Monday, December 17, 2012

Bila Hati Berdegup Laju

Hari 8 December adalah hari yang paling ohsem bagi Ida & Iena tau, sebab dapat date yang paling sempurna and hari yang paling gempak bagi kitaorng. Ok over pulak kitaorng ni kan? siap gune perkataan gempak lagi..hihi..yelah sebab masa menaip entry ni pun dah hati dh berdegup laju sebab over excited tau. Iyelah bila teringat tarikh 8 december memang buat kt gumbira habis....ok kite mengaku memang over ayat untuk entry kali ni =.=' itulah excited tak habis2..haha..

kalau korang nak tahu, 8 december tu adalah date kite dengan cik femes Yuyu Zulaikha, janji date nak datang pukul 2 tau..tapi kita datang pukul 3 =.=' sebab lambat punya pasal..memang kelam kabut masa perjalanan nak ke Mid Valley tau..dalam hati dah gundah gelana, takut yuyu tunggu kitaorng lama..pheww..nasib baiklah Yuyu a.k.a J.Lo tu sempoi tau..die rilax je jumpa kitaorng kat Mid Valley tu..huhu..kita kalau nak pergi ke Mid Valley memang amik masa lama sikit..sbb jauh nak kena travel kn? ok itu alasan semata - mata..sebenarnya memang masa bersiap tu memang lamaaaaaaaa! iena siap lama tau! *ok bila dia baca ni mesti kite kene marah -.-' * ok tp tu bukan satu-satunya sebab lambat..sebab train nak ke Universiti memang lama sikit..dalam 45 or 50 minit kot baru sampai..punyalah lembab lrt kat mesia ni..*eh salahkan train pulak,padahal pembajetan masa sendiri yg salah kan? :p* 

ok sudah2lah membebel kan..jom tengok gambar date kitaorng..


hihi..mesti korang pelikkan apesal ada paper bag + kek comel + durian crepe kat atas meja? hehe ni sebabbbbbbbb...cik yuyulah ni! buat surprise tetiber kat kitaorng..iyelah ingatkan date bertiga tau..kite + iena + yuyu..aleh2 masa tengah duduk kat meja ni tetiber dengar orang nyanyi Happy Birthday kat belakang..apa lagi excited lah!! toleh2 tengok Ieqah  and Fadhilla tengah diri senyum2 kat kitaorang sambil pegang kek comel tu..huuuuuu ...terharu sangat-sangat tau!  tak sangka korang pun ada..heeeee..lagi2 korang bawa durian crepe yg kita tak pernah makan..hehe at last dapat juga merasa durian crepe yg orang dok heboh2 tu..hehe :) 


gambar suap menyuap..please jangan muntah ya tgk..kitaorng memang over cenggini dalam menunjukkan kaseh sayang sesama sendiri..kekekeke :p


adoi ni kite tgh suap Iena..kite nampak gemok dalam ni sebab ada makanan dlm mulut tu..hahaha sempat lagi amik gambar tau! itulah excited punya pasal nk juga bergambar! 


Ieqah & Fadhilla..amboiii Ieqah nampak sangat manja kan?? hihi.. Fadhilla macam biasa..die cool je..hehe :p 


Ni pulak gambar makanan yang kitaorng makan hari tu, memang kenyang gila makan ni tau! hihi sampai tak habis sebab tak larat nak habiskan makanan ni semua. Sebab sebenarnya selain dish ni ada dish lain jugak..setiap sorang order dua pancake..hadooo..memang tak habislah. Dah semua  badan kecik2 je, sebab tu tak mampu habiskan. Lainlah kalau MR.MAN kan? iyelah laki kn makan banyak..hihi..tapi kan makanan kat Pancake House ni memang perghhh...terbaiklah! portion die besar, sesuai dgn harganya, *padahal tak tahu pun harganya berapa, tapi kita rasa mahal juga kot? huhu, sbb tgk tempatnya mcm cantik je :p * 

