Monday, May 28, 2012

muka lain ,badan lain, boleh jadi klon?

Bila Muka Lain, Badan Lain?

salam semua,
hari neh iena nk tulis pasal isu muka lain badan lain?
agak2 korang leh agak tak apa yang iena nk ceritakan kan korang?

iena tak tahu gak, ada juga manusia yang suka jadi klon org dahtu ada pula fantasi sendiri..gara2 sbb nk dapat wajah yang di idamkan si 'fake' acc neh pna miklah wajah kita..opps..wajah jer ker? yeah..mmg wajah jerrrr..taulah badan kita x sehoot retis..macam neelofa tuh..sbb nk badan cantik punya pasal dia klon pula badan org lain..yg mengejutkan gambar pn dia amik gambar dr kawan fb kita..nama die hana karlina..badan die mmg cantik..tp ikut gambar betul x sexy yer..ok jer pada mata kite neh tau,tau, tauuu..tp disebabkan si 'fake' neh x puas agi lagi die edit n photoshop kan lagi gambar badan kawan kita tuh tuuuuuuuuu...

tak taulah die punyai masaaalah sindrom mental atau apa..sakit jiwa ker..masaaalah tekanan perasaan ker..apa2 pn alasan die..tt x boleh diterima kan? agak2 korang boleh terima x org buat muka dan badan korang mcm tuh? x pasal2 anda dh ada klonnnnnn..saya dh ada kembar yer..tuh dh cukup satu untuk saya, saya x perlukan lon ketiga..lebih2 lagi yg punyai tabiat 'pelik' mcm awak yer..=.='

bila mula2 tgk gambar sendiri jadi mangsa mcm tuh..terkejut pn ada, kelakar pn ada, kesian pn ada =.=' apa pn saya boleh maafkan si insan 'fake' neh kalo dia hentikan perbuatan 'pelik' die tuh...

so bawah neh korang tengoklah gambar yg die ubah jd ' klon' fantasi si 'fake' acc die neh..siap belajar harvard lg tau, jagan x tau, si diana atiqa amir neh berkelulusan harvard dan mempunyai muka saya serta mempunyai badan kawan saya hana karlina..hebat x fantasi yer..lol..

so di bawah neh saya serta gambar tuan badan sebenar dan gambar yg diphotoshop kan..



perhatian badan pn dia ada edit kalo korang tgk betul2 yer..=.=' kesian kawan i jadi mangsa..i n kawan n teraniaya..muka lak dia amik muka i...

neh muka i pula yg die amik, dia amik pic modelling i..yg heranya.. gambar yg ini adalah gambar muka i dalam modelling time mula2 msk  modelling neh..agak2 maybe dia ada dalam list facebook saya or apa2 lah..sigh...=.='


adess..kesimpulan korang janganlah ikut jejak langkah die neh..bersyukur atas nikmat dan apa yg sedia diberi oleh allah kan..bila kita tau bersyukur dengan sendirinya kita tau menghargai..bila tau tau menghargai..dengan sendiri kita tau berterima kasih? yer x? sama2 kita cuba perbaiki diri kita di masa dpn..itu jer yg ini ceritakan kali neh..

btw kalo korang x  dpt seacrh ker apa diana atiqa amir tuh kat fb  maybe sbb dh ramai yg tlg report kan..but pengajaran utk iena kali neh, iena akan cuba utk lebih berhati2 di masa akan datang..

p/s - rasanya skill diana amir dlm photoshop kita x leh nafikan pandai dia menipu gambar..rasanya bolelah die jadi pakar plastik surgeri interner yer..;p

xoxo - iena mansor

22 comments:

ascil.punye.lah said...

kamon lahhh dia tu takde identiti diri ke hape.keyakinan diri lagi lah takde.ada jugak orang cemni ek.btw,kita perasan memang dia edit sikit bahagian body tu.hamboiii kemain panadai lagi dia.

Yuyu Zulaikha said...

eeeeeee! busuk nya hati orang tuuuuu! ishhh.. ape la.. buat la benda baik sikit. :(


sabar je la sayang..

Aida Azryn said...

menakutkan! -.-" ape xde keje lain ke wat camni semua. haish

Liya Laa said...

Losernye !

vidalsisah said...

Pandai betul dorang ni kan, adeee jer kat mane2 yg jenis takder sivik!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ascil - kann..mmg ada edit dia buat =.=' entahlah kenapa nk aniaya org mcm tuh...:(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yuyu - tau xper..kalo nk tau yuyu, kwn kita kata status die cintan-cintun bagai..takut pula timbul fitnah bukan2..hope dia x buat benda2 yg lg teruk :(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

aida = mmg pn..creepy kan..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

vidalsisah - mmg pn!!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

liya laa - yeah..mmg :(

Haeda Joo ♥ said...

kita tak suka la kak orang tu tiru cara akk! geram je.. elok-elok ade wajah nape nak amik wajah akk.. tau la akk cantik. nasib baik kita ade 1 klon je.. iaitu kembar kita cheda nazar..hehehehe ^__^

Amirah Marliza said...

hadoi.. mke sendiri xde idung ke ape nk gne mke org..T_T

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Haeda :

Kn! akak pun tak suka orng tu buat mcm tu..eh samalah kite ade 1 klon je! kmbr kite ida mansor je satu-satunya klon kt :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amirah :

Entahlah die pemalu kot agaknya =.='

...miSS fAi... said...

xsgka smpai macam tu skali org tu edit. bdn org lain, muka org lain. creepy giler!!! hati2 la kite2 sume ek... kdg2 org kt luar sana tu saje nak cari publisiti murahannn!! heeeeee!!!!!!!!!!!!! gerammmm rasenyeeee!! sebab dulu de pnglaman kena tipu dengan org yg ada dua fake account twitter.. serius, start dari tu, mmg dah xcaya ngn org2 maya nie, so scary!!!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yup2 mmg creepy giler!! tp nk wat cmne..kite xleh halang orng dlm maya ni nk buat apa...xkn nk letak treadmark logo kat muka kot =.='

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...
This comment has been removed by the author.
IEQAH said...

tuelaaa jadi retiss lg..mesti dia terer edit mcm ida n ienaa..hehehehe

New Dyr said...

Salam

aduhh. tak senonohnye.klo dia amik sebab adore sgt jd simpanan pribadi takpe.ni siap guna,dah tu edit sexy2 sampai aibkan org.huhu.tak elok tuh
:(

Malulah tuan punya gmba asal nanti. tak baik laa :(

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Ieqah - mana de retis!! yuyu yg retis adelah >.<"

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

New Dyr :
Tulah pasal..die tak peduli kot apa yang tuan punya badan & muka tu rasa..pentingkn diri kot..

nadzirah sofia said...

alahai,terok betol ada org cenggini..