Monday, June 30, 2014

Kita pun nak kulit cantik!

Kita orang perempuan memang suka sangat belek muka, pendek kata tiap2 kali nak mandi and pergi tandas tu mesti kita akan belek-belek muka kita kan?. Takuttt je kalau-kalau tumbuh jerawat baru kat muka...eee menci :( siapa suka bila ade jerawat tumbuh betul x? 

pastu mulalah down bila nampak muka ade jerawat seketul seketul kat muka...adoiii memang bikin stress giler kan tengok jerawat tu...dahtu bila belek-belek majalah tengok pula retis-retis yg lawa gila nak mampos tu. Paling kita jelez dengan si che ta tu...lahaiii dh tua pun asal lawa sangat? giler kita yg anak dara ni pun kalah!. Tapi dengar cita kalau nak jadi lawa macam dorang,kena pergi buat suntikan vitamin c la..botox la..giler! korang berani ke? 


kalau kita memang tak berani arr kan.. so setakat ni hanya berani mencuba pakai skincare yg best-best jela :) dengar cte ade skincare terbaru nama die Oriderm...well korang dah tau kt kebanyakannya, sebab kita dah pernah explain sebelum ni kat blog kita. Tapi takpelah kita share juga kat sini ea..kang tak kongsi kat sini orang cop kita pemalas pula..hehehe :p 


Set Remaja / Teenager Set
-------------------------------
1. Clear Mild Wash
• Mencuci atau membersihkan wajah sambil membantu melembapkan lagi kulit wajah.
• Mencerah dan memberi tona kulit yang lebih sekata.
• Bertindak sebagai penyegar dalam masa yang sama menyeimbangi kadar PH kulit wajah untuk mengurangkan keadaan kulit yang terlalu berminyak atau terlalu kering.
• Mengurangkan kesan cela pada wajah
• Gel yang dapat melembapkan kulit wajah
• Melindungi kulit dari kesan persekitaran seharian yang menjejaskan kulit wajah.
Cuci muka terlebih dahulu menggunakan Clear mild wash. Bilas keringkan dengan tuala/kain yang bersih. Titikkan Clear Balancer ke 5 bahagian di muka; dahi, pipi kanan, pipi kiri,hidung dan dagu sebelum meratakan dengan mengurut wajah secara perlahan-lahan menaik ke atas. Clear balancer menyerap dengan mudah dan cepat ke dalam kulit wajah. Terakhirnya, sapu Clear Repair Essense juga dengan cara yang sama. Selesai.
-----------------------------------
1. Absolute Cleansing Gel
• Gel pencuci yang memberi kesimbangan PH pada kulit wajah
• Mengurangkan kotoran dan kesan cela pada wajah
• Kulit akan lebih mudah menyerap kebaikan setiap kali selepas cucian
• Mengaktifkan sel kulit
• Berfungsi mengurangkan kesan parut
• Anti-oksida
• Anti penuaan dan memberi kesan lembap pada wajah
• Membantu membaiki tekstur kulit
• Melembut, ,melembap dan menyuburkan kulit
• Memastikan kulit wajah sihat dan cerah
• Melembap dan menyuburkan kulit
• Istimewa kerana formulasinya diekstrak dari tumbuhan marin
• Menjadikan kulit lebih lembut dan cerah
Cuci wajah dengan menggunakan absolute cleansing gel terlebih dahulu. Bilas dengan tuala/kain yang bersih. Titiskan Absolute Hydro Fluid ke 5 bahagian pada wajah; dahi, pipi kiri, pipi kanan, hidung dan dagu sebelum meratakannya secara menaik pada wajah. Sapu Absolute Serum diikuti dengan Absolute Hydro Cream dengan cara yang sama.


2. Clear Balancer
3. Clear Repair Essence
Langkah pemakaian


Set Anti Penuaan / Anti-Ageing
2. Absolute Hydro Fluid
3. Absolute Hydro Serum
4. Absolute Hydro Cream
Langkah pemakaian

Price : RM150 (teenagers set) and RM280 (anti-ageing set)
Instagram : Oriderm_Malaysia
To know more about Oriderm, boleh consult mereka di talian : 018-2228080 / 016-4224439.

ok sekian mekaseh..happy shopping and selemat berbuka puasa u'olss! :) 




5 comments:

krung krungx said...

eh namee roslan pon cite pasal nie haritue ..

krung krungx said...

eh namee roslan pon cite pasal nie haritue ..

Linda Ishak said...

Produk yg menarik ni....

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

kurung kronx - hehehe...sbb dia pun suka produt ni :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

linda ishak - tq dear :)