Monday, July 29, 2013

Kenangan Ramadhan

Salam semua! Rasa macam dah lama gila je Ida x update entry kat blog ni tau. Tiba2 pas balik je dari keje, rasa macam rindu pula nak tulis kat belog kite yang x seberapa ni :) Huhu mekasih la ye bagi siapa2 yang sudi baca blog dan entry kite yang x seberapa ni.

Eh eh dah2 ler membebel tu..sebenarnya kita nak cerita tentang kenangan ramadhan kite. Maklumlah ini first time kt sambut ramadhan jauh dari family. Ceh macamla jauh sangat. Bukannya study kat oversea pun..over je lebeh. Kehkeh...sorryla eh kite mmg manja sikit..sbb tu asyik homesick je walaupun duduk jauh sikit dr family :p


Tapi tula naseb baik ada housemate yang memahami and bez2. Mana taknye si Ayu (gambar atas) tu kaki memasak. Suka gila and pandai gila memasak!  Hehe dialah jadi tukang kejut semua orang kat uma utk bangun sahur and masakkan makanan berbuka kalau dia rajin. Tapi sebenarnya die memang rajin hari2 pun :)

Huhu yang Ain pula (gambar bawah) dialah yang selalu jadi penyelamat ktorng masa nak berbuka, hehe kalau ktorng semua x sempat nak masak ke apa ke...diala yang bawa ktorng g bazaar tau. Huuu im gonna miss those moment la..moment kt sama2 pergi bazaar beli lauk. Ayu suka lain..kite and ain pula selalunya tasted sama dalam makanan...so ktorng senang nak ngam la. Hehe :p


Ni pula Azie nama dia, die pun sama macam ida dah kerja. Die kerja akauntan. So kerja die lagi bz mizi la dari ida. Ktorng kat uma suka usik panggil dia artis. Hehe sebab dia je yg selalu dpt jemputan dr kwn2 utk berbuka kat luar tau!  KKtorng hhousemate ni jelez je ngan die. Tapi yg bez nye ada Azie dalam uma ni, sbb dia suka cakap laju2 and kongsi cerita yang bez2 . Kt pn ada lagi....layan jela. Lagi bez sbb die pn suka cerita hindustan! Ida dahla suka hindustan! So ada geng la nak tgk cte hindustan...hehe :p

Pasni nak raya mesti x jumpa dorang jap. Huhu tp so far bez la duduk ngan housemate yg korang sng nak cakap apa2 :) 
Lagi2 time kite sakit hari tu, x larat nk g bli cool fever Ayu g tolong blikan tau. Terharu kejap :) 

Okla tu je nk cerita ...xde apa sgt nak cerita sbb bz nak raya so kena fokus kejela ye. Huhu kat sini kt sertakan gmbr kt ngan housemate kt. K la tu je..babai :)


Me and Ayu yg comel :)


Peneman setia yg selalu ada kat rumah! . Xde dia mmg sunyi rumah tau!.


Ain, me n Ayu.


Suka tgk Ain, dia cantik. Rajin je pakai celak and mekap. Tak macam kt pemalas nak conteng apa2 kat muka. Huhu :p


Masa ni kt, azie and ayu makan kat luar  bez tau! Borak lama2...hilang jap rindu ngan perasaan lepak mcm dulu2 :)


Masa ni ktorng semua makan luar, sbb Ain and Ayu nnti nak cuti lama. So x jumpa dorang lamala nanti :(


Last skali kt and Azie. Nasib ada dia tau. Die je yg kerja..huhu hari tu nanges depan dia. Naseb dia ada. Kalau x nanges sorang2 kat dalam bilik jela. Apa2 pun bila ida dah try duduk sendiri ni, Ida lagi banyak belajar nak appreciated orang and benda2 yg Ida pernah ada dulu tau :') 

Satu nasihat ida boleh bagi kat korang, to students especially... nikmati betul2 zaman korang tau. Sbb zaman tu memang tak boleh diulangi lagi dah, zaman student memang SUPERB! TRUST ME!, rugi kalau tak nikmati zaman student ni tau :) . Buat yg lain, nikmati masa betul2 dengan orang yg korang sayang. Jangan nanti dah jauh baru nak rindu2..ish macam sapalah tu kan... (tunjuk kat diri sendiri) huhuhu...

