Tuesday, February 19, 2013

Bila Kawan Datang Rumah

Kalau dekat rumah biasanya kembar akan buat aktiviti sendiri a.k.a aktiviti tak berfaedahlah sebenarnya. macam tengok dvd marathon cerita korea sampai habis dan ditambah pulak dengan makan kudap-kudapan..hemm..memang aktiviti melepak habislah namanya....kalau tak tengok tv pun kitaorng akan bukak cerita channel TV3 layan hindustan..hehe yang ni kebiasaanya dilakukan pada waktu weekend..miahahahah sebab cerita hindustan movie hanya akan ditayangkan pada weekend je. Sebab tu nak curi2 tengok cerita hindustan waktu weekend jelah kitaorng boleh buat tau :P  


*ni hero pujaan hati kitaorng, mata Hritik sangat menawan menusuk kalbu tauu..lagi2 bila ada scened die renung kat depan kaca tv..aduhhh..cair :p * 

Tahu tak dalam family kitaorng memang kitaoerng berdua je yang suka tengok cerita hindustan2 ni....yang lain..heem..kemain tak layan tau!! dorang suke tengok cerita korea je...iyelah hero korean kan cute2..hero hindustan pulak hot2..eh..tetiber plak ckp pasal cute and hot kan..keke memang dasar satu family suka tengok orang cantik2...hihi..

ok sebenarnya kembar bukan nak cerita pasal aktiviti melepak kitaoerng tau, sebenarnya nak cerita tentang aktiviti yang kitaorng buat bila kawan datang melepak rumah kembar ni. Sebab aktiviti cenggini memang ramai orang tak buat tapi kitaorng buat. Hehe aktiviti kitaorng ni bukanlah aktiviti yang kool mana macam mamat2 yang pergi memancing dapat hasil ikan, ataupun belajar breakdancing macam Dem Lepak Crew ke..pehhh..kalau itulah aktiviti yang kitaorng buat masa kawan datang rumah mau tak mama kitaorng ternganga tengok anak2 dara dia dengan kawan2 dia menari breakdancing..tak pasal2 nanti pak guard ketuk pintu rumah marah2 sebab lagu bising sangat kn.. :p 

takpe jangan risau mama and kawan2 sekalian memang bukan itupun aktiviti yang kitaorng buat, aktiviti yang kitaorng buat dengan kawan2 kat rumah ni special sikit..sebab? hehe sebab kitaorng main sesi make over giteww...haa sesi make over macamane tu? alaaa...sesi make over yang main mekap2 tu pastu kita amik2 gambar and posing maut punya..tadaaa..dapatlah hasil yang cantikk!..ok tu perasan pulak bila cakap dapat hasil cantik kn..mana taknya yang tukang amik gambar and edit tu kite (Ida)..tehee.. jom tengok jom hasil sesi make over by twin utk kawan kitaorng Haz ni :) 

ok ni gambar before make over oleh Iena kembar kite :)

Haz memang dah sedia cantik tanpa make up, flawless je kan? !! jelez ni!! 

ni pulak gambar dah di make over..huhu..sorry kalau tak cantik yer Haz..kite tak berapa pandai bab2 editing gambar ni. Ambil gambar pun terkial-kial..kesian Haz kene tunggu kita lama nak snap gambar die tau...sorry Haz!








Kita paling suka senyuman Haz tau.....sweet je. Yang paling mengejutkan Ida is Haz tak malu2 pun nak posing, sangat senang nak shoot die tau!. Pandai pulak  tu pose bila Ida bagi arahan...sukalah photoshoot kali ni. Tapi Hazlah yang kesian sebab nak kne tunggu Ida snap lama..sebab ilmu Ida utk shoot orang ni memang senipis bawang je..buat sesi make over pun utk try2 and tolong Iena punya make up portfolio :) 

Untuk Make Up pula ni di make up oleh kembar kita Iena Mansor tau, memang nak simple make up and soft gituuu...eyelash pun tak pakai tau :) 

Kalau nak servis make up Iena boleh email die kat :
ninewest_kl@live.com

kepada "Sabar"nama nick name pembaca blog kitaorng nanti emailkan kitaorng ya bila anda free utk main mekap2 dengan kembar pulak..tak sabar nak buat sesi make over dengan awak pula tau ^_^ 

oklah tu je nak bebel untuk kali ni..tetiber tak tahu pulak nak bebel apa..ni semua perut punya pasallah..die dah sibuk nyanyi lagu ROCK..heem..memang tak boleh fikir apalah selain makanan je.. :p 

k lah tu je..babai sume..jangan lupa tinggalkan komen tau, sapa yang tinggalkan komen korang memang OHSEM and CANTIK..ciss macam ayat bodekler pulak..ni bukan bodek tau..ni ikhlasssss...hihi  *sambil kelip2 mata* :p 

Entry  by :


Ida Mansor

28 comments:

Nadia Azira said...

