Thursday, March 21, 2013

Yayy Twin FLY to Jakarta with KLM!



Miahahahahaha korang tahu tak kembar ni dah tahap sampai super excited dah untuk pergi trip ke Jakarta tau. Mana taknya barang-barang pun dah siap sedia semua dah untuk dibawa, Iena lagilah! sampai siap buat senarai checklist lagi! kemainnn tuu....padahal nak ke Jakarta je pun! bukannya sampai tahap nak pergi oversea macam ke London atau Paris ke..keke :P 

haha ni semua gara-gara sebab tak pernah jejakkan kaki ke tempat lain selain Malaysia tanah air tercintaku..miahahahaha..maafkan kamilah kalau kami over kejap ye *kejap ke? keke :p* 

bila dah terbuka cerita tentang trip nak pergi Jakarta ni kan, nak lah pulak cerita tentang KLM..ha apa tu KLM? ok kembar bet korang semua tak banyak yang tahu tentang KLM kn,kn,kn? 

KLM tu sebenarnya nama panjang bagi ROYAL DUTCH AIRLINES tau, harga die lebih kurang sama je dengan Air Asia atau Tiger Airways..huhu tak sabarlah pulak rasanya nak naik KLM ni!. Kembar dah siap check in online lagi tuu!! ish ni memang dasar tak sabar-sabar lagi dah ni! kihkihkih..*over betul kan mansor's twin ni? * 


Tengok.... kembar siap rajin print screen lagi, ni semua sebab baik hati nak share bagi korang tengok  macamana step check in yang kembar buat tau.. gigih betul semangat nak ke Jakarta ni..hehe..


step 1



step 2


step 3

step 4

Dann..SIAP! Terus Print laju2 tau..semangat giler sampai print2 semua..hehe :p



and buat kembar paling tak sabar is kitaorng akan pergi dengan kawan kitaorng si comel Yuyu tu, tambah pulak dengan gadis melayu lagi ayu Fatin Suhana and photographer hebat lagi kewl..cubalah teka siapa? hehe saja tak nak bagitahu dulu..hehe yang tu kitaorng akan umumkan dekat next entry ye. Hehe jadi kalau nak tahu, korang kenalah gigih stalk belog kitaorng tau... keke :p 

and...bagi sesiapa yang rajin stalk belog kitaorng lagi gigih bagi komen mana tahu nanti kembar baik hati nak buat giveaway ke nanti? ha tu semua tak tentu lagi tau..nak tengok dulu sambutannya macamana..huhu barulah tahu nanti nak buat ke tak..

hehe oklah ni..mood nak pergi Jakarta dah datang lagi! nak pergi google pulak tempat-tempat yang cun kat sana, sambil berangan nak pakai sunglass kat sana..hikhik :p 

 Ok girls jumpa lagi di next entry ya! .

Terima Kasih Sudi baca.

Bye~ 

Sponsor by TBG 

22 comments:

nia_cheroniah said...

Wahh bestnya.patutlah status yuyu tadi dia ada cakap psl meninggalkan tanah air. Travel dgn korang rupanya.Mesti best kan..Oh I selalu nampak kawan2 like page 'KLM' kt fb tp xtau plak sejenis airlines.huhu. Hari tu dah wish take care, harini nak wish lagi.Take care u alls :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia_cheroniah - yup2..kitaorg pergi dgn yuyu zulaikha n fatin suhana ^^ ok..tq 4 d wish..doakan kitaorg selamayt pergi dan balik ya..tq

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia_cheroniah - yup2..kitaorg pergi dgn yuyu zulaikha n fatin suhana ^^ ok..tq 4 d wish..doakan kitaorg selamayt pergi dan balik ya..tq

nia_cheroniah said...

Sure.amin..have fun =)

erika rain said...

wahhhhhhhh bestnye.. kemain eksaited lagi :P

nanti amik banyak gambar gojes2 tau! ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia_cheroniah _ thx dearie <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

erika rain - harussss! hikhik :p

haz said...

bestnye bestnye! jelesnye nk ikott~ hahaha. have fun ye korg! n tc ^^

Sabar said...

take care uolls..

dya said...

hrp semuanye selamat pergi n balik..jgn lupe ole2 tau >_<

Namee Roslan said...

have a nice trip okay ida and ina !! :D seghonok nya !!! :) nanti snap photo banyak2 ok :D

CIK i l y said...

wahh best nya korg.. so jelly.. hehe.. anyway have fun :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz n sabar thx dear!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Namee Roslan - thx dear..nw at jakarta..masa sini awl sejam jer..hehe..byk gmbr sampai x tau mana nk upload!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

thx dya..

cik lily - ehhe..jgn jeles2..t in sha allah..adalah peluang kamu naty ^^

cik nadd said...

Nak ikuttttt hehehe. jgn lupa souviner ye kihkihkih......

yutaka said...

As Salam .. selamat kembali ke Malaysia. Sila lah kongsi pengalaman twinny di sana.

yutaka
http://yutaka2109.blogspot.com/

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yutaka - w'salam, itu sudah semestinya. Nantikan entry kami tentang trip kami di Jakarta. Terima kasih kerana singgah ya :)

Munirah Rafiuddin said...

seronoknya...kalaulah sy pun dapat peluang camni, mmg xkan lepas la...
hehheheee

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Munirah : hehe sbb tu kembar pun tak lepaskan :P

Anonymous said...

Salam twin. Seat flight tu twin allocate waktu booking atau check in?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anonymous : waktu booking :)