Friday, February 1, 2013

Bila Twin Pergi Event dan Jalan2

Selalunya perkara pertama yang orang fikir bila kawan2 dapat pergi event kan, mesti dia akan kata camni "wow beznya ko pergi event!, aku tak dapat pun pergi event2 camtu tau!' ok memang bez dapat jemputan pergi event2 macam tu. Tak dinafikan memang bez! sebab :

1) Dapat jumpa Selebrtiti Blogger
2) Dapat melawa sekali sekali :p
3) Dapat jumpa ARTIS kalau bertuah (tapi TAK semua humble ye kawan2 ^_^ )
4) Dapat tengok collections yang super OHSEM!
5) ok sebab tak semua yang dapat pergi  event macam tu ( jujur tak pengakuan ni? :p)

selain daripada semua tu..SATU je yang TAK BEST! nak tahu apa dia? bila kita SEDAR yang kita tak SERASI kat majlis tu :)

time perasan KEKOK, NERVOUS semua adalah..tapi buat muka rilex je walaupun hati dah macam apa2 kan..tehee...meh tgh gambar kitaorng kat event Zawara. Series kita cakap event Zawara memang GEMPAK! sebab F.Show die memang OHSEM! lampu dok berkelip2 dalam keadaan gelap macam dalam disko pun ada (padahal disko pun tak pernah pergi!. Eh kunonya cakap disko kn? orang sekarang panggil 'club' je...haha ..


meh tgk sikit2 gambar kitaorng kat event tu..


kat stage Runaway Zawara


Iena sempat bergambar before fashion show nak start :) 


ni masa fashion show..gelap gila..so x berapa nampak sgtlahh..nasib hp ada camera flash..baru dapat tangkap gambar model tengah catwalk laju2 ;p


ni plak kite..bergambar kat seat sendiri..hesh sibuk plak minah sebelah tu nak tengok apa yg kitaorng tengah buat..hihi :p


kite dengan dua jelitawan, teka sapa dorang? ;p 
dorang berdua ni SANGAT FRIENDLY!!! and BAIK! sukaaaa sangat! 

 ph ya Marsha pun ada (macam biasa Marsha memang mesra!)  Nurul Shuhada pun ada (! >.< !) and designer Nurita Harith / Allya Mysara pun ada..and Natasha Hudson pun adaaaaa...

cuma tak sempat bergambar dengan dorang sebab kat sana PACK dengan manusia & media ;) 

yg ini pula gambar dr cst production..dorang penaja rasmi utk event zawara tuh ^^



lepas balik event kitaorng pergi makan ice cream plak..nama branch ice cream ni Travern..oklah RM6.50 share dua orang sebab besar gedabak kan..tapi manis sangat =.=' 


ni plak turn kite bergambo sebelum makan..bahahahaha macam biasa kite memang tak suka mekap..maka eyeliner + lip balm + lipstick je yang di conteng kat muka ni..hehe sebab tu Iena tak jadi nak  mekap. Hahaha die dok membebel-bebel kat kite sebab tak nak mekap! last2 die pun mekap simple je! hikhik :p 
lain kali kalau nak mekap2 p men sorang2 ye..Ida x minat ....lainlah kalau ajak baca komik je..itu ye Ida laju je! Tak yah ajak pun Ida nak baca jugak! keke :p



ni plak pic kitaorng makan kat The Apartment kat KLCC..orang belanja, Nama die Bryan..tq Bryan ^_^ 

(nasib baik bukan kitaorng yg kene bayau..bill mau boleh terbeliak tehee :p ) 


ni pulak makanan spaghetti yg kitaorng order..atas ni Ida punya, kat bawah ni Iena punya :) 


kitaorang makan kat The Apartment before event sebenarnya, lepas tu Bryan tolong hantarkan kitaorng g event Zawara tu..pheew...nasib baik ada orang baik hati tolong hantarkan :p


ni plak gambar Fruit Tart..beli kat Delifrance..harga mahai..tapi sedap tu dalam 3 bintang je kot ..huhu lagi sedap beli kat Ampang Point punya..lagi sedap! berbaloi lah kalau satu slice RM5.60 kn..


muka tak nyempat nk makan..hehe :p 


ngaaaa..sapa nak? *sori x dapat bagi, dh habis hadam dah..hehe :p * 

pas kitaorng habis makan2 kitaorng jalan2 pulak..Iena beli lipstick kat Tony Moly..tapi tu kat next entry lah cte..sebab lipstick die sangat ohsem! nak tunjuk korang gambar kitaorng pakai lipstick tu sekali :) 

ha..tu jelah aktiviti semalam kitaorng..hehe kat  bawah ni gambar outfit yang kitaorng pakai pulak...

IDA 


pearl bracelet..tak ingat beli kat mana..huhu..


beg Vincci..yayy to SALE! suka beg ni tau...


kasut boot curi dari Iena..hehe                                           



tudung bawal je pakai..jenuh nak lilit2 bagai..last2 pakai bawal je!! 
baju ni dari Dremika..tapi tak berapa seleasa >.< 

lepas ni maybe dah tak nak pakai peplum kot..huhuhu...

ni plak Iena punya outfit..


gelang pearl jugak..mak kitaorng bagi..so xtau beli kat mana. Gelang ni dari Form 5 lagi :') masih ada and masih sayang..


handbang kaler pink..i loike! 


blazer yellow mellow..hehe..


hasilnyaaa :) 

hehe sampai sini jelah entry kitaorang, pasni kitaorng akan selalu update belog ni..yuuhuuu tetiber semangat blogging nak datang balik pulak..

hehe k lah tu je..babai semua. Happy weekend korang! 

written by 

IDA & IENA
MANSOR










22 comments:

ROSMARIEZA ROFIEE said...

seronoknyer berjalan ye? tapi ida cantik je pakai peplum..nampak sopan..:) heeeeeee :D

Anis Athia said...

Best nye dapat pergi event zawara... Huntung lah ada orang belanja.. Huhuhu

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

rosmarieza = thx dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

anis - hehehe..:P

nia_cheroniah said...

Salam twinie.both of you cantik dgn dressing masing2.tp ida nmpk kusam kt sini.tak cukup rehat ke :( btw suka tgk beg leopard Vincci yg ida pakai :)

nana said...

nice twinnie nih hehe.. :)

Hanida Moss said...

i wish i dapat twinnie girls bila dah kawen. korang ni comel n gorjes oke! ;)

Nadya Bubble said...

Bestnya pergi event :D

AmirahSM said...

awak berdua ni btol2 rendah diri. sukanya sy..teringin jmpa dua org kembar model ni.. =)

onie said...

pengalaman semua tu ieda :)

Ana Farhana said...

bestnye korg! hehe

baju tu dreemika yg radiusite tu ek?

Sabar said...

betul..nampak cantik Ida pakai peplum tu tp nape xselesa pulak..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia - hehe mmg x cukup rehat pun :')

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nana - heee :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Hanida - aminnnn..ktorng doakan ok? hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadya - heee :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amirah - insyallah one day :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

onie - yup2 ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - hehe cam je erk? :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

sabar - sbb bahagian atas die agak lebar kat depan & belakang..

fifie said...

Kalau kekok ida dan iena ada satu sama lain,huhu. Fie tak pernah join event harapan satu hari dapat lah join event.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fifie - aminnnn insyallah dpt punya :)