Okla tu je kot nak cakap..last but nt least. Ida nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin buat pembaca belog Ida. Ida doakan u'olls beraya dengan penuh happening gituuu...yelar kalau raya mesti nak happening. Tak happening tak meriah lah, x gitu? :p and di kesempatan ni juga, Ida nak minta maaf jika ada salah sikap antara kalian semua yep. Nak hulur tangan dengan korang, x bolehla pula..dah korang semua jauh sangatla :(  So kirim salam kat sini jelah. Oklah kan, dari takde? Hihi :p

Tu jela..Selamat Hari Raya!!!!! 

P/s : x sbr nak hari raya, hari2 pasang lagu raya kot :p *part bez hari raya dpt pegi open house tau, plus dpt cuci mata sbb byk kaum adam berpakaian segak hari tu tau..hehehehe :p *

babai....*tengah fikir nak bagi duit raya dengan sampul apa..rasa macam nak bagi guna sampul-sampul ni ja hehehehe... *gelak gedik*... :p *






By  : idamansor





20 comments:

Nurulain Razak said...

Awww sweetnye entry ni haha I love you so much kak ida! ! Hahahaha ♡♡♡♡♡♡

Najwa Ameer said...

kak ida :) rindu. tadi jumpe kak iena hihi nak duit raya (tak sedar diri tua hihi) btw, lawa sampul raya :D

Anonymous said...

Btol2, setuju seratus peratus dgn pendapat ida 2....zaman blaja la pling best auw sebenar nyer, cos kwn2 kbyakan sekepla jew...dah kja nie mcm2 org kt dpt jmpe dgn pelbagai ragam nyer....windu kwn2 msa blaja dlu2, rse nk nangis jew ble dikenang2 kn...br taw erti appreciated owg...huhu

arman hassan said...

salam ramadhan buat ida diperantauan..*wahh diperatauan tu*
sama2 mngambil brt antara 1samalain dgn kwn srumah..wlau ida mmng manja tp jgn trlalu manja sgt smpai nk nangis2 mcm gitu bila brjauhan ngan family erk..tc..
salam hari raya..maaf zahir dan batin jga dipinta

Anonymous said...

salam ramadhan buat ida n friends diperantauan..*wahh diperantauan tu*
sama2 sllu mngambil brt antara 1samalain dgn kwn2 srumah..
wlau ida mmng manja tp jgn manja2 sgt smpai nangis2 mcm gitu bila brjauhan ngn family erk..
*salam slamat hari raya..maaf zahir dan batin jga dipinta..
~arman hassan~

Azizi Anuar said...

selamat hari raya jugak...ehemmmm..nk duit raya ida lah..hehehe :P

Sabar said...

tula rindu tunggu entri Ida.huhu.Selamat Hari Raya gak

nia_cheroniah said...

Be strong ida. Friend is everywhere right? Semoga Ida sentiasa happy. Selamat Hari Raya :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nurulain Razak : luv u too dear!! <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Najwa Ameer - hehe maseh..lawa kan? macam orangnya..eceh :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anonymous - kannnnnnnnnnnnnnnnnn.....hanya orng dh kerja jela kot yg faham. Huhu rindunya zmaan study dulu!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

arman hassan - slm ramadhan and selamat hari raya!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Azizi Anuar - selamat hari raya jugak! weee :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sabar - hee maseh!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia_cheroniah - thx dear, selamat hari raya :)

Nur Kamsinah said...

jemput the beautiful twin to join my GA :-)

http://www.tinynasweet.blogspot.com/2013/07/giveaway-saya-nak-duit-raya-by.html

haz said...

selamat hari rayaaaa idaaa! ^^ smile always jgn nangis2 lgi. slmt dpt housemates baik2 kan =)

btw puasa kali ni xdpt nk berbuka sama2. haz pn bz dgn fyp hr tu.. skrg dh blik rumh. huu

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

thx haz..selamat hari raya jugaaa..hehehe :)

DTira said...

wah wah wah...Selamat Hari Raya ^^

Hafiz Hilmi said...

Cantik sampul raya tu. Ada lebih tak? Nak beli. 1pcs each pun jadilah.. :)