Friday, June 21, 2013

I LOVE YOU LAH DOVE!


Kita orang perempuan selalu je complain tentang diri sendiri, kulit keringlah muka berminyaklah nakputihlah dan macam-macam lagi. Dan Ida tak nafikan yang Ida sendiri pun mengalami situasi macamni. Kalau tentang diri Ida, Ida memang ada masalah kulit kering. Iyelah Malaysia ni kan panas giler,dahtu duduk pula dalam aircond yang 24 jam tanpa henti. Memang boleh buatkulit keringlahkan,kan,kan?. Lepastu kite ni pulak jenismalas nak minum air heemm....memang kulit keringlahjadinya...


Disebabkan tulah Ida gigih nak cari sabun badan yang boleh lembabkan kulit Ida ni. Kat pasaran memang banyak gila pilihan, tapi...Ida rasa macam susah nak percayalah. Berkesanke? Ida selalu was-was nak beli barang benda-benda macamni. Atas sebab tak yakin dengan result produk tu sendiri. Tapi haritu kebetulan twins dapat jemputan pergi ke event Dove tau. Kebetulan time tudorang pulak nak launch produk sabun mandian yang baru. Apalagi, terus je twins agree nak pergi!.



And nak dikatakan kebetulanlah sangat-sangatkan, produk yang dorang launch tu memang khas untuk lembabkan kulit tau!. Ish apasal banyaksangat kebetulan dengan DOVE ni? Memang saja je nak buat kita cepat-cepat belisabun Dove nitau!. Ok tapiiii...kat hati nikan masih ragu-ragu lagi tentang keberkesanan Dove ni tau. Ish memang mengada betul kita  ni >.<’


 Bila dalam hati tu tengah ragu-ragumacam tu, dorang pulak dengan surprised-nya buat sesi testing-testing ni tau!. Sesi testing ni dorang akan titiskan susu dekat tangan kita dan test kelembapan tangan kitalah.  And dekat tangan lagi satu pula dorang akan titiskan Dove punya sabun, untuk compare - kan result mana yang lebih bagus. Korang tekalah yang mana lebihbagus? Jeng,jeng,jeng...


Result dia memang sangatbeza tau, sebab kawan blogger kitani test kat tangan dia yang guna susu biasa Cuma 40%+ kelembapan je. Tapi dengan Dove naik sampai 55%+ tau! Beza takbeza?. So kat sini memang dah terbuktilah yang Dove ni memang bagi kelembapan berganda-ganda kat kulit kita J Untuk yang tak tahu apa fungsi dan jenis mandian Dove terbaruni..nah kita kongsikan serba sedikit dengan korang eh? 


Nutrium Moisture ni sebenarnyakan satu penemuan teknologi baru yang dalam kategori mandian badanlah. Dan Nutrium Moisture ni menggabungkan manfaat pembersihan teknologi DEFI (Directly Esterified Fatty Isethionate) yang mana ada dalams abun Dove ni tau. Fungsinya adalah untuk MELEMBAPKAN dan MENJAGA KECANTIKAN KULIT untuk suatu JANGKA MASA yang PANJANG! Jadi tak heranlah kenapa result DOVE dengan result susu biasa ni berbeza. Dorang guna teknologi DEFI rupanya!

Nak tambah lagi best, rupanya teknologi DEFIni ada kat semua sabun DOVE la sebenarnya!. Macam Beauty Nourishing, Gentle Exfoliating, Sensitive Skin, Fresh Touch, Energize and Revive. Hurm..so kalau untuk yang sensitive skin tu bolehlah bli sabun DOVE pasnikan? Pastu bolehlah kitajadi geng DOVE! Weeeee luv it lah! 





Twins happy masa kat event ni, dapat tahu mandian yang best-best. Dapat jumpa kawan2 blogger yang friendly. Makan yang sedap2..memang puashatilah!. TQVM DOVE!





12 comments:

Ana Farhana said...

Lama x pakai dove, macam best je sabun ni.. t nak try lah :D

btw, sweet sgt ohhh gambar last tuh.. bestnyeee ade twin >.<

nia_cheroniah said...

Dulu i guna Dove jgk tapi since i suka testing produk lain2 so tak setia dgn Dove.huhu.tapi baca entry ni rasa mcm nak guna Dove balik. anyway loving sgt tgk gmbr korang berdua tu.sweet..*wlupun x dpt bezakn ida iena.hihi

Sabrina Tajudin said...

the comel duo! hehe <3 suppose kene pergi event ni.. tp ada masalah yg xdpt dielakan.. kalau xleh jumpa!

http://sabrinatajudin.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nanti pakailah sabun ni. Serious bez! :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Thx..hehe ktorng mmg suka amik gmbr sweet2 cmtue..hihi :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Really? Maybe nxt time kot kt jmpa kat event lain? ;)

TeTerBanG said...

mcm sy, sy suka guna syampoo Dove. ada perubahan lepas guna dove. rmbut sy yg kusut, kasar jd lebih lembut, lurus dan lebih okey dr dulu. hee~

Syafiqah Hashim said...

seronok jumpa kak ida and kak ina hari tu!! :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Really? Ish mcm nk kne tryla pulak shampoo dove ni!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ktorng pn seronok jmpa Pika hr ru! Bez sgt!

haz said...

aaa lmenye tak dtg blog twins ni.. dh berubh ke wajah br haa >.< haz pn dh lme x pkai product dr dove ni. since dr skolh rendh lg, haz pernh try shampoo dia. but then rmbut rase kasar gila. sampai skrg tkot nk pkai lg. hihi. btw knape gmbr makanan dia sgtttt tempting???! haha

Bro Framestone said...

Best ada kembar yang sehati sejiwa nie...