Thursday, May 8, 2014

‘Mahkota Perempuan’

Setiap perempuan mesti punyai mahkota masing-masingkan…ada yang suka dengan mahkota sendiri ada juga yang sebaliknya. 


Mahkota perempuan ada banyak variasi bagi iena, kenapa? Sebab makhota perempuan aga macam-macam gaya, ada yang lurus ada juga yang keringting ada juga jenis ikal mayang.
Rasanya mesti korang boleh agak jenis mahkota apa yang kita maksudkan kan? Dulu selalu dengar pasal masaalah rambut..kadang-kadang jumpa kawan-kawan perempuan sambil gossip-gosip mestyi terkeluar juga pasal isu rambut.

Selalu ada je situasi macam ni : ‘ish.rambut aku senang betul gugur’ , wangi pula rambut u, u pakai shampoo apa eh? Bagus tak? Atau pun korang ada tahu shampoo mana-mana yang elok tak? Rambut kita mudah berminyak, ada juga cakap masaalah kelumur.

Well iena rasa masaalah ni bukan just masaalah kaum perempuan je kan? Mesti masaalah kaum ada pun ada juga yang mengalami macam ni kan?
Rasanya pernah tak korang baca dan tau pasal habbatussauda ni? Tahu tak dalam alq-quran p nada cakap pasal kebaikkan habbatussauda ni.

Imam Bukhari meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW pernah bersabda: “Kekallah kamu dengan habbatus sauda kerana padanya itu ada penawar bagi segala penyakit kecuali mati.”

So Iena nak ceritakan sikit pasal habbatussauda ni, selalunya habbataussauda ni orang guna untuk minuman sahaja kan. Tapi ini kira first time lah juga produk luaran shampoo yang gunakan ramuan Habbatussauda ni.


Tengok ni, siap dengan semangat kita susun konon-konon macam tangkap pic dekat studio,Tunjuk gambar sebab semangat nak ceritakan dekat korang pasal shampoo ni khas untuk pembaca tersayang.


1)      Smooth Manageable [licin terurus]

Yang ini memang favourite kita, bukan just sebab kawan kita duta produk ni, tapi yang ni memang paling wangi bagi kita, just suit my tasted gitu wangi dia tuh. Memang suka bau wangi-wangi jenis macam ni sebernya, yang ini khas untuk untuk fungsi rambut kasi licin dan terurus sesuai untuk bertudung atau pun tidak, kalau korang nak tahu shampoo ni diperkayakan dengan multivitamin dan habbatus sauda, 

lepas pakai ni korang akan rasa rambut korang lagi wangi dan lebih lembut dan mudah nak disikat lagi. Dan untuk pengetahuan korang juga Kekalkan kelembapan mahkotamu dengan PERAPI RAMBUT – SAFI SHAYLA dengan 2x ganda manfaat Habbatus Sauda serta Multivitamin untuk setiap jenis rambut dan haruman kekal sehingga 48 jam berdasarkan ujian makmal.


Pakai pun sebab tertarik dengan iklan comelnya dan bau wanginya yang kita memang suka sangat. :D


Tengoklah muka happy lepas dah try shampoo ni.


2)      Segar Bermaya

Yang ini sangat sesuai untuk gadis aktif yang kerap keluar untuk aktiviti outdoor, disebabkan korang kerap keluar dan pakai tudung, mesti korang akan rasa rambut korang berkuap serta berminyak dan bau mesti ada juga terlekat pada rambut kan? Lepas tuh mulalah rasa tak selesa dan macam-macam lagi.
Untuk pengetahuan korang shampoo yang ini Dirumus khusus dengan Habbatus Sauda serta gabungan Nano Lipid Enhancer dan ZPT, untuk 10X* keberkesanan mengurangkan kulit kepala berminyak agar rambut sentiasa segar serta kekal bermaya disamping bau wangian dari shamppo yang mampu bertahan sehingga 24 jam*. Best kan, boleh tahan sampai 24 jam gitu.



Hurm..lepas ni kalau kerap sangat keluar pakai yang ini jelah. Bila iena try rambut iena takde gugur pakai shampoo ni, sebab rambut iena senang gugur kalau shampoo tuh tak sesuai dengan iena, setakat ni oke jelah pakai yang ini. 


