Tuesday, October 2, 2012

Bila kembar buat tutorial

Selalunya kalau kite sebut tentang video tutorial memang ade macam2 jenis video tutorial kan? tak kirelah tuto untuk mekap-mekap ke..untuk tudung ke..ataupun tuto cara2 nak buat kasut macam Lady Gaga (series memang ade tuto cenggini kat youtube tau!)..

tapi kitaorng (Iena & Ida ) setakat ni hanya reti nk buat tuto tudung2 jek tau, tak reti lagi nk buat tuto mekap-mekap..bukannya tak reti mekap..tapi tak reti macamana nak cepatkan langkah2 mekap tu kat video =.='
sebab memang Ida ni jenis lambat tangkap..jadi nak buat video ni kene belajar betul2..mmg slow betullah Ida ni kan? nak harap Iena ajar..lagilah die tak reti plus tak minat! hmph..memang die pandang sepi je bab2 video and gambar ni semua =.=' 


muke garfield macam dalam pic ni memang Iena suke buat =.='

kadang2 rasa macam nak tambah geng yang sama otak dengan Ida ni tau..huhu mana tau.kot - kot ade tak geng yang minat2 ambil gambar and buat video2 tuto macam kite ni? kalau ade habaq2 lah ea kat kite..hihi boleh kite share2 ilmu..takdelah Ida mati kebosanan buat video sorang2 and edit sorang2 T_T' ciss..cara cerita  ni macam sadis je bunyinya...kang tak pasal2 kene pelempang dengan Iena nanti sebab buat cerita sedih yang tak berapa nak sedih =.='

padahal kite sendiri yang cari penyakit nk sangat konon-kononnya buat tutorial sume sampai main pakse-pakse iena suruh jadi model untuk video tuto..hehehehe :p


baru2 ni Iena ade buat tuto mekap tau, and kite rakam..masalahnya Ida sekarang tgh kebuntuan Idea macamana nak edit..sbb video yang Ida rakam tu ade banyak video..macamana nak cantumkan semua? and nak edit lagi..macam susah je..sbb Iena mekap sangat lama sebenarnya..tak bape reti nak cepatkan langkah2 mekap =.=' ada sapa2 yang reti tak nk edit? bagitauuuuu please..takpn blh ajar kite macamana nak edit :)


 ni lah ..pic mekap Iena yang Iena buat tuto tu..


ni barang2 mekap yang Iena guna untuk tuto tu, mekap ni memang sangat besh & ohsem! suke sangat HB ni tau :)



tapi...hasil video tutonya tak ade lagi...sob..sob..sorry eh..ramai yang tanya kat Iena bila die nak buat vid mekap..tp tulah Ida ni tak bape nk reti edit..so masalahlah sikit part tu =.='

oklah kat sini Ida sertakan video tuto Half Moon Shawls II by Iena Mansor.

enjoy ~




k lah tu je bebelan untuk malam ni..selamat malam semua..babai adios amigos~

18 comments:

IEQAH said...

Cantik sayang..

aww aww bilaa mukaa ieqah nak jadi bahan ujikaji ni :)

haz said...

ida! haz kan ade boleh je tlg.. hihi ^^

SuriaRashid said...

Aloololoooo...tomelnya..;)

Nor Zilla Sensei said...

rajin betul ieda bab2 tuto ni kn..nak mengedit lg.. bagusla.. kita nak sharing pasal video pun xth jugak..sekadar nak belajar ngn ieda bole la..hehehe

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - thx dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Haz : heee haz reti? tapi haz bz nk FYP.. :(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

SuriaRashid - hehe :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nor Zilla : hehe sbb dh minat nk buat mcamane? :P xpe nanti bila awak rasa nak buat bagitaulah blh kt tgk ^_^

ana said...

kte nak tolong edit ! hehehehe

haz said...

haz reti je nk sambg2 kn video tu. heee. skrg ni agk bz la.. hukhuk

tp bile haz free nanti haz bitaw ye. boleh tlg2 korg gak.^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ana - series? bagi kite email awak :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - heee okies..maseh haz!!! ^_^

haz said...

same2 =)

Anonymous said...

sgt chumil...huhu...sesuai untuk shawal yg lembut....

s h a said...

Comella nerdy style...x saba nak tunggu tuto...sweet je...btw, salam kenal dear...lame da jd silent reader.hehe.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anonymous : yup2..tp kitaorng suke pakai pashmina sng nk pakai ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

s.h.a - oo yeke..hi maseh bace blog kitaorng..insyallah nanti dh tahu edit video kitaorng up kan tuto tu ya ^^

ana said...

aik? komen x sampai? nih email kte, cepat2 .. xsbr nk tlg hihi

fadhila_fad@yahoo.com