Wednesday, May 11, 2016

PRIVATE HI TEA PARTY BFS BY FATIN SUHANA

Hi, Korang lama dah Iena tak update blog kan, selalu Ida je yang rajin update, bukan malas seberanya cuma kurang idea nak cerita apa dekat korang semua ni.

kali ni iena saje nak share korang pasal event Hi Tea Party, selalu tengok cerita orang putih macam best je kan tengok dorang buat event party kat taman bunga ala-ala english style, nampak cun sangat, tapi tak sangka pula dapat invitation ByFatin suhana ni, serius rasa excited gila sebab tak sabar nak jumpa kawa-kawan blogger lain yang lama sangat tak jumpa, 

Tambah excited bila sampa sampa je rasa macam 'wahh, cantiknya dekorasi dia'! memang cantik sebab kat tempatnya macam glasshouse sikit, sekeliling dia semua tingkap kaca dan penuh bunga-bunga orked yang sangat cantik!

waktu sampai tu twin terlambat alam 20 min lebih ingatkan event dah start, tapi naseb baik tak ramai yang sampai lagi, so hati pun rasa lega sikit, semantara tunggu yang lain sampai kita amiklah gambar sikit.


paper bag dia cantik kan? siapa yang suka pink mesti suka tengok paper bag ni :)
  


Time ni banyak lagi yang tak datang, time ni cuma 6 orang je baru sampai.
The founder fatin suhana  in the middle with her staff and her sister farah yang pakai tudung coklat tu :)

actually dua-dua ni dah macam kawan dah bagi twin, sebab dah kenal lama dan suka tengok both ni, masing-masing dua beza karier, sorang buka butik sorang lagi into to makeup. both ada satu persamaan, dorang sangat work hard untuk apa yang dorang minat dan nampak kesungguhan dorang dalam mengerjakan apa yang doarang minat untuk menjadikan ia satu kerjaya yang sukses :D i think fatin banyak memberi inspirasi and encourage her sister to be succesful like her, she lucky to have a sister like fatin suhana :D




Time ni semua dah berkumpul sampai dekat The Majestic Hotel tempat fatin buat event Hi Tea ni, kitaorang suka tengok fatin cakap, she so soft spokern, suara dia lembut dan ayu gila the way she talk. haha kagum dengan dia, dari mula-mula buat dari online sekarang dan berjaya ada butik at shah alam dan kat Gio Mall at Kuantan, dan terbaru tengok Ig dia akan buka butik lagi.


semua yang hadir akan dapat buku catalogue byfatin suhana punya collection, all her collection so pretty dan cover ur aurah perfectly :)

ok, time ni kita nervous yang amat, sebab dalam event tu bukan ada blogger je tapi ada usahawan butik yang berjaya serta sangat famaous dekat Instagram, so nak berucap pun memang malu, lepas tu lagi malu entah apa kita merapu time berucap, segan okeh bila ingat balik, semua kat event tu kena kenalkan diri masing-masing, tengoklah muka KITA yang sedang cakap merapu itu. haha :D

Abes sesi berucap, kitaorang semua dihidangkan makan yang sedap-sedap dan dessert yang sangat best, lagi best setiap tetamu dapat macaron dari The Majectic Hotel. Lupa nak amik gambar sebab makan tak ingat dunia, haha tapi macaron dia sangat soft dan yummy!

all the dessert is soooo yummy, kembung perut penuh dessert kita makan..hehe

so after kita makan, bermula sesi berborak dan berkenalan dengan tetamu yang hadir, rasa seronok sangat, sebab tempat best, makanan best dan orang-orang kat situ pn best!


tengok yuyu senyum lebar dia minum teh sambil menikmati dessert.

Nisa Kay pula kalau bebrorak memang tak sah kalau keluar cerita macam-macam yang best tau, she really good with talking temgok dia memang ada bakat jad PR Marketing ataupun pengacara TV.


