Tuesday, April 16, 2013

Hari Memanjakan Diri ^-^

Salam semua,


hari itu iena dan ida ada pergi Spa, pergi pun sebab memang sebelum ni tak pernah buat rawatan spa
( ok itu tipu,padahal masa time jd student beautician hari2 buat spa kot!) hihi..pergi sebab rindu snyer..rindu nak dibelai, rindu nak melepaskan penat..dan rindu untuk memanjakan diri..serta rindu nk relax-relax..hehehe..:D


time ni just pakai bb cream jer..tapi bila nk buat facial semua benda dh kene tanggal..hehe :P

Dulu time iena jd student beautician..rasa macam boring jer hari2 kene buat spa, facial dan bagai2..sekarang bila dah lama kerja..sampat hari ahad pun kerja juga kadang2 sebab kene kerja overtime..mulalah rasa oh..Rinduuuunya zaman belajar..baru sedar dapat terima jd model facial memang NIKMAT,BESH,RELAX...hehe..jangan jeles sebab kembar dapat pergi buat facial..KORANG pun boleh juga..selalunya iena borak2 dengan kawan..tak ramai yang pernah pergi SPA,satu sebab takut MAHAL,2.MALU, sebab takut buka2..kalo takut kene buka2..korang boleh pilih jenis rawatan yang tak perlu buka2 yer..macam amik servis just untuk facial jer..atau pun boleh juga amik yang servis MASSAGE jer..hehehe..snyer kita sama2 perempuan ni tak payah MALU,RISAU,SEGAN,TAKUT kalo nak pergi SPA, sebab pergi spa lah kita boleh REPAIR segala bagai yang kita rasa perlu pada anggota badan kita..lagipun kita sesama perempuan..buat apa nak malu pun..lagipun tak payah risau..beautician takkan gosip2 or cerita2 psl badan korang ker apa..sbb dia pun dh tak heran kowt..hari2 belai badan orang..hihi :P




waktu korang terima rawatan apa2 jenis terapi diri naty, lampu akan dipadamkan..so hanya lampu oren kecil jer ada, memang rasa sangat2 berada di SPA,SANGAT besh..terasa diri ini dibelai tau :D


bilik dia ada berdua dan ada yang bersendirian..so korang tak perli risau jika malu2 ker apa..tapi kembar pilih berdua..sebab nak sama2 terima rawatan facial ^^ baru besh..sharing si caring right <3 p="">



sauna







siapa yang tak pernah pergi spa? Angkat tangan cepat..!! ceh..macam boleh nampak..oklah kali ini Iena bagi tau apa yang servis rawatan spa selalu beri :

1.FULL BODY SCRUB ( Sesuai sangat untuk orang yang nak kawen) wink2 :)
2.HERBAL SAUNA ( elok untuk dalaman wanita, so semua wanita digalakan untuk buat)
3.TRADITIONAL MASSAGE (my favourite!!! best sangat bila dapat diurut seluruh anggaota badan..kata ida, macam terbang semua penat kat badan..hihi..) dari pengalaman sendiri..memang rasa tak boleh lupa dapat terima terapi massage..serius untuk orang yang kuat bekerja..SANGAT2 digalakkan..
4.AROMATHERAPHY MASSAGE
5.HOT BALL COMPRESS
6.FULL BODY MASK (ini sangat besh ok..sebab ada macam2 jenis mask untuk badan snyer..ada juga untuk mask putihkan badan dan lain2..) korang boleh request kalo korang nak..boleh tanya pasal mask yang dorang beri..kalo tak setuju boleh juga try amik rawatan lain ^.^
7.FLOWER AURA BATH ( ini kalo buat..memang dan semangat nak jd BRIDE dah ni!)
8.MILK BATH
9.FOOT SPA ( macam pedicure lah rawatan dia, memang pedicure pun =.=; tapi ada sesetangah spa ada juga bagi massage dekat kaki, ada juga sekali buat untuk masker kaki) lain spa lain cara juga dorang buat..^-^

kalo korang nak tahu..kembar pilih nak pergi spa AISYAH RADIAH SPA, sebab kembar tengok fatin liyana pun pernah pergi..and the respon about the spa sangat memberangsangkanlah! Itu yang terujaaa sangat nak try  juga ^___^


kalo korang tengok betul2 bawah AISHAH RADIAH SPA, tuh Jenama Saraya zahret ada buka..
kalo nak sambil ber SPA dan ber-shopping sekali pun boleh :)

ini pula senarai harga pakej dorang 

kepada yang nak kawen, bolehlah cuba amik pakej ratu sehari..

