Sunday, October 7, 2012

product review

salam semua..

kali neh iena nk ceritakan sket pasal product2 yang iena jual..huhu..btw iena mmg  ada buat tutorial make up yg simple nerd style tuh....yg itu simple2 jer make upnya..selalu iena kan make up secara full dan lengkap..siap dgn fake yelash n bagai..tp kali neh iena guna teknik plg simple jer..n faoundation yg paling nipis jer..tp sorry iena x dpt uplaod lg videonya..sbb iena  xtau edit n combine lg video2 yg byk..sbb video tuh x leh rakam lama2..so kitaorg pecah2 kan jd byk video..huhu..x taulah korang faham ker x maksud iena...=.='


here review bout product yg iena suggestkan kat korang..iena suggestkan kat korang bukan sekadar suka2 utk tambah duit jer tau..iena mmg pakai tauuu..n iena akan kekal pakai..sbb apa? sbb iena rasa best n suka sgt product2 neh ^^


yang ini macam sedia maklum iena mmg ada jual n cerita kan pasal product neh..n alhamdulilah..orang pas beli dr iena..orang selalunyan akan beli lg kemudianya.. y? sbb mmg bagus mask ni..sbb apa? snyer mask jenis lumpur mmg lg berkesan..sbb dia lebih cptr menyerap kotoran,mintak n daki2 ada kat muka kita..sbb tuh dia mcm tegang muka kita bila pakai produt neh..iena kalo x pakai product neh..metsi minyak n jerawat nk dtg2 bertubi2 ..ish,ish,ish..benci jerawat..sape benci meh angkat angkat! lol..:P

 tp yg putih neh fungsinya :
adalah untuk memutihkan wajah, dan membersihkan muka serta menyerap kotoran yg ada kat muka korang..pas pakai product neh..kulit akan rasa lebih smooth sket..n mmg bykkkk dh mask dlm tuh..pakai sket pn blh..pakai banyak2 pn blh.

cara guna :
pakai mask diseluruh muka..biarkan ia mengeras dan sampai rasa kulit muka sedikit tegang..blh pilih utk tanggalkan selepas satu mlm..or selepas 1 jam or 30 minit kemudian..tp iena selalunya biarkan ia satu mlm? y..sbb iena selalu balik lewat mlm pas blk keje dr kedai mak iena..mandi pakai terus nk tdo..x larat dh nk jaga2 mcm burung hantu :P


yang ini yang itamn..my fav mask..

fungsi :
untuk mengecutkan jerawat,mengurang kan black head dan membersihkan wajah..iena suka sgt pakai ni..sbb dia kecutkan jerawat..sejak iena pakai neh..jerawat kat kedua-dua belah pipi makin kecut.n sekarang dh xder dh jerawat dtg kat pipi..tp kat dahi still dtg juga kadang2..huhu >.<
kat dahi mmg ssh nk control..sbb iena selalu kurang tdo...n bila kurang tdo..jerawat kat dahi mmg akan dtg....zon tuh di panggil t zon..huhu..yg kat bahagian pipi di panggil outher check..huhu..yg kat bahagian kedua-dua belah hidung dipanggil inner check..huhu....

cara gunanya sama juga dgn mask putih shishesho punya

btw korang boleh juga beli secara kotak atau beli dlm 3 keping rm 10, kalo sekotak rm 65, korang blh jual byk2 jika beli secara berkotak2..sbb dia ada bykkk pcs dlm tuh...mmg x kan abes walaupun utk sebulan punyalah...:P iena paling byk beli mask neh dr supplier lua..sbb sambutan utk mask neh sgt mengalakan..hehe :)

yang ini pula wet tissue make up remover brand charm (japanese product)

harga dia RM 15

dia ada bykkk ggler pcs dlm tuh..so rasanya blh thn utk sebulan..tp depends pada orglah..kalo ari2 mekap n selalu guna..byk jugalah cpt abes...tp dia mmg banyak n baunya pn wnagi juga..dia ada dlm 3 bekas warna..tp semuanya sama jer fungsinya..cuma bekas jer warna-warni sket :P


yg ini pula sleeping mask hello kity japanese product

yg ini utk korang pakai time ngah tdo..mcm kira mcm pelindung uv juga fungsinya..tp utk digunakan pada waktu mlm...


japanese fake eyelash kawaaii doll

rm 15 ringgit ada 10 psg dalam tuh utk dua pasang mata.

iena pakai yg ini..korang blh tgk tgk contoh gambarnya..





