Tuesday, September 18, 2012

Safiyya tv 9


Hi semua mesti ade yang pelikkan nape ade entry ni dua kali? err huhu Ida tersalah buat entry sebelum ni..jadi Ida buatlah lagi sekali. Entry kali ni Ida cuma nak cerita tentang Safiyya TV9 je,  haaa ade apa dgn safiyya tv9?  hehe agak2 ade yang dh boleh agak tak ada dgn Safiyya tv9 pada ahad lepas? kalau sapa yg tgk Safiyya TV9 ahad lepas mesti tahu punyalah..huhu sapa yg tak tengok rugi tau..hihi ade dua budak chomel dalam tu kne interview :p hihi rugiiii kalau tak tengok..agak2 sapalah eh dua budak bertuah tu? ;ppp


tadaaaa...tgk dua budak ni, comel tak? pleaseeee cakap comel :p hihi ngade betul kan? saje je nk orang puji2..kekekekeke :ppp 

huhu bagi sapa2 yang tengok episode ni, kitaorng nak ucapkan thank you bebanyak tau....and tak lupa juga pada sapa yang wish and komen dekat fesbuk...TERIMA KASIH BANYAK2..terharuuu tau..iyelah ade juga yang tahu serba sedikit perkembangan kitaorang. Even kitaorng takdelah famous macam FL atau Cik Epal..tapi still ade juga yang update tentang kitaorng..thank you so much dearie!! sayang korang sangat2  :')

tak lupe juga dekat Kak Hajar yang bagi kitaorng peluang untuk muncul dekat Safiyya TV9, thank you  so much kak Hajar, and tak lupe juga pada our sponsor baju kitaorng RATU, thank you sangattttttt!! dapatlah kitarang merasa pakai baju Ratu yang cantik2..hukhuk kalau tak..jenuh kene kumpul duit untuk bli baju dari collections Ratu tau :p 

oh ya...kalau korang nak tahukan, bukan baju2 Ratu ni je yang cantik2 tau, tudung2 die pun cantik..jom tgk sikit jom gambar2 dari Ratu...mana tahu ade yg berkenan di hati? bolehlah beli di butik2 dorang ^_^







tgk..cantik kan? kalau suka jangan lupa singgah kat fan page RATU tau :) 

hehe tetiber rasa macam dah terbebel terlamalah pulak, buat entry pun tergesa2 ni....sorry sangat2 kalau korang tak suke. Ni iena punya pasallah, bagi sms masa kite tgh sibuk tulis entry..hehe sibuk die suruh kite balik rumah..hehe rindu kitelah tu :p 

hihi nasib baik ade juga yg nak rindu-rindu kat kite, kalau tak alamatnya bosanlah kite...sekarang bila kitaorng ade life masing2 ni kan..kitaorng dah faham dah life korang as normal peoples..maksud kite yg orang yg pergi mana sorang2..ade adik beradik pun tapi tak rapat..kire dah fahamlah nape korang selalu rasa boring :) huhu iyelah sebab memang boring giler kot kalau peneman setia takde kat sisi. Nanti nk buat apa2 pun kene sorang2 kan? so boringlah sikit life tu >.<"

tapi nasib baik kite ni kembar, jadi takdelah boring sangat life kitaorng..huhu Ida sebenarnya rasa tak kisah pun sebenarnya kalau kene duduk berdua dengan Iena dengan keadaan yang kne tahan dengan bebelan Iena ke (selalunya die akan bebel kalau tak puas hati dengan pendapat kite..hihi tapi kite slelaunya layankan jelah..sbb kite pn selalu jugak bebel kat die :p ) ataupun kite kne dok dengar perkataan 'penat' dari mulut die ke..ataupun kene tengok Iena buat 'muka tak suke' ke..janji die ade kat sebelah kite..perasaan bosan tu akan makin kurang ataupun takde! oh harap2 nya iena janganlah kawen, boleh kite simpan die untuk kite sorang je!! keke tamaklah pula kite ni kan? :p

oh oklah..tibe2 rasa mcm takleh nk stop pula typing ni..k lah tu je untuk bebelan kali ni. Jumpa lagi di next entry. Selamat malam semua.

