Monday, April 8, 2013

entry about jakarta part 1

Terima Kasih KLM, Jakarta kami datang!


 "Salam, Ida and Iena nak tak pergi Jakarta Flight and hotel semua ditanggung. Korang minat tak?. Kalau minat sms Fatin ya"


Ok itu adalah antara sms pertama yang twins dapat dari blogger Fatin Suhana. Korang tahu tak apa perasaan kitaorng bila pertama kali baca sms dari Fatin ni??. Rasa suka + teruja + takut pun ada. Iyelah twins takut, takut kalau apa yang kitaorang harapkan tak jadi. Takut kalau tetiber rezeki nak ke Jakarta ni tetiber ditarik oleh olehNYa.



Bagi twins kan.. peluang nak jejakkan kaki ke Negara lain macam takde je, kalau ada pun peluang tu..hurm..mungkin ia mengambil masa bertahun-tahun? Entahlah... Lagi2 peluang nak merasa naik aeroplane dengan business class ataupun economy class..pehh..rasa macam mustahil je tau. Berholiday dengan family pun dekat dalam negara je, tak pernah lagi holiday di luar negara selain dari Malaysia. Sabah and Sarawak pun twins tak pernah pergi.  :’)


Tapi kan…disebabkan kesudian KLM yang sudi mengsponsor trip kitaoranglah, maka impian dan harapan twins untuk merasa percuti PERTAMA KALI ke luar negara selain Malaysia sudahpun tercapai. Bukan tu je, disebabkan KLM jugaklah twins dapat merasa buat pertama kalinya bagaimana rasanya naik flight. Bagaimana enaknya hidangan di business class, bagaimana beznya layanan pramugara dan pramugari… serta twins dapat merasa betapa SERONOKNYA perasaan lepak dan enjoy di private lounge..semuanya disebabkan oleh KLM!


*Private Lounge Invivitation by KLM,tqvm!


*Suasana di Private Lounge


Padanlah warna tema KLM ni warna biru, sebab dia membawa kita ketenangan. Bila terbang dengan KLM rasa tenang and tak takut pun. Takde pula kejadian aeroplane macam bergegar and bunyi bising gila masa nak berlepas. Alhamdullilah nasib baik, dahlah kembar pertama kali naik flight. Hilang semua perasaan nervous twins, bila terasa smooth nya pergerakan aeroplane ni nak berlepas. Kalau bergegar pun hanya sedikit. Alhamdullilah syukur! . Berbeza dari cerita kawan twins yang mengatakan semasa menaiki penerbangan merah terasa takut!, sebab waktu nak berlepas tu die bergegar dan berbunyi kuat!. Sampai sakit telinga!. Nasiblah dengan KLM, twins tak mengalami pengalaman penerbangan macam tu, agak2 kalau terjadi macam tu kan..hemm..kemungkinan twins dah fobia agaknya nak naik flight? Haha..


*seat economy, ok dan tak keras J
Oh ya…mesti ada yang tertanya kenapalah twins ni banyak menyebut tentang KLM? Sebab sponsor?? Bagi kalian KLM mungkin hanyalah salah satu sponsor kitaorng. Tapi bagi twins, KLM ialah salah satu syarikat yang telah mampu merealisasikan impian twins untuk ke luar negara!. Ah..dari kembar bercakap banyak tentang KLM, apa kata kembar selitkan gambar kegembiraan kami sepanjang bercuti dengan KLM? . Dan nah…korang pasti akan terlihat sinar cahaya kegembiraan yang bukan sahaja datangnya dari kembar, malah dari kawan blogger kami yang lain!. Kerana trip dan percutian kami kali ini, bukanlah hanya sekadar lawatan sponsor semata-mata tetapi lebih dari itu. Persahabatan yang terjalin selama 5 hari, kekal di hati, teringat di memori dan sentiasa dikenang hingga ke cucu mungkin? *haha dah berangan nak ada cuculah pulak :p*
Apa lagi…ayuh scrollkan jari jemari anda untuk melihat wajah kegembiraan kami hasil dari tajaan KLM.


