Tuesday, June 12, 2012

Terima Kasih Untuk Segalanya :')

Asslamualaikum semua,

hmm..entry kali ni rasanya agak berat sikit kot..sebab tetiber kuasa emo boleh pulak datang time malam-malam ni. Entahlah kenapa..huhu teringat balik agaknye kot dekat kawan2 lama...yelah sekarang ida dah convo..baru aja. Bila teringat balik waktu belajar dulu, ade beberapa kawan muncul time ida dalam kesusahan. Time tu ya ALLAH rasa terharu sungguh! series sukar ida nak gambarkan perasaan tu. Waktu ida menulis ni pun, rasa macam air mata dah bergenang2 dah....yelah time final year lagilah..time sesak...dengan lecturer reject projek berapa kali..tak perlu cakaplah..mmg tension!

tapiiiiii...nasib baik ade insan2 ni :



Dya Syiaru


Ida nak ucapkan terima kasih bebanyak, sebab tolong ida masa final year hari tu. Dya ajar ida mcmane nk buat website Series rasa terharu & berterima kasih tu hanya ALLAH yang tau. Awk tahu tak time final year tu kn..xde sapa yang sudi tolong ajar ida buat website..ida tau sedikit sebanyak mesti ramai yang kat facebook tu tau mcmane nk buat website. Tapi ida tak punya duit, jadi siapa yang sudi tolong yer tak? Dya je!!

series terima kasih awak, kite tak berkesempatan lagi nak balas jasa awak tau!. Nanti kite jmpa eh? ida belanja lunch...mcd ke ok x? (sorry ida masih x kayo mcm bill gates, kalau dh kayo nanti dya sebut je insyallah ida bagi punya! cewahhh! hehe :p)


Dya walaupun kite hanya kawan dari facebook, jumpa dua kali, Tapi Dya tau tak jasa Dya lah yang boleh buat ida Graduate..alhamdullilah ida dapat pointer 3.67..walaupun bukan 4.00 flat tapi alhamdullilah ida boleh lulus & grad. Tq sesangat Dya!




Anep

Ni nama die Anep, dielah yang banyakkkkk sangat membantu ida & iena waktu first sem hinggalah akhir sem. Sebab ida & iena tak berapa mahir dalam lukisan, jadi dielah tempat segala rujukan kitaorang. Kirenya dielah buku rujuakan bergerak tentang lukisan. Dia pun banyak tolong kitaorang dari bab2 lukisan hinggalah ke bab flash / animasi. Tq Anep!!! kau memang yang terbaik!



Anum


Nama die Anum, kenal pun dari facebook. Percaya tak kitaorng dah lama berkawan? dari umur ida 19 kot rasanya..kenal dari laman Tagged hinggalah sekarang zaman facebook. Selama ida kenal die, mmg ida suka berkawan dgn die. Orangnya baik, takde nak dengki2 sume tauuu...die banyak bagi semangat kat kitaorng. Sebab die pun budak grafik..dahtu otai pulak dalam bab2 animation *sebab die terer guna flash* die mmg selalu giler bagi semangat kat kitaorng. Time kitaorng tgh frust ataupun sedih tahap dewa...sebab tak reti nak buat animasi & cd informasi kanak2...dielah yang bagi kata2 semangat...satu ayat yang ida tak lupa die cakap 'kalau kite dekat, memang kita nak tolong awak. Tapi kita jauh. Jgn give up Anum pun dulu tak reti jugak tapi lama2 dan usaha Anum reti buat jugak' (lebih kurang cmtulah ayat die)
tapi ayat die yang first one tu mmg buat kite touching..time kasih anum.

Oh ye lupe juga ida nk selitkan, dia pun ade juga membantu sedikit banyak time ida final year tu. Tqvm! tak semua yang sudi menghulurkan tangan waktu kite susah. Thx anum :')

kita doakan semua impian awak tercapai. And kite harap one day nanti kita jumpa. Teringin nak jmpa wanita berjiwa kental mcm awk :')

selain tu ida jugak nak ucapkan terima kasih kepada :

Rabiatul Najua, Rabiatul Natrah (RnR)


sebab bagi peluang kat Ida & Iena jadi model korang, ida tau ramai sangat yang nak jadi model RnR terharu sebab korang pilih kitaorng akhirnya. Lagi2 korang sgt jujur dalam perniagaaan. Tu yang buat kitaorng respect dgn korang. Plus korang punya pendapat/ pegangan dan prinsip dalam kehidupan buat Ida & Iena suka korang. Pandai jaga diri dan menghormati orang. Series Ida cakap kalau koranglah anak Ida mmg kitaorng bangga kot! tgk jelah RnR sekarang...ramai yang kenal kalau sebut RnR kn? ye tak?


