Monday, May 6, 2013

Oh my Sayang!

Bila bercakap soal sayang, ramai yang mula memikirkan wajah2 insan yang  tersayang..yang paling cepat kita boleh fikir ialah wajah ibu bapa kita, adik beradik dan jugak bf kesayangan korang kan? tapi kalau macam kita yang boleh kita gambarkan tentang insan yang kita sayang ialah family kita, mak ayah kita / iena / danial and kak wani. And baru2 ni pula Ida dah jumpa kesayangan Ida yang baru, yang boleh buat Ida bersemangat untuk bekerja dan mencuba menjadi insan yang lebih baik. Siapa tu? hehe..cubalah teka.. heheheh :p

oklah..xnk bagi korang ternanti2 Ida bgtau ya..tadaa...nilah kesayangan kita yang terbaru! Iaitu 




Simple make up. maaf kalau nampak pucat + tembam disitu. letih sebenarnya sebab malam semalam ada event lain :( tapi demi booth ni..gigih jugak bangun pagi pergi sana tau :) Credit to Shas Photomax

ok..maybe dah ramai yang tahu..tapi still Ida nak tunjuk jugak kat korang kesayangan Ida ni tau!. Huhu bukan mainlah susah nak capai impian Ida ni untuk menjual shawl and jenis2 tudung semua. Nak kumpul modal tu..YA ALLAH..memang lama! walaupun baru start kecil-kecilan..tapi akhirnya tercapai jugak impian Ida. Ida teringin nak jadi macam Najua & Natrah owner RnR..mereka berbiznes dengan cara adil dan tak menjadi trend follower tapi die menjadi trendsetter masa kini kot!. Selain tu Fatin Suhana, yg mana mula secara kecil- kecilan di Facebook lepas tu bukak booth..and then..walla dah ada kedai pun! Hebat kan?

mereka tu inspirasi Ida..inspirasi Ida untuk lebih berjaya. Doakan Ida ya. Disini Ida sertakan  gambar event Zafa Scarf, masa tu Ida bukak booth kat sana. Ida tak malu untuk menjual sebab apa orang kata? 9/7 rezeki itu datangnya dari perniagaan kan? wuhooo..doakan Ida berjaya ya ;)

oklah stop the babling..jom tengok gambar jom! 


me wif Iena, orang penting di sisi kita ni..terima kasih banyak sebab tolong Ida tanpa minta balasan. Pasni kalau kau bukak booth aku pulak datang tolong yer..keke :p

yang kat bawah ni pula..gambar twins dengan pembaca blog yang datang serta kawan2 model yang kenal kitaorang..terharu sebab dorang kenal!. Padahal kita ni baru je lagi berblog, dalam modelling pulak tak banyak dah join photoshoot2 ni, terima kasih ya kerana sudi bergambar dengan kita yang bukan siapa2 ni. Thank you so much! 

 Twins wif Amru Illy 



 

Twins wif Muslihah 

Twins wif Amru Illy dan Muslihah


Twins wif Najwa Ameer, sayang adik dia takde dalam ni. Dorang berdua ni cute sangat! ramah pulak tu. Thx for coming tau! Luv u both lah! hehe :) 


Twins wif Nur Liyana :) 

tu je lah gambar2 yang ada, ni pun curi dari dorang..hihi sebab time ni lupa bawa handphone! aiyaa..tula dah kelam kabut cenggitulah jadinya..huhu oklah tu je. Sebelum nak mengundur diri jom tengok teaser Bawal dari Choice by Ida Mansor


jumpa korang lagi di next entry. Salam sayang dari 

Ida Mansor 
xoxo

23 comments:

Najwa Ameer said...

kak ida dgn kak iena pun peramah :) huhu nadiah pulak waktu tu malu2 nak tangkap gmbr,thank you kak twins :) ade rezeki, jumpee lagi ye xoxo

AmirahSM said...

suka korg berdua!!!

Ana Farhana said...

Bisnes ni mmg best! Tp kena byk sabar dn berkorban.. wish u all the best
Xoxo

nia_cheroniah said...

Sampai skang susah nak bezakan which one ida and iena =.= ingatkn yg pink tu iena..kat mana ida bukak booth ni? i wish i could go. btw all the best in your business dear. Iena jadi beautician, Ida jadi businesswoman. May you both have a great future ye :)

TeTerBanG said...

congratz to kak ida mansor sbb dh berjaya capai impian nak ada collection sniri. cntik2 plak tu! :D sy suka. tgk teaser tudung bawal tu pon, nmpak gorgeous gila! :D btw, sy doakan kak ida terus diberi kekuatan n kesabaran dlm brbisnes ni. :)

Anonymous said...

comelnye kak oi...

Munirah Rafiuddin said...

tahniah...jom kita ber business scara adil & support each other...sy pun business tudung bawal ngn brg2 craft...skrg ngah kmpl2 modal balik utk tmbh stock... (^_^)

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

yutaka said...

marilah kita berbisnes untuk mempertingkatkan lagi ekonomi. jika sudah ada untung, sedekahkan sedikit kepada orang susah dan anak yatim. insya Allah berkat bisnes nya.

yutaka
www.yutaka2109.blogspot.com

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Najwa : hee..aminn insyallah kt jumpa lagi ya :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amirah SM : aww..thx :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhila : tersangatlah betul!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia_cheroniah :

lorh yeke? hihi..kite yg tembam sikit tu dari iena..hehe :P aww thx..wish u all the best to darl :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Teterbang : heee tqvm byk2 tau ...^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Munirah : ooo yeke? aww..sweet! kt sama! wish u all the best in yr biznes ya dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anonymous : thx ;)

Fara Haanna said...

tahniah..suka sangat korang berdua..

http://farahaanna.blogspot.com/

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

thx Fara Haanna :)

Anonymous said...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

my blog post: Cheap Hotels within Portugal

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Anonymous - thx for the compliment :)

Anonymous said...

Wow, awesome wеblog fοrmat! How lengthy have
you ever been гunning a blog for? you maԁe running а blog lοok еasy.

The еntіre lоok of youг webѕite iѕ excellent, as neatly
as the content!

Feel free tо surf to my ωeb-site - Discount Fresh Orleans Accommodations

iu-hazirah said...

salam perkenalan
done follow

http://www.iuzira.com/2013/05/combo-give-away-by-intan.html

haz said...

good luck in ur business n do ur best tau! haz support from behind. hee ^^

Anonymous said...

bila twins bgambar dgn muslihah, nmpk mcm triplets pula =)