*Business Class seat, and yes memang boleh tidur macam ni. Sangat selesa. Siap ada headphone untuk dengar lagu. Oh ..and yes memang twins makan hidangan di business class sambil dengar lagu jazz..oh indahnya!. Plz KLM sponsorlah kami lagi :p


Tengokk….muka kegembiraan kami, walaupun penat kan, tapi masa ni memang HAPPY! Sedih pun ada. Sebab ni semasa penerbangan balik ke Malaysia dah :(


Tengok ekspresi muka kitaorng? Nampak happy dan puas hati kan?, cuba tengok muka Yuyu…hehe kemain..senyum lebar lagi..oh I miss that smile!. Fatin pun! Even muka penat, tapi kitaorng semua memang happy time ni.


Apa lagi nak cakap? Tengok gambar pun dah Nampak kami happy kan? Cuba tengok pula staff KLM tu? Senyum lebar kan?. Oh and yes..dorang semua sangat humble!. Ish..i miss this moment..rasa macam nak naik flight dengan KLM balik! L
Oh ya buat korang yang risau akan harga tix flight ni..korang tak perlu lagi risau J Sebab harga tix flight KLM lebih kurang sama je dengan harga tix warna merah tu. Murah, cepat dan sangat menyenangkan! Chewaahhh…kitaorng harap kalau korang book tix flight KLM korang akan merasai pengalaman yang sama macam kitaorng alami. Pengalaman yang hebat dan menakjubkan disamping dengan teman-teman yang sangat menyenangkan!. Jadi, jika nak bercutikan.. pastikan korang memilih servis pengangkutan yang menyenangkan, teman yang selesa untuk didampingi serta tempat-tempat yang menarik untuk dilawati. Dan twins pasti…korang juga akan mengalami percutian yang tak akan dilupakan dan akan dikenang sampai bila-bila J


Oh ya buat yang tertanya berapa harga tix flight KLM, sini kembar print screen harga tix flight KLM, sekadar rujukan buat anda semua J






okla sampai sini saje entry kali ni..snyer kitaorg dh siap edit n buat post pasal jakarta lagi..tapi naty kami akan tunjukan tempat2 yang menarik dan apa yang kami buat sepanjang di jakarta di next entrty yah..Jumpa lagi chao!~





16 comments:

Anis Athia said...

Menarik! Mungkin nanti boleh cuba KLM ni :)

Ana Farhana said...

priceless memories :D
bestttnye tengok kapal terbang dia.. tenang je.. nampak selesa ^^ nanti nak try jugak la.. one day.

tak sabar nak tengok gambarss byk2 lagi. hehehe

Munirah Rafiuddin said...

bestnya kalau dapat peluang mcm tu...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

anis athia - boleh cuba..sbb mmg selesa..siap blg tgk movie n pilih nk tgk movie lg..:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ana Farhanah - ada bykkk lg pic2 dekat sana..tp nk post utk next entry naty :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

munirah - in sha allah ada lah naty peluang kamu..kt doakan yah..:)

Arfahani Arsad said...

bestnya,rezeki twins,hihi..

Fara Haanna said...

wah..bestnyer..untung dapat peluang macam tu...teringin juga nak rasa dapat peluang macam tu..

http://farahaanna.blogspot.com/

Sabar said...

terus rasa nak cuba KLM next time.hehe

IEQAH said...

sayangg,, Qah nk try KLM laa lepasni ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Arfahani Arsad - itulah..kitaorg pun tak sangka snyer.tapi bersyukur sgt atas peluang yg dberi..hehe alhamdulilah ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Farrah Hannah - in sha allah one fina day mana tau allah bagi rezeki untuk kamu pula..aminnn :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sabar - cubalah..btw sorry asyik delay jer nk bt photoshoot..twin asyik bz..in sha allah we both try cr masa utk set date yah..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ieqah - patut cuba..ingat ada rezeki mmg nk g indonesia naik klm jer pasni..:)

Anonymous said...

An outstаnԁіng sharе!
I havе just forwarԁed thіs onto a cοωorker ωho
has been conduсtіng a littlе гesеarch οn thіs.
And he aсtually οrdегed mе ԁіnneг due to the fact
thаt I founԁ it foг him... lοl.
So let mе гeωord this.... Thanκ YΟU for the meal!
! Βut yeah, thanx fοr ѕρending the tіme to talκ
about this subϳect here on youг web
page.

Fеel freе to νisit my ωebpagе :: cialis en ligne

Anonymous said...


[url=http://blue-pil.com/item/cialis.html]order cialis[/url]