adios amigos~




p/s : Ida type entry ni sambil tersenyum2 sebab teringat2 muke keluar kat tv ahad lepas, ciss memang jakun habis sebab maklumlah first time kne interview panjang berjela mcm tu sampai boleh keluar kat  TV..so excitednya terlebihlah :p  hihi..

oh ya kalau ada sapa2 nak tengok ulangan Safiyya boleh tengok

 ulangan khamis kol 9pg & ahad 6 ptg..(mggu dpn)

ambooiii..besau betul captionnya kan? hihi ngade2 lah pulak nak besaukan caption tu..hihi.. :p
oh selain tu korang boleh tgk kat tonton melalui online :) 

tu je nk cakap..hihi babai * tersenyum sorang2  sambil tunjuk gigi hehe *

27 comments:

Puteri Bt Ahmad said...

hihiih akak tgk!!! :D cumella!!!

IEQAH said...

ieqah terlepass tgok tapi tapi da berjayaa tgok kat tonton..ciappp record agy.. suweettt..sob sobb sobb ieqah tgok dpn tb taw :)

twins mom said...

salam,iada iena. Akak ada tgk safiyya mlm tu,siap tunjuk kat husben akak lagi. Hehe... So cute both of u...

Nor Zilla Sensei said...

wah...comelnye..xsempat tgk saffiya mlm tu.. nt tgk ulangan dia ahad ni..hehe

SuriaRashid said...

Bestnya dapat interview masuk TV..glamor lah katakan..ermmm kalau akak yang interview agak2 korang layan tak akak?

Sandra Azwan said...

nice....

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Puteri : heee yeke? wuuuu malunyaaaaa >////<

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - awwww maseh dear..terharu dpt sokongan dari ieqah yg sentiasa igt kat kitaorng :')

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

twins mom : aww yeke...heeee :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Suria : huuuuu biasa2 je kak..boleh je ofc layan!! kitaorng sapa2 interview pn kitaorng ok jelah akak ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sandra Azwan : thx :)

ceng said...

haha~ lawak la tu xbagi kawen..

IEQAH said...

mestilahh ngok..ieqahh sayangg korang kan kan :)

Hazlia Lyla said...

iena n ida, sowy...xsmpat tgk . Mse kite bkk tu kiwg da xde . (T_T)

haz said...

waa..mase ni haz dh ade kt kolej. tv takde so xdpt tgok T.T selamat ade tonton. boleh gak tengok byk kali. hihi

congrats korang! korang mmg always comel gituu~ hee ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ceng - hihi tulah sebab nafsu tamak dh menguasai..sbb tu x bg iena kawen..keke ;P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ieqah - terharuuuuu :')

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - xpe its ok :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - hihi maseh dear..wah tgk kat tonton lg..maceh haz ^_^

haz said...

same-same... v(^0^)V

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

:)

Nadia Azira said...

nadia tak sempat nak tengok...nak tengok kat tonton, internet pulak sesiput sesedut...tak pe, nadia tunggu internet macam bullet train nati nadia tengok ye!

btw, congrats korang..selamat maju jaya! =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia - tqvm dear ^_^

The ShomeL TwinZ said...

semalam tgk ulangan saffiya, terkejut tgk korang msuk tv hihihi...
sure best n comeiii...:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

The ShomeL TwinZ - thx dear ^_^

Eyesha Zaidin said...

sha dah tengok..tapi yang ulangan punya..hihihi ^^
-baju polka dot hitam putih nampak cantik.


selamat maju jaya ida/ina... ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sha - heee thx sha..baju tu sponsor by ratu ^_^