 Tq tau yuyu.ieqah & Fadhilla sebab belanja kitaorng berdua :) 
apa orang kata..terima kasih daun keladi. kalau nk belanja sila jgn segan silu ya..hikhik *ok tu gurau je :p* 



ni pulak gambar ramai2..masa ni kitaorng belum start makan lagi, hehe haruslah bergambar dulu. Nanti kalau dah makan memang tak kiri kanan dah. nampak makanan je! haha :p 


senyuman menawan dari Ieqah & yuyu..hihi..


tengok..yuyu & Ieqah senyum lagi..yuyu lagilah..kalau happy memang senyum macam tu. Comel je :) haa..kat pic ni korang perasan tak yang orang paling hujung belah kiri dah bertukar? hihi yang kat atas tadi kita ( Ida) yang kat pic ni pulak Iena..sapa yang perasan tu..haa memang terrorlah tu..hihi :)


lepas je kitaorang makan. kitaorng pun g jejalan..tapi disebabkan takde nafsu nak beli apa2 jadi kitaorng decide nak buat sesi bergambar pulak dekat Mid Valley..ngeh2..apa ingat artis je ke boleh bergambar? kitaorng pun nak juga tau..lagi2 masa saat yang indah cenggini..haruslah disimpan buat kenangan, Boleh tunjuk kat anak cucu nanti, 'cu ooo cu..tengok comel kan nenek masa muda mudi ni? tengok stylo tak nenek dan kawan2 nenek masa muda2 dulu?" kekekeke..entah2 cucu kite nanti siap cakap ' ruggedlah nenek dulu!" hahahahaha...ok dah over pulak kan...dh siap membayangkan ada cucu semua. padahal kawen pun belum..huhu :p


Sesi bergambar yang pertama : 

Peserta pertama ialah....jeng jeng jeng...Ida Mansor! hihihihhi..kite memang..kalau ada sesi tangkap2 gambar ni..memang jadi peserta firstlah offer diri..hehe..yg lain malu2 kucing tapi mahu sebenarnya tu..hihi kite je yg x malu..siap over nk pose dengan spek hitam lagi..keke ;p



peserta kedua pulak..haaa....cubalah teka sapa..die memang lemah lembut orangnya, suka senyum..and cool je! Susah nak tengok giler2 mcm kite & Ieqah..hehe cuba teka dia sapa? :p


haaa...nilah dia Fadhilla!! sedondon tau baju & tudung..kaleer hijau. I loike! 

yang ketiga pulak..yang ni mesti korang tau sapa..hehe..


sapa lagi kalau bukan Iena a.k.a kembar kite sendiri Ida Mansor..huhuhuhu..die memang suke pakai blazer ni..ni favourite blazer die :) 



ni pulak Ieqah..serba merah tuuu..siap dengan handbag kaler mustard..memang stailo! tambah lagi dengan rayban kite..hehe memang stailo kuasa dua..hikhik :p


ni pulak Yuyu a.k.a J.Lo yang kiut miut mcm Hello Kitty..comel kan? 

lepas masing2 dah bergambar sorang2..kitaorng bergambar berdua-dua pulak..nak jugakkk bergambar berdua2 ni..hihi kitaorng memang geng giler bergambar!


ieqah dengan kite :)


fadhilla wif Iena..


fadhilla & me..hesh suka tgk kulit fadhilla ni! lawa! licin je! apa rahsia eh? makan jamu eaa? hehe :p


ni pulak dua manusia yang cute, yuyu & Ida Mansor..hihi tengok cute kan kitaorng?? hehe *perasan kejap, sambil kelip2 mata bajet cute :p *


ni pulak geng warna merah namanya..dua2 serbi merah tau..i loike! 

ok tu je bahagian entry bergambar..hehe nak tengok tak hadiah yang kitaorng dapat? 

tadaaaaaaaa! 