Bau dia memang sangat wangi, sebernya semua wangi, bau yang ini bau yang mak kita suka sangat. :D

3)      Anti Hair Fall


Yang orange ni pula sesuai untuk jenis rambut dia mudah gugur, so pakai yang ini in sha allah tiada masaalah dan apa-apa alahan rasanya. Sebab yang ini family iena p nada try, dan oke jer setakat ni..shampoo safi shayla family iena pun guna, adik laki, ayah mak dan semualah..dan overall setakat ni guna semua tiada masaalah. Oh yah yang ini pun bau dia wangi juga, so korang mesti suka pakai, sebab semua jenis shamppo shafi shayla semua jenis wangi oke. J


Senyum jangan tak senyum J

4)      Anti Dandruff [anti kelumumur]
Yang ini sesuai untuk adik laki kita, sebab die jenis ada kelumumur, so yang ini paling sesuai dengan die, bau pun boleh masuk untuk lelaki punya juga. Kesemunya shampoo nya semua ada ramuan habbatus sauda, iena dah sediakan info, naty pandai-pandailah korang pilih tengok mana yang sesuai dengan rambut korang oke J

Untuk extra nak kasi rambut lagu cun dan cantik, korang boleh juga try penyegar repai rambut safi shayla.

Untuk yang memang best pakai, sebab rambut terasa lebih segar lepas pakai yang ini.

Kalau korang nak tahu, penyegar perapi rambut ni juga diperkaya dengan 5X Habbatus Sauda & Mentol untuk menghilangkan ketidakselesaan kulit kepala dengan efektif disamping menyegar dan menyamankannya dengan serta merta. Harumannya juga mampu kekal selama 48 jam** pada rambut korang nanti.

Yang ini pula perapi rambut [conditioner]


Korang boleh pakai yang ini dengan shampoo safi shayla, just pakai lepas korang pakai shampoo, urut-urut kejap rambut korang then bilas dan basuh. Pelembap macam sedia maklum ramai yang dah tahu fungsinya buat rambut lebih lembut,licin dan mudah diuruskandan yang paling bagus buat rambut terasa lebih lembap dan tak kasar. Dan bila nak sikat rambut takdelah terputus-putus nanti bagi yang berambut panjang.


Oklah sampai sini je lah iena cerita pasal shampoo ni, hope korang rasa entry suka dengan info yang iena berikan pasal shampoo ni, nanti senanglah korang nak buat pilihan dan tengok jenis shampoo mana yang korang nak pakai nanti.

Tau tak iena dan ida akan berikan korang satu sesi makeover for free! Baju sekali boleh simpan. Tapi mestilah join contest Instagram kitorang! Senang jer nak join!

1.           just share #OOTD korang yg sepadan dgn style/tema warna Safi Shalya di Instagram!
2.           Ingat kena hashtag kat komen: #jelitabersamasafishayla, #safishayla, #safimalaysia @safimalaysia dan @ienamansor tau!
3.           And and and important mesti public acc tau, kalau tak we cant see korang punye post! And mesti follow @safimalaysia kat IG tau!

Grand prize !! Korang boleh memenangi Makeover Session dgn kitorang dan baju semua korang blh simpan! Bestttt!
Jadi cepat ikut @ienamansor kt Instagram! Dan watch out for my OOTD posts utk Safi Shayla! Contest ni end on 31st May 2014!
Oh and sebelum iena lupe, ingat tonton TVC diorang, boleh nampak BFF kitaorang, Fatin Suhana!

“http://www.youtube.com/watch?v=bgcY5z-0YNY”

Kalau nak dapatkan maklumat lanjut mengenai Safi, ingat kunjungi laman web:

Official Website : http://safi.com.my/
Official Facebook Page : https://www.facebook.com/SAFI.MY
Instagram : @safimalaysia
My instagram : Iena Mansor

Xoxo
Iena mansor




8 comments:

Miss Fatyn said...

follow blog si kembar... Ciut miut korang ni yea.. Actually saya pun pakai shampoo safi ni.. yg warne pink tu.. bau dia macam gula2.. sukaaa sngat...

korang cantik.. apa rahsianya..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

kan...bau dia mmg macam gula..sweet2 gitu..suka bau shampoo nya :)

El Janna said...

hahha bestnyaaa

syira yaya said...

Saya pun pakai jugak shampoo ni
Wangi jee :-)

ekin said...

Seronoknya...

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

jannah - mmg best shampoo ni :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

syira - yup...mmg wangi..ekin ^^

Maria Firdz said...

saya pkai safi biasa je sbb share dgn suami, kang pakai yg khas bertudung dia tak nak guna plak..