Monday, December 29, 2014

Birthday Celebration Twin


Birthday twins hari tu sambut secara kecil-kecilan je, bila dah makin dewasa ni takde rasa pula nak celeb yang meriah-meriah bagai. Taknaklah buat party jemput ramai-ramai, sekarang lagi suka chillax dengan family and kawan rapat je. Yelah balik-balik yang susah dan senang dengan kita family je kan? Betul tak??. So birthday hari tu Ida jemput housemate Ida masa Ida pernah duduk kat Shah Alam dulu, sedih sikitlah sebab Ain salah sorang housemate kita takde L


Ain antara housemate yang kita paling rapat. Sebab kitaorang banyak persamaan sikt. Kitaorang suka makanan yang sama., suka chillax makan sama-sama lepas kita balik kerja. And kitaorang suka gila tengok cte korea sama-sama. Paling layan cte Runningman lah!. Lama dah tak jumpa dia… tapi nasib baik Ain dan Ayu housemate kita yang lain ada. Dorang dua ni selalu ada kat rumah masa bulan puasa kita duduk kat Shah Alam last year 2013. Ish rasa macam masa cepat giler berjalan kot!.  Dulu Ayulah selalu jadi tukang kejut makan sahur sama-sama, berbuka pun kadang-kadang die yang masakkan. Dahlah sedap pula tu..entah-entah punca kita gemok sebab die masak sedap kot? Hihi :p

Azie pula suka tengok cte Hindustan, kalau waktu die cuti suka tengok cite and lagu hindustand. Dah duduk dengan family ni, rindu pula nak dengar lagu-lagu and cte Hindustan Azie selalu tengok. Selalunya kalau tak faham cte tu kitaorang suka tanya dia. Hehe sebab die faham bahasa Hindustan tau! Best kan J



So disebabkan lama tak berjumpa dorang, Ida pun plan nak makan steamboat kat D’kayangan steamboat dengan 2 orang kawan dan family Ida. Senang, sebab family Ida suka steamboat and tempat ni kat Shah Alam. So senanglah Azie and Ayu nak datang join J

Suka tempat ni sebab die ada bbq sekali, kita satu family suka lagi bbq dari steamboat je. Nasib baik D’kayangan steamboat ni ada bbq sekali. Terus laju-laju booking tempat kat sana. Lagipun tengok dah ramai dah orang review tempat ni, so kitaorng pun booklah.


Ni masa lepas makan..tengok tu muka kenyang je..bahahahaha..ingatkan nak beli pavlova untuk birthday cake. Tapi semuanya dah fully booked. So ada cake ni pun dah alhamdullilah ;)


Me dengan my adik yang tinggi…haish Nampak kemetot pula kita dalam ni =_=’

Kat bawah ni pula gambar-gambar family kita masa tengah nak makan steamboat and bbq. Hehe memang best makan kat sini, servis pun okey! Paling best sini ada banyak desert besh2! Ada ice cream and macam-macamlah!. And tempat ni pun ada aircond tau. So takdelah panas bila ber-bbq nanti ;p



Hehe abah kita macam dah tak sabar tu nak makan..hehe :p kusyuk betul die ber bbq…


ni iena kemain senyum lebar dengan adik laki kita lepas puas makan seafood bbg :)

makan jangan tak makan...hehehe..


iena with mak :) happy face happy tummy :D


muka puas hati dari my parent dapat makan sini..makanan pun sedap dan bersih..


 
banyak pilihan kotang boleh pilih..macam-macam ada tau..


Ni pula sebahagian dari makanan seafood kat restoran D’kayangan J





Kalau korang rasa-rasa nak makan steamboat sekali dengan bbq korang boleh pergi kat sini eh :

Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan 
Sri Acapella Service Appartment,
No 1, Jalan Lompat Tinggi,
13/33M Seksyen 13,
40100 Shah Alam, Selangor.
Tel No: 012-297 1091 / 012-387 0091/ 03-5523 4979
Manalah tahu korang berminat. So kita share kan info dorang siap-siap. Takdelah korang tertanya-tanya nanti J

p/s ; speciality kat sini kambing panggang tau, must try buat penggemar daging kambing macam kite! ;p
Kita and twins celeb simple-simple je, korang pula macamana? 


xoxo written by Iena mansor dan Ida Mansor




15 comments:

Anis Athia said...

lama tak jumpa ieda n iena.. happy birthday!

Mek Onie said...

bestnya ieda :D

cik karmila said...

happy bdayy wak berdua..last year penah gak makan kat restoren ni..mmg best dan puas hati !

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anis Athia - lain kali kita jumpa lag ya..mmg lama sgt dh x jumpa Anis :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Mek Onie - hehehe mmg best makan sana ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Cik Karmila - kan2 ^.^ btw tq for the wish :)

Naili Fahima said...
This comment has been removed by the author.
Naili Fahima said...

Hepi befday to you..moga pnjg umur n murah rezeki

radin fadli said...

tak ajak kite pun sobs!!
Eh dah setahun tak jumpa korang T_T

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Tqsm Naili ☺😊

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Datanglah kl! Blh lepak2☺

HASRUL HASSAN said...

Selamat Hari Lahir .. :)
Wahh nampak happy famili ye.

www.hasrulhassan.com

Shikin ali said...

Dari dulu, suka tgk korang. Sweet je :)
Happy belated birthday Ida n iena! Semoga sentiasa diberkatiNya.

Liyliz said...

Hppy belated bufday. Brp yee price nya

norsalihah shaleh said...

happy belated birthday..semoga sentiasa dikurniakan kesihatan dan kebahagiaan dlm hidup di dunia n di akhirat..

dh byk nmpak org revies ttg D'Kayangan ni.. so memang harus pergilah kn. Kalau tak kempunan nnt..hehe...

jemput dtg my blog Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta