Wednesday, March 20, 2013

Saya suka awaklah Zafa Scarf!

Dalam banyak- banyak tudung kan, Ida paling suka tudung bawal tau. Sebab meterial dia selesa and senang pulak tu nak pakai!. Tak perlu ambil masa yang lama pun untuk pakai kan,kan,kan?? siapa kat sini yang suka tudung bawal? angkat tangan cepat! hihi :p 


kalau korang suka tudung bawal and suka betul pakai bawal, maknanya korang memang boleh geng ngan Idalah!. Hehe sebab Ida almost everyday Ida pakai tudung bawal kot. Dari kecik sampai besar memang setia je ngan tudung bawal tau. Cuma semenjak 2,3 tahun ni je baru try pakai tudung trend lain selain dari bawal. Tapiiiiiiiiiiii....Ida tetap juga rasa tudung bawal yang paling besh and paling SELESA!

siapa AGREE?  Ida bet mesti ramai juga yang agree kan?, tapi kann....bila Ida tengok orang lain pakai tudung canti- cantik terbit pulak kat hati ni nak pakai cantik- cantik juga tau. Tapi masalahnya Ida selalu malas nak belit sana sini..jadiii..Ida pun apa lagi..terus search google and kat fesbuk..tengok trend mana yang cun-cun untuk tudung bawal..hehe and...GUESS WHAT? Ida pun terjumpalah Zafa Scarf ni!.

Dia pnya product semua tudung bawal tau!, dah lah selesa plus boleh pakai dua gaya plak tu. Iyelah kot2 kite nak keluar jumpa kawan-kawan yang kewl ke..kite tukarlah gaya bawal tu jadi macam shawl. Bila rasa tak selesa and rasa nak sempoi-sempoi je, kita boleh tukar balik dengan gaya bawal yang biasa. Senang kan??? 


jom tengok bawal yang kita pakai by Zafa Scarf, cantik tak? *sambil kelip-kelip mata* 




simple but nice kan?? , Ida suka tauuuu :) 

second yang ni pulak, tudung bawal yang ni Ida & Iena selalu giler pakai..huhu walaupun bukan kaler faverourite, tapi entah kenapa..kitaorng suka juga pakai tudung ni kat mana2 :) 


yg atas ni kita pakai bawal style biasa punya. Memang kalau keluar pakai camni jelah, Iena pun sama. 









tengokkkk...cantik kan bawal dia? kita suka. Oh.. and Ida ada juga buat video tuto untuk dua style tudung bawal ni. Senang and mudah! Trust ME! miahahahahaha..belum cuba belum tahu tau. 




oklah tu je entry untuk kali, nk laju2 siapkan design untuk kerja lain pulak. Huhu sebab Jumaat ni dah kena bertolak nak pergi Indonesia. Satu hapa pun tak buat lagi! barang pun tak siap lagi! kerja pulak banyak..aiayayayayai..memang pening kepala ini orang. Dahtu bila balik dari Indon pulak..dah ada siap0-siap book untuk photoshoot Hijabista. Hohohohoho..harap2 banyaklah stamina Ida ye.. :p 

oklah tu je..terima kasih sudi baca 


babai

by Ida Mansor 




16 comments:

MuslihahHassan said...

Aah cantiklah tudung dia,unik betul..

Shima Mazlan said...

cantik ... walaupon shima xpakai tudung skrg .. dlu mase skola klu ade sukan mesti pakai bawal .. selesa ..

nia_cheroniah said...

Hi twinnie. Dulu I pun suka bawal tapi sekarang dh kurang skit. sekarang gilakan shawl.huhu.. Kesian Ida banyak keje. Btw take care and have a safe trip to Indon ye. Jgn lupa story pasal Indon nanti. I wish you both all the best :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Muslihah : kannn! kt pn suka kot :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Shima : hehe buat kt teringat zaman sekolah pulak..mmg hari2 pakai bawal :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia_cheroniah : ok bos..hikhik :p

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh! ni tudung bawal moden ni.. cantik je :)

NinaAz said...

Yeah. Me memg g kerja pakai tudung bawal ♥♥

Amyma Omar said...

saya suka bawal warna kuning 2..feveret kaler..n nampak comel sangat..huhu nway,saya dah follow iena @ida,jom follow balik..tq..:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

PINK VELVET : cantik kn? hehe :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nina Az : samalah ;)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ammyma : insyallah nnti ktorng follow ya.

Sabar said...

cantiknya..suka jugak

haz said...

sem lpas n sem ni pun kte dh mls nk pkai shawl gi kuliah. byk pkai bawal n syria je. seng n mudah. hee.

btw kte pn xde la suka mne wane tudung biru yg ida pkai tu. tp bila tgk ida gyeknnye nmpk mcm lawa plak. sedap mata memndg. tutup ape yg ptut. hee ^^

cik nadd said...

Muka ida dah makin berseri seri lahhh hehehe...

cik nadd said...

muka ida dah makin berseri seri lahhh hehehe...