Wednesday, March 4, 2015

10 PERKARA YANG TAK BERUBAH?

Pernah tak korang terfikir apa yang dah banyak berubah dalam hidup korang dan apa yang masih sama dengan dalam kehidupan korang?


Bila negara makin membangun mesti banyak perkara dah berubah kan? Paling ketara makin banyak bangunan pencakar langit tersergam indah dibina merata-rata tempat...


Well bagi iena, walaupun Negara makin membangun ada juga perkara yang sesetangah masih tak berubah…apa dia tu?

 1. Dari dulu iena dengan ida tetap masih suka berkongsi..tak kiralah harga makanan tu mahal atau murah, kita orang memang jenis suka berkongsi makanan..sebab apa? Ntah kenapa..sebab makanan terasa sedap bila berkongsi ^^,

       2. Dari dulu kita orang before tidur memang suka buat pillow talk tentang apa yang berlaku setiap hari walaupun each day kitaoraang kongsi hari yang sama..hehehe pelik kan?

3    3. Paling favourite dari dulu makanan kesukaan family is ketam sambal dan nasi ayam buatan mak kitaorang..jangan tak percaya twin boleh tambah 2 pinggan bila makan makanan favourite tu..dalam family dua lauk tu memang kesukaan dari dulu lagi..memang tak berubah langsung kan?

      4.Twin sejak kecil memang suka share baju, sebab apa?size kami sama je..so apa je dia pakai, iena juga akan pakai, apa yang iena beli dia juga akan pakai..so takdelah istilah ‘ni aku punya kau jangan pakai..haha’

      5. Sejak dulu twin suka date with my mum tengok movie..ya yang ini paling aktiviti favourite yang twin  suka buat..sebab mak kitaorang sporting, boleh tengok layan je apa movie..biasanya selera kami sama cerita yang nak di tengok dekat wayang only Hindustan je my mum tak suka…haha

      6. Dari dulu family kitaorang memang suka kucing, sejak kecil memang family dah biasakan diri dengan kucing..sejak twin kecil kagi memang dah bela kucing, so tabiat suka kucing ni dah kira sebati dengan jiwa family kita orang ^^,

1    7. Sejak dulu iena memang suka main alat solek mak kita, so dari sekarang still juga suka   main alat solek sejak kecil sampailah dah besar panjang.

      8. Sejak dulu wajib first puasa semua makan ramai-ramai berkumpul bersama. Yang itu memang best..time tu lah riuh suara dengan macam-macam, sebab semua tak sabar-sabar nak makan.

      9. Kalau dulu kitaorang kalau ada birthday dalam family, family  suka sambut dengan makan pizza sekali dengan cake birthday..ya yang itu masih kekal sampai sekarang, selalu juga makan pizza if ada birthday dalam family untuk disambut, kadang nak best sikit hari biasa pun makan pizza ^.^

      10. Dapat berita yang harga pizza Domino still sama atau cheaper, rasa masih sedap sejak dulu, dan paling best servis still bagus kan sejak dulu..so apa yang berubah? Ada GST pun harga domino still sama. Best kan?
Lepas ni jom makan domino nak? Hehehe


so korang apa yang yang aktivi sejak dulu yang masih tak berubah sampai sekarang? :)

Ok, lah sampai sini jer entry kali, ni next time in sha allah twin akan rajin lagu update ya.
Xoxo
Iena Mansor









9 comments:

Munirah Rafiuddin said...

sampai sekarang & xkan pernah berubah...
kami adik beradik akan sayang & jaga mak abah ktorg...walaupun masing2 dah ada tggjwb & keluarga sndiri, kami tetap akan rapat mcm dl.. amin

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Syafik Kamaluddin said...

sweet je ada kembar. semua boleh jadi mende sama. so ade perbezaan tak dalam sifat kalian?

Naili Fahima said...

Wahh .. Comeinye twins ni.. Suka tgk korang..

iena mansor said...

tq NaILI :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

syafik - mestilah ada perbezaan dari segi sifat :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

syafik - mestilah ada perbezaan dari segi sifat :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Munirah - yeap betul tu :)

Shiqa Nawar said...

comel nye kembar..

muja said...

bestnyala bila ada adik beradik yang kita rapat cenggini. nak buat juga la sambut birthday makan pizza. kongsi buat jadi sedap, lebih sihat, selamat, duit jimat. hehe