comel kannnn? kaler pink lagi! macam tau2 je Iena suke soft pink cenggini..Iena suka giler hadiah camni tau! dahlah wangey..memang bezlah! kitaorng balik2 dari Mid terus mandi pakai ni..hehe..tak sabar punya pasal, dah dapat terus je pakai! hikhik..kita & Iena paling suka shampoo & conditioner nya tau! sebab buatkan rambut kitaorang lembut jeee...sangat suka bila pegang rambut sendiri jadi lembut..like banyak kalilah walaupun takde butang like kat belog ni..hehehe..



ni pulak hadiah kite (Ida) dapat...comel gilos kot! ada banyak cupcake! hihi mula2 kan memang mati2 kita ingat dapat cupcake! ahahahaha..adoi x boleh belah betul..bila yuyu cakap ni lip balm..barulah kita perasan..hihi patutlah kite heran asal cupcake ni macam static je tak real..kekekekeh..:p lipbalm ni pun kite memang super suka!. sebab bibir kite memang kering..so biler pakai lip balm ni memang lembap je bibir kite, and dia maacam long lasting! wangi plak tu!! sesuai untuk orang kawen pakai..hehe husband korang mesti suka..*eh tetiber :p*  kalau korang nak tahu kan, memang masa balik rumah tu..kite terus je buka sebab nak pakai lip balm ni lah..nak bukak depan dorang kite malu..huhuhu..jadi balik2 je memang terus buka & pakai! sampai mandi pun masih ada lip balm! lepas tu kite pakai balik lip balm ni sebab kesan lip balm mcm nak hilang bila dah mandi kan..hihi jadi malam tu kite tidor pakai lip balm ni lah..tidur dengan bibir yang wangey2..huhuhu tu yang tidor sampai tersenyum2 tu..sebab happy giler..mandi dengan hadiah sabun dari dorang,..tidur pulak dengan lip balm dari dorang jugak. Memang happy hari tu... :') 



ni pulak kad dari dorang jugak..huhuhu siap dapat kad tau! memang ohsem betul korang! 



oh ya.. ni pulak barang2 dari Daiso yang Iena beli masa kat Mid hari tu..series memang murah gila barang2 kat sana! setiap item RM5 kot!  



huhu kesimpulannya memang hari tu buat kitaorng sangat happy, masa balik train pun kitaorng masih senyum..hahaha naseb orang kat train tu tak ingat kitaorng ni orangg giler..muehehehehe.. 

apa yang kitaornag boleh cakap..is THANK YOU SANGAT - SANGAT, pada YUYU , IEQAH and FADHILLA  sebab sudi susah payah celeberated b'day kitaorng semua..tak tahu nak cakap apa selain Thank You. 

Hargai korang sesangat * hug & kiss untuk korang bertiga yang comel lagi manis macam gula *



and Tq juga pada siapa2 yang wish b'day kitaorng sama ada dekat fesbuk, belog atau twitter..kitaorng sangat2 hargai. Sayang korang semua..


salam sayang dari 

Ida & Iena


muahh...nah kiss dari kitaorng untuk kaum hawa yang comel - comel ^_^ 

babai




28 comments:

onie said...

aummmmmmmmmmmmmm,seronoknya ^__^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Onie - heeee memang seronok :)

JijieNinie said...

seronoknya dapat celeb n happy2 ngan kwn2 kan.... btw happy belated birthday ida n iena! xoxo

eqa sulaika said...

wahh seronok btol kakak kembar berdua ini . Kite suka tengok kak ida senyum. Kenapa comel sngt ni ? cube bagitau ....

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Jiejie - heee tq sayang! yup2 mmg seronok sgt! <3

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Eqa - heee maseh dear..comel? hehe sbb ada pembaca yg comel2 kat blog ni lah ktorng jadi comel..hikhik :p

Natasha Saharrudin said...

comel je ida..heehe....sweet la ida n iena..main suap2 gitu...

