Wednesday, October 31, 2012

Bila Impian Jadi Kenyataan

Bila Impian jadi KENYATAAN, terasa dunia ni INDAH sekali...huhuhuhu..jarang sekali nak feel dunia ni indah tau..tup tup hari ni tetiber rasa dunia ni macam indah giler..ngeh ngeh ngeh..ni semua gara-gara simptom happy yang terlampu yang tak boleh dikawal tau..ekekekeke ;p

maaf yer gadis-gadis sekalian jika terasa entry Ida kali ni gedik-gedik sikit..hihi..yelah Ida ni memang jenis spesies CEPAT HAPPY and CEPAT EXCITED tau! biler tetiber perkara happy berlaku memang cepat sangat nk happy tu! tak toleh kiri kanan dah..tahu-tahu Ida dah sengeh sorang2 sampai x kisah orang yang lalu lalang pandang kite ni macam budak tak betul..ok tu tipu :p

sebenarnya kita nak tunjuk korang menda ni...hehe tapi macam malu-malu ler pulak nak tunjuk..takut korang kata kite mengada-ngada! huhuhu takde! tak kire nk jugak tunjuk! hihi tengok cepat! *amboi siap pakse tengok lagi..keke ;p*


name penuh kite..:p






gambar kite kua tiga page kali ni kat UTUSAN MALAYSIA tau..series FIRST TIME tengok muka sendiri kat cover paper..macam tak terkata tau! first tu rasa macam... ' ya ALLAH malunyaaaaa! beso muka aku dalam ni!' lepas tu dah mula sengeh-sengeh sebab tak pernah-pernah sangka akan kua jadi cover..

huhu overlah pulak reaksi kite kali ni..tapi tulah dulu selalu tengok kawan2 model kite yang lain kua masuk paper, interview kat majalah..kua kat paper semua..tak sangka akhirnya kite pun dapat peluang tu. Yes sebelum ni pun pernah juga beberapa kali masuk paper..tapi taklah banyak page macam ni :')

terima kasih YA ALLAH! rasa happy sangat :') rasa macam nak hug korang sorang2 *perempuan je tau!, laki tak boleh! haram! dose!* hehehe :p

ni pulak gambar kite behind the scene masa shoot utk UTUSAN MALAYSIA ni..


me and the reporter AISYAH, die sangat humble and peramah orangnya. Besh keje ngan die :)


baju yang disponsor by RATU, thank you so much RATU!


me yang addict bergambau di mana-mana saja..hihi :p


kite lagi ..

kesimpulannya Ida SANGAT-SANGAT happy gara-gara paper ni tau, disini Ida nak ucapkan TERIMA KASIH bebanyak pada AISYAH, sebab sudi bagi peluang Ida untuk slot kali ni..lain kali bolehlah panggil lagi..*dangg..ngado-ngado betul..dh kua sekali nk lagi! tamak haloba betul..keke :p* 

and nak juga ucap terima kasih bebanyak pada sponsor kite kite RATU, huhu dapatlah merasa pakai lawa-lawa..thank you Pn.Juwita & Pn.Suzana ^_^

bukan dorang je Ida nak ucap terima kasih tau, nak juga ucap terima kasih pada sesiap sahaja YANG BANYAK memberikan sokongan yang tak henti-henti and still sokong Ida dari dulu sampai sekarang. Thank You tau! *eh asal speech ni macam bajet retis? aiyooooo...><) *

padahal masuk paper je..bukan menang award pun...LOL ..hihi over kan kite ni? k lah nk update pasal tu je..jmpa lagi kat next entry. Sayang korang! 



p/s : kite ingat lagi..dulu macam mana nak give up je jadi model ni..rasa macam tak boleh pergi jauh, tapi sebab minat kitaorng teruskan juga melangkah. Macam-macam kene tempuh tau :')


25 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ida,
comelnya! best gila masuk paper. jadi terkenal lepas ni :)

*taniah

Ana Farhana said...

i'm happy for you.. tahniah! your dream come true, u deserve it..

suka nama korg! sedapp

pstttt: mlm ni jgn tdo dgn paper ni pulak.. kikiki :P

IEQAH said...

Kalau kita pun konpemm melompat kegembiraan.. :) Tahniahh sayanggg

Natasha Saharrudin said...

happy btol...hehe..lpas ni buat cover ngan iena skali plak..all the best in everything you do...:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sheila - hehe masuk paper tu best tp terkenal tu x kot..hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - hahaha xlah..tp dh siap laminated paper tu :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - yayy tq dear <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Natasha - insyallah :)

Nadia Azira said...

nadia baru tahu nama penuh ida...sedap nama tu... =)

nama iena pulak?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nama die - huuu tanyalah die..:)

Diera Tekikushika said...

syookkknyaaa. iena tak masuk sekali pulak ek.. congrats! =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Diera - iena ade kelas masa photoshoot tu ..

Ana Farhana said...

hehehe. comel la ida ni! xpeee.. pengalaman berharga tu :D:D

**ehh?? yg kte ada bg gmbr tu btl ke yg kte punye ejaan? same jugak la kan mcm kan paper ni?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - betullah ejaan tu..hihi thx tau beli paper tu ^_^

haz said...

"kelebihan aiman sayidah" <3

congrats dear! finally ur dream comes true! I'm happy for u ^^

lpas ni lg bykla mate yg melihat ida. hihihi *hug*

Ana Farhana said...

yeayyy! betulll.. cantik tau nama korg berdua.. rasa tenang je bile sebut, :))

sama sama ida, akan selalu support ida iena, insya'allah :)

Sabar said...

tahniah Ida..nampak Ida dalam paper tu,cepat2 baca sebab excited gak..hee

macam2 tempuh ye..semoga kuat menghadapi k.dugaan macam mana yang selalu Ida kena tempuh tu pastu cara mengatasinya?ceh macam wartawan pulak tanya ek

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - thx dear..huhuhu..alhamdullilah :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla - thx dear..^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sabar - haha yg tu maybe kne buat entry baru boleh jawab kot? hihi :p

inna_risna said...

wah, besarnya gmbr. mcm kena zoom in jer pic t. hehe!
btw, tahniah sis. :D

SuriaRashid said...

TAhniah..korang memang cun jer selalu..memang layak pun masuk surat khabar...:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

irina - hihi..thx ya

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

suri - aww..tq dear :')

Ariani Aris said...

wahhh tahniah gmbar kuar newspaper... cantik2