Thursday, January 3, 2013

Selamat Tinggal untuk yang manis

hai semua, kali ni iena nk cerita pasal my graduation day at University Of Jerman malaysia institute..



punyalah iena excited nak pergi..siap dah beli peplum kaler belacan sekali..matching dengan handbang dan pakai tudung halfmoon shawls abeegarden ^^ , seronok pula bila banyak kawan2 puji cantik..kekekeke..perasan2 lebih pula diri ni :P


iena punyalah excited bagai sebab nk graduate n sebab paling best!  tak payah pergi kelas lg..hehehe....tp bila dah officialy abes sekarang..iena rasa rindu pula..rindu sangat..
rindu lepak-lepak dan gosip2 dengan kawan-kawan rapat iena dekat giat..

rindu nk berspa-spa bagai..dengan FREE nya langsung tak payah bayar..sekarang ble dh habis..apa pn kene bayar..huhu..baru sedar sneyr betapa beruntung belajar kat sana dapat buat sauna free, hot blanket free...dapat pula masaage free n mcm2 free lg..tambah best bila sambil buat sambil borak-borak dan gelak-gelak dengan kawan-kawan sama belajar ^^

iena dulu actually amik diploma dekat PTPL, tapi sebab iena mmg x minat subject tuh..walaupun dh officially abes blaja dip graphic design..iena teruskan juga minat iena dalam bidang mekap dan kecantikan ni...
then..tadaaa..separuh dari impian iena untuk belajar lg lebih mendalam dah tercapai..masih jauh lagi perjalanan dan bagi realisasikan impian iena..maish lagi banyak yang perlu dipelajari dan diperbaiki untuk masa akan datang serta masa depan iena..

so disini  iena sertakan sekali gambar-gambar iena sekitar di majlis graduation iena yer ^^





maaf gambar terblur sikit kat bahagian muka kt..sebab masa ni pagi-pagi lagi kitaorang dah sampai..dan time tuh cuca sejuk sket..tak tau kenapa bila amik pic jadi blur-blur sket..

di bahagian kanan sekali itu lecturer kitaorang..mcm nampak mcm kawan2 jer kan..hihihi..jangan tak caye..umo dia sama baye jer ngan kt..tp muda2 dah jadi cikgu..hihi..

yang ini iena dengan syafa..kat kelas kitaorang suka borak-borak pasal barang mekap yaang murah2 mana nk beli..kadang dia order dari iena belikan barang..kadang iena order dari dia pula..hehe..

syafa jenis ceria orangnya..tak mudah marah...tak muda juga melenting...senang kalo borak2 dengan die..laju jer dia tau apa nk cakap dan borak..^^



yang ini kawan kt ema nama die..dia pelatih terbaik tau dalam kelas kiataorang..siap dapat sijil anugerah pelatih terbaik dan pingat plak lagi..bangga die naik pentas amik sijil tuh..siap ckp snyer dia tahan nanges..tp she deserve get that sijil lah..sbb dia sangat rajin kemaskan kitaorg punya bengkel2..sometime dia rajin sangat ingat kwn2 bawa itu ini, kerap mesej ingatkan kawan2..dan kerap juga tolong kemaskan barang kawan kadang2 ^^ itu sebab iena suka buat facial dengan die..sbb dia ringan tulang..sama2 tolong-menolong kan ^^



yang ini kawan kt juga..iena x tak rapat sangat dgn die..tp dia jenis ceria n fashionable orangnya..dia kecik molek..tapi sangat pandai dalam bab2 hairstylist..mestilah..sbb dia budak hair..jgn tak tau..dia pandai menari juga ^^ sbb dia ada masuk akademi menari under pakcik dia punya syarikat..so kalo korang nk kawen, boleh mintak khidmat die utk servis menari2 buat persembahan ^^



yang ini diba,myra dan me ^^

diba pula jenis sangat hyper orangnya..kalo die xder kelas sunyi..tp iena x rapat sangat dgn dia juga..sbb dia hyper..iena jenis senyap sket..hehehe..so iena x bape byk ckp dgn die :)



yg ini ema, nana n me ^^

nana sangat gler barang korea..apa2 semua korea..sampai fb die banjir semua pasal korea,korea,koreaaaaaa....adei..=.='



again :)





me n cik rica..thx sbb ajar banyak benda untuk iena yah..naseb baik dapat lulus..huhu..sbb cik rica agak garang kadang2 =.='

sekarang dah boleh naik nafas lega dan menari hula-hula..lol..sebab dah ternyata terang lagi bersuluh.saya sudah bebassssssss ^_____^




now im ofiicialy beautician :)


last but not least, iena sertakan quote untuk entry kali ni khas iena tujukan utk kawan2 iena..iena doakan korang makin berjaya..in sha alllah nk tengok juga dalam 5 tahun or 10 tahun..korang dah bahagia dgn hidup masing2 ^^