wahhhh, cantiknye haz!!!
lain gila okay, nadia pulak yang teruja ni...hehe...
untung korang kulit muka flawless gituuu...hehe~
ida edit cantik ape...
btw, nadia dah jatuh cinta dengan make up iena ni lar, mcm sesuai je dengan citarasa nadia... ^_^

✿ pink velvet ✿ said...

bestnyer main mekap2 n photoshoot :)

p/s : kite pon peminat hritik roshan jugaq :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nadia :

Heee...tqqqq...Haz dah lawa bila mekap lagilah lawa kot!

miahahahaha..suka Iena dengar Nadia ckp mcm tu tau..

btw hadiah Nadia tu kite sampai lambat sikit tau...sbb CNY pnya pasal and Kanggaroo pulak lambat hantar slip kanggaroo..jadi x blh nk pos..sbb slip parcel semua dh habis utk pos mask..sorry tau!! nanti dh pos kite g tau eh :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

pink velvet :

hehe samalah kite..Hritik Roshan macho kn? hehe :p

haz said...

korg pn gila tgk cte hindustn ke? kalau dtg rumh haz, berlambak2 cd cite hindustn. hihi

btw ida & iena have done a good work! iena makeup kte sgt fokus gitu. tgk la hasilnya. superb! ida pn. lawaa pe ida edit. so dun worry ok. actually ni first time kte wat photoshoot ni. sukaa sgt! tq for everything taw korg~ bila kte jumpe lg haz blnje something nk? hihi

Asyik Izas said...

cantik photo2 diatas..berbakat besar ni..:)

Ana Farhana said...

no doubt.. korang mmg talented... iena pandaiii make up, ida pandai edit.. superb combination!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Haz :

nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk mestilah nak! amboii panjang betul nak pnya word kn..keke :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Asyik Izas :

eh xdelah..bykkkkkkkk lg nk kena belajar ni :')

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - thx Fadhilla :')

IEQAH said...

like usuall make up iena mmg tip top dan dskill ida amik gmbr pun ok la syggg :)

onie said...

idaaaaaaaaaaaa,onie pun penah macam tu,haha...tapi onie yg pegi umah member pastu ktorg shoot dan mekap,haha...best kot :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - thx sayang <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Onie - yeke? miahahahahaa..maknanya kite samalah! suka main mekap2..high 5 jom!

TBS Fan said...


nice pic, ladies. ;)
style, posing, pic da ok..

cuma..
rasa macam pelik skit je dengan mekup.
this is my point of view.

- u have edited the pic, but yet still can see the uneven foundation.
- for the eyebrow, terlalu gelap warnanya. and lukisan eyebrow tak kemas. brown/light brown much better for a natural look. ;)
- too smudgy eye shadow with the peach color. sbb ada shawl warna grey, it 's much suitable to use grey/dark grey for the edge.(smokey effect)instead of the peach color.
- the lipstick applied on the lips seems not even, or mata i yang rabun sbb terlalu byk edit?

maybe the MUA can learn combination colors.
just want to recommend the MUA, iena mansor, what brand/type of eyebrow are you using?have you ever tried The Body Shop Eyebrow? its much easier to draw the eyebrow. it have the brow and liner kit. ;)
I've been using some of The body shop make up thinggy, and it's really good though a bit expensive.

Iena, u can do better and be a great make up artist! keep it up. ;)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

TBS Fan :

Ok tq for yr comment, hehe nanti Ida beritahu Iena ya :)

elsyhamee said...

lawaa~ :D
pandaiii!!!!
leyh wat tvshow 4 muslimah fesyen!!
hope dpt la tgk korg kat tv pas nii~
gdluck...

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

elsyhamee :

maceh...byk lg yg kene belajar lag ni..hehe..btw kitorng dh pernah masuk tv..keke :p

onie said...

yeayyyyy,high 5 sama ida,hikkk... :D

inna_risna said...

wah, haz nmpk lain la bila dah mekap tu. hehe! totally look like a diff. person.

yutaka said...

http://1.bp.blogspot.com/-lX4h7V7E9dw/USM1S8QlUzI/AAAAAAAADrs/CO2s5YjEY_o/s1600/IMG_4888.jpg

gambar ini memang cantik, tapi rasanya kalau model dapat mengetap bibirnya sedikit lagi ok gayanya.

itu pendapat dari mata seorang lelaki..

yutaka ~~

Sabar said...

Bestnya.. Sabar pulak berpeluang utk buat sesi make over pasni!serius terkejut,nebes n excited pun ada=D..akan email masa free tu nanti k.thanks tau korang

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Onie - yayy ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Inna - hehe nampak lain satu hal tp pandai plak die pose tu yg kt terkejut tu! hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yutaka - ookies maceh ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sabar - okies ^^

haz said...

amboi pnjgnye nk die tuu... hihihi. next time we meet okay~ ;P

btw kte pose ikt arhn ida je kan.. mne ade pandai pn.. malu2.. kih3 >.<

Anonymous said...

It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting
things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article.
I want to read even more things about it!

My webpage :: cedar finance company