Thursday, November 15, 2012

Event Ratu

Hi semua,

Ingat tak dekat entry kali lepas Ida ada beritahu nak update tentang event Ratu? korang nak tahu tak macamana suasana kat event Ratu? nak tahu? jom baca entry kite sampai habis tau! hihi :p

event kali ni dibuat malam, pukul 8..alhamdullilah senanglah sikit nk solat ke apa kan..blh siap2 solat masa pkl 7 lebih mcm tu, lepas tu dah boleh bertolak trus ke Hotel Royal Chulan. Tapi tulah sampai lambat sikitlah..segan jugak sampai lambat dekat event tau, yelah selalunya kalau sampai lambat kn mesti semua orang tengok kite kan? dari waktu kite masuk sampailahhhhhhhhhhhhhhh dekat meja kite! memang akward betul masa tu. Nak jalan pun macam takut2..haha..:p

huhu...ni gambar hotel tempat event yang kitaorang kena pergi tu


tempatnya cantik! tapi memang tak sempat snap apa2 masa nak masuk tu, sebab kelam kabut punya pasal..yelah dah lambat kan >.<

huhu ni semua sebab kitelah yang sibuk nak membebel lama-lama dengan Iena dekat rumah..mana taknya die sibuk dah siap-siap mekap, kite pulak macam biasa sempoi je...rilek je macam takde apa nak buat..huhu kite ni memang jenis yang lambat siap. Sebab sebenarnya kite plan just nk pakai eyeliner and liptstick je, tapi dah iena menghasut kite untuk mekap..maka kte pun dengan malasnyaaaaa menadahkan muka untuk dimekapkan oleh Iena..hihi..

jangan tanya kenape kite tak nak mekap muke sendiri! sebab kite memang MALAS MEKAP! tak sukaaaaa!...hadooo leceh tau tak nk tempek2 bagai semua kat muka =.=' nak tanggalkan lagilah! lama! eeeei..sebab tu kite suke biarkan muka kite bersih dari segala bahan2 kimia tu..huhu..

tak kisahlah orang nak kata hodoh ke, selekeh ke..tapi yang itu itulah Ida Mansor..yang suke sesuatu yang simple tau!, cuba  tengok MARIA ELENA tu..tak mekap pun orang suke jeq die! 

sapa kata manusia hanya suka orang yang CANTIK je? hehe..kekadang kecantikan tu tak semestinya dilihat  dari penampilan, tapi juga dari hati kan? 

eh apa ni dah melalut banyaklah pula =.=' 

berbalik pada event RATU tu..kitaorang terkocoh2 nak bersiap, dengan kecoh dok tanya Iena ..tudung kat mana..cantik ke tak..comot ke tak..ala..biasalah perempuan. Bab-bab nak bersiap memang lambat :p

tapiiiiiiiiiiiiiii...kalau nak ikutkan adik kite bersiap lagi lambat! apa tah yang die belek kat rambut die tu..padahal pendek je..tapi xtau pesal lama sangat! =.=' 

eh..merepek lagi! ha meh sikit kite tunjuk gambar baju yang Ida pakai untuk event tu..senang sikit. Letak gambar sikitlah merepu-rapunya kan? hihi :p



Tadaa..handbag warna hitam + choc..ni handbag kesayangan kite tau, baru beli dekat wangsa walk, masa balik dari event Asylla hari tu.. Kite suka handbag ni sebab murah + cantik + berkualiti :) 


baju ratu dengan bawal, simple kan? :) 



ni kite jugak! close up punya gambar..hehe..cantik kan Iena mekapkan kite..hehe die mekapkan kite gaya smokey eyes! tapi Iena punya lagi cantik! sebab mata Iena bolat macam doraemon! suka comel tahu! *sambil cekak pinggang dengan gaya jeles, sebab mata Iena yang cantik.* 

ni pula gambar masa  dekat event tu...


Iena..mata die sepet dalam ni, sebab kite guna flash dekat handphone kite. Sorry Iena! tapi nak buat macamana..dah kite duduk belakang..gelaplah dari lampu..jadi nak ambil gambar pun tak boleh..sebab duduk belakang kan..handphone pulak x canggih..so xbolehlah nak ambil gambar dekat event tu bebanyak..




my fav artist kite! Tasha Shilla! suka die sbb die humble! tapi sedihnya tak dapat bergambar dengan dia tau..wartawan asyik nk interview die je :(


Tasha again :)


ni pulak Anzalna, orangnya kecik molek je! sama tinggi dengan kite je rasanya :)


tasha dengan sapa tah kat depan tu..huhu..tak ingat dah..


ni pulak orang yang duduk semeja dengan kite,,thank you sebab hantarkan kitaorng balik :) 


leuniey dengan apek..sama cantik, sama padan. Semoga kekal bahagia hingga ke syurga insyallah..amin :)


ni pulak kite dengan apek..


ni pulak Iena dengan apek :) 


kite dengan Marsha...


