Monday, November 12, 2012

Asylla Collections? Terbaiklah!



Pernah dengar tak nama Asylla Collections? bagi pada sesiapa yang tak pernah dengar, meh Ida nak cerita dan berkongsi sikit apa tu Asylla Collections :)

sebenarnya Asylla Collections ni kan, adalah jenama yang menghasilkan dan menjual himpunan baju-baju kurung yang SUPER OHSEM dan SUPER CANTIK! dahlah berpatutan! tak caya? meh tengok sikit baju2 yang dijual dekat Asylla Collections ni..





selain tu..ada banyakkkkk lagi baju die yang cantik2..tapi takat tu jelah Ida tunjuk ye. Sebenarnya bukan je nak cerita tentang collections dari Asylla Collections ni tau, Ida jugak nak cerita tentang jadi Bridesmaid masa kenduri kahwin Kak Asylla! 

huhu..kak Asylla tu owner Asylla Collectionslah..jom tengok gambar kitaorng masa jadi bridesmaid kat restoran Seri Melayu :)


me dengan kesayangan :)


lagi sekali bergambar berdua..hehe..


Iena, Fifi dan Farah Zulaikha..akhirnya dapat juga jumpa Farah! lama gila kot tak jumpa dia! 



ni Farah dengan kitew, masa ni kitaorng tengah tunggu Pengantin siap2 mekap..huhu..sempat lagi bergambar dalam bilik pengantin tau..hihi :p



the bridesmaids! opps kite and iena xde pulak dalam ni....


iena dengan farah yg chomel! 


bertiga! sapa nak? pilih cepat! hihi :p


bertiga jugak..cuma kali ni kat tengah2 tu dah tukar orang dah..hihi..


gadis jelita, farah & fifi :)



twinnie, fifi & farah...kite yg paling ujung..ye saya tau saya nampak sangat tembam disitu..oklah tu..tembam namanya happy..eh happy ke? =.='



 last..haruslah pic kawen!! TAHNIAH kak Asylla sebab dah kahwin, baju cantik, pelamin indah, pengantin perempuan jelita dan hensem, bridesmaid pun gojes2 (eh puji diri sendiri pulak..keke :p) makanan kat wedding pun sedap2 tau! 

kesimpulannya Ida & Iena sebenarnya nak wish....

SELAMAT PENGANTIN BARU kak ASYLLA!

kitaorang doakan SEMOGA BAHAGIA HINGGGA ke SYURGA tau! 

thank you sangat-sangat atas peluang yang Kak Asylla pernah bagi kat kitaorng untuk gayakan pakaian Asylla...kitaorang amat hargainya ^_^ 

dah lama dah rasanya kawan dengan kak Asylla, dari kak Asylla bujang hinggalah bergelar Puan..harapnya lepasni bahagia-bahagia selalulah ya. Cepat2 lah dapat baby, nanti kitaorng bolehlah jadi mak angkat baby kak Asylla nanti..hihi :p 

ha sebelum terlupa, nak juga selitkan gambar-gambar dekat majlis perasmian butik kak Asylla ni..jom layan gambar2 masa dekat perasmian butik Asylla ni.. :)



model tengah catwalk, menggayakan baju2 dari Asylla Collections..






ni model namanya Izah, kawan kite..lama dah x jumpa! tapi dapat jumpa die pun kejap sangat =.='



antara2 baju dekat butiknya..


nampak tak reben tu? kitaorng terlepas masa majlis perasmian..huwaa..xpelah janji kitaorng tetap datang untuk berikan sokongan! tehee ^_^


butik Asylla..


model & owner Asylla Collections..


twinnie dengan kak Asylla! 
hehe kitaorang pakai baju kurung dari Asylla Collections, cantik tak?  tapi gambar macam tak berapa jelas? 
ok nak tengok lebih jelas? 