Both ni Yuyu dan Nisa Kay adalah blogger yang berjaya hope one day twin can be like them juga, Amin In Sya Allah.

twin with founder TudungRuffle she so pretty, pernah tanya dia, ada mix tak? dia kata takde, tap muka lawa gila okeh, suka tengok :D




Kita with Nuramirah, Orang Kelantan, dia memang lawa sangattt suka tengok, dia juga founder produk kecantikan Bynabeaute dan juga ada jual jubah.shawl ByNuramirah




Twin with Famous Model Syazwaniyazip, her Husband pun femes, Dia memang comel pandai mekap, kalau korang nak servis dia boleh cuba dm dia kat ig okeh, dan dia now dan turning be busines women dah. dia ada jual beautiful wedges SESY_OOTD


btw baju kitaorang bertiga ByFatinSuhana Tau. kita suka dress jubah color pastel kita pakai, sebab favourite color memang suka pastel pn :)


 

me with Nisa Kay, Ida With Fatin Suhana :)

twin with farah, her sister farah wearing pastel kurang lace byfatinshana.

untuk pengetahuan korang, semua tetamu yang hadir dalam ni semua pakai baju byfatin suhana, sebab tu semua nampak sedondon je dalam gambar :)


ida with FarahanimRazak, they both wearing same patern tapi diffirent Design , ida punya baju kurang, Farah punya pula jubah.


mw with baby girls, dia cute sangat tau, eyelash dia panjang suka tengok, dan paling best dia tak kisah sape pun nak dukung dia. btw selfmakeup by me okeh, sape nk mekap light2 sweet dolly pink boleh terus Dm/Inbox kita at Instagram mahupun Facebook.



dari kiri personal shopper, start dari tengah adalah founder Fatin suhana, Founder LeeyanaRahman, Founder NaBeauty&ByNuramirah,Ida Mansor, Me (Iena Mansor), Farahanim Razak, Syazwani Yazip, Nisa Kay, Founder Tudung Ruffle Hanis.





Senyum Sokmo Semua :D

dari kiri personal shopper, start dari tengah adalah founder Fatin suhana, Founder LeeyanaRahman, Founder NaBeauty&ByNuramirah,Ida Mansor, Me (Iena Mansor), Farahanim Razak, Syazwani Yazip, Nisa Kay, Founder Tudung Ruffle Hanis.



dari kiri personal shopper, start dari tengah adalah founder Fatin suhana, Founder LeeyanaRahman, Founder NaBeauty&ByNuramirah,Ida Mansor, Me (Iena Mansor), Farahanim Razak, Syazwani Yazip, Nisa Kay, Founder Tudung Ruffle Hanis.


Akhir sekali, twin nak ucapkan Thank You very Much to fatin sebab jemput twin nak Iena ucapkan moga berjaya dunia akhirat dan semoga Allah kurniakan Muiz & Fatin anak yang comel, sihat soleh&solehah untuk korang okeh. :D

oh ya, untuk yang tertanya-tanya macam mana nak dapatkan koleksi ByFatinSuhana bolehlah klik di link di bawah ini :

Facebook : https://www.facebook.com/byfatinsuhana/?fref=ts
Instagram : (ByFatinSuhana)
Website : www.byfatinsuhana.com.my

sneak peak all her collection pic raya 2016









last but not least terima kasih juga untuk pembaca yang gigih baca blog hakak ni okeh, Muah cikit untuk korang :)


sekiranya ada (review/job/event) yang ingin Iena Publishkan dekat blog dan kongsi dekat pembaca bolehlah email iena di (ienamansor1@gmail.com) tak lupa pada yang belum follow my facebook boleh follow okeh ( Iena Mansor Full ) dan Personal Instagram (Iena Mansor) Instagram Makeup Servis (Ienathemakeupaddict) / Pinterest (Iena Mansor)

untuk follower yang follow semua acct kita, thank you tau, boleh kita berkawan sembang-sembang balas komen kat situ nanti okeh :)







5 comments:

Ieqahgajah said...

Cantiknyaa semua. and Qah sukaaa bajuu iena pakai tu. kenaa beli dari fatengg ni :))

Fadh Far said...

kita suka yg sama gak qah hihi

Siti Hawa Abdul Rahman said...

ske yg warna pastel tu :)

Sizzling Suzai said...

hahahha sy yg gigih mmbaca dr awal smpai akhir! hahahha btw collection dia kali ni cantik especially yg pastel prints tu yg ina pakai tu :)

Nurin Amani said...

Cantik lah makeup akak.. Pandai akak makeup 😍😍.. Hope one day will be like U ..

Oh, kalau sudi.. kalau sudilah kanπŸ˜„ jemputlah singgah ke blog saya

sisamanibercerita.blogspot.my


Saya still baru lagi..😊 Salam perkenalan