Friendship Quotes- Inspirational Quotes, Motivational Thoughts and Pictures.

ps - untuk next entry iena dah siapkan tutorial tribal shawl dan iena akan serta gambar2 mekap iena yer..so harap korang boleh tunggu dan nantikan entry iena ^^




25 comments:

Yuyu Zulaikha said...

Iena Cantikkkkkk! Tahniah tau dah grad dah :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

terima kasih sayang..hehehe..yuyu yang first komen :D sayang lebih ni <3 hihi

Anis Athia said...

Tahniah iena :) cantik baju iena... Teringin nak iena make up kan kita one day.. Hehehe

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

anis athia, boleh jerrrr..kt lg suka dpt mekap anis tau :)

Ana Farhana said...

cantik sgt baju tu dengan iena! :D:D

tahniah dah abs belajar, mmg btl.. zaman study la paling best sbenarnye :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla - kan2..hehehe..dh rindu sgt pula dengan kelas2 dan kwn2 pula..time blaja sebuk complain, bila nk abes..hehehe :P btw jumpa sabtu ni ^^

Ana Farhana said...

hehe.. betulll :P so kne enjoy time blja, sbb da kje nnt pnt sgt2 plus byk komitmen..

sabtu ni? insya'allah :P

haz said...

congrats iena! finally hbes jgk bljr. hihi. tp mesti nanti iena teringt blkkn sgt bljr kt giat dl.. ^^

btw iena sgt gorjes! n peplum tu jgk! hee. semoga jd beautician yg berjaya yupp =)

Twins said...

congrats! kalau boleh buat la satu entry mcm mana proses pembelajaran iena dlm bidang beautician ni..saya pun minat jugak bidang kecantikan ni:)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

fadhilla - yup2..in sha allah naty dptlah keje dlm bidang2 ni juga..tp kalo xder..kt anggap xder rezeki jer..oh..x dpt jumpa sabtu ni kan..in sha allah next time yah...

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - thx syg..btw kalo kt tnya..minat x kalo kt mekap haz? itu pn kalo haz sudi :P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

twin - in sha allah mmg plan akan post syg..tp slow2..ingat nk post psl tutorial tribal shawls dulu..n then post psl mekap org..n ketiga br ingat nk post psl something else yg ada kaitan dlm kecantikan2 juga kowt :P

haz said...

waaaahh seyesly?? boleh sgt2~ it's my pleasure! hihihi <3

arnissa said...

Wahh..congret sis.alhamdulillah da bebas.same lar kite.tp nt terikat dgn degree lak.hihi.. Yg pnting,zaman bljr lah moment yg xdapat lupe.bnyk kngn..huhu.btw,anis doakn smoga sis berjaya dalam ape jua bidang yg diceburi.

Sis cntik sgt..neutral beauty..;-)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - yayyy haz free bila? :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

armiss - thx dear...aminn kite doakan yg sama untuk awak tau <3

haz said...

urm.. buat mse skrg ni haz tgh final exam week.after 20hb jan ni br haz free sepenuhnya. hihi. ^^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ok..sure kan..naty blh x haz bg balik number haz..sbb kitaorg xder bhumber haz..sbb ida punyer number2 kat phone dia byk dh hilang..apa2 senang nk contact ^^

haz said...

yupp. oraito. no problemo. ^^

haz ada no ida lg. nanti haz bg msj kt dia lps topup nanti. hee

haz said...
This comment has been removed by the author.
IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ok..tq syg..btw ni iena lah..hehe :P

haz said...

haha.. kdg2 mmg konfius yg bls ni ida or iena. xD

kte xde no iena, so bg no kt sni jela. hihi 017-6575945

nia_cheroniah said...

Congratulations iena! dah jd beautician skang.nanti jgn lupa share info kecantikan kt blog ni tau.suka tgk iena makeup.btw nice outfit of u iena :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - tq..xper jumpa t kt bg oke :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

nia - in sha allah, boleh syg..sbb lepas ni akan jd agent mary kay pula lepas ni..so more coming info2 kecantikan rasanya..but x janji dulu..tkt bz x terkejar pula..:)