Anneaskey 


Tq sebab bagi peluang kat Ida & Iena masuk project x. Bagi Annas mungkin ni kecik je, ataupun tiada apa-apa impak untuk Annas. Tapi Annas tau tak, sepanjang kitaorng photoshoot dgn annas banyak pose2 yang kitaorng belajar. And buat pengetahuan Annas pose2 yang Annas ajar waktu photoshoot tu banyak membantu kitaorng dalam job2 yang kitaorng dapat. Kitaorng takde lagi terpinga-pinga kalau photographer suruh bagi pose yang 'pelik2' yang macam Annas ajar. Ye mungkin kitaorng dah banyak photoshoot dan ade juga pengalaman lain, tapi dengan Annaslah buat pertama kali kitaorng photoshoot & belajar pose untuk 'high fashion' ataupun dalam erti lain pose yang 'pelik2' tapi bile buat mmg memberi impak! Tq Annas.


Syazwan Hilmi 




Ha kitaorng panggil die wan...die mmg sempoi + kelakar + fleksibel + ohsem!
die selalu jadi driver kitaorng time kitaorng mule2 nak jadi model konon2 nya..haha...die pernah jugak drive kitaorng dari melaka hinggalah ke kl (ramai2 yer bukan bertiga je, ha gosip plak nanti..hehe )
and die jugak tempat ida meluahkan kesedihan ataupun frust dalam modelling ni. Die byk bagi nasihat + bimbingan + semangat! pendek kata die dah banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk membantu sgt membantu kitaorng! tq sgt2 wan.! Kitaorng convo pun dielah yang amikkan gmbr kitaorng..bagi diskaun lagi, sapa lagi photographer yang sudi buat mcm tu kalau bukan die? baik kn? ida & iena doakan wan bahagia dunia & akhirat.

Tq for everything :')



Yuyu Zulaikha

Buat yuyu tq everything, terima kasih sebab sudi menadahkan telinga mendengar tangisan, luahan, nasihat, bimbingan, teguran serta segalanyalah yang kitaorng bebelkan. Banyak sebenarnya nak ida coretkan tentang yuyu...tapi ida tak tahu mcmane nak cakap...segan dan malu pn ade...sebab ida & iena ade byk kekurangan..dan yuyu pulak byk bagi teguran dan nasihat yang membina..yuyu banyak mengajak kitaorng
ke arah kebaikan. Alhamdullilah sedikit sebanyak kitaorng berubah dan lebih mensyukuri nikmatnya. Buat yuyu terima kasih kerana menjadi kawan kitaorng..ida & iena harap kita akan kekal menjadi kawan. Dan yang pasti kitaorng harap yuyu akan tabah menghadapi segala dugaan & cabaran hidup.Byk lagi tentang yuyu ida & iena belum kenal..belum cukup rapat...tapi insyallah dengan masa kita akan sama2 saling belajar untuk memahami diri masing2 :) insyallah ALLAH akan permudahkan segalanya.

Buat teman2 yang lain...mungkin ade yang ida terlepas pandang..jgn risau ida ingt..if terlupa boleh tolong ingat-ingatkan...terima kasih semua.

.
I would thank you from the bottom of my heart, but for you my heart has no bottom.  ~Author Unknown

7 comments:

Riena Haiqal said...

terima kasih pada semua.. :)

MARS Estates said...
This comment has been removed by a blog administrator.
IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Riena Haiqal :

yup, terima kasih pada semua :')

Aida Azryn said...

hehe.. sweet.. :) tahniah dah konvo! selamat menempuh ke alam pekerjaan pula. :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

tq Aida <3

Haeda Joo ♥ said...

Kita pon nak berterima kasih dekat akk. coz kalau kita tenok akk, terubat sikit rindu kita kat kembar kita. disebabkan akk sayang kembar akk sangat2 tu yang kita rasa macam akk ni sangat sweet..kalau la kita dapat kakak macam akk kan best!..eheee~

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Haeda:

awww....tq dear..dh kitaorng mmg bersama sejak lahir lagi. Tak pernah berpisah, tu yg maybe buat ktorng nmpk sweet kot?

owh mesti Haeda sedih kn sbb jauh ngan twins? kalau akak dgn kmbar mesti dh nangis hari2 lau kne pisah
;(