haa cukup jelas tak? kat gambar ni kitaorng hanya pakai lip balm + gincu yg x bpe nampak kalernya..entah nape x nampak..huhu..maybe faktor cahaya kot? and just eyeliner je! no founndation or mekap bagai2 yerp.....malas plus tak suke mekap! lebih suker simple begini..inilah saya Ida Mansor! kecuali Iena..die tu suke mekap, giler mekap! event malamnya dekat Hotel Royal Chulan pun..dielah yg memujuk kite untuk mekap tau! nasib mekap..sebab tetamu semua malam tu rata-ratanya berpakaian vavavom..huhu faham tak maksud kite? 

tapi pasal event kat Royal Chulan tu next entry Ida cerita ya ^_^

oklah sebelum  mengakhiri entry kali ni, kite nak selitkan sedikit info macamana and dekat mana korang boleh cari Asylla Collections ni..meh scroll bawa cepat..

Web : Klik Saya
Butik : Jalan Wangsa Delima 2A, Seksyen 5, Wangsa Maju

oklah tu je nak bebel untuk kali ni..oh ya last but not least Ida nak selitkan juga doa untuk kesihatan yang baik, khas buat pembaca2 tersayang dan kawan-kawan yang kite yang ohsem ni! semoga korang semua sihat sentiasa tau! taknak korang sakit2 macam kite ni..selesema + pening tak berhenti2..berhari2 dah cenggini. Sebab tu kite amik insiatif untuk korang amalkan doa ni, boleh baca setiap pagi, petang ataupun malam :)


credit dari blog : aku seorang oku

bye selamat hari Isnin semua ^_^ 


19 comments:

SuriaRashid said...

chomellll sgt korang...!!!!

SuriaRashid said...

Chomellllsss!!! gilerlah!

haz said...

haz nak yang pkai bju n shawl hitam pink tu! hihihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Suria Rashid - heee thx dear ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - shawl ungulah dear..hihi :p

haz said...

alaaaa! cne leh salah warna ni. adekah haz sudh rabun warna? hahaha xD

Ana Farhana said...

eeeee.. comelllllnyeee korgggg! xyaaa mekapp pon dah cantik!

kak fifi yg jadi model mse moslema py event tu kn? kte pling suka die kotttt! sukaaa bulu mata diaaa, lentikk! hihi :D:D

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

semua pun menarik... ^^

Eyesha Zaidin said...

sha suka fesyen kain dia!!..hihihi

s.wahida said...

Salam ida iena, seronok juga follow blog adik2 berdua yg cantik manis ni.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - x rabun warna..maybe sbb faktor cahaya dlm gmbr ni kot :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - hihi tu bulu mata pelesulah syng..tp die mmg cantik pun! ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Orkid ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Eyesha - kain die mmg cantik! kt pn suke!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

s.wahida - heee tq akak sbb follow blog ktorng ^_^

Anonymous said...

Salam.Hi ida iena.nice la your blog.blogger pun cute sgt.i takde blog tp i suka tgk(ushar) blog korang.it's stunning! suka tgk.oh ya i selalu pegi wangsa maju area tu tp x jumpa lagi butik tu.cantik2 lah baju dia. btw i'm nia :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Hi Nia,

Thank You Nia! nanti kalau dah ada blog jangan lupa tinggalkan link tau. Blh ktorng jenguk belog Nia pula nanti. Butik tu mmg kat w.maju i pn dua kali je pn pergi :p

Anonymous said...

I maybe takkan ada blog kot sbb tak suka berblog.plus takde masa. cuma i suka baca blog org nak2 blog yg menarik mcm korang punya.hehe. takpe,even i takde blog i akan selalu visit blog korang k.lgpun i dah follow networkblog and fb page korang :)
-nia-

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nia -

ooo yeke..hehe ktorng pn xdelah rajin berblog sgt..huhu..mmglah kalau berblog mmg perlu luangkan sikit masa :)

thx ya follow blog kitaorng :))