Saturday, September 1, 2012

Makan+Open House+ tutorial!

hye semua..

kali neh iena nk ceritakan sket pasal iena jumpa kawan sekolah lama...hehehe..dh beranak satu dh pn die ^^

dulu dia lah kawan sekamceng kami kat sekolah..dr form 1 sampailah form 5 mmg kwn sampai skrg..dulu time dia masih bujang..kitaorg sama2 satu geng (geng2 rapat sekolah) akan tidur kat umah smabil beli byk2 snack utk makan time semua org dh tdo..lol..kitaorg akan pasang cte hantu n tgk ramai2..sambil2 tuh kitaorg akan makan snack byk2..hehehe..sampai rasa perut kembung..:pppp

iena selalu usik ida time tuh..main cuit2 kat belakang sbb tau dia takut tgk cte hantu..kalo tgk cte hantu mesti bantal dh wajib die peluk!!! lol....actually iena n kwn2 yg lain semua minat cte hantu..ida jer yg x suka..so nak x nak dia kene tgk gak!!!..hihihi..jahat x kitaorg? ( plz ckp tak..hahahha !!!)

oklah korang enjoylah tgk pic2 semasa majlis open house di sana..

time neh iena kat belakang sbb terkejut tbe2 ada bunga api meletup2..lol

dorang sempat pose time bunga api letup2..siap style peace lg tuh!!!



muka org ecited mcm x pernah tgk bunga api..hahahaha


me n aswad.....harap ko akan berbahagia selamannya hingga ke pintu syurga dan semoga anak2 yg lahir dr rahim ko adalah anak2 yg akan mendoakan ko bila tiba disana naty..amin..love u <3 p="p">

neh ida dengan aswad <3 both="both" love="love" of="of" p="p" u..="u..">
Gambar neh kita besarkan..heheh..saje nk kasi korang tgk jelas sket..hihi..:P

time neh dh balik dh..sempat pose time kat lif sementara nk sampai kat tingkat satu (my home)





yg ini pula gambar2 bunga api yg kitaorg tangkap..bunyi kuat semacam tauu..mcm guruh aja..lol

ok lah..pas balik tuh iena n ida sempat buat tutorial khas utk korang..tutorial apa? meh tgk kat bawah neh jom..hehehe..sape tgk dia cantik dan hensem..:D



oklah..yg bawah neh pula gambar2 hasil kami buat tutorial neh..




oklah..hope korang suka dgn entry kali neh..kalo ada apa2 suggestion nk suh bg idea utk entry ker..utk vid ker..utk apa2 lah..share2 lah sket..hehehe..

p/s - ida tanya..dia yg edit vid neh..ok x? hehehehe..puji2 dia sket blh..t dgn baik atinye dia akan editkan lg utk kite..plzzzz..hehehehe..sayang korang..<3 p="p">



24 comments:

Yuyu Zulaikha said...

hehehe.. iena nampak eksaited kat blakang ida ^^

nice tutorial BFF. lepas ni nak tiru. ^^

thanks!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu - maceh syg..hehehehe..x sbr nk jumpa bff kita neh..<3

haz said...

iena.. suka style ni.. nampak cantikkk! hihi

btw cakap kat ieda good job! pandai dah dia edit video.. chaiyok2~ hee v(^.^)V

btw haz tgh buat open house ni. datangla.. rumh kt tingkt 13 je. kekeke xD

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - maceh..dia tgk komen neh tauuu..lol...umah haz kat mana?

haz said...

same2 =) (hai ida! *lambai2 tangan*) ^^ kt putrajaya. hihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haha..ida cakap hai balik (sambil bagi flying kiss lagi :p)

hehe..oh putrajaya? jap g kitaorng nk g sana :D

haz said...

seyesly? haha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

YUP2..tp x sure smpt ke x g umh haz..sbb ade dua sedara duduk sana..

haz said...

yeke? okay~ kalo sempt bg taw haz yup hee ^^

IEQAH said...

tantekyesss stylee ni..tak yaw laa senangg buatt tak..hahahaha... :)


anteknyeee :)

<3 fireworkss

Nadia Azira said...

cantik lar baju iena...suke!
btw, nadia dah tgk dah 2-2 tutorial tu tgl nak try je...hehehe~

Asikin Izas said...

style hijab yg menarik, manis & sesuai utk kemana2 saja..

Aida Azryn said...

Nk cuba la 6t.:

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - x smpt dtng :( sorry sgt2 tau >.<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - maseh..fireworks tu mmg cantik gila!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia - nanti trylah ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Asikin - thx :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Aida - cubalah t :)

Ana Farhana said...

wah2.. seronoknyerrr korg. hehehe.. btw, ni malam merdeka ke?? sbb ada bunga apiii :P

nice tutorial, nnt nk try ( kalau menjadi) sbb x pnh jd.. haha. sbb tu pkai biasa2 jerr ^_^

haz said...

heheh. it's ok.. no biggie. =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla : bukanlah...open house ni besar-besaran..memang owner ni bli bunga api utk bagi lagi meriah..

pernah dengar ali maju x? kite g open house dielah..sbb tu meriah..:))

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz >.<"

Eyesha Zaidin said...

hai iena/ida/haz!!!

waha! lama x chitchat kat ruangan komen blog2 korang T____T
wah, dah banyak entry sha tertinggal untuk baca...-_-"
alahai,...

video menarik! =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

eyesha - xper..hehe..atleast sha baca juga blog kitaorg ^^