penyangkut ni, tp xtau pula nak simpan apa dlm tu. Huhu..


Langsir haruslah pink kan...hehe so overall okla gak duduk bilik sendiri. Cuma x sbr je nak duduk skali dgn iena one day nanti :)

Oklah tu je nak bebel kat entry kali ni. Ni pun update guna hp je :p

Nyte semua :)

P/s : sbb Ida rasa ok kat sini pun sebab hari2 ida akan sms/whatsapp/wechat ngan iena. Yg buat Ida lg terharu, first day masa Ida pindah kan.. mak abah and kakak ida sume sms tanya Ida ok ke tak. Memang terharu time tu rasa mcm nak nanges je! Naseb baik kita kat tempat keje time tu so kne act cool  la. Ish x sbr rasanya nak balik uma sabtu ni. Rindu semua orng :(


30 comments:

Syafiqah Hashim said...

go go kak ida!!
semoga sukses selalu :D

Anis Athia said...

Be strong ida.. :)
Wah, semua pink! Suka ^_^

TeTerBanG said...

knapa kak ida dok jauh dr family? kak ida smbung belajar ka?

Sabar said...

semoga Ida happy2 je kat tempat baru=)

Munirah Rafiuddin said...

take k...
insyaAllah pengalaman yg boleh mematangkan diri & kuatkan semangat...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Najwa Ameer said...

kak ida ! huhu sedihnye baca post kak ida ni. kak ida sabar taw. dkt je shah alam tu ;) hehe slmt bekerja kak ida :) rindu nk jumpe twins ,

ekin schmidt said...

aah, nk tny jgk knp duk pindah?
n nanti twin pun join sme?
knp?
smbung stdy ke ?
xp, lame2 ok la tu.

Asyik Izas said...

i like pink, comel..
you can do it girl..:)

Ana Farhana said...

waaaa... mesti rasa sayu je kan.. huuhu, teringat masa dip dulu... menangis2 kt ats katil.. ya'allah. sedih tak hingat..yela, tak pnh jauh ngn family kan.. wuu T_T

btw ida dok mana? nampak macam selesa je rumah tu yang! boleh pasang langsir sekali hehe

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

piqa : aww...thx dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anis : hehe mmg fav pink..so semua nakla kaler pink..hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Teterbag : dh dapat kerja..so knela duduk jauh ;(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sabar : thx dear..asyik bz je. X sempat2 buat shoot ngan u :(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Munirah : tqvm dear <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Najwa : mmglah dekat...tapi...:(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ekin - twins x duk sama..pindah sama tu xtaula..ktorng berangan je mcm tu :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Asyik Izas : thx dear <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhila - hehe rumah ni memang selesa!! kt pun suka!

Encik Belemoih said...

kak ida smbung blaja ke or keje..??

norzarina nasir said...

wahhh semua pink!!!! loike rasan kita nk msk duduk sekali ngn ida.. :) wee

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Encik Belemoih : kerja :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

norzarina : hahaha...meh masok sakali meh..hihi :p

syamimihaziqah said...

Hehe comel je Ida ni. Bagus la korang kembar, rapat ehh. Ieqa ngan Iera tak rapat sangat pun, tak kisah kalau jauh. Sorang kat Penang sorang kat Kuantan. Hahaa

haz said...

ok tak ddk kt situ? xpe ida.. mula2 mmg akn rsa homesick. bila dah lama nanti akn terbiasa dh hidp sorg2. tp haz pn same je. xle nk buat certain things tu sorg. hehe. btw nanti buka puasa sama2 nak? ^^

nia_cheroniah said...

I tak suka pink tp still scroll tgk gambr2 tu.hehe.. nak nangis pulak baca entry ida ni. tp apa2pun be strong ye ida. lama2 nanti in sya Allah dpt biasakan diri hidup berdikari. just like ur post title 'you are not alone'. wish u all the best dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

syamimihaziqah said...

kt ngan kembar mmg tersangat rapat. Hari2 sms melepaskan rindu kot :')

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz : jommmmmmmmmmmmmmm! bgtau la bila2 free...bez gak berbuka sama2 :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia_cheroniah said...

tqvm dear... :")

CikLily Putih said...

janGan kata awak suka pink, k lily yanG tak berape muda ni pun minat pink tau.. nampak sweet GituH kan...

Encik Belemoih said...

ouh.. i know arshieda nabila.. haha.
study tmpt sma. -,-'