Tuesday, September 11, 2012

My Daily Skincare Routine

Hi semua, 

Rasa macam dah lama gila tak update belog, sorry ya..lately ni kitaorng bz dgn photoshoot, design and Iena pulak bz dgn kelas..jadi kebanyakan hari2 jadual kitaorng pack lah >.<" tu yang tak berapa nak free utk on9 and berblog semua..

kebalakangan ni ramai pulak yg request dekat Ida nak tahu Ida pakai apa utk skincare products semua..pelik pula bila orang tanya macam and request mcm tu...sebabnya kulit Ida takdelh flawless mana..biasa2 je..nak cakap putih melepak mcm Amoi Heaxa tu mmg jauh sekali lah..kulit cantik mcm Nur Ain memang taklah!

yg pasti kite punya kulit biasa2 je! and selalu jugak musuh (jerawat) datang singgah kat muka =.=' eeei memang geram bila jerawat tu nk datang tau!! boleh buat kite jadi monyok satu hari >.<"

oklah pada siapa yang nak tahu product apa Ida pakai..meh Ida tunjuk gmbr product yg Ida pakai..


Untuk Facial Cleanser Ida pakai Nutox je, dulu Ida pakai facial cleanser Safi Gamat & Safi Timun je, tapi since Ida try Nutox ni..Ida jadi jatuh cinta pulak dengan Nutox. Nutox ni buat kulit Ida makin rasa bersih and  kurang jerawat nak hinggap. Tu bagi Idalah..tak tahulah pulak kalau kesan kat orang lainnya mcamana..sbb lain kulit lain effectnya kot.


kat mana nak bli Nutox ni? kat watson..waktu Ida beli dapat promosi rm14.50 dpt dua tau..satu yg besar mcm ni satu lagi yg kecik..huhu die boleh tahan lama jugaklah cleanser ni..boleh guna dalam 2 bulan lebih kot? (sbb kite share dgn iena..jd  lg cpt hbs kot dr korang yg guna sorang?)


untuk jerawat kite guna Nixoderm..ni dulu kite selalu guna..sekarang pn still guna..tp utk jerawat yg bsr2 lah. Benda ni mmg works! sbb mmg blh reduced jerawat, tp pedih cikitlah bila nk guna tu..lepas lama dh die dh ok..xde rasa apa2 dh. 

Boleh beli kat watson juga, harga die cum rm4.50 je kot..lau x silap kitelah..kite pn dh lupe dh harga die >.<'


lepas tu..kite guna Rosa - T pulak utk jerawat..tp time kite bli tu pn dapat promotion jugak..dlm berbelas je..tp bila nk bli lg..tgk harga dlm rm30 - rm50 an..perghh memang kite x bli langsunglah!

tak suke barang mahal2 ni..eeei...mahai mahai...kurus purse kite nanti kalau bli brng mahai2 :p


jadi..sekarang kite pakai cosmodern anti jerawat ni..


oklah not bad...blh reduced jerawat jugak..dalam rm berbelas jugak..sorry x ingat harga =.='

sebab dah lama jugak bli..so terlupa dh harga semua. Sorry ya!! 

so pada sapa2 yg nk try product yg Ida guna bolehlah try, tp maybe kesannya x sama dgn kite. Sbb kulit kite kan lain2..mungkin kesannya lain2..ataupun maybe korang ade masalah kulit sensitif ke? 

apa2 pn kite mendoakan korang semua dapat kulit yg cantik , bersih & sihat ^_^

k lah tu je bebelan utk kali ni..jumpa lagi di next entry..babai..


p/s : teringin nk pakai SKII, tapiii mahal T_T' x mampu..huwaaaaaa...

17 comments:

Yuyu Zulaikha said...

patut la always cantikkkkkkkk <3

ica said...

U used SK 2 before this, but tk sesuai ngn kulit oily n jerawat. So now gune loreal je. Okie lah sesekali je gune.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu...ha'ah cantik mcm yuyu kan? :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ice : oh really? i thought SKII tu sgt baik..xtau pulak x ok juga >.<

MiSz fiFiEyQa said...

sy pun teringin nk pakai SKII..huhu..nak sangat dapat kulit yg halus mulus tp pakai ape pun mcm sama je..whiteheads tu degil sgt la..jerawat kadang2 la.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

miss : tulah kite pn rasa mcm..bila tau skII xdelah ok gila..oh whiteheads tu mmg ssh kite nk removed kn T_T'

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

xpenah cube.. sb alhamdullilah jerawat takot nak tumbuh kat muke kita.. kalau ada seketul dua pastu nti die kecut sndiri

Nor Zilla Sensei said...

eeee... sama la facial kita pakai..ptt pun comel mcm twins...huhuhu

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Kawaii :

untunglah ade kulit yg jerawat ssh nk tumbul..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nor Zilla :

hihi samalah kite! :p

twins mom said...

akak nak try la nixoderm tu... thanx for info.

Ana Farhana said...

oooo... baru tahuu hehe ^_^

haz said...

haz pn guna nixoderm! hihi. berkesan kan.. n selalunye haz pkai selang seli dgn oxy 10. punya tak sabar nk hilangkn jerawat kan.. sekali tumbuh bukan ank jerawat, tp mak bapak jerawat yg suka nak keluar. huu >.<'

untk cleanser lak sekarang ni haz guna phytobar dr cosway. sabun dia kecik n harga RM10. tp boleh thn dlm 1 bln lbh gitu la. stkt 2 ln pakai ni ok la kot ngn muka haz. huu

sekarang ni haz just harap bibir n pipi haz ni cept sembuh la... tkotnye kalau tggl parut. wuu T.T

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

twins mom : trylah ;)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla : hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz : kite pernah try oxy..xde apa2 pn =.=' ooo still sakit lagi ke haz? kite doakan haz cpt smbuh tau!

haz said...

sakit sikit je la.. luka kt bibir ni dh mkn nk sembh. tp mcm lame je lg nk bersalin kulit ni. haha

skrg ni lak lg sakit sbb ade ulser lak pecah kt dlm mulut nih. =.=' btw thankk youuu =')