kenapa Iena pilih spa ini? sebab pekerja dia sangat friendly,baik, sopan dan paling penting MURAH senyuman, Owner dia pun baik sangat humble dan sempoi jer..tak sombong dan tak diva pun ^^

btw kembar pergi spa buat facial jer..tak buat massage..sebab sebelum ni dah pernah buat massage..sangat besh dan ohsem sangat kedua-duanya..kalo boleh memang laju-laju jer nak lagi..hehe..
 kalo poket banyak nak juga pergi hari2..hihi

facial tuh kitaorg buat adalah dalam sejam lebih..y lama? lamalah best..sebab apa?
sebab ada macam-macamlah..

facial tuh ada step banyak :
1 step - bersihkan make up
2 step - basuh muka ( dia belai muka kita sangat lembut ok..macam diurut pula..sangat besh :D)
3 scrub - besh sebab dapat buang semua daki2 kotor kat muka..so boleh rasa kulit muka sangat fresh bila dah dibersihkan..
4.vacuum - dorang vacuum kat sekitar hidung,sekitar tepi hidung,pipi dan tempat2 yang ada banyak whitehead n blackhead..(memang dai sedut abeslah..boleh nampak perubahan lepas dah buat spa facial tuh ^^)
5 step - serum
6-setep - masker
7 FINISH

rasa tak puas jer snyer..nak lagi lama2..sebab dia urut alahaiii..sedapnya..tak tipu..rasa macam nak tidur jer waktu terima rawatan facial tuh!!..


no make up after dah buat facial..tapi rasa sangat lega,dan fresh jer..:D


no make up juga after dah abes buat facial..tengok tuh..senyum lebar..suka betul dia after dah buat facial :D


Btw if u guys wanna know more about the spa,korang bolehlah pergi dekat SINI

maka berakhirlah sesi facial, terus kitaorang otw balik rumah..sebab waktu dah malam juga..lagipun tempat ni dari rumah kitaorg memang jauh..tapi pergi juga sebab semangat nak buat spa..tapi memang tak sia-sia kitaorang pergi..servis sangat besh dan puas hati oke..u guys shud try! :D

xoxo Iena Mansor











19 comments:

AmirahSM said...

seronoknya, ni yg mira nmpak dlm tv tu ke? ina yer..heheh, mse saffiya kalau xsilap..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

amirah - yang dalam tv iti deduan spa..yg ini bukan..yg ini ada cerita dekat blog fatin liyana n blogger lain..:)

Ana Farhana said...

hehehe.. kita sukaaaa spa.. besttt gileee..

ehhh, knp semua blogger yg pemess cte bnd sama?? burger bakar? spa pun sama.. fatin liyana pun ada tulis..


kita tauuu.. kat bangi kan... hehee. seksyen 8 ke 7.. hoho :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla - sebab kitaorg blogger suka cecita kat sesama blogger..hihi :)

Ain SSB said...

Aw bestnya! You both are beautiful btw :)

Ana Farhana said...

Hahaaaa... sangat comel!

Shima Mazlan said...

wahhhh .. mcm nk cuba jew .. thanx bg info ..

Munirah Rafiuddin said...

erm...lama gak xg spa ni...ntah bl dpt g lg...jelesnye...huhuhu...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ain SSB : aww..thx dearie :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Shima Mazlan : mmg patut cuba..sbb bez spa ni :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Munirah : pernah pergi spa ni? pergilah bila2 ada rezeki dan waktu lebih nanti :)

Shima Mazlan said...

mmg ngh survey2 pon .. insya'allah if adew masa nk g sane .. iena .. shima nk jemput korg dtg wedding shima bln 6 ni .. bole bg add x .. nk pos kad ..

Munirah Rafiuddin said...

bukannya spa yg dlm entry ni..spa lain...maksud sy dah lama x g spa...hehehe...mmg nak kena gak g sbulan skali ke..manja2 diri lps pnat keje... =)

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

haz said...

haz2! *sambil angkt tgn* haha x pernh lg pergi spa. sobs. tp harga die not bad la jugak kn.. mcm best je.. tah bile nk try g spa. hihi

mush said...

-

mush said...

hai twins, camne nak contact u all ye, kak ada jual produk spa yg telah di packing utk kegunaan di rumah, so kak berminat utk bg uall review produk spa akak...

ni fb page kak : http://www.facebook.com/spadirumah
blog : http://mushonline.blogspot.com

Nur Shahanis said...

pernah jugak pergi spa ni 1st time kt bangi tp buat facial je..ni pon mcm nk pergi lg tp nak plus massage skali..weee :)

Nur Shahanis said...

pernah jugak pergi spa ni 1st time kt bangi tp buat facial je..ni pon mcm nk pergi lg tp nak plus massage skali..weee :)

Nur Shahanis said...

pernah jugak pergi spa ni 1st time kt bangi tp buat facial je..ni pon mcm nk pergi lg tp nak plus massage skali..weee :)