Tuesday, July 23, 2013

Persiapan Raya, Dah ker?

hye semua..

kali ni iena nak ceritakan pasal persiapan raya..agak-agak ramai tak yang dah buat persiapan raya? iena? tak banyak dah buat..tapi dah buatsikit-skit..iena buat step by step..

yang first step mestilah kuih Raya, itu wajib untuk raya kan..yelar orang nak nak bertandang datang rumah, kita tuan rumah mesti pelawa makan minum kan.....hee..

iena ada beli biskut choc chip dari kawan iena..sedap sangat..mula2 beli sebotol rm20 ada 50 pcs..pastu disebabkan orang rumah habiskan dengan cepat..(tak sempat pun nak simpan untuk raya) dalam 2 hari jer dah abes..=.=' so iena beli dua botol lagi..tujuan? satu botol simpan untuk tetamu raya naty..satu botol naty satu family boleh makan..yeayy..baru puas macam tuh....


sangat sedap tau..kita suka sangat..kene dengan citarasa iena..tak terlampau manis, just nice..itu bagi kita lah..lain orang lainlah citarasa..tapi iena mmg suka sangat..siyez tak tipu ni :D

kalo korang nak tahu kawan iena pun ada jual pavlova n maruku..kalo korang nak bolehlah direct order dari dia untuk mesej dan call ( 012 - 26447500 ) Fadhilla nama dia..


oh yah,sempena raya ini, iena juga ada dapat hadiah rantai dari kawan iena, taks angka raya pun dah boleh bergaya dengan rantai pemberian kawan kita ni...thx cynn..
bagi korang yang suka sangat pakai gelang-gelang dan rantai, korang boleh direct pm kawan iena, pm dia dekat fb search Cynn Ismail atau Instgram dia Bylishlish


ida punya yang ini..cantik sangat..suka :D


kalo korang nak tahu dia juam rm19.00 only tau..ada banyak lagi pilihan yang dia jual..korang boleh godek2 dekat instgram dia bylishlish ok ^^

Kalo dah nama pn dah nak dekat raya..mesti periapan baju raya penting juga kan....iena tahun ni tak beli kot nak beli baju raya..sebab tahun ni pn ada satu baju raya pemberian orang, dan baju - baju dari koleksi Iena sendiri untuk pakai..bagi yang belum, bolehlah singgah di page kita Choice by TWIN mana tau ada yang berkenan ^.^

setiap baju yang ada dalam page kami terhad sahaja tau..sebab dah banyak juga yang abes..tapi kalo ada yang berkenan boleh cepat-cepat pm kami yer..in sha allah baju yang kamu berknenan masih ada lagi....




raya kali ni, iena  tinggal nak beli sepasang kasut jer..itupn kasut wedges..bukan kasut tinggi..huhu..jenuh nak pergi dari rumah ke rumah dengan kasut tinggi..penat tahu..so tahun ni tekad taknak pakai kasut tinggi..lainlah kalo ada function..makin tau tak tahu kenapa diri ni makin malas pula pakai kasut tinggi..T.T' ada tak yang macam iena juga...malas nak pakai kaust tinggi? hee..iena ada try pakai kasut flat..tapi tak tahu kenapa mudah melecet bila pakai kasut flat..pelik kan T.T' tuh pasal nak juga cari yg jenis wedges punya..mesti..:D


ok ya kalo korang tercari-cari baju kurung pula, bolehlah pergi ker page ni  Asylla collections





mana tau kat situ pn ada yang korang berkenan..k lah sampai sini saje entry kali ni...jumpa lagi untuk next entry..
mood - tak sabar nak raya..buat entry pun sambil dengar lagu raya..hehehe



p/s cantik tak kita mekap ida dan artis Fiza Elite

gambar fresh non edit tau..weee



xoxo Iena Mansor


18 comments:

Lieya VoN JaY said...

sedap nyer kuih raya kat dalam balang tu. tb2 ja terliur. tak sabar nak buat kuih raya. hehe ^_^

Miz Dayah said...

cantik :-)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

wah, lieya pandai buat kuih eh? bestnya..tak payah beli2 lg dh..jimattt..:)

Munirah Rafiuddin said...

xsmpt lg nk wat biskut raya...tapi insyaAllah akan wat slow2..baju raya rasanya mcm pakai yg lepas2 punya je sbb banyak xusik lg..sayang lak, rasa mcm mmbazir.. (^_^)

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Dya Al-Aien said...

dya belom prepare apa apa lagi..
cuma baju baby je yg dah beli dari awal tahun.. ;)

Sabar said...

suka tgk iena mekap..cantik

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Munirah - yup sayang jer kalo nk beli lg..memandang masih ada baju yang tak terusik kan..btw pejam celik macam dah nak dekat jer raya kan..heee..:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Dya - wah..kali ni raya dengan baby lah kn? baju baby sekarang memang banyak yg cantik2..lg best kalo tema sedondon dengan satu family kan..:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sabar - tq dear ^^

Noridah said...

terliur tengok biskut tu

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Noridah - trylah..mmg sedap :)

ifa said...

ur make up simple,tp cantik sgt...u ade wat MUA x? kalo ade request utk ur make up service?? :)

Atikah Isa said...

Comel nya sis Iena :*

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ifa - utk make up biasa utk dinner dan lain2 rm 15o, tapi kalo utk nikah dan wedding harga lain dear..:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

thx Atikah, Aikah pun cantik juga :)

haz said...

haz lak apa2 pn x beli lg untk rya ni. esok br nk g usha kt jalan tar. hihi.

haz pn ske choc chip. baru smlm buat biskut ala2 famous amos gittew~ haha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

wah haz pandai buat chop chip? bestnya..x yah beli..blh jimat..untunh bakal hubby haz camni..naty2 kalo nk choc chip blh mintak haz buat..^^

Sweet ✿ said...

Kak Fiza !!