Wednesday, September 12, 2012

Sana dan Sini

Hi semua,

Harap korang sume sihat-sihat je, asal eh Ida rasa mcm dh lama gila tak jenguk blog sendiri? padahal dh dua entry Ida baru update..huhu..entah tah hapa2 je Ida ni..tak pasal rindu pulak nk berblog. Padahal nk cerita apa pun x tau =.=' takde idelah katakan..

Dengar cerita bulan ni bulan exam..huhu xtahulah betul ke tak. Sebab Ida dah tak study dh..jadi tak tahulah kalau bulan ni korang banyak exam ke tak..harap2 sapa2 yag ade exm tu dapatlah jawab dengan jayanya :)

kat sini kitaorng nak cerita sikit tentang apa yg buat kitaorng bz sikit beberapa hari ni..kebanyakannya kitaorng bz dgn photoshoot..kalau x bz dgn photoshoot kitaorng bz pulak dgn design ataupun kelas...jom tgk  apa aktiviti kitaorng buat minggu lepas..kite start dari hari jumaatlah eh..sbb dari hari tu yg kitaorng x on9 sgt :p


Hari Jumaat 

- Fashion Show kat Parkson Pavilion
- Untuk designer Indonesian Radin jenama die Luie


me wif Dilla yg superfriendly! bertuah sbb dpt job yg satu event dgn die..happy sgt2 tau :')


me wif Ara..sapa yg bace Berita Harian semalam nampaklah pics die kat BH semalam...


again me n her..kite yg ajk Ara join F.Show ni..sbb patutnya Ida dgn Iena..tp Iena pulak bz dgn kelas..tak dapatlah die join F.Show kali ni :( 

Kalau tak mesti lg bez sbb kite ada dgn Iena :')





yg warna hijau tu Azlin nama die..mmg superfriendly habis! yg biru tu pulak Azzra nama die..uh huh die mmg supermodel tau...dorang sume tinggi giler..kite jer yang kemetot T_T

sebab tu kot tak kua kat BH tu..biasalah F.Show mcm ni mana nk tgk model pendek mcm kitew..huhuhu..tp dh kire bertuah giler dah tau..sbb dapat join event F.Show kali ni..THANK YOU SO MUCH kak Hajar yg bg peluang ni kat Ida...huhu kalau tak..tak merasalah kot nk F.Show kat Pavi ni :')

bt the way ni gambar kite sebelum F.Show yg kat pavi ni start..jom tgk jom ^_^


Kat dalam bilik persalinan :







                                                                               me alone :)






huhu jgn tanya tmpt ni kat mana..hehe kite rasa korang semua mesti tau kn :p
huhu nk wat macamana..kite ni mmg giler bergambar..jadi gmbr kat sini pn kite amik juga!! hihi..


Hari Sabtu

- Photoshoot Utk Haven Pearl Collections
- Dekat Shah Alam..jauh tu dari umah kitaorng..baliknya gigih naik KTM tau :p


Photoshoot kat Dak Teropong Studio..dekat ngan butik Alyaa Mysara yg lama..dorang akan pindah kat seksyen 7 lau x silap kitew :) 


ni gambar dari Azzriana..yg kerja kat studio tu..gmbr hasil photoshoot utk butik tu belum dapat lg and dorang pun belum upload lg kat fesbuk dorang..jadi takdelah gmbr hasil photoshoot yg betul2 ye :p 

ni Iena yg mekap..tp pelik sikit hidung kite dalam ni.(gambar ni dah edit tau..plz jgn ckp apa2 >.< )  =.=' 

Photo: Bersama Model Ida Mansor & Ina Mansor.. :)

ni plak kite dgn wife owner butik Haven Pearl Collections..nama die Ika..dielah yg panggil nk kite jd model utk butik husband die ni..THANK YOU SO MUCH IKA, nxt time hiredlah Ida lagi..kalau amik dgn Iena mesti lagi besh (amboii sempat lagi promoted tuu :p )



Hari Ahad

- Photoshoot untuk Majalah baru under Utusan
- Tapi wardrobe and model semua dari RnR Collections..
- Model : Me / Iena / Najua & Natrah

Ni semua gambar behind the scened :)


kite tgh pakai lipstick Miss Rose..bez gila and tahan lama! sgt chantik! suke sgt lipstick ni!! 



kat bawah ni pula..kite snap pic iena masa tgh photoshoot utk DIY tutorial shawls




Iena lagi..(jangan tanya y gmbr iena banyak..sbbnya kitelah photographer utk hampir setiap event yg kitaorng  pergi sama2 =.=' jadi...pics kite sikit T_T ) 





Iena dgn Natrah


Najua dan  Natrah tgh photoshoot




huuu..tu jelah gambar2 utk hari yg kitaorng photoshoot..actually ade byk lagiiiiii gmbr...tp takut nk upload..sebab takut korang bosan tgk muke kte >.<"

k lah tu je..xtau lg nk bebel apa sudah..perut pn dh lapar ni..nk kne ngap something..k lah babai sume ^-^

tata titi tuu..chow ~




p/s : ade sapa2 beli Nona x? hihi :p








ok jgn tanya asal tak rotated gmbe dua last bawah....ok kite dh rotated banyakkkkkkkkkkkkkkkkk kali tp die nk juga senget mcm tu!!! grrrr geramnyaaaaa!!!!! *sambil tunjuk gigi buat2 agarang* 

btw ade sapa2 cam tak ayat yg die highlightkn kat dalam m/s ni? ..ayat die mcm ni :

" Tak kiralah betapa teruknya perangai saya ataupun betapa comotnya wajah saya ketika bangun pagi, dia pasti akan menyayangi saya'"

kite pernah tulis ayat ni kat blog kite..tp lain sikitlah bunyinya..ni kat dlm magazine mcm romantik & sweetlah pulak ayatnya..

love u cayang forever and ever..teheee ^_^




11 comments:

ana said...

wahhhh ! cantikk u all.. btw, dpt photoshoot lg dgn rnr? bestnyeeee :))

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yup2 dgn RnR :)

IEQAH said...

awww awww model chantek..nk signn bole?? hehehehe

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ieqahh : ngadeee....xnk sign nk bg love blh? hihi <3.<3

haz said...

ee.. bestnye bestnye.. haz x pernh g pavi lg. hihi.

murah rezki korang kan.. haz doakn lpas ni korg dpt byk offer photoshoot lg.. suke tgk gmbr2 korang~ <3

SuriaRashid said...

Iena dan Ieda..you both memang super cun..Cun...CUn...!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz : heee thx dear...nanti kite meet2 nanti jumpa kat pavi nk? :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Suria Rashid : thx dear :)

haz said...

my most pleasure =)

wahhh.. haz on je!! hehehhe v(^0^)V

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - wahhh bile tuuu? jommmm!

haz said...

bile masing2 free? hihi *big grin*