Ana Farhana said...

hahahha.. kte baca entry nih sengih sorg2 jer.. adehhh^_^ tak sgke kan kte n ieqah ade? haa.. tapi kenapa kte tgk muka korang tak suprise pon! haha..

idaa, kte menggigil gile mase pegang kek tu.. lepas dah bg kat korg pon gigil lagi. haha

lip balm tu kan, ada bentuk macaroon jugak, yuyu n ieqah dah set nak 'curi' satu dr kte.. aleh2 kte tak jadi beli pun.. hee, kesian jerr :P

kulit kte tak licin laa! adoiii...=.=

harap2 tahun depan dpt sambut besday korg lg! besday yuyu & ieqah jugak! haaa.. best2 :D

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Natasha - hehe ktorng mmg suke share suap2 ni :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Natasha - hehe ktorng mmg suke share suap2 ni :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhila - hihi tauu...kt baca blog fadhilla pasal b'day ni..hikhik..

oo yeke..hihi lip balm yg mcm macaroon mesti cute!! nk tgklah nanti! btw kulit fadhilla licinlah!

Puteri Panda said...

bestnya dpt surprise! nak tau la set mandian tu brand apa yea? saya suka anything about Rose. hehe...

Aida Azryn said...

wow! bestnya..:)

Ana Farhana said...

hehehe! kte baru baca komen tu! btw, komen ida selalu masuk spam! kte tak tau kenapa >.<

ida nak tgk lip balm macaroon tu kat mana??? :P

*** ehh, geli hati pulak tengok ieqah sengihhh.. hahhaa.comeiii

Sabar said...

seronoknya..happy birthday Ida and Iena..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Puteri - huhu xtau..brand Rose kot? keke :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - wuwu..xtau >.< btw 1 kotak detox tu ade bpe pcs?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Sabar - thx :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Aida - heee :)

Ana Farhana said...

ade sepuluh pcs yang.. tapi ngan ida kte bg 12 je.. ^^ tp xde kotak lorh. hehe. mari2 order! :D

Puteri : brand die rahsia! nanti kantoi la ngn ida iena :P

haz said...

bestnyee!!! I'm happy for both of u! Happy Belated Birthday yee.. kalau nk hdiah dr haz dtg jumpe lg meh. LOL xD

btw kte ske sgt style ida taw. slalu gak pkai cam ni g klas. hehe. n kte pn prasan iena mcm ske blazer tu, plus shawl leopard tu kan.. cantik sgt! <3

yuyu pun comel gilaa! teringin nk jumpe dia face to face. hihi. nk satu lip balm tu boleeh? =P

kalau kita lak kn, tiap kali msk daiso, mesti main2 ngn brg2 dia yg comel2 tu n camwhoring skali. keh3 x malu btol.. >.<'

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Fadhilla - ooo..hehe ok nanti in sha allah kita beli yerp ^_^

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - hihi haz pun perasan kan?! iena mmg suke giler blazer tu..entah nape..kt plak x bpe suke..huhu..

pergh...ni mesti suke selca lah ni! daiso? daiso mana haz slalu g? ssh kn nk cari daiso..yg kt jmpa ada kat sg.wang and mid je..eh nanti kite jmpa lagilah nk? lama x jmpa korang semua!

haz said...

hehehe. sgt sukaa kot! pantg nmpk cermin. lg2 cermin kt dlm toilet. hahaha!

daiso yg haz slalu pergi kt sunway pyramid. kt setia city mall n the curve pn ade. hee ^^

Erra Kyra said...

ALHAMDULILLAH... hee upenya kowangs lebih tuwe dari saye.. ^^

salam kenal..
datang lah sini (Jakarta)xkan jalan2 e mid jer..

btw..ini my first time dtg uall punye blog. nice blog.. InsyaAllah kedatangan saya komen bukan y terakhir..

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

haz - ooo...tp kt sana mcm jauh dr rumah kite >.<" xdptlah nk g..huhu g mid jelah jwbnya :P

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Erra -

salam kenal juga..huu memang teringin nk pergi jakarta!! doakan ktorng murah rezeki yerp ^^

Hanida Moss said...

Saye baru kenal para pari blogger.
Cantiknya u twinnies!
Saye suke! ;)