japanese fake eyelash kawaai doll

yang ini ada dua jenis..satu yg saiz die besar sket..satu lg yg kecik sket..korang blh tgk contoh fake yelash ni yg ida pakai....


my contact information utk sebarang pembelian dan pertanyaan :

email : ninewest_kl@live.com
h/p num : 012-2867694
facebook 

more product coming soon utk iena suggest kan kat dorang semua..iena akan ceritakan naty jenis foundation yg iena guna..iena skrg byk teratrik pada japanese n korean product..sbb tektur dia just nice n wangi jer..plus design product die sgt cantik..iena  xbape tertarik sgt dgn brg2 make up artis selalu guna..sbb dorang slelau gelapkan wajah iena..n dorang x make up light selalunya..iena  xbape suka make up yg nampak sgt heavy n oh tebalnya..iena suka yg nampak natural sket..tp bukan natural pn sebernanya..hehehe..x nak nampak tebal sgt..n suka light2 n soft2 jer mukanya ^^ 

sbb tuh iena suka korean n japanese product..sbb gaya make up yg iena suka sgt sesuai mengunakan product dorang..iena sekarang tgh dlm fasa nk sharpkan lg skill utk mekap natural n ala2 mcm korean n doll2 sket..hehe..so insyallah iena akan publish kan sket gambar2 hasil kerja make up iena utk tantapan korang..iena x kan letak gambar hasil mekap kat muka sendiri jer..insyallah akan tunjuk juga yg gunakan muka org lain..sbb iena kalo mekap org selalu lupa nk amik gambar dorang..=.=' 


btw neh iena sertakan link tutorial make up yg iena suka..just nk hsaring dgn korang semua..hope korang sukalah ^^




mungkin naty iena akan cuba buat lg sekali tutorial mekap..sbb kali neh nk kene guna video yg blh rakam lama sket..huhu..insyallah..iena x leh janji..but iena akan try naty..huhu..salam sayang utk semua dr iena mansor 
xoxo love






14 comments:

Anis Athia said...

like the tutorial tapi tak paham bahasa die...yg bawah mata tu letak concealer ek? kite punya dark circle obvious gila..huuu..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

oh..mmg xder sayang..tp i tgk juga..sbb minat tgk..ada yg i tgk itali pun tutorial..jenama bobbi brown punya..hehehe..kalo u nk tgk yg versi english punya u blh tgk yg michele pang punya tutorial or jenny punya tutorial..hehe :)

oh..kalo bawah mata tuh mmg letak concealer syg utp ttp bawah mata tuh..

ana said...

ienaaaa.. nak beli :D

mkin byk product, comei2..:)

Nor Zilla Sensei said...

isk..ieda ade jual semua produk tu ke? wah dh bole jd businesswoman ni.
btw, nice tengok ieda/iena dalam saffiya ari tu..cute je

s h a said...

kte pakai yg mask hitam...putih x pnah pakai...besh jgk eyh...nanti nak belila...boleh kn :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ana - blh pm kita kat inbox or just terus sms kita dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nor zila - a'ah..kitaorg jual product neh :)
thx dear ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sha - kalo berminat nk beli blh pm kat fb or just terus hantar sms kat kite jer :)

haz said...

haz pn suke produk dr korea n jepun. seyes best bile pakai! n packaging dia pn tersgt la comell! >.<

lgi satu, korang tersgtla comel bile pakai fake eyelashes tuu.. nk stu bole? haz nk jugk nmpk comel~ hihihi xD

DYH said...

kak , product yang kat headline tuh , apa functionnya ? cerita sikit maa :) akak jual semua yg akak post tu kan ? letak lah price skli , sonang sikit :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - nk satu? meh dtng umh kt meh men mekap sama2..hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

DYH :

Function die blh hilangkan daki2 hitam, lembutkan kulit..mcm fungsi scrub lah..cuma ingereditn guna garam butik jadi die lebih elok lah berbanding produk lain...

yg kat produk tu kn sis mmg ade letak harga? kalau nk tgk lebih detail blh ke fan page ktorng..ade kat sebelah kiri fan page ktorng..blh klik like lps tu blhlah jenjalan kat sana tgk yg mana berkenan :)

haz said...

seyesly?? haz mmg suke main mekap2 ni. hihihih XD

Didi said...

Kite follow blog ni, sebab suka baca entri Ida dan Iena yang comel. ^_^

Tp nak share, pakai fake eyelashes haram tau. Macam pakai rambut palsu. Sorry Iena, kite just nasihat sbb kite sayang korang dua2. <3