Thursday, May 21, 2015

Cara untuk picit jerawat :)

Ha siapa kata nak picit jerawat takde cara?, silap besar tau kalau fikir cenggitu. Sebab kalau main picit je jerawat degil tu habislah tinggal parut kat muka tau!. Hesh tu yang paling kita orang pompuan nak elakkan betul tak?.


So Ida tahu tips untuk picit jerawat ni bila Ida pergi kat klinik kecantikan. Caranya senang je, korang perlu sediakan bahan-bahan ni :


Jarum, ni untuk korang cucuk kat tempat jerawat tu untuk dipict. Tapi sebelum cucuk korang kena lap jarum ni dengan Alcohol Swap untuk matikan kuman :)



Ni lah alcohol swap, fungsi dia untuk matikan kuman. Ni sebenarnya nenek kta guna untuk lap alat pendengaran untuk matikan kuman kat hearing eid dia. So tak berbahaya pun benda ni. Ni diguna untuk sapukan kat jarum before cucuk kat tempat yang berjerawat dan selepas picit tu sapukan juga dengan alcohol swap ni. Rasa dia pedih sikit, tapi elok untuk matikan jerawat tau :)

Oh ya kembar guna Alcohol Swap ni untuk proses picit jerawat je tau, bukan main sapu benda ni kat muka hari-hari hehe jangan ada yang buat camtu pula dahla..keke :p

the result lepas buat ni insyallah susah jerawat nak datang balik...TAPI muka korang akan merah-merah kesan dari picit jerawat tula. Dalam a week jugalah nak baik. Nak lagi bagus lepas picit tu basuh muka and pakai cooling mask collagen ke. Biar lega sikit and bg segala vit masuk kat muka kita tu ha. Twin buat mcm tu je ^^

sesiapa yang nak cuba boleh cuba. Twin dah cuba and its works for us! Kesan parut tu macam takde kalau guna teknik ni insyallah :). Cubalah mana tahu ok untuk korang kan? oklah sekian perkongsian dari kami untuk hari ni. Ok bai :p




Terima Kasih Sudi Baca :)




5 comments:

Nadia Rajami said...

like seriously xde parut?. huhu

azie_azimah said...

terima kasih utk tips yg berguna ni.. hihi

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Insyallah xde, tp make sure before picit pastikan kuku tak panjang and tgn bersih tau 😊

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sama2 Azie 😊

Haziqah Muhamad said...

Time tengah baca entri ni sebenarnya tangan tengah picit-picit jerawat. Terus rasa macam setepek kena muka sendiri. T_T" hahaha! Thanks for sharing!