Iena dengan Marsha

ok kite tahu gambar dekat camera tak cantik..jadiii kite dengan baik hatinya nak kongsi gambar  majlis RATU dengan korang..so korang bolehlah dapat gambaran sikit macamana eventnya kan? 


pentas Ratu


owner Ratu Pn.Juwita + Ezuwan Ismail dengan barisan artis yang hadir :)

antara posing artis dengan baju Ratu..


marsha


anzalna


leuniey


duta Ratu tengah catwalk, Wilma ..


Tasha masa catwalk 


Misha Omar masa nyanyikan lagu bunga-bunga cinta, suara die sedap gilos! 


Noryn Aziz masa perfom..macam biasa suara die memang memukau! sedap sangat!


pengacara sepanjang majlis :)



ni pulak invitation kad :)

kat bawah ni pulak gambar cenderahati yang kitaorng dapat dari Ratu masa pergi event die tu..




ni semua isi-isinya...hihi yang melucukan is kitaorang dapat paket 'ubat kuat lelaki' tau..hihi masa kitaorng tengok paket tu..perghh..memang dah gelak gila-gila lah! hihi nak buat apa pun dengan ubat tu..haha bukan guna pn! last2 kitaorang saja gurau2..kitaorang pergi bagi kat abah kite..haha abah kita apa lagi..gelak besarlah die masa tengok tu!! hahah hadooo kecoh satu rumah pasal menda tu tau..haha sebab lawak kan dapat menda alah tu..tapi dapat kupon and tudung..bezlah..oklah alhamdullillah rezeki kan :) 

kesimpulannya event ni ok..tapi lagi bez kalau kita ada geng masa pergi kat event ni..takdelah mati kutu kat sana nanti..sebab tak kenal sapa2 kat sana. Kecuali Pn.Juwita..tp dah cukup berterima kasih dah ni sebab dapat pergi dekat event mcm ni..makanan sedap, tempat cantik dapat cenderahati lagi..oklah besh! harap2 lepas ni ada lagi rezeki jemputan cenggini ya..hehe :p

oklah sampai sini je, insyallah pasni kite update entrry lagi yerp ^_^

babai..


terima kasih sudi baca, lain kali datanglah lagi ya! ^_^





15 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ida,
comelnya korang berdua..kiutnya. sheila suka tengok muka kembar. heheheh :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sheila - heee tqtq :)

Mitsu Kizu Zie said...

meriah nyaaaa...best nya dapat join event cmtu

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Zie - alhamdullilah rezeki, insyallah pasni u pn akan selalu dpt jemputan g event mcm ni :)

Anis Athia said...

Cantik iena makeup.. Part ubat kuat tu kelakar! Hahaha :D

Ana Farhana said...

walaupn pkai camera hp je.. tp kecomelan anda berduaaa terserlahh tauuuu! comelss sgt!

cantik la korg pkai baju ratu tu! tak silap kte pnh nmpk iklan kt suratkhaba twin pkai bju ni? :D :D

btw, event tu nmpk bestt! ada gift lg! yg tak tahan dpt gift yg 'tu' haha. adoiii :P

Natasha Saharrudin said...

kembar yg sweet la ida n iena...

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anis - hehe kembang hidung kalau baca u punya komen ni..hihi ..ha'ah part tu memang kelakar sikit..ktorng pn rasa kelakar bila dpt menda tu..hihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - haha tula psl..hadiah 'tu' buat hiasan kat rumah je..hahaha ;P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Natasha - thx dear :)

haz said...

wahh.. seyesly lawa gila iena mekap. especially part mata iena tu lawa gile! hihi

nmpk sgt exclusivekn hotel royal chulan tu.. n artis2 yg hbr tu semuanye gorjes sgt <3

skrg ni dpt tgkp gmbr ngn apek. next dgn dafi plak kan kan. ehh??? hahaha =P

Ariani Aris said...

comel dn cantik kedua-duanyer...

Ariani Aris said...

comey dan cantik sgt kedua- duanya... ;-) suke2 tgok...

Ariani Aris said...

comel dn cantik kedua-duanyer...

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ariani - tq dear